Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-25-17, 03:39 PM   #226
DreamyLuigi
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2013
引用:
作者: qwe 查看文章
重點已經由偷唔偷跑,變左代理點拆呢單野

但獨市生意,最後點做都係wfc

唔俾賣D舖都無計驚以後拎貨煩

俾賣老任都吹唔漲,要搵大陸錢就要靠香港散上去

除非即刻拉隊落場邊間賣就叫海關封邊間,不過又無例入到

睇落佢都係做樣比老任睇
話自己盡左力禁止
咪又係佢獨市派貨

Sent from my iPhone using Gaforum
DreamyLuigi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-17, 03:39 PM   #227
Eking
God of Gamer

註冊日期: Feb 2006
2人Co-op 係ONLINE定係同機?

舊 10-25-17, 03:43 PM   #228
eddiecwk
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2004
[QUOTE=DreamyLuigi;11527076]買開果間鋪頭都係咁講

點解aeon 同 APITA 可以賣$75 ?

Sent from my iPhone using Gaforum
eddiecwk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-17, 03:44 PM   #229
littlesweet
Junior Member

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: rinxlun 查看文章
我諗其實地區都好快會有得買
調景嶺, 信和 已有入手圖
littlesweet 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-17, 03:47 PM   #230
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: littlesweet 查看文章
調景嶺, 信和 已有入手圖
我等緊荃灣同元朗果面…不過應該都快架喇…
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-17, 03:53 PM   #231
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
其實派緊嘅係水貨定行貨?
有無跟passport套?
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-17, 04:04 PM   #232
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
之前個位直播既新正日哥條片係俾美任提出版權申訴
港任可能都只係收指示要細店代理做野

不過成件事真係有點肉酸
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-17, 04:08 PM   #233
天野

註冊日期: Nov 2004
引用:

重點係邊個搞張咁既野出黎
根本就係自己出緊貨
佢可能只係做樣俾老任睇
天野 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-17, 04:08 PM   #234
AhTin

註冊日期: Sep 2012
引用:
作者: DreamyLuigi 查看文章
買開果間鋪頭都係咁講

我問過幾間買開野的鋪,幾間都係咁講
AhTin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-17, 04:11 PM   #235
AhTin

註冊日期: Sep 2012
[QUOTE=eddiecwk;11527080]
引用:
買開果間鋪頭都係咁講

因為唔係同補完入,佢地批機,首發無第二年保,宜家賣的,亦無香港行貨個紅色圓型貼紙,只有保養貼紙
AhTin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-17, 04:14 PM   #236
rayho

註冊日期: Sep 2006
引用:

班日本仔都知D貨去晒淘寶+台灣,都係做樣比總公司睇

Origin ID : sleeperho
rayho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-17, 04:27 PM   #237
wong0622
Junior Member

註冊日期: Jan 2012
Wii U IDwong0622
3DS Friend Code3265 5713 2783
[QUOTE=AhTin;11527095]
引用:
作者: eddiecwk 查看文章

因為唔係同補完入,佢地批機,首發無第二年保,宜家賣的,亦無香港行貨個紅色圓型貼紙,只有保養貼紙
OT: 其實第一批NS (3月) 係無香港行貨個紅色圓型貼紙~

另外有無大哥在 188 買到?
wong0622 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-17, 04:28 PM   #238
hell & heaven
Game Master
F=MA

註冊日期: Sep 2005
Nintendo Switch IDSW-5352-2180-7443
3DS Friend Code1075 0677 0623
PSN  IDPrinceXjingXsora
XBox Live GamertagPrinceXsoraXjin
SSP $398 買左

舊 10-25-17, 04:29 PM   #239
Gashapon™

註冊日期: Dec 2003
[QUOTE=eddiecwk;11527080]
引用:
買開果間鋪頭都係咁講

零售層面不嬲連鎖店惡過生產商進口商
Gashapon™ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-17, 04:42 PM   #240
天野

引用:
作者: sugoteam 查看文章
同意,我依家盡可能都買日森!

其實宝X今次真係好肉酸,為保嗰兩日自家利益唔討論,但那文革式舉報簡直不知所謂,一d都唔似香港人處理手法!咁大件事咁,自己公司搵team人出去查啦!我覺得港任俾哂呢間自以為是的公司咁玩落去,不如自己攞番嚟自己攪啦!

