Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 潮流版

主題工具 顯示模式
舊 03-25-08, 05:06 PM   #1
HikariY
Banned
烏魯木齊之豹

註冊日期: Jul 2004
~組女仔SHOPPING團!!:D~女裝(由衫到鞋,由護膚到化妝!!)討論區!!(歡迎男會員入來講埋一份~XD)

雖然知道GAF都係少女仔的了~
不過都係想試下開個講女仔衫既TOPIC~
睇下各位女會員既買衫買袋買銀包買手錶既傾向~~~
最好講埋化妝~美容啦~
曬命TOPIC又好~吹水TOPIC又好~~~大家志在討論一下吧~

先講自己先~
衫由廿蚊的旺中淨色背心去到幾千蚊既大褸我都有
最近去多左SOGO,因為OLIVER DES OLIVER,LOWRYS FARM都開左~
唔好同我講:"去日本買平好多喎~""日本款多0的喎~"呢0的廢話~一年有幾多日假可以飛去日本丫~
不其然久唔久就會去進供~
至於鞋個方面...
雖然返工冇話一定要著咩衫,
不過因為要行街,所以都係著波鞋多...
加上我隻腳好難買鞋,所以波鞋就一定冇死~

大家又點呢~~快0的講下自己心水衫衫啦~~~

P.S.Seppie姐我等你入來~~~~~~~~

此篇文章於 04-27-08 10:07 PM 被 HikariY 編輯。
HikariY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-08, 05:11 PM   #2
kin~kin
God of Gamer
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
我係男仔, 不過都成日陪女朋友買衫. 原來sogo而家開左olive des olive? 我女朋友都幾中意lee個brand. 早排去tokyo時都買左這個brand的長樓同埋長冷衫.

0係香港的話, 我女朋友好中意0係salad買野...如果tokyo的話, 就world wide love等等品牌都中意....
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-08, 05:14 PM   #3
HikariY
Banned
烏魯木齊之豹

引用:
作者: kin~kin 查看文章
我係男仔, 不過都成日陪女朋友買衫. 原來sogo而家開左olive des olive? 我女朋友都幾中意lee個brand. 早排去tokyo時都買左這個brand的長樓同埋長冷衫.

0係香港的話, 我女朋友好中意0係salad買野...如果tokyo的話, 就world wide love等等品牌都中意....
兩間SOGO同MAGA BOX都有,
不過最好等佢減價個陣先買,個陣就最抵~
我係東京讀書個陣都成日買佢0的衫,1月8月減價個陣成日都要排隊試衫同比錢...
款我覺得同日本比就一定冇得比的了,不過都叫不過不失吧~
舊 03-25-08, 05:20 PM   #4
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
作者: HikariY 查看文章
兩間SOGO同MAGA BOX都有,
不過最好等佢減價個陣先買,個陣就最抵~
我係東京讀書個陣都成日買佢0的衫,1月8月減價個陣成日都要排隊試衫同比錢...
款我覺得同日本比就一定冇得比的了,不過都叫不過不失吧~
咁要同佢去尖東sogo睇下了~~謝情報

農曆新年在tokyo時佢先買左件長樓, 只係3990yen~~超抵~
香港普遍價格如何?
舊 03-25-08, 05:36 PM   #5
HikariY
Banned
烏魯木齊之豹

引用:
咁要同佢去尖東sogo睇下了~~謝情報

農曆新年在tokyo時佢先買左件長樓, 只係3990yen~~超抵~
香港普遍價格如何?
大褸冇記錯做緊SALE,300-400左右有一件好厚既中至大褸,
之前都買過300有找的乾濕褸。
有時減價的話可以去到70%OFF~
香港OLIVE好似要買滿800蚊就可以做MEMBER~
我買左好多次都未買到...

反而最近迷上左LORWYS FARM...
買左一次就做到MEMBER...
舊 03-25-08, 05:44 PM   #6
Ringo
Game Master
港 女 唔 易 做

註冊日期: Sep 2002
衫 - ice fire
褲 - levis
褸 - quiksilver
鞋 - PUMA
袋 - PUMA
銀包 - LV

基本上我d衣著都幾普通
Ringo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-08, 07:41 PM   #7
二伍

我都成日陪女朋友睇衫
通常都冇乜特別咁
最鍾意去睇睡衣
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-08, 08:03 PM   #8
HikariY
Banned
烏魯木齊之豹

引用:
作者: 二伍 查看文章
我都成日陪女朋友睇衫
通常都冇乜特別咁
最鍾意去睇睡衣
睡衣定內衣先??
舊 03-25-08, 08:27 PM   #9
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: Ringo 查看文章
衫 - ice fire
褲 - levis
褸 - quiksilver
鞋 - PUMA
袋 - PUMA
銀包 - LV

基本上我d衣著都幾普通
好奇問下, under 呢 ?
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-08, 09:07 PM   #10
Ringo
Game Master
港 女 唔 易 做

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
Calvin Klein
舊 03-25-08, 10:24 PM   #11
HikariY
Banned
烏魯木齊之豹

引用:
引用:
作者: Ringo 查看文章
Calvin Klein
變左玩0野topic了嗎??

