Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-09-13, 11:45 AM   #26
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
作者: real00 查看文章
原來間野有咁既歷史,不過希望新作唔好雷啦,好多新作真係比以前差,就算佢用現有2R系統都ok,武器同車的數量都夠,多D隱藏武器,迫你去打quest,多D quest,後期敵人多返D比教用腦的擊破方法,我玩MM1R發覺車好勁or武器好勁就差不多玩晒.....應該加多D SKILL然後用SKILL同搭武器擊破.....2R我未知後期會否出現呢個程況。

現在柴犬個到我真的不知點可以拿得返 去到柴狗村無條係真咁,我已經將佢地所有帶返去主角條村到了。
不過我記得我死左三條狗,不過有一條戰鬥死左之後在地圖上睇到係離開左走入叢林唔知走左去邊(我們走不入),其他兩條戰鬥死左之後出返地圖無野發生,回柴狗村自動會有個墳比佢地。
老實的說
玩這系列多多少少是享受和BOSS用砲互轟的快感(拖)
太過用腦我反而覺得不爽快(喂)
雖然是這樣說,但有些BOSS因為自身有SE關係所以某程度也要考慮怎打~XD
(怎樣快速擊殺才對w時間越長對我方越不利)

好像現在般考慮
單是裝一堆強砲基本上很易被boss秒掉
要考慮每台車子怎發展,考慮裝多少主砲,SE
車子CPU怎配搭
要不要裝實彈攔截系統
用不用反光束塗料
威力和裝甲量的取捨

這些就夠了
boss就繼續這樣別變得太奇怪就好ww

舊 07-09-13, 01:32 PM   #27
real00
Senior Gamer

註冊日期: May 2013
引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
用腦擊破......呢隻game未進化到呢個地步喎a
雖然敵人都有多少屬性可以跟

柴犬方面,堅果隻係村內西北方,外觀同其他普通狗唔同
哈哈,西北個隻死左了,都不知怎樣搵返佢條屍........
real00 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-13, 01:43 PM   #28
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
哈哈,西北個隻死左了,都不知怎樣搵返佢條屍........
如果堅果隻,即使死左條c都會跟返係隊內喎
你係咪攪錯左?

真果隻係屋外面(無記錯的話),叫ポチ
屋內所有都係FAKE

舊 07-09-13, 02:44 PM   #29
real00

引用:
如果堅果隻,即使死左條c都會跟返係隊內喎
你係咪攪錯左?

真果隻係屋外面(無記錯的話),叫ポチ
屋內所有都係FAKE
難度我有bug? 要重玩?因為柴狗村已經無晒狗,所有假狗比我帶返去主角條村,而我又無死屍跟住我.....超怪.....
舊 07-09-13, 03:41 PM   #30
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

Nintendo Switch ID050897379389
引用:
難度我有bug? 要重玩?因為柴狗村已經無晒狗,所有假狗比我帶返去主角條村,而我又無死屍跟住我.....超怪.....
エルニニョ⇒ヌッカの酒場
應該去左呢度

此篇文章於 07-09-13 03:43 PM 被 Gundam MK-2 編輯。
Gundam MK-2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-13, 11:55 AM   #31
ps399
Crazy Gamer
比比

註冊日期: May 2005
引用:
1.我唔信隻game內真係會有動畫

4.MM2R仲未反完,咪咁快出呀

1)官網否定左你

4)快d玩完佢啦,除非你擦緊lv999

ps399 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-13, 01:02 PM   #32
real00

引用:
エルニニョ⇒ヌッカの酒場
應該去左呢度
我以經重玩了,趁未去得太遠,因為我應該之前在酒場到DEL左隻狗=_=
現在終於有柴狗了....
舊 07-10-13, 01:47 PM   #33
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
作者: ps399 查看文章

1)官網否定左你

4)快d玩完佢啦,除非你擦緊lv999
1)我頂

4)DQ7都未玩完......
我只擦兵器3星

此篇文章於 07-10-13 01:49 PM 被 Gundam MK-2 編輯。
Gundam MK-2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-13, 01:55 PM   #34
ps399
Crazy Gamer
比比

引用:
1)我頂

4)DQ7都未玩完......
我只擦兵器3星
雖然三星武基本攻擊力,比較重,但好難出
4連射艦王砲 超改造無星比較輕
超改造完後一支+電光石火可解決基本難度任何怪
咁樣比較方便,不過我估你都係收藏用

此篇文章於 07-10-13 02:06 PM 被 ps399 編輯。
舊 07-10-13, 02:48 PM   #35
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
雖然三星武基本攻擊力,比較重,但好難出
4連射艦王砲 超改造無星比較輕
超改造完後一支+電光石火可解決基本難度任何怪
咁樣比較方便,不過我估你都係收藏用
俾你睇穿晒添

舊 07-11-13, 12:01 AM   #36
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
発売予定日が2013年11月7日に決定!
GOODSページを公開し、通常版 6980円、Limited Edition 9980円(超豪華DLCコード付)の情報を更新しました。

【Limited Edition 同梱内容】
①ゲームソフト本体
②超豪華DLC(ダウンロードコンテンツ)コード入り オリジナルカード
③オリジナルサウンドトラックCD
④ワールドマップデザイン マイクロファイバークロス
⑤山本貴嗣先生描き下ろしオリジナルコミック (設定資料集付き)

http://metalmax.info/goods/

『メタルマックス4 月光のディーヴァ』個性的なキャラクターや“戦車市場”、“スキルブーストシステム”を紹介
ttp://www.famitsu.com/news/201307/11036383.html
GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-13, 09:15 AM   #37
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

