Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 潮流版

主題工具 顯示模式
舊 04-29-08, 09:45 AM   #101
HikariY
Banned
烏魯木齊之豹

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: KIM 查看文章
個DESIGN可以同北斗之拳鬚刨比美~~
我都有見過"北斗之拳鬚刨"~
好正架~不過好唔好用就唔知道啦~

不過傳聞話HITOMI姐姐POST既睫毛液係幾好用的說~
HikariY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-08, 05:52 PM   #102
管家婆
Game Master
wow

註冊日期: Jun 2003
不如你地又介紹一下 夏天邊隻防曬好用?

舊 04-29-08, 06:02 PM   #103
HikariY
Banned
烏魯木齊之豹

引用:
作者: 管家婆 查看文章
IPSA
當埋日霜用都得~成支藍色的。
冇記錯300蚊左右~用一季0岩0岩好用曬~~~~
我都準備想買返佢來用~
舊 04-29-08, 06:04 PM   #104
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
引用:
個個話sofina 果隻sun block 又抵又好用
之前more 同apple daily 比較各大sun block 佢都勝出
冇anessa咁lup...

不過, 我愛anessa既芳香
用金裝(防水) spf 50+++ 既
我太怕黒了~~~
sasa 舊年賣178 入手

之後, 用shiseido the suncare 果隻洗防水防哂用品既cleansing oil
好爽架~~不會出粒粒or 敏感

此篇文章於 04-29-08 06:07 PM 被 Seppie 編輯。
Seppie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-08, 06:15 PM   #105
HikariY
Banned
烏魯木齊之豹

引用:
作者: Seppie 查看文章
個個話sofina 果隻sun block 又抵又好用
之前more 同apple daily 比較各大sun block 佢都勝出
冇anessa咁lup...

不過, 我愛anessa既芳香
用金裝(防水) spf 50+++ 既
我太怕黒了~~~
sasa 舊年賣178 入手

之後, 用shiseido the suncare 果隻洗防水防哂用品既cleansing oil
好爽架~~不會出粒粒or 敏感
哈哈~上年媽媽節我就係買左支ANESSA既SPF30++比媽媽...
點知佢成日都唔記得用...成日都放左係到
依家要拎左出來佢先成日用...
舊 04-29-08, 08:05 PM   #106
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
引用:
sofina~

1. 佢是PA +++ !!! PA 3個+是高度防上產生黑色素~
2. SF24 --> 24度性質比較溫和~~度數愈高其實對皮膚會愈刺激~
仲有太高度數唔等於擋到更高的紫外線~15度其實已經可以擋到9X%~~

所以最好的防晒產品是 PA +++ 和 SF 1X-30度的防晒~

我宜家都想搵下除左sofina之外仲有邊隻有PA +++ 兼SF 數值30度以下

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-08, 08:17 PM   #107
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

anessa spf 30 "++" only...

舊 04-29-08, 09:03 PM   #108
HikariY
Banned
烏魯木齊之豹

引用:
我媽個0的係踩廿分鐘單車去買0野既人~
所以個sales姐姐話用呢隻都夠...

不過媽媽踩單車既堅持只係用左一個星期就冇左...
舊 04-29-08, 09:07 PM   #109
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
我發覺PA +++ 而SF 值低得真的好難搵 Orz

anessa雖然有PA +++ ~不過SF 50我驚我D皮膚受唔到....Orz

舊 04-29-08, 09:39 PM   #110
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: Hitomi 查看文章
我發覺PA +++ 而SF 值低得真的好難搵 Orz

anessa雖然有PA +++ ~不過SF 50我驚我D皮膚受唔到....Orz
其實你防晒就算不防水既, 都會more or less 刺激皮膚la
用洗防晒既cleansing oil 可解決問題
eg shiseido ultimate cleansing oil - for face/ body , 150 ml
(卓悅舊年尾$167)

我日日咁做都冇事~放心la

此篇文章於 04-29-08 09:42 PM 被 Seppie 編輯。
Seppie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-08, 09:51 PM   #111
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
其實你防晒就算不防水既, 都會more or less 刺激皮膚la
用洗防晒既cleansing oil 可解決問題
eg shiseido ultimate cleansing oil - for face/ body , 150 ml
(卓悅舊年尾$167)

我日日咁做都冇事~放心la
所以...暫時都係用番Sofina...

