Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 677 1177 1577 1627 1667 1671 1672 1673 1674 1675 1676 1677 1678 1679 1680 1681 1682 1683 1687 1727 1777  ... 最後
手機平板遊戲討論版>Fate/Grand Order「サーヴァント・サマーキャンプ! ~カルデア・スリラーナイト~」夏之恐(笑)
細路翔 07:37 PM 06-16-18
所以我應該插看板娘定黑聖杯落佢度?

玩落覺得腳後跟好勁下,如果個寶具係藍卡就好
鈴蘭 10:00 PM 06-16-18
腳後跟係方便 一個人做幾樣野
鈴蘭 06:37 PM 06-17-18
雖然我唔係FGO FB群入面
不過我為佢地感到哀傷
RIP
細路翔 06:48 PM 06-17-18
作者: 鈴蘭:
雖然我唔係FGO FB群入面
不過我為佢地感到哀傷
RIP
唔明你講乜

------------------------

特登係同尋日射斜一樣既時間比多40連,成功寶2

如果20號無地獄二池真係可以留返800石到今年泳裝
GN00508771 09:18 PM 06-17-18
作者: 細路翔:
唔明你講乜

------------------------

特登係同尋日射斜一樣既時間比多40連,成功寶2

如果20號無地獄二池真係可以留返800石到今年泳裝
好似有花生 雖然我完全唔知乜事
鈴蘭 09:29 PM 06-17-18
無啦,佢咁樣用左隻明智應該唔會有
除非佢其實整左隻5星明智出黎
gingq7 01:41 AM 06-18-18
趁假期爆幾粒金果總算打完劇情,

黑沖田消失; 話就話特異點崩塌, 但龍馬,以藏,信長和土方仲健在, 甚至特異點都無崩塌
下半部劇情會係GD帶埋一開頭變了黑沖田的沖田又走番入去特異點?
細路翔 07:13 AM 06-18-18
作者: gingq7:
趁假期爆幾粒金果總算打完劇情,

黑沖田消失; 話就話特異點崩塌, 但龍馬,以藏,信長和土方仲健在, 甚至特異點都無崩塌
下半部劇情會係GD帶埋一開頭變了黑沖田的沖田又走番入去特異點?
開場個段唔係承接返最尾黑沖臨消失前摸面頰讀取左GD既記憶咋咩?
gingq7 09:52 AM 06-18-18
開場果段係白沖田一覺訓醒變左黑色,而且睇落有記憶,

但劇情內隻黑沖田係無記憶,唔知邊度生出黎兼只得lv 1,睇落唔似一開頭白變黑果隻
細路翔 04:21 PM 06-18-18
開場果段係白沖田一覺訓醒變左黑色,而且睇落有記憶,

但劇情內隻黑沖田係無記憶,唔知邊度生出黎兼只得lv 1,睇落唔似一開頭白變黑果隻
所以我就係話個開場係插序式直接接落黑沖做炮灰領便當個段

你自己睇返
鈴蘭 06:49 PM 06-18-18
不過照而家個Schedule都幾密
咁樣成個6月應該就無行過主線
下個月又應該要開泳裝
細路翔 08:02 PM 06-18-18
食飯手賤射多60連

寶四

然後順手出埋想要好耐既切嗣爸爸
gingq7 07:31 AM 06-19-18
所以我就係話個開場係插序式直接接落黑沖做炮灰領便當個段

你自己睇返
我意思係我估可能係咁:
主線 -> 活動主線的黑沖田消失 -> 一開頭果段插序 -> 迦勒底隻白沖田繼承了活動果隻的黑沖田的記憶變成黑色 / GD回到迦勒底 -> GD帶埋迦勒底隻黑沖田(原白沖田)又殺回帝都

作者: 鈴蘭:
不過照而家個Schedule都幾密
咁樣成個6月應該就無行過主線
下個月又應該要開泳裝
時間上係許可, 但我覺得佢地做唔切, 睇落佢地要差唔多3-4個月先可以整好一章主線

根據慣例,
7月30開福袋
8月第二個星期開水著2018
所以, 應該7月最後一個星期開復刻水著2017

即係7月仲有3個星期可以塞主線/新活動/復刻(zero?)

