Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 01-03-04, 12:34 AM   #1
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
Canon既DC

問完Sony,順手問埋Canon既
300-400萬象素得o家啦
3x 光學變焦
2000-3000蚊左右啦(減返些少先..)
有冇D咩好介紹?

一張CF咭既大約幾$度?(128 mb)
重有我想問o下Canon部Powershot A70掂唔掂o家?

メモリはプライスレス
My Trophy Road

此篇文章於 01-03-04 01:00 AM 被 草薙さん 編輯。
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-04, 12:36 AM   #2
Cpato
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDPato-0402
買A70的話不如A80啦
Cpato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-04, 12:40 AM   #3
z_plus
Ultimate Gamer
長崎涼美

3DS Friend Code4768 7416 2420
PSN  IDzetaplusHKG
一般Canon的DC都係用CF的。

↓小弟的個人photo album↓
http://www.fotop.net/zplus
z_plus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-04, 12:40 AM   #4
大雄
卡啦騷

註冊日期: Jul 2002
XBox Live Gamertagkalaso
A80 好掂~好抵~
$2680 水 $2980 行
用CF...用4粒AA

::卡啦騷 Album::

講多無謂,一步到位
大雄 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-04, 12:58 AM   #5
Pandahahaha
釈由美子の死忠者

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagpandahahaha
A80係唔係姐係g3
我都有d想買
不過而家先買會唔會太遲(g5都出左.....)

此篇文章於 01-03-04 01:04 AM 被 Pandahahaha 編輯。
Pandahahaha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-04, 01:07 AM   #6
z_plus
長崎涼美

引用:
Originally posted by Pandahahaha :
A80係唔係姐係g3
我都有d想買
不過而家先買會唔會太遲(g5都出左.....)
唔係,A80還A80,G3還G3。
不過你可以當A80係簡化/平價版G3。
舊 01-03-04, 01:07 AM   #7
Pandahahaha
釈由美子の死忠者

有咩唔同ar??
g3好d定a80好d(好果只係玩下)

舊 01-03-04, 01:13 AM   #8
z_plus
長崎涼美

起碼G3可以加閃光燈,而且操作上會pro小小。
如果只係玩坽80就已經幾夠。

你可以去dpreviewdcfever睇睇。

↓小弟的個人photo album↓
http://www.fotop.net/zplus
舊 01-03-04, 01:15 AM   #9
Pandahahaha
釈由美子の死忠者

冇得加燈以經死得啦
價格唔係差好多姐下話(g3係唔係3千頭左右?)

舊 01-03-04, 01:17 AM   #10
z_plus
長崎涼美

引用:
Originally posted by Pandahahaha :
冇得加燈以經死得啦
價格唔係差好多姐下話(g3係唔係3千頭左右?)
唔知呢,因為自G5出W之後好少見到G3,就算真係三千頭估計都應該係水貨。
舊 01-03-04, 03:01 PM   #11
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
A70掂
A80更掂

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-04, 03:43 PM   #12
Cpato

引用:
有咩唔同ar??
只係玩下就A80都夠,起碼佢細部D
舊 01-03-04, 05:15 PM   #13
Samuel
我想...

XBox Live Gamertagsamuel0929
引用:
有咩唔同ar??
你上次玩完我部G3覺得點..不過G3而家無咩地方仲有貨啦..
Samuel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-04, 11:54 PM   #14
萬能俠
Crazy Gamer

A70用後感(購買日期03年4月頭): 初時用起黎冇咩大問題, 夜景用佢時, 開盡閃光燈就覺得唔夠照 (但A70用黎學影相真係幾好!)

AF-S 70-300VR 4.5/5.6 + Ais 35mm 2.8
萬能俠 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-04, 11:12 PM   #15
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

註冊日期: Aug 2003
A70好掂....去長野的時候..在零下十多度的風雪之中仍然運作正常...

Rice

舊 01-04-04, 11:23 PM   #16
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
引用:
Originally posted by 真 三一萬能俠 :
A70用後感(購買日期03年4月頭): 初時用起黎冇咩大問題, 夜景用佢時, 開盡閃光燈就覺得唔夠照 (但A70用黎學影相真係幾好!)
夜景需要技術大過閃光燈!

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-04, 11:31 PM   #17
Cpato

引用:
Originally posted by 真 三一萬能俠 :
夜晚影人的話內閃多數唔夠力...

論壇跳轉

現在的時間是 08:05 AM

手機版 | APP版