Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 01-28-14, 07:39 PM   #526
ALEX CHOW
God of Gamer
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
引用:
作者: 肥陸行鳥 查看文章
RB睇落似係比賽唔係TA,我因為要星期四先開倒機,贏左X2014的大大請分享一下車的資料
X2014 standard Car係比賽嚟
X2014 Fan Car係TA............

站(2024/03/30)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區

此篇文章於 01-29-14 01:57 AM 被 ALEX CHOW 編輯。
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-14, 03:09 AM   #527
Irwin
愛.ROCK.友

註冊日期: Aug 2006
PSN  IDlrwin
XBox Live Gamertagsirwinho
紅牛挑戰用手掣好難玩,完全舞唔掂STANDARD同FAN CAR,太快了

STANDARD CAR點都追唔上頭兩三位的車…

FAN CAR金盃時間對我o黎講簡直係發夢先做到

還好最終結果拎到銅盃都可以有車拎…

<------------時間------------>
工作搵錢                  買GAME打機

時間,永遠不夠用似的。 <>
Irwin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-14, 03:14 AM   #528
ALEX CHOW
AUDI SPORT

引用:
作者: Irwin 查看文章
紅牛挑戰用手掣好難玩,完全舞唔掂STANDARD同FAN CAR,太快了

FAN CAR金盃時間對我o黎講簡直係發夢先做到

還好最終結果拎到銅盃都可以有車拎…
我用手掣玩
STANDARD CAR同FAN CAR我都拎到銀盃

少女時代,
F1 2024討論區
舊 01-30-14, 05:02 AM   #529
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
Corvette 個Sesonal Event, 硬係控唔好 個 Brake

引用:

你當佢係房車就已經輸晒

呢架野要當 F1 嘅上位版,超強Downforce 已經有好多灣唔使擔心佢會甩, 開 TCS 更本係自虐
個Gear Box又係勁, 超強 CVT... 剩底要考慮嘅係速度控制,會唔會因為太快會Under出晒去

所以請粗暴對待

第一個圈 中段到尾段 過到頭車,絕對係有可能

此篇文章於 01-30-14 05:33 AM 被 TCS_disable 編輯。
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-14, 07:22 AM   #530
肥陸行鳥
Eternal Flame™
↓壓倒的存在感

註冊日期: Jul 2002
3DS Friend Code4957 2283 8472
PSN  IDelfultima
XBox Live Gamertagelfultima
引用:
作者: TCS_disable 查看文章
Corvette 個Sesonal Event, 硬係控唔好 個 Brake

你當佢係房車就已經輸晒

呢架野要當 F1 嘅上位版,超強Downforce 已經有好多灣唔使擔心佢會甩, 開 TCS 更本係自虐
個Gear Box又係勁, 超強 CVT... 剩底要考慮嘅係速度控制,會唔會因為太快會Under出晒去

所以請粗暴對待

同以前gt5的感覺爭幾多?
見fan car suzuka金要求的時間慢GT5銅都好多下
睇片睇唔出轉彎速度差距,但直路就快唔少

村名: ペンキン
特產: 橙
肥陸行鳥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-14, 10:24 AM   #531
twinsgtr
Senior Gamer
什麼都不是

註冊日期: Sep 2009
PSN  IDtwins_gtr323334
引用:

你當佢係房車就已經輸晒

所以請粗暴對待

Corvetteo 個SESONAL 差唔多跟足佢條線都已經拎金~不過佢個BRAKE 真係傻既.收唔到部車

REDBULL 好難打~成日快到轉唔到彎....
要關TCS ??唔會打轉咩?
twinsgtr 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-14, 12:48 PM   #532
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: twinsgtr 查看文章
REDBULL 好難打~成日快到轉唔到彎....
要關TCS ??唔會打轉咩?
就係唔甩,同埋架車要快就要越開得似好Arcade

熄TCS可以無過濾油門輸出咁去變相爆d

此篇文章於 01-30-14 12:53 PM 被 TCS_disable 編輯。
舊 01-30-14, 12:53 PM   #533
Irwin
愛.ROCK.友

引用:

你當佢係房車就已經輸晒

所以請粗暴對待

可能因為之前玩 MISSION RACE S-5 SET左防滑,玩STANDARD 果陣好多時出現轉向不足

舊 01-30-14, 07:08 PM   #534
oooCaitSithooo
Junior Member

註冊日期: Apr 2012
PSN  IDoooCaitSithooo
引用:
作者: 911gt1 查看文章
已成功update 1.03
但而家只要一比電,部機就自動著(綠燈),但一分鐘左右又自動熄(紅燈),未出1.03前唔會咁,不明解……
Try this,It works too me
http://www.youtube.com/watch?v=3wxwwt97_8c
唔得既話你部PS3"可能"就快黃燈.
oooCaitSithooo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-14, 01:26 AM   #535
肥陸行鳥
↓壓倒的存在感