如果帝都完後好急咁開復刻(鬼島/魔伊), 就高機率係該復刻的後續新活動
如果有公佈生放送, 就應該係開主線
如果乜都無, 就長草大半個7月...
pet3 08:17 AM 06-19-18
同時開活動
又同時是EGO從者的故事

ccc的複雜程度也太高吧
帝都篇倒是很容易
細路翔 08:26 AM 06-19-18
因為ccc係隻菇親自落場搞出黎

先唔講質素,剩係個劇本個長度都差幾倍啦

其實我覺得今次帝都個劇本真係短過頭
pet3 08:34 AM 06-19-18

語音啊

昨晚玩的時候 bb說身邊有人上班中就關音樂哦

之後就說語音
gingq7 09:10 AM 06-19-18

因為今次友軍太強?
大部份野都係龍馬解決既,龍馬很可能係FGO中最有用的守護者
劍 - GD解決
弓 - 信長自己搞掂
槍 - 李書文>GD解決
騎 - 龍馬自己搞掂
殺 - 龍馬說得
術 - 龍馬+GD (但大部份係龍馬,因為以藏和土方都係靠龍馬說得)
狂 - 龍馬說得
大破人間 09:29 AM 06-19-18
因為今次友軍太強?
劍 - GD解決
弓 - 信長自己搞掂
騎 - 龍馬自己搞掂
殺 - 龍馬說得
術 - 龍馬+GD (但大部份係龍馬,因為以藏和土方都係靠龍馬說得)
狂 - 龍馬說得
二來敵方唔夠勁.
天海研究左咁耐再融合埋聖杯先剛好沾到神靈CLASS的邊

一般來講算勁既...
但個氣勢唔夠囉.
變巨大怪一般俾人感覺好弱
鈴蘭 06:27 PM 06-19-18

其實帝都個setting本身可以頂足足一章........我覺得就算要寫做1.5都完全無問題
本身光秀真係應該整隻5星出黎比大家打下先

因為今次友軍太強?
劍 - GD解決
弓 - 信長自己搞掂
騎 - 龍馬自己搞掂
殺 - 龍馬說得
狂 - 龍馬說得
弓、槍、騎全部都係外來既人搶位置.........根本得以藏、光秀、土方、沖田本身係參加者
細路翔 10:06 PM 06-19-18
最大問題係作為主角騙課既黑沖反而係劇情比重最少
digiharuka 05:20 PM 06-20-18
PV 一直都知是茶茶攪事.... 但隻盃係邊度出來 wwww
gingq7 06:47 PM 06-20-18
茶茶隻聖杯應該咪就係明智果隻,雖然都係唔知點黎

----

睇住黑沖田和白沖田的對話,
很難想像平時迦勒底的一堆龍娘, 一堆玉澡, 幾隻尼錄, 和一大群阿爾托莉雅平時係迦勒底飯堂會發生咩事
GN00508771 06:49 PM 06-20-18
志志雄:呢隻艦「煉獄」用左我5分3財產

信長:呢把大太刀「煉獄」用左我5分3魔力
Hextor 06:56 PM 06-20-18
仲未打完主線

燒埋水著D石安心上路
鈴蘭 06:57 PM 06-20-18
作者: GN00508771:
志志雄:呢隻艦「煉獄」用左我5分3財產

信長:呢把大太刀「煉獄」用左我5分3魔力
唔怪得一路睇一路咁熟口面
原來係劍心梗sosad
由手機版發出
標籤:FGO, 歐洲人, 非洲人
第一 ... 677 1177 1577 1627 1667 1671 1672 1673 1674 1675 1676 1677 1678 1679 1680 1681 1682 1683 1687 1727 1777  ... 最後

返回主題版面