Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 潮流版

主題工具 顯示模式
舊 05-12-08, 09:48 AM   #151
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
jelly beans 加價加左不少咁.....

舊 05-12-08, 11:52 AM   #152
HikariY
Banned
烏魯木齊之豹

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: Seppie 查看文章
jelly beans 加價加左不少咁.....
我見到一對都要600以上...
我覺得係有人玩代理價掛...

成功畫到下眼線了~~~~
HikariY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-08, 05:26 PM   #153
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: HikariY 查看文章
我見到一對都要600以上...
我覺得係有人玩代理價掛...

成功畫到下眼線了~~~~
我睇中果對$699 有九折
考慮中
出埋荃豐夾價睇款先

舊 05-12-08, 09:38 PM   #154
haha3156
Ultimate Gamer
↓相良宗介(?)↓

註冊日期: Dec 2001
問一下
如果想去黑眼圈有咩方法...@@b
塗些甚麼等等的~?
因為我個黑眼圈都幾深下~
我平時已經有按摩架啦~
而且已經好早睡~11點前一定去睡

THANKS~

舊 05-13-08, 03:21 AM   #155
Ringo
Game Master
港 女 唔 易 做

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: haha3156 查看文章
問一下
如果想去黑眼圈有咩方法...@@b
塗些甚麼等等的~?
因為我個黑眼圈都幾深下~
我平時已經有按摩架啦~
而且已經好早睡~11點前一定去睡

THANKS~
買支眼霜試下, 我用開loreal, 效果可以

聽講戴眼鏡都會引致有黑眼圈...
Ringo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-08, 06:47 AM   #156
haha3156
↓相良宗介(?)↓

引用:
作者: Ringo 查看文章
買支眼霜試下, 我用開loreal, 效果可以

我是長期戴眼鏡的人來的..Orz

loreal....
一枝有2種,是分眼蓋和眼底的那隻!?

舊 05-13-08, 07:03 AM   #157
Ringo
Game Master
港 女 唔 易 做

引用:

loreal....
我用開loreal 隻男士眼霜, 得一種
雖然我係女, 但我覺得無乜所謂, 好用就得
舊 05-13-08, 11:04 AM   #158
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
x2
不過我點捱夜都冇乜黑眼圈XD

舊 05-13-08, 04:04 PM   #159
HikariY
Banned
烏魯木齊之豹

引用:
我睇中果對$699 有九折
考慮中
出埋荃豐夾價睇款先
699!?!?!
唔係咁貴呀???
加曬價~~~冇可能丫~

引用:
引用:

loreal....
我都有帶眼鏡的說...
不過我依家帶CON多...
黑眼圈...好似話一耐左就冇得救的了...
舊 05-13-08, 11:28 PM   #160
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
699!?!?!
唔係咁貴呀???
加曬價~~~冇可能丫~
不幸地, 我最想果對不在長沙灣出現...

舊 05-14-08, 10:02 PM   #161
HikariY
Banned
烏魯木齊之豹

引用:
不幸地, 我最想果對不在長沙灣出現...
長沙灣!??!
近我喎~~~~~
邊到有得買??

我終於都知道我對jelly beans點解著到我好痛...
原來係個鞋頭太窄...
舊 05-14-08, 11:32 PM   #162
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
引用:

呢樣應該係真
我妹就係一個例子~
佢係長期夜訓黑眼圈跟佢多年
有期KEEP住早訓都係咁

我妹做美容的~佢都話佢的黑眼圈基本上是沒救 XD

戴眼鏡都會引致有黑眼圈就無聽過
一星期有6日都長戴眼鏡~~基本上無咩黑眼圈
唔夠訓果日先會有~

引用:

原來係個鞋頭太窄...
我宜家出街要帶定膠布...

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-08, 12:07 AM   #163
二伍
God of Gamer

我發覺好多女仔都有黑眼圈
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-08, 01:28 AM   #164
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
長沙灣!??!
近我喎~~~~~
邊到有得買??

原來係個鞋頭太窄...
長沙灣鐵路站exit A2
西岸國際中心地下果層(下面係龍威)

舊 05-15-08, 05:31 PM   #165
泡菜
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDpakpak4872
俺有問題~(睇topic護膚都問得)

俺依家塊面都有些少面油..
暗瘡都有,但已經少出好多,但人中位右邊都會出少少

我有睇過皮膚科醫生,但因為太貴睇左2個月就冇睇..
我由於番工關係最早都要01:00am先瞓到覺...

