Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 飲食版

主題工具 顯示模式
舊 09-28-08, 11:21 PM   #1
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
美心西餅 vs 聖安娜

最近要買餅咭 ~~
發覺一般都係買美心

不過在我眼中美心西餅同聖安娜其實只不過是差不多levels...

你地對呢兩間有咩comments?

我對聖安娜沒什麼感覺~唯一唔同係聖安娜沒美心那麼方便~不過我本身都好少食(個個都派美心嘛...)
美心的感覺純粹是比較方便~麵包貴得黎又難食~西餅還可以(不過有餅card才吃~唔會特登幫襯)

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-08, 11:31 PM   #2
二伍
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
美心真係好難食,聖安娜都唔係咁好
不如豪一豪佢去酒店
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-08, 11:33 PM   #3
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: Hitomi 查看文章
最近要買餅咭 ~~
發覺一般都係買美心

不過在我眼中美心西餅同聖安娜其實只不過是差不多levels...

你地對呢兩間有咩comments?

我對聖安娜沒什麼感覺~唯一唔同係聖安娜沒美心那麼方便~不過我本身都好少食(個個都派美心嘛...)
美心的感覺純粹是比較方便~麵包貴得黎又難食~西餅還可以(不過有餅card才吃~唔會特登幫襯)
美心...一路係咁
聖安娜...退步

東海堂最ok~

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-08, 11:38 PM   #4
syncmaster
六番隊副隊長

註冊日期: Dec 2002
以平價餅來對比的話,美心好D

是緣是情是童真還是意外
有淚有罪有付出還有忍耐
syncmaster 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-08, 11:50 PM   #5
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
美心既優點係大部份MTR站都有...其實結婚啲餅咭都冇咩人CARE質素...反而方便重要啲...

舊 09-28-08, 11:52 PM   #6
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
美心啦~
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-08, 12:14 AM   #7
usayarE

註冊日期: Jul 2002
Wii U IDusayarE
3DS Friend Code3952 6975 1779
PSN  IDusayarE
XBox Live GamertagusayarE
呢2間中低價來講好好
屋邨面包店個d重難食,未拎到返屋企已經塌晒...

西餅蛋糕 -> 美心
面包 -> 聖安娜

不過我寧願畀多少少去東海堂
d蛋糕真係...

舊 09-29-08, 12:56 AM   #8
肥雞
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2005
美心真係麻麻地......
東海堂就very good

舊 09-29-08, 01:02 AM   #9
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
我覺得聖安娜DRY 到爆~ 美心雖然唔好味但感覺都無咁DRY~
都係東海堂好~ 雖然唔係咁乾淨~ lol

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS3: 21, PS4: 2, PSV: 1)
Uncharted, BioHazard5, KillZone2, Burnout Paradise, 塊魂Tribute, Uncharted2, Final Fantasy XIII, Dead Space, ガンダム無双3, KillZone3, BioShock, SOCOM4, Uncharted3, ガンダムExtreme VS, Tales of Xillia, BioHazard6, Killzone, Metal Gear Rising, Tomb Raider, The Last of Us, ガンダムExtreme VS FB, Killzone Mercenary, Destiny, The Order: 1886
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-08, 01:03 AM   #10
如月釋臣
Game Master
狡朱~~~~

註冊日期: Mar 2008
PSN  IDblade0315
東海堂正過美心好多
美心D餅我都係鋪頭D客送餅卡先至會食唔會專登走去買
如月釋臣 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-08, 01:11 AM   #11
赤目黑龍
赤貧神

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDdamnprincess
美心啲餅真係越嚟越難食
啲料又差
就算係最普通嘅忌廉都係好唔掂
以幾間所謂明牌連鎖餅店而論
美心係最差嘅!!!!

許許許許許許許許
許許許許許許許許許許許許!!
赤目黑龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-08, 01:36 AM   #12
emiko
Crazy Gamer

註冊日期: May 2005
美心西餅質素下降中。
我覺得美心、聖安娜兩間差不多好食。
美心餅卡無限期
聖安娜餅卡10年限期,聖安娜平美心少少。

我都覺東海堂比以上2間好吃,但價錢會貴些,要考慮派餅預多少數量和價錢。
因結婚的開支項目多,每樣平少少,唔駛咁手緊。

樓主會不會考慮中式餅?
奇華餅卡可換皮蛋酥及其他中式餅/麵包,長輩可能較合口味。
我自己中/西式都有派,視乎對象。

仲有,要考慮擺酒酒樓附近有無分店。
未開席前,一般都會換幾打西餅/切結婚蛋糕給賓客食,唔駛空肚到九點咁餓。
兄弟姊妹幫手了長時間,忙都唔夠時間食,也可以吃點充饑。

此篇文章於 09-29-08 01:42 AM 被 emiko 編輯。
emiko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-08, 01:53 AM   #13
遊戲人間
Ultimate Gamer
"oui"

註冊日期: Aug 2003
XBox Live Gamertagark0811
引用:
作者: Norm 查看文章
美心既優點係大部份MTR站都有...其實結婚啲餅咭都冇咩人CARE質素...反而方便重要啲...
冋意,都係方便梗要.
有好多人平時唔食開糕餅的,收到咭都係求其順路就攞,要佢地週圍搵地方攞餅仲慘.

