Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 11-06-08, 09:23 AM   #1
石光
God of Gamer

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDzellight
XBox Live Gamertagzellight
極度救命!!裝左deamon開唔到機!!

我其實dl左果個software好耐(可能幾年orz)...只係而家format左部機,再裝番
原先個software係...click一下...load幾秒就會叫你reboot
之後再continue就會繼續裝多一陣就會搞掂
但我一reboot完...按第一個next已經hang機藍畫面
咩都唔按過一陣都係咁樣..
我入到安全mode...我可以點做?or有咩software可以幫到我解決?

remark:我正常開新機都會彈繼續裝deamon果個window出黎(except 安全mode)
石光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-08, 09:42 AM   #2
GGGG
Game Master
我是玻璃心

註冊日期: Feb 2007
daemon tool free ga wo,點解唔用新版用舊版?
GGGG 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-08, 01:26 PM   #3
石光

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDzellight
XBox Live Gamertagzellight
引用:
作者: GGGG 查看文章
daemon tool free ga wo,點解唔用新版用舊版?
應該係好舊的版本
石光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-08, 12:43 AM   #4
遊雲gspirit
Game Master

註冊日期: Oct 2004
PSN  IDgspirit_
我估你係用Vista+1個好舊下Version o既daemon/alcohol
就會係o甘....即使入左safe mode都係救唔到...XD
遊雲gspirit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-08, 01:19 AM   #5
Forever
Insane Gamer
風之子

註冊日期: Jul 2002
我 armarm 買 vista 機時試過...
你入唔入到 safe mode... 如果得就做系統還原番未裝之前 d restore point 就 OK...

亦令你學會.... 唔好 assume XP 用得 vista 就用得....

舊 11-07-08, 01:29 AM   #6
terryskw
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: 遊雲gspirit 查看文章
我估你係用Vista+1個好舊下Version o既daemon/alcohol
就會係o甘....即使入左safe mode都係救唔到...XD
hm... 之前試過....係有得救....
http://forums.techguy.org/windows-vi...een-death.html
跟#3 做法係work~

舊 11-07-08, 01:41 AM   #7
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
我都係用個好舊下O既DAEMON...好在冇事

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 10:39 PM