Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 10-11-17, 10:18 PM   #101
clanyuen1
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2002
XBox Live Gamertagclan3
請問我明年想去東北睇櫻花,
有沒有推薦?
機票已買15/4 - 22/4 (因為過年有3天補假,最盡拖到60日,所以行程可能早過櫻花期)
不過最後2日未唸到去哪裡?

行程
Day 0 14/4 23:30-0440 快運 香港-羽田
Day 1東京羽田-東京駅換JR pass- 福島 花見山公園、花七七之里 四季之里
Day 2 會津若松 鶴之城 榮螺堂
Day 3 大內宿(湯野上溫泉)
(大移動3.5hr)
Day 4 盛岡 盛岡城跡 北上展勝地
Day 5 秋田角館 千秋公園 桧木内川堤
Day 6 弘前 城 芦野公園(大移動3hr)
Day 7
Day 8 東京1400前出發成田-香港 1815-2200日航

考慮左好耐,但我對東北 景點又冇乜頭緒......

放心!高空工作,1人工作,10號風球出事你都有份,但公司唔保,
住戶是神,不得反抗...

此篇文章於 10-11-17 10:22 PM 被 clanyuen1 編輯。
clanyuen1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-17, 09:21 AM   #102
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: clanyuen1 查看文章
有沒有推薦?
機票已買15/4 - 22/4 (因為過年有3天補假,最盡拖到60日,所以行程可能早過櫻花期)

行程
Day 0 14/4 23:30-0440 快運 香港-羽田
Day 1東京羽田-東京駅換JR pass- 福島 花見山公園、花七七之里 四季之里
(大移動3.5hr)
Day 7
Day 8 東京1400前出發成田-香港 1815-2200日航

22/4你已經走~青森縣未Ready~放棄吧~
如果真係想博盛岡同秋田~盡量放最後~
4月中~比較fit應該係北關東~宮城同福島都ok~
不過櫻花呢d野年年都唔同ge~搵多幾個附近的後備~
到時晚晚望住櫻花情報隨時改行程

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-17, 10:11 AM   #103
HAKAIDER
God of Gamer
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
田代島

路上好多通行魔...........................

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷

此篇文章於 10-29-17 10:18 AM 被 HAKAIDER 編輯。
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-17, 04:39 AM   #104
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
去名古屋想住榮果邊有無好介紹??

早餐重視
怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-17, 09:03 AM   #105
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
去名古屋想住榮果邊有無好介紹??

早餐重視
早餐去食bills如何?
我覺得佢個Pancakes好好食

舊 11-01-17, 11:29 AM   #106
天哈7
Game Master
大塚小愛

註冊日期: Jan 2006
PSN  IDpokman7
XBox Live Gamertagpokman7
黎緊11月尾會去沖繩
想問下大家有咩好食野推介?

暫時plan左會食きしもと食堂, Jack's Steak House, 百年古家大家

舊 11-01-17, 09:02 PM   #107
mkmonkey
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
引用:
作者: 天哈7 查看文章
黎緊11月尾會去沖繩
想問下大家有咩好食野推介?

暫時plan左會食きしもと食堂, Jack's Steak House, 百年古家大家
喜歡烤肉嗎?YakiNiku King 唔錯,雖然唔係 d 乜野特別野,但叫做平靚正吧。
http://www.yakiniku-king.jp/

個人喜歡食串燒,雖然呢間無牛,但幾抵食。三千 yen 有任飲任食,唔錯。
http://kushikado.com/

舊 11-02-17, 10:59 AM   #108
怪盜小G
しゃろとも

引用:
作者: Hitomi 查看文章
SOR我問得唔好

我拍酒店介紹
舊 11-02-17, 02:01 PM   #109
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
SOR我問得唔好

我拍酒店介紹
唔好要早餐D酒店出去食啦

舊 11-03-17, 02:01 PM   #110
天哈7
Game Master
大塚小愛

註冊日期: Jan 2006
PSN  IDpokman7
XBox Live Gamertagpokman7
引用:
作者: mkmonkey 查看文章
喜歡烤肉嗎?YakiNiku King 唔錯,雖然唔係 d 乜野特別野,但叫做平靚正吧。
http://www.yakiniku-king.jp/

個人喜歡食串燒,雖然呢間無牛,但幾抵食。三千 yen 有任飲任食,唔錯。
http://kushikado.com/
烤肉正喎
BOOKMARK左先, THX

舊 11-06-17, 09:18 PM   #111
kinomotoyuki
Senior Gamer
ルナシー

註冊日期: Sep 2006
3DS Friend Code5198 2668 7252
PSN  IDCKYKenneth
XBox Live GamertagCKYKenneth
引用:
作者: clanyuen1 查看文章
有沒有推薦?

行程
(大移動3.5hr)
Day 7

舊年四月尾近日本黃金週去
有幸追到滿開
無憾

IMG_6876 by Kenneth Chow, 於 Flickr

IMG_6690 by Kenneth Chow, 於 Flickr

IMG_6993 by Kenneth Chow, 於 Flickr

PSN HK: CKYKenneth
PSN JP: KennethCKY
XBOX LIVE: CKYKenneth
N3DS FC: 5198-2668-7252 CKYKenneth
kinomotoyuki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-17, 11:09 AM   #112
Eking

註冊日期: Feb 2006
有冇人住過輕井澤王子個D小屋? AGODA.COM 入面每晚價錢係指4人定係每人?
同埋如果想去東京+ 滑雪, 有冇地方方郃介紹下? XD

舊 11-17-17, 04:33 PM   #113
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
問一下
7日 = 廣島 + 尾道+宮島 + 乜好

7日 = 箱根 + 乜好?