都預左個限定版會成萬羊......
不過今次更大鑊嘅係......隻game竟然都學人DLC!?
身為死忠的我,今次真係要死了

舊 07-11-13, 01:50 PM   #38
ps399
Crazy Gamer
比比

引用:
都預左個限定版會成萬羊......
不過今次更大鑊嘅係......隻game竟然都學人DLC!?
身為死忠的我,今次真係要死了
日本真的...想把核心玩家逐一排除????
真女神轉生IV之後到呢隻又DLC...
DLC如果一次性都可以考慮GE

舊 07-11-13, 04:08 PM   #39
real00

引用:
日本真的...想把核心玩家逐一排除????
真女神轉生IV之後到呢隻又DLC...
DLC如果一次性都可以考慮GE
真女神DLC quest其實好無意義,吻合主題,無價值,
但MM係做quest的遊戲,DLC比錢自己都會心服D~
舊 07-12-13, 10:41 AM   #40
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

血已流
限定已訂

舊 07-12-13, 10:43 AM   #41
ps399
Crazy Gamer
比比

引用:
真女神DLC quest其實好無意義,吻合主題,無價值,
但MM係做quest的遊戲,DLC比錢自己都會心服D~
MM係由3代先加任務,唔好講到好似MH接任務咁

引用:
血已流
限定已訂
落注真快

希望仲有空格位置自設角色來用

舊 07-12-13, 11:20 AM   #42
real00

引用:
MM係由3代先加任務,唔好講到好似MH接任務咁

落注真快

希望仲有空格位置自設角色來用
你追通輯犯個D已經同任務都差不多,可打可不打,MMR已經有~
現在係多左NPC的小任務,我估如果DLC可能係比多D通輯犯你追捕....
舊 07-12-13, 11:30 AM   #43
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
你追通輯犯個D已經同任務都差不多,可打可不打,MMR已經有~
現在係多左NPC的小任務,我估如果DLC可能係比多D通輯犯你追捕....
暫時confirm嘅DLC都係打通緝怪
小任務就未講過

舊 07-12-13, 11:39 AM   #44
ps399
Crazy Gamer
比比

引用:
我覺得兩回事來,MM每代實際上都有主線劇情,
償金首呢D就係償金首,唔係任務,你更加唔駛接任務就可以打
我係覺得你講到好似METAL MAX係以任務為住GE遊戲好奇怪

引用:
暫時confirm嘅DLC都係打通緝怪
小任務就未講過
仲有不肯定係咪坦克ge machine

舊 07-12-13, 12:04 PM   #45
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

死,突然醒起上次MM2R仲有個限定FAMI通DX PACK......
如果今次都仲有DX限定版我就笨了......

舊 07-12-13, 12:10 PM   #46
ps399
Crazy Gamer
比比

引用:
死,突然醒起上次MM2R仲有個限定FAMI通DX PACK......
如果今次都仲有DX限定版我就笨了......
ebten本身唔係就FAMI通公司?
上次個pack都係ebten訂,應該冇問題
上次果d實際上冇乜用...除左CD同GAME,
其他我都係擺埋一邊

舊 07-12-13, 12:26 PM   #47
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
ebten本身唔係就FAMI通公司?
上次個pack都係ebten訂,應該冇問題
上次果d實際上冇乜用...除左CD同GAME,
其他我都係擺埋一邊
上次係
普通版
限定版
FAMI通普通版
FAMI通DX限定版

......

舊 07-12-13, 12:36 PM   #48
ps399
Crazy Gamer
比比

引用:
上次係
普通版
限定版
FAMI通普通版
FAMI通DX限定版

......
...哦!我係限定版咋
不過,就算係dx果d物件都係難逃擺埋一邊
訂左就算啦,除非影響game入面姐

舊 07-12-13, 02:04 PM   #49
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
...哦!我係限定版咋
不過,就算係dx果d物件都係難逃擺埋一邊
訂左就算啦,除非影響game入面姐
3個鐵筒>裝野+坐
2R個ポチ咕臣>長期擺床

......

不過上2次最貴嘅限定凸點版都係10000羊左右,睇個價相信今次唔會再有其他版本......啦掛?

舊 08-08-13, 12:55 AM   #50
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Direct 2013.8.7 プレゼンテーション映像
http://youtu.be/HnExg0exIt4#t=3m15s
start from 3m15s
引用:

此篇文章於 08-08-13 12:20 PM 被 neo2046 編輯。
neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NDS] Metal Max 2 リローデッド(今冬預定) Gundam MK-2 手提遊戲機討論版 18 12-19-11 09:12 AM
GBA Metal Max R 改, Metal Max 2改 新圖 neo2046 手提遊戲機討論版 13 09-05-05 10:24 AM
[PS2]Metal Saga ~砂塵之鎖~ (Metal Max remix) neo2046 電視遊戲討論版 25 06-10-05 11:51 PM
《坦克戰記2/Metal Max 2》攻略 KIM 手提遊戲機討論版 0 01-31-03 05:04 AM
[GBA]Metal Max R改,Metal Max 2改 神祕人1號 手提遊戲機討論版 4 01-29-03 01:10 PM

現在的時間是 06:01 PM

手機版 | APP版