Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 11-26-17, 03:02 PM   #126
maxwaver
Game Master
自爆を使う程度の能力

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
咁就大件事x起屋企點整丫
要食就要飛過去食

bills個pancake係會吊住你個癮間唔中就想番去食......
(利申準備番去食第三次)

舊 11-26-17, 03:35 PM   #127
鳳熾魂
God of Gamer
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: maxwaver 查看文章
bills個pancake係會吊住你個癮間唔中就想番去食......
(利申準備番去食第三次)
但我又覺佢個french toast正D

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-17, 01:22 PM   #128
rayho
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2006
剛剛大阪回來,Miki House 的款式實在漂亮

HTTP://www.instagram.com/p/BcCSa59DPyH/

Origin ID : sleeperho

此篇文章於 11-29-17 01:27 PM 被 rayho 編輯。
rayho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-17, 03:10 PM   #129
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: rayho 查看文章
剛剛大阪回來,Miki House 的款式實在漂亮

HTTP://www.instagram.com/p/BcCSa59DPyH/
難得呢度有人講

我個女d 衫大部分都係miki house~其次係anna sui mini~

全部都係outlet買~通常大概正價7折 (清貨果d除外)
然後仲有得退稅同埋outlet extra 5% discount coupon!!

anna sui mini 就比較易出手~半價品較多

此篇文章於 11-29-17 03:13 PM 被 Hitomi 編輯。
Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-17, 03:22 PM   #130
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
咁就大件事x起屋企點整丫
要食就要飛過去食
聽聞希慎由日本過黎果間keep到日本質素~
不過聽聞中午取籌夜晚先有得食
無力去試~

舊 11-29-17, 04:35 PM   #131
rayho

Miki house + 西松屋買左半個喼
好在唔係我比錢
我而家係舅父
引用:
作者: Hitomi 查看文章
難得呢度有人講

我個女d 衫大部分都係miki house~其次係anna sui mini~

全部都係outlet買~通常大概正價7折 (清貨果d除外)
然後仲有得退稅同埋outlet extra 5% discount coupon!!

anna sui mini 就比較易出手~半價品較多

舊 11-29-17, 05:04 PM   #132
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
Miki house + 西松屋買左半個喼
好在唔係我比錢
我而家係舅父

Miki House同西松屋完全唔同level...

我開頭都有買少少西松屋~買完miki house已經唔會番轉頭買西松屋
用料設計精細度完全唔同層次~西松屋宜家已經完全睇唔上眼

當然~miki house價錢係西松屋 X 10 or more
西松屋買野係唔洗睇價錢牌~

你照片果件我大概估到幾銀~

我照片入面有條牛仔褲(兔仔頭刺繡)~
一個兔仔刺繡呢條褲仔已經收你6000 YEN (已經係打左折退左稅)~

此篇文章於 11-29-17 05:07 PM 被 Hitomi 編輯。
舊 11-29-17, 05:30 PM   #133
rayho

799vs8999 都拉唔開檔次就好大件事
係屋企西松屋夠用,當然出街一定係miki house 殺晒

引用:
Miki House同西松屋完全唔同level...

我開頭都有買少少西松屋~買完miki house已經唔會番轉頭買西松屋
用料設計精細度完全唔同層次~西松屋宜家已經完全睇唔上眼

當然~miki house價錢係西松屋 X 10 or more
西松屋買野係唔洗睇價錢牌~

你照片果件我大概估到幾銀~

我照片入面有條牛仔褲(兔仔頭刺繡)~
一個兔仔刺繡呢條褲仔已經收你6000 YEN (已經係打左折退左稅)~

此篇文章於 11-29-17 05:33 PM 被 rayho 編輯。
舊 11-29-17, 07:40 PM   #134
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
799vs8999 都拉唔開檔次就好大件事
係屋企西松屋夠用,當然出街一定係miki house 殺晒
買多兩次就會連屋企頹穿都唔想買西松屋

舊 12-04-17, 09:55 PM   #135
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
我想問下JR PASS,我去日本之後,十日後先開通JR PASS,但我第一日到就訂定票先得唔得?

即講明十日後才開通,但而家訂定票先?

因為我想訂出雲號夜行列車,我驚無位…

舊 12-04-17, 11:17 PM   #136
Gnosis
Advance Moderator
グノーシス

註冊日期: Dec 2002
死心把啦, 張pass要啟用咗先可以劃位
一係你真金白銀買咗指定席券/特急券然後退票再用pass劃返同一個位, 不過你咁做會比人鄙視

舊 12-04-17, 11:21 PM   #137
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: Gnosis 查看文章
死心把啦, 張pass要啟用咗先可以劃位
一係你真金白銀買咗指定席券/特急券然後退票再用pass劃返同一個位, 不過你咁做會比人鄙視
台灣有人試過叫日本國内朋友先預訂臥鋪ノビノビ位

到日本幾日後再啟用pass 上車

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷

此篇文章於 12-04-17 11:26 PM 被 HAKAIDER 編輯。
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-17, 11:33 PM   #138
rorimoe
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
引用:
作者: 大情大性武大帝 查看文章
我想問下JR PASS,我去日本之後,十日後先開通JR PASS,但我第一日到就訂定票先得唔得?

