Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 03-14-13, 09:30 AM   #76
mrk
God of Gamer

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: 王小虎 查看文章
今晚都執到粒武器碎片,應該係開白箱。

故事有關有幅畫寫左個密碼:QUJIKPHIUEEEKMJQUJ,比人拆解左,game內如果跟住密碼去做指定動作,幅畫會變另一幅,好正。

http://www.ign.com/wikis/god-of-war-...IUEEEKMJQUJ%29
有人估係第四集提示:
http://www.gamefront.com/god-of-war-...tion-theories/
如果有第4集,應該到時出係PS4上啦!
但到時重有咩神可以比佢殺呀?

P.S.:我Normal難度攻略中,呢個GAF版只有我覺得今集好玩嗎?(可能因為我最近換左新5.1音響,所以間接加左分啦!)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-13, 10:30 AM   #77
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
引用:
作者: mrk 查看文章
如果有第4集,應該到時出係PS4上啦!
但到時重有咩神可以比佢殺呀?

P.S.:我Normal難度攻略中,呢個GAF版只有我覺得今集好玩嗎?(可能因為我最近換左新5.1音響,所以間接加左分啦!)
仲有我 .

其實除咗希臘神, 仲有北歐神, 好似奧丁個的都可以殺 , 再唔係殺上王道十二宮,

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-13, 03:05 PM   #78
whassupbun
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
引用:
作者: SHCEHUK 查看文章
GAME還未開封,但我想問打完一周目後,再選其他難度時會不會繼承所有東西,
因我見各網友話NG+不繼承
NG+會繼承你所有upgrade, 但你一開始NG+佢會提你佢會將你個設定檔入面既進度洗晒, 譬如你玩Hard爆左機一次, 可以chapter select晒咁多關, 但你一開始NG+, 雖然可以keep番upgrade, 但chapter select會冇晒, 所有進度全部再打過;
同埋最重要係, 你開始NG+佢會講明NG+係解唔到獎盃, 所以如果你打算D野收集到一半或者武器upgrade到一半然後再喺NG+繼續, 係唔可行。
另外NG+只可以揀你爆機個難度以下既難度, 例如你爆左Hard, NG+就只可以揀Easy+, Normal+, Hard+, 唔可以揀Titan, Titan要爆Hard再就咁玩New Game先可以揀

引用:
唔係唔好玩, 不過冇以前咁好玩
但multiplayer好好玩

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-13, 03:56 PM   #79
王小虎

註冊日期: Apr 2002
個密碼解出來係Sun, Bird, Bull, Lion,但再估就有好多可能,可能係新的一個神,可能係唔同背景,又可能係將Kratos復活(Mithras將世人復活),所以都係得個估字。

尋晚玩到大蛇(因為啱啱趕住打完隻免費ME3...),我覺得果度幾正,我鐘意呢種玩過山車一浪接一浪的關,畫面又靚,係有d位又係細到睇唔到。好多嘍囉時我多數先爆佢地甲,然後不停捉佢再掟,因為硬直時間冇乜,係單調小小。

今集最正有MP,我比較鐘意呢類3d式的動作多過大亂鬥,好懷念以前幾個人玩DC Power Stone。單打單如果贏到好爽。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-13, 04:18 PM   #80
whassupbun

引用:
今集最正有MP,我比較鐘意呢類3d式的動作多過大亂鬥,好懷念以前幾個人玩DC Power Stone。單打單如果贏到好爽。
打到人跌出街好正 槍GAME MP始終冇乜大突破, 哩隻反而有驚喜, 同埋如果唔夠人打, 都可以做objective攞分, 一樣贏到

不過你地search game易唔易搵到房? 我就咁quick game成日等勁耐, D人又出又入, 有時夠人開始倒數果時又突然轉房, 玩團制Flavors of the Gods只係成功入到一次, 其餘時間真係等超耐都開始唔到, D人出出入入, 搞到我成晚剩係玩左PvP同Trials of the Gods, 哩兩個就好快夠人開波

同埋大家用咩裝備? 我跟宙斯, 用長矛趙雲無雙, 不過見D人用鎚仔好屈機咁

舊 03-14-13, 04:30 PM   #81
CCHander
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2011
引用:
作者: whassupbun 查看文章
打到人跌出街好正 槍GAME MP始終冇乜大突破, 哩隻反而有驚喜, 同埋如果唔夠人打, 都可以做objective攞分, 一樣贏到