7日 = 伊豆 + 乜好?

7日 = 福岡 + 熊本 + 乜好?(好似有得上山)

舊 11-19-17, 12:42 PM   #114
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
問一下
7日 = 廣島 + 尾道+宮島 + 乜好

7日 = 福岡 + 熊本 + 乜好?(好似有得上山)
7日 = 廣島 + 尾道+宮島 + 岡山?

7日 = 箱根 + 伊豆?
要不就橫濱/橫須賀/鐮倉江之島果堆...

北九州我覺得黑川同由布院都很值得去

舊 11-19-17, 03:57 PM   #115
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
問一下

箱根 / 伊豆 Jr east 都無pass 去到 (Jr east 極限去到伊東)

如果無視pass 地域限制可以試吓由久里濱座船去千葉行吓鋸山

箱根 > 伊豆 > 鐮倉 > 橫須賀 > 久里濱座船去千葉

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷

此篇文章於 11-19-17 04:02 PM 被 HAKAIDER 編輯。
舊 11-20-17, 09:14 AM   #116
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
箱根 / 伊豆 Jr east 都無pass 去到 (Jr east 極限去到伊東)

如果無視pass 地域限制可以試吓由久里濱座船去千葉行吓鋸山

-SKIP-

JR EAST可以坐晒成條伊豆急行線~可以去到伊豆急下田呀

7日我個人覺得呢堆地方實在太多

舊 11-20-17, 06:03 PM   #117
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
JR EAST可以坐晒成條伊豆急行線~可以去到伊豆急下田呀

7日我個人覺得呢堆地方實在太多
可以座伊豆急?! 噤可能我記錯

五個地方多唔多好難講, 始終毎人玩法唔同

鐮倉如果只Hea 行高德園 > 八幡宮同座江之電的話係半日有找

橫須賀座遊河船睇軍艦又係有曬固定時間比你預

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 11-21-17, 09:13 AM   #118
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
可以座伊豆急?! 噤可能我記錯

五個地方多唔多好難講, 始終毎人玩法唔同

鐮倉如果只Hea 行高德園 > 八幡宮同座江之電的話係半日有找

橫須賀座遊河船睇軍艦又係有曬固定時間比你預

http://www.jreast.co.jp/tc/tokyowide...html?src=gnavi
一直都可以坐

7日Full day~5個區域交通時間~仲有果個區域入面的交通時間…
伊豆當只玩伊豆急行線同只去大路景點~起碼兩日full day (計埋熱海就加多一日)~
伊豆d景點好多要鐵路加巴士~鐵路班次唔密巴士疏到喊~
箱根去熱門景點坐晒幾種交通工具~3日 (2日趕到死)
如果箱根只去箱根湯本我就無野好講~~7日係可以去晒

舊 11-21-17, 07:33 PM   #119
RPG之鬼

引用:
7日 = 廣島 + 尾道+宮島 + 岡山?

7日 = 箱根 + 伊豆?
要不就橫濱/橫須賀/鐮倉江之島果堆...

北九州我覺得黑川同由布院都很值得去
THX
江之島上次去了鐮倉去了八番宮,不過都有幾處想去,但唔打算咁快
千葉要坐車都應該OK既……會暈的體質……

岡山有諗過

有FD去了黑川話唔錯,呢個可能會係下次首選

舊 11-21-17, 11:27 PM   #120
maxwaver
Game Master
自爆を使う程度の能力

註冊日期: Jan 2007
https://twitter.com/yuma_QJ/status/932802593536974848

茨城...
講起黎47格都打左一半了但茨城仲未去過,明明好近

舊 11-22-17, 04:21 PM   #121
RPG之鬼

引用:
作者: maxwaver 查看文章
https://twitter.com/yuma_QJ/status/932802593536974848

茨城...
講起黎47格都打左一半了但茨城仲未去過,明明好近
突破肓腸!

舊 11-23-17, 12:26 PM   #122
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
Bills全天候入去都係為佢個pancake
起台場同女友食係貴左少少但又真係幾好食

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-17, 02:43 AM   #123
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
Bills全天候入去都係為佢個pancake
起台場同女友食係貴左少少但又真係幾好食
今日在銅鑼灣路過見到有小店有得食梳乎里Pancake
於是去食下
食完真心明白~點解bills咁多年黎都仲要排隊咁hit

因為bills個梳乎里Pancake真係超班
(不過唔排除係香港我食果檔渣)

舊 11-26-17, 05:18 AM   #124
怪盜小G
しゃろとも

咁就要試下
舊 11-26-17, 10:08 AM   #125
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
今日在銅鑼灣路過見到有小店有得食梳乎里Pancake
於是去食下
食完真心明白~點解bills咁多年黎都仲要排隊咁hit

因為bills個梳乎里Pancake真係超班
(不過唔排除係香港我食果檔渣)
咁就大件事x起屋企點整丫
要食就要飛過去食

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.7 Hitomi ~清談館~ 1001 01-09-15 12:40 AM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.5 Hitomi ~清談館~ 1001 09-16-13 07:21 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.4 Hitomi ~清談館~ 1004 03-10-13 12:15 AM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.3 Hitomi ~清談館~ 1004 11-15-12 11:18 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.2 Hitomi ~清談館~ 1014 06-16-12 09:32 AM

現在的時間是 06:40 PM

手機版 | APP版