Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
~清談館~>藥房係咪有醫生紙賣?
Cpato 11:19 PM 04-24-06
因某d原因需要一張醫生紙, 一般藥房係咪有得賣?

有問題的話請close topic, sorry
基路亞 11:20 PM 04-24-06
搭單問...
你地d 學校呀~ 公司呀~
收左你地的醫生紙會唔會打電話去紙上面的醫生到問架?
waitwait 11:21 PM 04-24-06
作者: Pato:
你好似問緊d犯法野喎
Cpato 11:22 PM 04-24-06
作者: waitwait:
你好似問緊d犯法野喎
我知
不過我真係需要...
路人甲乙丙 11:26 PM 04-24-06
我知
不過我真係需要...
其實.你可以沒事真係走去睇醫生.出醫生紙

賣須要買.
ultrachiu 11:29 PM 04-24-06
聽同學講觀塘有一間係百佳附近(定優之良粉)
上樓的,有得賣,$80
唔知真定假

如果我要醫生紙我會走去睇醫生,跟住話失眠,叫佢開兩日藥同一日病假
盛惠$140
凍檸茶 11:37 PM 04-24-06
作者: ultrachiu:
聽同學講觀塘有一間係百佳附近(定優之良粉)
上樓的,有得賣,$80
唔知真定假

如果我要醫生紙我會走去睇醫生,跟住話失眠,叫佢開兩日藥同一日病假
盛惠$140
80$ 睇一次~
不如我睇d 100$
仲有藥~等你關人下~你要食藥~唔好
Cpato 11:45 PM 04-24-06
原來咁貴的, 咁冇野了, 唔該哂
ultrachiu 11:59 PM 04-24-06
作者: 凍檸茶:
80$ 睇一次~
不如我睇d 100$
仲有藥~等你關人下~你要食藥~唔好
有藥似樣d
原來咁貴的, 咁冇野了, 唔該哂
呃人係要附出代價,特別係呃老闆
kin~kin 01:17 AM 04-25-06
$80都貴? 樓主唔係諗住$20果d掛
KIM 01:32 AM 04-25-06
藥房係咪有醫生紙賣?
你等如問 "藥房係咪有軟性毒品賣?" 一樣!!!
就算有, 都係犯法!
Ewin 04:25 AM 04-25-06
想平咪自己print一張囉,大大隻字寫住醫生紙就係了
某F 04:21 PM 04-25-06

請事假law
verdy_returner 04:27 PM 04-25-06
醫生紙一定要有(註冊)醫生簽名至得。
之但係……
如果藥房有中醫的話,
你可以叫佢開俾你。
但係而家中醫既假紙並唔係一定俾承認。
所以……
樓主都係去睇醫生話胃痛把啦!
凍檸茶 05:06 PM 04-25-06
作者: kin~kin:
$80都貴? 樓主唔係諗住$20果d掛
[]心諗~一張a4 size唔夠o既紙~你收我20$~
你唔好去搶~[/]
firstofmay 06:46 PM 04-25-06
睇牙醫都可以有
日本冷麵 06:47 PM 04-25-06
點解唔真係睇一次e生?!
起碼佢會開d維他命或者其他比你,
你都有d平方公尺葯呀ma!
基路亞 06:50 PM 04-25-06
作者: verdy_returner:
醫生紙一定要有(註冊)醫生簽名至得。
之但係……
如果藥房有中醫的話,
你可以叫佢開俾你。
但係而家中醫既假紙並唔係一定俾承認。
所以……
樓主都係去睇醫生話胃痛把啦!
執返劑涼茶... 要開醫生紙~
Hitomi 06:56 PM 04-25-06
醫生紙咁貴
一般公司不是有醫療津貼嗎~乾脆去看好了...

我睇醫生$28一次....$80一張真的好貴
1q1q1q 07:06 PM 04-25-06
作者: Hitomi:
醫生紙咁貴

俾人捉到一次, 醫生都冇得做. 咁大風險, $80又點會貴呢.
某F 08:58 PM 04-25-06
作者: Hitomi:
醫生紙咁貴

我係出面睇醫生都要百幾蚊(係香港)
80蚊點會貴
路人甲乙丙 10:08 PM 04-25-06
作者: 某F:
我係出面睇醫生都要百幾蚊(係香港)
80蚊點會貴
唔介意排隊.去政府睇.$45.

一樣可以開醫生紙.
wai 11:31 AM 04-27-06
令我諗返係以前返CALL台, 成日走去呃醫生紙, 因為病夠4日先有病假津貼.......
成日要諗d唔同既病黎同醫生講, 明明無病無痛, 攪到我好似萬寧果個廣告咁.....(姐姐, 姐姐, 我呢度, 果度都好痛......)都幾煩, 又因為同一個醫生通常唔會俾多過2日病假, 所以今日可能去元朗睇, 過兩日可能走咗去黃大仙睇...
藤原浩太 12:10 PM 04-27-06
睇一次醫生,平果D都係幾十至一百蚊之嘛
Chloris 11:41 PM 04-28-06

半夜去公立醫院睇急症話肚瀉就得

返回主題版面