終於明白點解有d師兄堅持係日森買
舊 10-25-17, 04:52 PM   #241
qwe
Game Master

旺角好似未賣?
係地庫訂左⋯收工去唔去望好
舊 10-25-17, 04:52 PM   #242
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: hell & heaven 查看文章
SSP $398 買左
想問下係咩版本
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-17, 05:04 PM   #243
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
[細細聲]

响灣仔唔知邊個商場邊間鋪靜雞雞賣
價錢一定係貴
[/細細聲]
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-17, 05:05 PM   #244
天野

引用:
作者: HON HON 查看文章
早派唔代可以早賣.
早派貨就唔駛正日一次過至送貨, 人手問題.
其實佢唔想人偷跑
只有一個辦法就係當日先慢慢派貨
人手問題都冇計
既然一定要果日先可以賣的話

香港地邊可能咁守規矩
歐美都成日偷跑架啦
係日本咁守規矩者
舊 10-25-17, 05:07 PM   #245
eddiecwk

註冊日期: Dec 2004
信和。$418 已入

eddiecwk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-17, 05:57 PM   #246
kain_plus
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2005
之前金x訂左,係唔係今日冇希望?
聽日要飛冇得玩

US TV Series Fan: X-Files, Six Feet Under, CSI, Las Vegas, Monk, Nip Tuck, Hustle, Prison Break, Lost, Numb3rs, House, Supernatural, Heroes, Dexter, Vanished, Cold Case, Dresden Files, Cane, Big Bang Theory
kain_plus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-17, 06:02 PM   #247
qwe
Game Master

信和地庫 未有
舊 10-25-17, 06:03 PM   #248
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
引用:
作者: 天野 查看文章
做生意唔係做一次
今次偷跑賣貴幾十
下次代理唔俾貨你
你吹佢唔脹

又唔以身作則
身為代理又成日貴過定價帶頭炒埋一份
完全認同 , 所以今次事件後

我本人都會比d顏色 ×源看了 , 罷買佢地鋪頭所有貨品
即至另行通知 , 同埋我已經不是第一次話佢哋同嘈佢哋。

x街鋪頭批發帶頭在香港炒貨 , 佢老× ,
我本人會密切留意他們幾時先很有 公價 NS $ 2340
, 我先會降溫的。

希望我們這裡 GAF 版友如果支持, 請合力支持。

PS系總共 5826隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,341
全球最佳排名10771,11717 ,https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-17, 06:05 PM   #249
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
其實佢唔想人偷跑
只有一個辦法就係當日先慢慢派貨
人手問題都冇計
既然一定要果日先可以賣的話

香港地邊可能咁守規矩
歐美都成日偷跑架啦
係日本咁守規矩者
其實我成日都覺得偷跑有可能係佢地批佢地至敢咁做, 但今次太揚LA, 所以搞成咁啫.

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-17, 06:07 PM   #250
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
引用:
香港未有者
日美已經有store賣緊
引用:
作者: Terry Sham 查看文章
大勢所趨,指日可待。
引用:
作者: 阿聰 查看文章
死港任,好做唔做,唔應做就去做,所以我支持水貨係冇錯!
大力支持大家
GAF 力量支持

其實支持水貨 , 例如: 日版任天堂NS , 日本任天堂 都是謝謝你惠顧。

PS系總共 5826隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,341
全球最佳排名10771,11717 ,https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[WiiU] New Super Mario Bros. U / New Super Luigi U neo2046 電視遊戲討論版 116 09-10-13 09:28 AM
[任天堂] 宮本茂:我最喜愛的Mario 遊戲是 "Super Mario World" neo2046 電視遊戲討論版 5 11-13-10 08:32 PM
Super Paper Mario討論區(Mario首次在Wii上當主角,大玩2D、3D交替) mario0606 攻略及心得交流區 107 09-11-07 06:35 PM
[GBA]Super Mario advance 4 圖片 (= FC Mario Bros 3) neo2046 手提遊戲機討論版 24 07-07-03 12:28 PM
[GBA]Super Mario Advance 4+逆轉裁判3+Mario Kart新作?? 神祕人1號 手提遊戲機討論版 8 05-13-03 03:39 AM

現在的時間是 01:35 PM

手機版 | APP版