Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-16-17, 01:58 PM   #38451
gingq7
God of Gamer

註冊日期: May 2008
日本整game既技術力係落後架啦, 可能真係請唔倒人
(FGO已經成為sony的龍頭遊戲, 無理由出唔起錢請人執好d code掛...
另一水多跡象係睇得出花左唔少錢落美工度: 成日有d只用一次的背景圖, 大量新BGM, 劇情演出力向上, CV都配多幾句)

-----

[少少OT]
近個幾兩個月玩緊果隻所謂全球最高營收手遊(FGO係第二云云? 雖然FGO名次成日變),
又3D又盛, 複雜過FGO無數倍, 但兩個月以來一次都無閃退過....
而FGO? 一日閃退幾次是家常便飯, 從無試過一日係無閃退
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-17, 02:24 PM   #38452
ko121314
Game Master

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDkollokkol
雖然成日係呢度睇到人講又閃又hang又crash又乜又七
唔知點解我一次都未試過
利申: ip6s

不過燒電倒是真的, 一玩fgo部機就會明顯比好多game熱, 而且D電好似倒水咁

舊 08-16-17, 04:04 PM   #38453
moeyomi
Junior Member

註冊日期: Oct 2009
引用:
作者: ko121314 查看文章
唔知點解我一次都未試過

不過燒電倒是真的, 一玩fgo部機就會明顯比好多game熱, 而且D電好似倒水咁

6s 有 2GB RAM 好D吧?
我6plus 1GB RAM 開3-4次寶具必彈GAME

star ocean anamnesis:
9CESN8D4EU (Zephyr)

ゆゆゆい
7446589930 (Zephyr)
moeyomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-17, 04:10 PM   #38454
空調
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: ko121314 查看文章
唔知點解我一次都未試過

我都係 IP7 未彈過

舊 08-16-17, 04:16 PM   #38455
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
用緊Iphone 6
彈到喊…
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-17, 04:16 PM   #38456
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
玩過美版,美版都係直營但美版個流暢度好順同彈apps都少好多

舊 08-16-17, 04:20 PM   #38457
夜貓
Crazy Gamer
\エレちゃん最カワ/

註冊日期: Sep 2002
http://news.fate-go.jp/2017/2017summer02_ca/
毎日送2個金蘋果,共30個,送到31號

グランブルーファンタジー:
夜貓 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-17, 04:24 PM   #38458
蛋撻王子
功德完滿

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: 夜貓 查看文章
http://news.fate-go.jp/2017/2017summer02_ca/
毎日送2個金蘋果,共30個,送到31號

我以前以為蘋果係淋水種出黎

FGO話我知原來蘋果係炎上燒出黎

舊 08-16-17, 04:25 PM   #38459
夜貓
Crazy Gamer
\エレちゃん最カワ/

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 蛋撻王子 查看文章

運営成班都係抖M

グランブルーファンタジー:
夜貓 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-17, 04:26 PM   #38460
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
還好懂得補鑊。。。。。。

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-17, 04:27 PM   #38461
gingq7

註冊日期: May 2008
炎上到派果, 仲要30金果咁大手筆, 咁當初就唔好諗住縮果少少數啦
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-17, 04:30 PM   #38462
血之淚
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2009
PSN  IDAlvinHang
i瘋6s+1
未試過玩到部機會熱
食電我覺得還好
彈game 1次咁大把,去my room㨂歌果陣彈
血之淚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-17, 04:30 PM   #38463
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
所謂既唔x唔鬆化?

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-17, 04:32 PM   #38464
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
今個Event前半我都用埋唔夠10個 你送30個比我....

有無人會掛老福?今次打高難度想試三隻Ruler入去
我有老福但未升lv

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-17, 04:38 PM   #38465
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
副帳用緊iPad Pro 10.5,好順冇彈過
不過食電就真,好易就唔見廿幾三十%電,好在有快叉

主帳Android部機S430就預左慢到,不過有3GB RAM所以暫時都未出現過頂game
不過都係好熱同食電,有錢先考慮換機
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-17, 04:38 PM   #38466
c12
Senior Gamer
王道を征く

註冊日期: Apr 2010
外壓大勝利
之後就睇下個高難度關
c12 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-17, 04:38 PM   #38467
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
Fate/Grand Order [デッドヒート・サマーレース!]R3--斷水流奶光:我不是針對妳,我是說在車的各位都是垃圾

好啦好菲,有蘋果成個人開心返晒

Sent from my iPhone using Gaforum
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-17, 04:40 PM   #38468
digiharuka

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDdigi_haruka
Smile

引用:
作者: 蛋撻王子 查看文章

Race 1 的蘋果不是淋水都不會種出來?

=========

高難度打算用 尼梅狐好了....
digiharuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-17, 04:41 PM   #38469
蛋撻王子
功德完滿

◆「デスジェイル・サマーエスケイプ ~罪と絶望のメイヴ大監獄2017~ ピックアップ召喚(日替り)」期間◆
期間:2017年8月16日(水) 18:00~8月30日(水) 12:59まで

祝大家好運

舊 08-16-17, 04:43 PM   #38470
Hextor
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2008
又睇錯野

不過營運唔x唔安樂

此篇文章於 08-16-17 06:34 PM 被 Hextor 編輯。
Hextor 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-17, 04:52 PM   #38471
蛋撻王子
功德完滿

【カルデア広報局より】
本日8/16(水)18:00より予定していた期間限定イベント第二部「デスジェイル・サマーエスケイプ ~罪と絶望のメイヴ大監獄2017~」の開始時刻を延期いたします。開始時刻につきましては目途が立ち次第ご連絡いたします。 #FateGO

又 延

舊 08-16-17, 04:52 PM   #38472
細路翔
The One

恭喜鹽川解鎖放火種蘋果依D前無古人既成就

本來一開始正正常常派11,2粒就無事,依家比人燒一燒就要比多一倍以上

件事既發展比個活動既劇情本身有趣

英國說大家抱團死

此篇文章於 08-16-17 05:00 PM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-17, 04:53 PM   #38473
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
誠徵lv90迷偵探一隻

800,193,692
由手機版發出
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-17, 05:01 PM   #38474
蛋撻王子
功德完滿

由於運營知道大家因爲只有金蘋果
卻沒派石覺得很氣憤
所以逼不得已延期開event花式派石

真體貼

舊 08-16-17, 05:06 PM   #38475
細路翔
The One

依度除左幾位石油王

真係有人之前有餘力抽老褔?

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 03:25 AM

手機版 | APP版