不過你地search game易唔易搵到房? 我就咁quick game成日等勁耐, D人又出又入, 有時夠人開始倒數果時又突然轉房, 玩團制Flavors of the Gods只係成功入到一次, 其餘時間真係等超耐都開始唔到, D人出出入入, 搞到我成晚剩係玩左PvP同Trials of the Gods, 哩兩個就好快夠人開波

同埋大家用咩裝備? 我跟宙斯, 用長矛趙雲無雙, 不過見D人用鎚仔好屈機咁
岩岩加你左了 , 我四個都跟......
咩武器都用D , 呵呵
其實技術好咩武都屈~
CCHander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-13, 04:39 PM   #82
whassupbun

引用:
作者: CCHander 查看文章
岩岩加你左了 , 我四個都跟......
咩武器都用D , 呵呵
其實技術好咩武都屈~
Sorry一路掛住update個攻略都唔記得左add你
哩隻個MP算係近年黎少數無盃都吸引到我繼續玩既MP之一 上次都已經係Mass Effect 3了

大家有冇興趣搞個淘汰賽, 玩八人混戰, 但實際兩個人對打, 六個旁觀, 玩晉級 大家開mic一齊旁述

舊 03-14-13, 05:34 PM   #83
王小虎

我用Ares+劍,暫時用Fist of Ares一拳打人出街。search game耐應該有其他人都係咁。

之前PS Blog出的片,可以當住係combo片去練:
用矛+Hades/Zeus(好似冇用magic?)
https://www.youtube.com/watch?v=F2MeUZMlCaw
用劍+Ares撞牆combo
https://www.youtube.com/watch?v=tI8-6QyVcys
用鎚+Hades
https://www.youtube.com/watch?v=LXV4c5qJj_w
用鎚combo
https://www.youtube.com/watch?v=rj97xGoW-2E
舊 03-14-13, 05:37 PM   #84
holsety
http://www

註冊日期: Oct 2003
whassup 大, 頭先街場同人玩緊,入唔到你房住
大戰30個回合好累, 亡靈沙漠d狗狗好煩,次次都吾夠時間清
我跟波菜東, 支矛可定人係空中,好好玩好邪惡搞

此篇文章於 03-14-13 06:26 PM 被 holsety 編輯。
holsety 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-13, 06:13 PM   #85
mrk

Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
引用:
NG+會繼承你所有upgrade, 但你一開始NG+佢會提你佢會將你個設定檔入面既進度洗晒, 譬如你玩Hard爆左機一次, 可以chapter select晒咁多關, 但你一開始NG+, 雖然可以keep番upgrade, 但chapter select會冇晒, 所有進度全部再打過;
同埋最重要係, 你開始NG+佢會講明NG+係解唔到獎盃, 所以如果你打算D野收集到一半或者武器upgrade到一半然後再喺NG+繼續, 係唔可行。
另外NG+只可以揀你爆機個難度以下既難度, 例如你爆左Hard, NG+就只可以揀Easy+, Normal+, Hard+, 唔可以揀Titan, Titan要爆Hard再就咁玩New Game先可以揀

唔係唔好玩, 不過冇以前咁好玩
但multiplayer好好玩
冇以前咁好玩???
但story mode阿爺對復仇女神個幾場大戰,
係視覺上真係正到嘩嘩嘩聲喎!

申報一下先:我係用32"電視打機㗎!所以遠景時,都重睇到阿爺嘅。

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
舊 03-14-13, 06:53 PM   #86
CCHander

引用:
哩隻個MP算係近年黎少數無盃都吸引到我繼續玩既MP之一 上次都已經係Mass Effect 3了

大家有冇興趣搞個淘汰賽, 玩八人混戰, 但實際兩個人對打, 六個旁觀, 玩晉級 大家開mic一齊旁述
同你玩得好開心呀
可惜我無mic , 不過只聽你講野都夠啦
我岩岩有事做 , 所以未byebye就先off
我仲記得你話我好狼死 , 唔留情
但係我次次殺得咁上下你都係到笑.....(太過無情了吧)
其實我無睇名 , 見人就殺.....
下次我見到係你的話實留手 嘻嘻
希望下次可以再同你玩過
舊 03-14-13, 07:38 PM   #87
holsety