(我自己純粹貪心鮮心思思想試下其他brand )

舊 04-30-08, 01:19 PM   #112
love bb
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
我而家用緊kose新既防晒base.. haha...唔化妝可以就咁當防晒用
唔知岩唔岩你用呢... 因為只有pa++, 但係sf20
佢好爽同埋最好就有埋oil control. 最岩就係夏天用喇

要努力努力唷
love bb 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-08, 03:12 PM   #113
NARC
Game Master

註冊日期: Apr 2003
講化妝品講得咁爽 我可唔可以加入
不過我呢d窮苦學生...係唔會買名牌架

心愛的男人還是要用鎖鏈綁住喔
NARC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-08, 04:22 PM   #114
管家婆
Game Master
wow

註冊日期: Jun 2003
不如又講下 夏天就到........有咩好方法減肥

舊 05-01-08, 12:32 AM   #115
HikariY
Banned
烏魯木齊之豹

引用:
作者: NARC 查看文章
平靚正既重好~
引用:
我到夏天都只會食食食...
不過有時係屋企訓到好晏起身既就一日食兩餐左右~
平日就早餐少少->lunch勁多->dinner少少...
呢三年幾都係咁樣... 不過唔見得我瘦左係邊...
舊 05-01-08, 11:05 AM   #116
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
踩單車同游水...
(不過...o係度講減肥會ot 嗎@@)

舊 05-01-08, 11:32 AM   #117
紫色螢火蟲
God of Gamer
討厭雨天~_~

註冊日期: Aug 2003
引用:
防曬fancl同shiseido最好用,不過fancl因有9折就抵買d.
卸妝液會用fancl,雖然平時唔搽粉,但係搽得防曬都要用卸妝液洗先最乾淨.
我平時護膚品只用美容院產品,但係唯獨fancl嘅防曬同MCO就真係用左好多年.
冇美容院產品好得過呢2樣野.

舊 05-01-08, 11:40 AM   #118
NARC
Game Master

呢度好多高手
我想問好耐,其實查tinted moisturizer 洗唔洗落妝

舊 05-01-08, 12:10 PM   #119
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
我最近反而主攻日本的平價牌子
發覺出名+貴大牌有時真係...用完無咩feel

宜家試用緊呢個日本廉價的系列 ~~juju~~~
支原液幾好用~買一支有排用~個mask都好保水 ( 唯獨支卸妝好廢)

舊 05-01-08, 12:30 PM   #120
NARC
Game Master

引用:
作者: Hitomi 查看文章
我最近反而主攻日本的平價牌子
發覺出名+貴大牌有時真係...用完無咩feel

宜家試用緊呢個日本廉價的系列 ~~juju~~~
支原液幾好用~買一支有排用~個mask都好保水 ( 唯獨支卸妝好廢)
我想買佢隻保濕gel丫,
等緊屈人寺做特價

舊 05-01-08, 01:52 PM   #121
HikariY
Banned
烏魯木齊之豹

引用:
我想買佢隻保濕gel丫,
等緊屈人寺做特價
講開又講,
最近屈人寺多左好多日牌平靚正既好0野...
舊 05-01-08, 04:17 PM   #122
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: HikariY 查看文章
講開又講,
光姐同大家有咩好野記住介紹下我

日前買左新日霜~用多幾日再同大家分享下

舊 05-01-08, 11:19 PM   #123
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: HikariY 查看文章
講開又講,
有代理入

我格過價~屈人同sasa甚至一般較貴價log on~ 某d product價錢是一樣

舊 05-02-08, 08:08 PM   #124
NARC
Game Master

我比較喜歡卓記,因為感覺上較親民(即係cheap d )
sa記走了自由行高檔路線~於是少去了

舊 05-02-08, 09:01 PM   #125
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
我比較喜歡卓記,因為感覺上較親民(即係cheap d )
sa記走了自由行高檔路線~於是少去了
有時間我會去tst 加連威老道
大把我慢慢睇

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 05:46 PM

手機版 | APP版