即講明十日後才開通,但而家訂定票先?

因為我想訂出雲號夜行列車,我驚無位…
係可以的
只要已用exchange order 換左張pass
就可以劃位
rorimoe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-17, 11:37 PM   #139
rorimoe
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
台灣有人試過叫日本國内朋友先預訂臥鋪ノビノビ位

到日本幾日後再啟用pass 上車
sunrise 都坐過冇十次都八九次
基本上last minute 先 book 都有八成機會上到車
應該話last minute book 先最易book 到 (好多人會hold 位到last minute 然後改期)
rorimoe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-17, 12:37 PM   #140
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

想請教新千歲機場由落機果下,行去過關連埋排隊,大概預幾耐時間?
打算預約酒店車在國際線果邊PICK UP

舊 12-30-17, 02:03 PM   #141
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
今日在銅鑼灣路過見到有小店有得食梳乎里Pancake
於是去食下
食完真心明白~點解bills咁多年黎都仲要排隊咁hit

因為bills個梳乎里Pancake真係超班
(不過唔排除係香港我食果檔渣)
我都終於起旺角近油麻地果間試過,結果一食
我終於明白咁出名原來真係有原因

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
舊 12-31-17, 09:51 AM   #142
maxwaver
Game Master
自爆を使う程度の能力

註冊日期: Jan 2007
有無版友去過福岡柳川?
http://www.ensen24.jp/kippu/5/
呢個望落幾抵玩但有d擔心佢跟食個幾間要排好耐隊...

諗住個日Day Trip完直接上2055fuk機

舊 01-04-18, 10:48 PM   #143
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
我都終於起旺角近油麻地果間試過,結果一食
我終於明白咁出名原來真係有原因
話說剛剛去完札幌食另一檔
又係好食到無得輸~老公仲話好食過bills添(我覺得大家都好好食)

香港果d WO~我之前提過銅記食過果間~居然今年成為米豬連一星
我真係"O"晒咀~其實有小店拎到米豬連一星的確係一種鼓舞~我亦唔想去批評一間小店
但可惜個質素根本唔係日本果皮~連尾都掂唔到

舊 01-05-18, 08:07 AM   #144
布甸
Game Master
遊民一族

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDarashi-ck
XBox Live Gamertagarashick360
引用:
又係好食到無得輸~老公仲話好食過bills添(我覺得大家都好好食)

香港果d WO~我之前提過銅記食過果間~居然今年成為米豬連一星
我真係"O"晒咀~其實有小店拎到米豬連一星的確係一種鼓舞~我亦唔想去批評一間小店
請問係邊間呀?

舊 01-05-18, 11:29 AM   #145
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: 布甸 查看文章
請問係邊間呀?
札幌?

呢檔
椿サロン 赤れんがテラス店
個裝修又靚

https://tabelog.com/hokkaido/A0101/A010102/1046371/

舊 01-05-18, 11:51 AM   #146
布甸
Game Master
遊民一族

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDarashi-ck
XBox Live Gamertagarashick360
唔該哂

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 01-05-18, 04:00 PM   #147
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:

反而想知後面果份係咩

舊 01-05-18, 04:14 PM   #148
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
反而想知後面果份係咩
上圖落左檸檬漿(D檸檬唔係淨係做樣架)

另一份係原味

舊 01-05-18, 10:05 PM   #149
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
上圖落左檸檬漿(D檸檬唔係淨係做樣架)

另一份係原味
都係原味吸引已經好想再食
Bills真係鬆軟之餘都仲有番一定口感 但上次真係

舊 01-06-18, 11:51 AM   #150
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
都係原味吸引已經好想再食
Bills真係鬆軟之餘都仲有番一定口感 但上次真係
鬆軟! 奶香! 綿滑!

旺角近油麻地果間叫咩名?

我在銅記食果檔叫 I Love XXX Dessert Bar
佢旺角都有分店...
所謂的一星米豬蓮..........所以我從來都唔跟米豬蓮食野...
果班人肯定未食過日本的梳乎里pancake.............

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.7 Hitomi ~清談館~ 1001 01-09-15 12:40 AM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.5 Hitomi ~清談館~ 1001 09-16-13 07:21 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.4 Hitomi ~清談館~ 1004 03-10-13 12:15 AM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.3 Hitomi ~清談館~ 1004 11-15-12 11:18 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.2 Hitomi ~清談館~ 1014 06-16-12 09:32 AM

現在的時間是 05:03 PM

手機版 | APP版