頭先版鬥士大戰有個机關改變地形成個台倒轉成班人跌曬落街
鐵板串燒又係代表作, 等人齊即燒~~~£€^®

此篇文章於 03-14-13 07:55 PM 被 holsety 編輯。
舊 03-14-13, 07:54 PM   #88
whassupbun

引用:
同你玩得好開心呀
可惜我無mic , 不過只聽你講野都夠啦
我岩岩有事做 , 所以未byebye就先off
我仲記得你話我好狼死 , 唔留情
但係我次次殺得咁上下你都係到笑.....(太過無情了吧)
其實我無睇名 , 見人就殺.....
下次我見到係你的話實留手 嘻嘻
希望下次可以再同你玩過
講笑啫, PvP梗係老豆都冇情講, 你照殺我得架喇, 我寧願比你殺好過你打到我差不多死先比人執死雞, 成日見到D人趁你就黎比人打死先過黎冷手執個熱煎堆, 好鬼唔公平
我見你果招火劍好屈機, 點解可以出得咁密? 係魔法定係L1 D招黎?

引用:
作者: holsety 查看文章
頭先你陪我地等多開波多過實際玩 真係等到蚊訓, D人出出入入幾次轉個頭又係入番黎我地個房, 好心佢比D耐性等下啦, D人見有人走, 佢地又走埋一份, 變左個個都喺度出出入入

舊 03-14-13, 08:03 PM   #89
數碼石頭
眠い狼

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDartificialRock
引用:
作者: martinyau1979 查看文章
仲有我 .

其實除咗希臘神, 仲有北歐神, 好似奧丁個的都可以殺 , 再唔係殺上王道十二宮,
我都算係覺得今集好玩~

敵人比我感覺似玩GOW1~
唔可以亂打玩晒~

反技改到按X先出可以接受~
至少反攻擊係有風險承擔, 唔會好似以前咁反唔到就直接擋冇硬直~

基本上係變得有技術, 刺激左

だからそんな簡単に修正とか言わないで!!
700年前のティリアソフトのスタッフに謝って!!
數碼石頭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-13, 08:15 PM   #90
CCHander

引用:
講笑啫, PvP梗係老豆都冇情講, 你照殺我得架喇, 我寧願比你殺好過你打到我差不多死先比人執死雞, 成日見到D人趁你就黎比人打死先過黎冷手執個熱煎堆, 好鬼唔公平
我見你果招火劍好屈機, 點解可以出得咁密? 係魔法定係L1 D招黎?

頭先你陪我地等多開波多過實際玩 真係等到蚊訓, D人出出入入幾次轉個頭又係入番黎我地個房, 好心佢比D耐性等下啦, D人見有人走, 佢地又走埋一份, 變左個個都喺度出出入入
係L1 D技來 , CD時間都算短掛....唔覺唔覺 , 同人打打下見又有得用就用lo

BTW , 你打獨眼巨人個陣 , 我地唔會都望緊你打
如果想好似上次個批人咁 , 睇住佢地四個係到SM隻野的話
要岩岩好殺左巨人就夠8000或者過8000先會有呢種鏡頭

此篇文章於 03-14-13 08:22 PM 被 CCHander 編輯。
舊 03-14-13, 08:17 PM   #91
CCHander

引用:
作者: holsety 查看文章
岩先同你地SM人好HAPPY
個個都好似地獄無門闖進來咁 , 一見到我地唔即刻走個時 , 其實真係比人SM到想走都無得走
舊 03-14-13, 08:40 PM   #92
holsety

期待再一齊玩過, 我地group埋一齊應該易齊人d既, 只係有時明明8人齊都開始唔到,其他人無理由等唔切個countdown掛
個mp過癮在d抽水机关實在太神~~~~實在太enjoy用那個噴火器,(噴射中奸笑中)

此篇文章於 03-14-13 08:45 PM 被 holsety 編輯。
舊 03-14-13, 08:51 PM   #93
holsety

引用:
岩先同你地SM人好HAPPY
個個都好似地獄無門闖進來咁 , 一見到我地唔即刻走個時 , 其實真係比人SM到想走都無得走
那個mode我第一次玩, 行行企企熟悉下地理机关, 冇乜打人, 睇你地sm人
我個神勢力似support 回復多d. 打人真係淨d

舊 03-15-13, 03:40 AM   #94
mrk

大家覺得火,冰,雷,閻4種屬性,
邊種"魔法"攻擊力高o的呢?

