Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 飲食版

主題工具 顯示模式
舊 05-06-09, 10:14 AM   #1
亞瑪迪拉
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2002
不如講講杯面~

大家有冇咩好食杯面推介下~
我食o黎食去都係cup noodles,炒面王呢d...想轉下口味
亞瑪迪拉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-09, 10:21 AM   #2
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
超力有隻米線杯幾正!

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS3: 21, PS4: 2, PSV: 1)
Uncharted, BioHazard5, KillZone2, Burnout Paradise, 塊魂Tribute, Uncharted2, Final Fantasy XIII, Dead Space, ガンダム無双3, KillZone3, BioShock, SOCOM4, Uncharted3, ガンダムExtreme VS, Tales of Xillia, BioHazard6, Killzone, Metal Gear Rising, Tomb Raider, The Last of Us, ガンダムExtreme VS FB, Killzone Mercenary, Destiny, The Order: 1886
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-09, 10:25 AM   #3
nono226
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2007
XBox Live Gamertag99KIN
幾年前7-11有隻日本牛油粟米杯麵要17,8蚊一杯.
不過食食下冇得賣.我食過最好味係呢隻

同一隻牌子,有隻薯仔味都好食,不過唔記得叫咩名

有冇人食過或者知邊到有得買呀
nono226 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-09, 10:26 AM   #4
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
御前杯麵-冬陰功味

舊 05-06-09, 11:23 AM   #5
白薔薇騎士
God of Gamer
まきちゃん

註冊日期: Jun 2003
滿漢全席-紅燒牛肉麵

我唔係蘿莉控,只係我咁啱我鍾意d角色大部份係蘿莉姐
天道語錄:
everything is awesome
白薔薇騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-09, 11:29 AM   #6
ZombieTerry
Game Master

註冊日期: Jun 2007
滿漢大餐-麻辣鍋牛肉麵
ZombieTerry 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-09, 11:37 AM   #7
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
cup noodles-咖哩海鮮

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-09, 11:40 AM   #8
Cpato

PSN  IDPato-0402
我覺得日清類似炒面王個隻的炸醬味幾好食
Cpato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-09, 12:27 PM   #9
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
其實有冇好似樓下即食面topic咁
又平又抵食o既杯面?

舊 05-06-09, 01:03 PM   #10
呀正
Crazy Gamer
小飛俠

註冊日期: Mar 2004
PSN  IDShekChing
出前一丁既杯面好食過煮個d!
呀正 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-09, 02:10 PM   #11
惡多巴斯
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: ZombieTerry 查看文章
滿漢大餐-麻辣鍋牛肉麵
呢個正,
好有台式牛肉麵既風味
不過要十幾蚊碗

另外推介合味道叻沙味同辣椒蟹味,
不過除左新加坡之外,
唔知邊度有得賣

惡多巴斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-09, 06:02 PM   #12
團子~o~
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDLuke365
前排轉過食御前杯麵,但食多兩獲覺得d麵好淋,尤其食到尾,係淋到發脹…
到最後都係轉番合味道

團子~o~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-09, 06:07 PM   #13
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

引用:
滿漢大餐-麻辣鍋牛肉麵
呢隻要突價$13.x我先會買,真係太貴啦

舊 05-06-09, 06:08 PM   #14
delta
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
食得最多都係cup noodles香辣海鮮,
食左咁多年都唔厭~
日清新個款NUpasta都幾好食,
落涷滾水再入微波爐5min就ok,
都幾貴,要成$13.8一個,
不過算大碗,ok飽~

「きっとこの世界の共通言語は,英語じゃなくて笑顔だと思う」

高橋優 / 福笑い
delta 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-09, 06:58 PM   #15
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: メソウサ 查看文章
其實有冇好似樓下即食面topic咁
又平又抵食o既杯面?
伊麵王...
裕記賣果d 1pack3盒碗裝生麵...$8.90... <--不過係上年既事

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-09, 07:39 PM   #16
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
引用:
作者: 白薔薇騎士 查看文章
滿漢全席-紅燒牛肉麵
引用:
滿漢大餐-麻辣鍋牛肉麵
而家唔知變成點
以前有段時期佢隻隻味都係淨得成層紅油......
而且性價比唔多掂,殖民星要$15-17左右......

不過麻辣鍋味又唔錯下0既...
而且...用黎排毒一流......

近年多數都係味味一品,殖民星公價$11.0......
n年前佢有隻羊肉鍋味,而家搵極都搵唔番......

合味道...近年性價比太差喇...已經半放棄......

碗丁...丁麵果陣膠味都焗埋落去,唔掂...近乎完全放棄......

杯丁...仲食得下,特別係地獄海鮮......

辛辣麵...學黎天王話齋,食落都唔辛辣的辛辣麵仲係唔係辛辣麵?
但係佢個泡菜麵又幾得下喎......

公仔...殖民星d超市返貨幾少下...已放棄......

四洲...性價比仲差過合味道......

日版貨...太窮,買唔起......

大陸三大品牌...你夠膽幫襯咩?

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-09, 09:08 PM   #17
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

引用:
作者: 昏迷童子Sleepy 查看文章
近年多數都係味味一品,殖民星公價$11.0......
n年前佢有隻羊肉鍋味,而家搵極都搵唔番......
講以前的話,以前有隻碗麵除左一大包肉之外,仲有一包咸酸菜,好好食的,不過依家無出了

舊 05-06-09, 10:12 PM   #18
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
講以前的話,以前有隻碗麵除左一大包肉之外,仲有一包咸酸菜,好好食的,不過依家無出了
呢隻n耐喇喎......
間廠仲存唔存在都唔知......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-09, 10:28 PM   #19
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

PSN  IDjisJajjjp
炒面王.....明知佢極之唔健康又唔太好食....不過唔知點解都成日食

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-09, 10:39 PM   #20
亞瑪迪拉
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2002
最近d杯面好似平左~
我樓下間華x,合味道5.4一杯,味味一品牛肉面9.9~
買左一杯味味一品,未食,不過好期待
亞瑪迪拉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-09, 10:44 PM   #21
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
十幾蚊碗個D大碗麵
不過唔敢食咁多
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-09, 10:49 PM   #22
加量熱狗
Crazy Gamer
訓醒未啊你?

註冊日期: Jun 2007
引用:
作者: 昏迷童子Sleepy 查看文章
而家唔知變成點
大陸三大品牌...你夠膽幫襯咩?
統一?

舊 05-06-09, 11:20 PM   #23
比卡SP
Game Master
祭...

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
御前杯麵-冬陰功味
同好!!!我d fd話隻味似嘔吐物
但我覺得真係超正!!勁開胃!!
講開就想食

舊 05-07-09, 02:07 AM   #24
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
引用:
作者: jaVaj ◣ 查看文章
炒面王.....明知佢極之唔健康又唔太好食....不過唔知點解都成日食
因為相對其他平 所以會食 (我都係 )
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-09, 05:04 AM   #25
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
日本版cup noodles curry cheese
次次去日本都掃一堆番黎~~

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 01:11 PM

手機版 | APP版