Standard race記住換racing soft
Fan car得1200匹但直路反而快過x2010

舊 01-31-14, 01:40 AM   #536
Viper II
↘みもりんっ

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDViper-ll
XBox Live GamertagViper II DNA
100% completed

比起GT5個地獄X challenge
今次正正常常返終點就金

YM: 「教徒論」與「蝗蟲論」一樣,是一種「污名化」手段
Viper II 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-14, 05:07 PM   #537
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: Viper II 查看文章
100% completed

比起GT5個地獄X challenge
今次正正常常返終點就金
我係Suzuka犯埋大錯都可以金
舊 01-31-14, 09:54 PM   #538
肥陸行鳥
↓壓倒的存在感

重點係點行都唔會disqualify?

舊 01-31-14, 10:04 PM   #539
ALEX CHOW
AUDI SPORT

引用:
作者: 肥陸行鳥 查看文章
重點係點行都唔會disqualify?

少女時代,
F1 2024討論區
舊 01-31-14, 10:54 PM   #540
Irwin
愛.ROCK.友

剛開機又有更新SEASONAL EVENT…都係送PAINT,需要自備跑車

一條係要用FT-86跑鈴鹿… 用15週年版跑,剛剛先叫勉強金到
另一場要用積架 XKR-S '11…買完車再做少量強化,剛剛做到560PP去跑,唔算太難金。

此篇文章於 02-01-14 01:52 AM 被 Irwin 編輯。
舊 02-01-14, 02:16 PM   #541
ALEX CHOW
AUDI SPORT

新年冇比賽??

少女時代,
F1 2024討論區
舊 02-01-14, 03:20 PM   #542
TCS_disable
我有車車~

聽日要出街搞自己野

另外Update 左 可以車內視點 係用 簡單 定 完整
舊 02-01-14, 04:59 PM   #543
TCS_disable
我有車車~

引用:
剛開機又有更新SEASONAL EVENT…都係送PAINT,需要自備跑車

一條係要用FT-86跑鈴鹿… 用15週年版跑,剛剛先叫勉強金到
另一場要用積架 XKR-S '11…買完車再做少量強化,剛剛做到560PP去跑,唔算太難金。
我覺得另計...

86 無腦
但 XKR-S 要偷輕 Detune 黎換操控性... 唔郁反而架車仲慘
舊 02-03-14, 01:16 AM   #544
TCS_disable
我有車車~

琴日連打左 GT300 同 WTC 550 ....

GT300 用架 RE雨宮 RX-7 06, 跟足 300PS 同 罰重 , 都可以輕取
WTC ... 246 甩左幾個冬甩 都仲可以贏...

人生有d苦悶
舊 02-03-14, 01:50 AM   #545
Viper II
↘みもりんっ

XBox Live GamertagViper II DNA
隻GT6單機4個字:無難度

舊 02-03-14, 02:48 AM   #546
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
咁講唔通gt5單機有難位a?
除左special無去理過唔知

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-14, 03:33 AM   #547
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: anyone 查看文章
咁講唔通gt5單機有難位a?
除左special無去理過唔知
係晒SP 度, X challenge, Grand Tour, 仲有Rally school
舊 02-03-14, 03:36 AM   #548
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
sp我都仲覺得易過考牌全金

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-14, 03:48 AM   #549
Viper II
↘みもりんっ

GT5架老爺m benz跑nur都有D難度

舊 02-03-14, 11:26 AM   #550
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: Viper II 查看文章
GT5架老爺m benz跑nur都有D難度
呢個唔算...

Flat 跑 Elger 先攞命... 完全令我將 100% Off Throttle 放入思考回路到

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] [PSVR] Gran Turismo Sport︱2024年1月31日關閉線上服務 安安 電視遊戲討論版 1000 01-31-24 07:01 PM
[PS3] Gran Turismo 5 Spec 2.17【技術心得研究所討論區】DLC 可以再install TCS_disable 攻略及心得交流區 860 07-22-14 12:35 AM
[PS3] Gran Turismo 5 Spec 2.09【技術心得研究所討論區②】 TCS_disable 攻略及心得交流區 1003 01-15-13 12:50 PM
[PS3] Gran Turismo 5 Spec 2.05【技術心得研究所討論區】 TCS_disable 攻略及心得交流區 1012 03-25-12 02:57 AM
[PS3] Gran Turismo 5 Prologue Spec II (日版 Spec III)討論區 - Starting Grid. KUTAR# 攻略及心得交流區 193 09-18-09 06:40 AM

現在的時間是 04:33 AM

手機版 | APP版