ringo姐姐>
我都有著開ice fire的
不過近年佢0的衫冇之前個0的咁靚了...
舊 03-25-08, 10:55 PM   #12
Ringo
Game Master
港 女 唔 易 做

引用:
ringo姐姐>
我都有著開ice fire的
不過近年佢0的衫冇之前個0的咁靚了...
有同感, 不過ice fire d衫著出街無咁易同人撞衫

以前都會經常去I.T買衫, 但而+少左去lu~
舊 03-25-08, 11:04 PM   #13
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
路過

想問下zara是賣什麼

成日見它的店舖size很大,不會是內外衫褲百貨公司

舊 03-25-08, 11:21 PM   #14
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
作者: darkvolver 查看文章
路過

想問下zara是賣什麼

成日見它的店舖size很大,不會是內外衫褲百貨公司
點解唔入去睇下? 裡面男女裝都有, 價錢合理
舊 03-25-08, 11:24 PM   #15
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
我成日路過.........以為只賣女裝,所以忽略.......

下次行下

舊 03-25-08, 11:34 PM   #16
驚寂
Game Master

我成日都想買衫褲鞋襪畀女朋友,但係好怕揀左d佢唔鐘意或者佢襯唔到既野
好多人話女性覺得靚既野衣著男性會覺得唔好睇甚至反感‧我有時都係咁,覺得某d鞋好醜樣,但係女朋友同佢d朋友就覺得好靚
宜家揀/買首飾畀女朋友多
驚寂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-08, 01:42 AM   #17
二伍

引用:
睡衣定內衣先??
一樣咁好睇

club monaco d衫唔錯,價錢都合理
舊 03-26-08, 01:46 AM   #18
HFK
Banned

註冊日期: Dec 2007
引用:
作者: 驚寂 查看文章
我成日都想買衫褲鞋襪畀女朋友,但係好怕揀左d佢唔鐘意或者佢襯唔到既野
好多人話女性覺得靚既野衣著男性會覺得唔好睇甚至反感‧我有時都係咁,覺得某d鞋好醜樣,但係女朋友同佢d朋友就覺得好靚
宜家揀/買首飾畀女朋友多
有個共通,多數都鐘意閃令令既顏色
HFK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-08, 10:27 AM   #19
HikariY
Banned
烏魯木齊之豹

引用:
zara既0野唔錯呀~
講真,同H&M比既,我覺得ZARA0的0野靚0的...
H&M就飾物款多...
舊 03-26-08, 10:33 AM   #20
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
FCUK 女著唔錯喔~
斯文 OL feel 又得, sexy d 又得

我覺得好過 ESPRIT
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-08, 10:54 AM   #21
beagleflash
Crazy Gamer
雜牌萬用刀

註冊日期: Apr 2006
引用:
zara既0野唔錯呀~
講真,同H&M比既,我覺得ZARA0的0野靚0的...
H&M就飾物款多...
我係仔
多數同人去Zara睇童裝Boots

引用:
FCUK 女著唔錯喔~

三SPRIT 以前好o的,不過女性朋友買多數搵人攞員工價

舊 03-26-08, 12:06 PM   #22
二伍

引用:
FCUK 女著唔錯喔~
FCUK d料
舊 03-26-08, 01:18 PM   #23
驚寂
Game Master

引用:
作者: HFK 查看文章
有個共通,多數都鐘意閃令令既顏色
係囉我就係唔鐘意閃令令
我好唔鐘意d女性將部手提電話貼滿閃令令扮鑽石既貼子
Bottega Veneta既一個個菱形,好classic好出名但係我超級唔鐘意覺得好醜樣
以上咁多位講既牌子多數我都有買
Zara既產品真係唔錯,做廉價而優雅高尚非常成功
H&M個人覺得除左中環分店,其他分店得好小野賣
Mango有時d產品都okay
我鐘意女朋友著得比較甜美同cute,A.P.C.、Bread n Butter、Juicy Couture、Rebecca Taylor都係唔錯既選擇
Club Monaco既男裝我幾鐘意 雖然有d都唔平
請問Olive Des Olive係咪CWB既Sogo有分店?我好似有同女朋友行過,紅色鋪面的,幾岩我女朋友口味,冇留意間鋪叫咩名

此篇文章於 03-26-08 01:31 PM 被 驚寂 編輯。
驚寂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-08, 01:54 PM   #24
HikariY
Banned
烏魯木齊之豹

引用:
作者: 驚寂 查看文章
請問Olive Des Olive係咪CWB既Sogo有分店?我好似有同女朋友行過,紅色鋪面的,幾岩我女朋友口味,冇留意間鋪叫咩名
唔係紅色架喎...好似係ozoc既側面...

我唔多鍾意閃石的...
不過有時見到0的款幾靚就真...
舊 03-27-08, 12:47 AM   #25
Roger-YuGi
Crazy Gamer
K-COSMOS

註冊日期: Aug 2003
OLIVER DES OLIVER同LORWYS FARM喺sogo幾多樓 ga?
lee 排唔知同女朋友去邊度買衫好, 見你地咁推介, 我都想帶佢去see see

拍耐左, 宜家重經常同佢行多左化妝用品店, 真係想唔識翻d 女人嘢都唔得

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 11:28 PM

手機版 | APP版