舊 09-29-08, 08:13 AM   #14
sqling

註冊日期: Sep 2005
買餅卡?

去工聯會呀, 教協果D會平D...
sqling 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-08, 11:18 AM   #15
IamO
無聊人一號

註冊日期: Aug 2003
聖安娜有中式飽點
已經o左咀

舊 09-29-08, 12:40 PM   #16
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
東海堂的確係好少少~~不過佢sell賣相多d~
同埋熟果d親戚會回番幾百蚊利是~~~

所以熟果d親戚主力回利是(大陸人居多)~其他朋友/唔熟的親戚/同事就餅咭+細利是~

所以我唔洗要出動東海堂

引用:
作者: sqling 查看文章
買餅卡?

去工聯會呀, 教協果D會平D...
平唔平得過上網?

聖安娜around 32-33蚊~~美心 around 34.5-36蚊一張

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-08, 03:24 PM   #17
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
我覺得美心得「拿破倫」好食…其餘都同聖安娜差唔多…

舊 09-29-08, 03:53 PM   #18
sqling

引用:
作者: Hitomi 查看文章
東海堂的確係好少少~~不過佢sell賣相多d~
同埋熟果d親戚會回番幾百蚊利是~~~

所以熟果d親戚主力回利是(大陸人居多)~其他朋友/唔熟的親戚/同事就餅咭+細利是~

所以我唔洗要出動東海堂

平唔平得過上網?

聖安娜around 32-33蚊~~美心 around 34.5-36蚊一張

工聯會就果個無打價錢出黎

當然BID果D會平D

不過呢, 妳可以留意一下近來有無D乜乜物物婚紗展覽

通常入面都有特價餅卡賣~
舊 09-29-08, 04:27 PM   #19
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: 赤目黑龍 查看文章
美心啲餅真係越嚟越難食
啲料又差
就算係最普通嘅忌廉都係好唔掂
以幾間所謂明牌連鎖餅店而論
美心係最差嘅!!!!
引用:
作者: emiko 查看文章
美心西餅質素下降中。
我覺得美心、聖安娜兩間差不多好食。
只可以講....................

一包約$100 的麵粉................

係無可能造出一包約$250 的麵粉的口感和味道

仲要未計鶏旦的質素.............乳化劑的多少

美心,聖安娜都只係得個招牌靚.............己談不上甚麼CP値

返而東海堂仲叫守得住質素的"底線"...............

另樓主............

你有無恆行銀行visa ?...............

美心以前同恆行有聯營折扣.............可以去問下仲有無~~~

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-08, 04:56 PM   #20
POKA
Banned

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
只可以講....................

一包約$100 的麵粉................

係無可能造出一包約$250 的麵粉的口感和味道

仲要未計鶏旦的質素.............乳化劑的多少

美心,聖安娜都只係得個招牌靚.............己談不上甚麼CP値

返而東海堂仲叫守得住質素的"底線"...............

另樓主............

你有無恆行銀行visa ?...............

美心以前同恆行有聯營折扣.............可以去問下仲有無~~~
聞說聖安娜西餅部好唔掂
舊 09-29-08, 05:14 PM   #21
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: POKA 查看文章
聞說聖安娜西餅部好唔掂
只可以説...........聖安娜/美心差不多都係靠賣麵包"撐"住的............

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-08, 05:32 PM   #22
Game Master

註冊日期: Sep 2006
XBox Live Gamertagsiu11281984
我就覺得 聖安娜 ok過美心>﹏<
11281984 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-08, 05:42 PM   #23
POKA
Banned

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
只可以説...........聖安娜/美心差不多都係靠賣麵包"撐"住的............
我舊同事係聖安娜西餅部做送貨
聽佢講完平時點對d餅之後唔敢幫襯
舊 09-29-08, 05:59 PM   #24
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
引用:
唔洗入面做,你見佢運都知喇…(不過,如果麵包,不如山崎…)

舊 09-29-08, 07:04 PM   #25
sqling

引用:
好多時要入到去做先知果d黑幕

主題工具
顯示模式