舊 03-15-13, 08:55 AM   #95
mrk

引用:
大家覺得火,冰,雷,閻4種屬性,
啱啱終於爆左機啦!(normal難度,一開始第28章真係好難打呀!)
暫時自己覺得火屬性魔法攻擊力最高(計埋成功出到第2段攻擊),
發現閻屬性下嘅口,口,△攻擊距離最遠(因為會多隻閻手攻擊,打第28章開頭嘅美杜沙好有幫助)
發現分身術要係敵人近距離時先出到,太遠就冇效,
發現當美杜沙出石化死光時,立刻對佢出慢動作,
佢嘅死光就會變左向天射,跟著記得要追打幾刀啦!(當然你一開始要同佢有足夠遠距離先好出呢招,
如果太近的話都係迴避算啦!)

舊 03-15-13, 09:12 AM   #96
ryankam16
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDryankam16
引用:
裝左Patch 1.02之後, menu冇左按正方形入The Last of Us demo, 是甚麼咩意思?

終於白金左, 快快脆脆玩Easy 5個鐘升爆Kratos清左剩番個盃就收工, 正式轉攻multiplayer

其實玩Easy先真正似番GoW既感覺, Hard太危險, 打得唔暢快, 儲怒火計又成日比人打斷, 變相少左機會可以出勁招, 成日比人圍攻冇得發圍搞到Kratos變左弱者咁, 冇左以前遇神殺神果種霸氣
HARD打一次升唔晒?

引用:

過癮喎
ryankam16 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-13, 02:55 PM   #97
whassupbun

引用:
大家覺得火,冰,電,閻4種屬性,
我極少用閻, 所以唔清楚, 如果剩係計火冰電, 火既R2一定係最勁, 以Hard難度計, 我試過打同樣數目類型既敵人, 佢地full health既情況之下, 出兩次火R2可以殺到佢地, 但如果用電三次R2都唔死, 冰既R2冰封就視乎你夠唔夠快打得碎結左冰既敵人, 打唔切就嘥左; L3+R3就覺得分別不大, 我個人喜歡用電, 愎慢放住電散步段無敵時間都幾長, 可以比你抖下氣組織下, 不過攻擊力都幾弱; 但係用火最大既優勢係佢加怒火計加得快, 最重要係哩樣, 易D滿BAR出D招都大力D, 又覺得爽D

引用:
作者: ryan0221 查看文章
HARD打一次升唔晒?

過癮喎
升得晒既, 其他網都有人一次Hard就升晒兼白金, 不過你要肯定你一個箱都冇miss過, 攞盡所有紅珠

另外我唔知係關怒火計事, 定係玩Easy佢慷慨D, 玩Easy好易keep住怒火計全滿, 殺敵人成日都放好多大紅珠, 但玩Hard果陣我就唔覺有咁多, 不過Hard又好難保持條BAR全滿

咁過癮有冇興趣先 擇日不如撞日, 今晚有時間一齊打就報名
(預晚上10點, 平時最多人哩段時間free, 早D晏D我冇所謂, 可以再安排)

第一屆GAF眾神之首爭霸戰

1. whassupbun (PSN同名)
2. 王小虎 (PSN: Siufu)
3. holsety (PSN: mark3gold)
4.
5.
6.
7.
8.

-後備-
1. CCHander (PSN同名)
2. ryan0221 (PSN同名)

比賽以分組淘汰制進行, 8人混戰MODE, 2人對戰, 6人圍觀, 勝出者晉級
(不過party只可以4人, 唔知點先可以兩個party入到同一間房, 要再研究 )

此篇文章於 03-15-13 07:10 PM 被 whassupbun 編輯。
舊 03-15-13, 03:21 PM   #98
王小虎

報名:Siufu (PSN)
我估你組兩個party一路撞實撞中,唔中即quit。
舊 03-15-13, 03:30 PM   #99
whassupbun

引用:
報名:Siufu (PSN)
我估你組兩個party一路撞實撞中,唔中即quit。
最衰佢又冇得private, 同埋真係要夠八人先開到波, 唔夠人唯有玩四人, 甚至比賽爛尾

舊 03-15-13, 04:41 PM   #100
holsety

我都玩 hkpsn:mark3gold

我希望可以睇到ping , 如玩2vs2. 佢夠膽死開始時得返2vs1. 另外果個断左定ping唔夠消失左, 结果1個被2個屈死

此篇文章於 03-15-13 05:17 PM 被 holsety 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
God of War: Ascension neo2046 電視遊戲討論版 277 03-27-14 12:47 PM
God of War IV ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 6 12-23-11 02:49 PM
God Of War II nakakula 攻略及心得交流區 25 11-15-07 12:11 PM
[PS2]God of war Q頭 電視遊戲討論版 4 07-23-05 03:21 PM

現在的時間是 12:00 AM

手機版 | APP版