Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 19  ... 最後
攻略及心得交流區>The Last of Us 最後生還者約戰及討論區
darkvolver 11:37 PM 06-15-13
作者: FURIMUKI:
已買game

睇左幾頁,係咪暫時offline玩會安全d?
其實你可以offline enjoy左一次先,慢慢玩online

另外,定時手動save下
pakchi70 11:42 PM 06-15-13
第一次一玩就玩困難模式,又唔係真係咁難
我諗真係因為有汽油彈就易玩好多
pakchi70 11:44 PM 06-15-13
作者: Anson225:
that opening... oh my god
序幕好正,睇到個人都覺得sad
pakchi70 11:46 PM 06-15-13
作者: darkvolver:
找多d書仔,d刀會有耐性,暫時我見最多3格(殺怪只扣一格)
邊度有書?我而家過完國會,去到另一個town仔
係我未遇到?
darkvolver 11:48 PM 06-15-13
作者: pakchi70:
係我未遇到?
好難答.......佢一直落好難界定
小晶晶 12:01 AM 06-16-13
係我未遇到?
刀仔書要去到酒店甲萬先有
Anson225 12:03 AM 06-16-13
第一次一玩就玩困難模式,又唔係真係咁難
我諗真係因為有汽油彈就易玩好多
true, i'm not the best gamer out there but Hard is actually manageable - and it makes you actually think before you move!

i agree molotov is awesome too... just throw a bottle out and group some clickers together

序幕好正,睇到個人都覺得sad
i knew what was coming, but the way it goes down...

the shiv book upgrade is straight forward, not hard to find it when you keep on playing the game
ah thanks my man!
大懶財 12:12 AM 06-16-13
玩開場嘅感覺 「呢d先係生化危機
usayarE 12:22 AM 06-16-13
D人類敵人幾醒目
有一次有個人見到同伴條屍之後特登走埋房間角落個櫃仔後面伏我

不過都唔夠真人勁
我玩幾舖multiplayer都唔知發生咩事就已經死左
我承認我打機好咋
darkvolver 12:28 AM 06-16-13
作者: 大懶財:
玩開場嘅感覺 「呢d先係生化危機
其實某程度the last of us刮了gapcom一下,你睇下deadrising
reiyaw 12:37 AM 06-16-13
作者: kiburedo:
得我地2人
我ADD你
師兄同你個fd夠勁有得贏下
比道具人技能要帶工匠2以上

多謝師兄今日指教
舞風 12:54 AM 06-16-13
比EILLE拎SNIPER o個段,我暗殺全村人一直都冇事,直至殺死最後一個之後突然彈隻人出黎捉住我之後個map突然多幾個人仲屈我成大半行血
最後都係要EILLE開幾槍
即係而家唔比人一個人用体技殺你全村人既
reiyaw 01:03 AM 06-16-13
作者: 舞風:
比EILLE拎SNIPER o個段,我暗殺全村人一直都冇事,直至殺死最後一個之後突然彈隻人出黎捉住我之後個map突然多幾個人仲屈我成大半行血
最後都係要EILLE開幾槍
即係而家唔比人一個人用体技殺你全村人既
佢個system係咁
一路潛行打如果唔小心響左警就即刻變多幾隻aggro左既出泥
有時嬲嬲地直接返save point算
舞風 01:04 AM 06-16-13
作者: reiyaw:
佢個system係咁
一路潛行打如果唔小心響左警就即刻變多幾隻aggro左既出泥
有時嬲嬲地直接返save point算
真係劇情需要佢開槍都唔好屈我半行血啦大佬
Akito86 01:11 AM 06-16-13
今日照正常ON住LINE玩(非MULTIPLAY), 尋晚已UPDATE左1.01同真係SAVE唔到, 今日再玩SAVE冇問題, 手動AUTO都冇事
joker913 01:58 AM 06-16-13
琴日入手, 今日先得閒玩
蘿莉入左隊之後既戰鬥差唔多每場我都要玩十次
打左幾粒鐘先完左議事廳比警察圍果到

其實係我玩得廢下下要清場 定係真係可以一人不殺咁過版
kiburedo 02:05 AM 06-16-13
作者: reiyaw:
師兄同你個fd夠勁有得贏下
比道具人技能要帶工匠2以上

多謝師兄今日指教
我都要成日俾你地救
19909696 02:10 AM 06-16-13
果D 菇頭人真係好難攪~
除非有刀仔否則好難對付.... (只好玩潛入...)
開槍又有聲.... 用棍打佢又有聲.... 其他怪即刻走哂過來, 俾D菇人捉到等於即死冇得反抗!!!!
reiyaw 02:44 AM 06-16-13
作者: 19909696:
果D 菇頭人真係好難攪~
除非有刀仔否則好難對付.... (只好玩潛入...)
開槍又有聲.... 用棍打佢又有聲.... 其他怪即刻走哂過來, 俾D菇人捉到等於即死冇得反抗!!!!
用樽/磚+火焰瓶一次過擊殺之

到後面d大舊衰燒一燒佢就著草走人算數
FURIMUKI 05:49 AM 06-16-13
玩到同BILL合流

會一擊打死玩家既雜魚(?)真係好新鮮
個氣氛好緊張,好好玩

但其實Ellie係咪冇比人發現既判定架?
我從間大屋逃走果陣離開正門果下呀Ellie直頭正面經過士兵面前都冇事
T.K. 09:23 AM 06-16-13
點樣用箭儲力?
IVAN~ 09:29 AM 06-16-13
想請問我單機同網上玩唔同ACC會唔會有影響? 會唔會有D野我係拿唔到?(唔計成就)

我單機玩日ACC, 然後發覺ONLINE PASS只限香港ACC....
pakchi70 11:11 AM 06-16-13
作者: FURIMUKI:
玩到同BILL合流

會一擊打死玩家既雜魚(?)真係好新鮮
個氣氛好緊張,好好玩

但其實Ellie係咪冇比人發現既判定架?
我從間大屋逃走果陣離開正門果下呀Ellie直頭正面經過士兵面前都冇事
應該係,我玩困難模式,佢地響clicker面前講嘢同跑過都無事
我諗亦係因為咁困難模式都唔係真係咁困難
pakchi70 11:13 AM 06-16-13
好難答.......佢一直落好難界定
搵到bill後終於有一本強化刀仔嘅書
h0104788 11:43 AM 06-16-13
第一次見到巨無霸....點過? 要殺定只可以閃?
第一 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 19  ... 最後

返回主題版面