請問有冇d方法可以根治面油,暗瘡?
我係熱底既人
(我每日洗3次面,朝早一次,放學番到屋企一次,瞓覺前一次)
泡菜 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-08, 06:31 PM   #166
HikariY
Banned
烏魯木齊之豹

引用:
長沙灣鐵路站exit A2
西岸國際中心地下果層(下面係龍威)
得閒去睇睇先~

引用:
作者: 泡菜 查看文章

我係熱底既人
其實洗面並唔可能根治到面油,
出面油係因為你皮膚太乾,所以佢先會自動出面油來令到皮膚冇咁乾,
應該留意一下皮膚既保濕,食多0的菜同水果~m記個0的少食0的啦~
當然,最好就更係早0的訓~但既然冇可能既就唯有係其他地方到改善了~

今日大出血...
買左好多0野...
舊 05-15-08, 07:37 PM   #167
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: 泡菜 查看文章

我係熱底既人
睇皮膚醫生一定要有恆心~~
如果係荷爾蒙問題就更加一定要睇醫生

我自己係人板~~~我就算食野好小心~早訓~多飲水~做足清潔功夫~
睇埋中醫(睇左半年)~~~一樣搞唔掂~~因為問題根本唔係出在呢d方面

最後結果都係要睇西醫~~~

舊 05-15-08, 11:17 PM   #168
haha3156
↓相良宗介(?)↓

引用:
我用開loreal 隻男士眼霜, 得一種
雖然我係女, 但我覺得無乜所謂, 好用就得
昨天在卓悅
她們介紹左一枝hk$188的眼霜給我用(因為我是要200留下的~)
用左2日~好像無咩變化
我已經早晚清潔後用的了~

引用:
x2
不過我點捱夜都冇乜黑眼圈XD
我是最近發覺自己的黑眼圈好深~
所以先想理下它~
平時我只是做好簡單的清潔架咋~

引用:

我都有帶眼鏡的說...
不過我依家帶CON多...
我有時都會用con~但是一個月最多用2~3次左右~
是即用即棄~方便~
希望有得救~~

舊 05-16-08, 05:43 PM   #169
HikariY
Banned
烏魯木齊之豹

我尋日要行左三間卓悅,二間sasa先搵到黑龍堂支落妝油...

有冇人同我一樣鍾意花香味??
missha玫瑰護膚條line就快唔出~
沖涼液+body lotion賣緊110~為埋都係55蚊一支~好抵~
舊 05-17-08, 09:43 AM   #170
Ringo
Game Master
港 女 唔 易 做

引用:
昨天在卓悅
她們介紹左一枝hk$188的眼霜給我用(因為我是要200留下的~)
用左2日~好像無咩變化
我已經早晚清潔後用的了~
邊有咁快見效呀。。。
舊 05-17-08, 02:02 PM   #171
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

突然醒起之前問過買咩粉底好的問題~考慮brand是Giorgio Armani
結果買左佢個粉底液+粉餅真的很好用~就好似同本身的皮膚融為一體 @o@
妝感非常自然~連男友都話效果好好 ( 之前用開Maquillage說很厚粉 )

另外買左遮瑕膏~遮眼位效果非常好(有時唔一定無黑眼圈~可能是看上起比較暗瓦無光)

另外買左佢一支Soothing Lotion~$700得150ml
我真係唔知呢支係咪真係神仙水~set個價set到咁鬼高

舊 05-17-08, 02:26 PM   #172
二伍
God of Gamer

引用:
作者: Hitomi 查看文章
結果買左佢個粉底液+粉餅真的很好用~
兩樣買左幾多錢?
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-08, 02:31 PM   #173
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: 二伍 查看文章
兩樣買左幾多錢?
粉底液$350
粉餅$420 ( 敗筆是個粉餅盒設計不太好)

舊 05-17-08, 03:05 PM   #174
HikariY
Banned
烏魯木齊之豹

引用:
作者: Hitomi 查看文章
粉底液$350
粉餅$420 ( 敗筆是個粉餅盒設計不太好)
Giorgio Armani既粉底其實真係唔算貴~
資生堂都好不過秋冬0的粉底真係厚到我媽話我好似帶左面具咁...

另~想問HITOMI姐姐係邊到買LOLITA衫衫多...
好想買件裇衫但睇左好多地方都唔靚...
舊 05-17-08, 03:43 PM   #175
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
Giorgio Armani既粉底其實真係唔算貴~
資生堂都好不過秋冬0的粉底真係厚到我媽話我好似帶左面具咁...

另~想問HITOMI姐姐係邊到買LOLITA衫衫多...
好想買件裇衫但睇左好多地方都唔靚...
amani貴的是skincare~~真的好貴 lll
sale 姐姐仲叫我用支lotion當mask用...我鬼捨得 lll

Maquillage 舊年夏天果隻都係厚到死 ll

lolita 我不會在香港買~~車工用料都不好~我訂日本的
裇衫? 下面類型? lolita d 裇衫其實好正~雖然可能有dd浮誇

成熟類

可愛類 ( 其實...我喜歡可愛類XDD 像童裝XDD )

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 03:32 PM

手機版 | APP版