Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-01-19, 12:10 AM   #43701
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
都估到係Beast案件 單野搞到咁大單sosad

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-19, 12:57 AM   #43702
gingq7
God of Gamer

註冊日期: May 2008
有病的4月1日活動, 好似大型過上年和前年好多
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-19, 03:36 AM   #43703
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

https://twitter.com/kumano_m/status/1112436976056045568
4000EXP打一拳就死

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 04-01-19, 09:03 AM   #43704
ko121314
Game Master

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDkollokkol
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
造福人群, 大感激

舊 04-01-19, 09:06 AM   #43705
ko121314
Game Master

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDkollokkol
引用:
作者: gingq7 查看文章
有病的4月1日活動, 好似大型過上年和前年好多
但係都係只比你玩1日, 仲要有地方18時限定之後先入到

舊 04-01-19, 03:38 PM   #43706
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

就算lam到人地D lv5怪都唔跌野
金閃閃打極都唔跌武器sosad
反而lv5阿比一打就跌觸手sosad

ペルソナ5

隨時更新
舊 04-01-19, 05:17 PM   #43707
gingq7

FGOQuest 仲有14mb update, 真心有病
舊 04-02-19, 02:18 AM   #43708
the fool
Insane Gamer
永遠的愚者

註冊日期: Jun 2008
FGOQ好似幾過癮,如果唔係要打event都想搵o黎玩
今日終於打到二週目,但個迷宮仲有好多分枝未行
可能我諗住衝故事無留意,但硬係覺得有d夾硬o黎,有無人覺得無問題?
カーマ因為俾濕婆用第三隻眼燒死而得到宇宙o既概念

舊 04-02-19, 08:22 AM   #43709
Hextor

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: the fool 查看文章
FGOQ好似幾過癮,如果唔係要打event都想搵o黎玩
今日終於打到二週目,但個迷宮仲有好多分枝未行
可能我諗住衝故事無留意,但硬係覺得有d夾硬o黎,有無人覺得無問題?
カーマ因為俾濕婆用第三隻眼燒死而得到宇宙o既概念

其實好多Servant既技能寶具都係夾硬加上去既概念
神靈都得好正常
佢哋鐘意點吹都得架啦
佢話濕婆第三隻眼係用黎毀滅宇宙,宜佢比第三眼燒死所以就係宇宙都係概念

此篇文章於 04-02-19 08:28 AM 被 Hextor 編輯。
Hextor 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-19, 12:19 PM   #43710
gingq7

其實fate好多設定都係少少野連得埋做大做文章

亞瑟王石中劍變成星(地球)造武器,用來打外星人
亞提拉好地地一個人類被寫成外星端未
玉澡=妲已都算,仲無啦啦可以扯上天照
舊 04-02-19, 05:21 PM   #43711
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
B版連連改圖,今次既受害者係北半球

舊 04-03-19, 09:58 PM   #43712
gingq7

第一次活動主線未跑完, 所有素材已換齊
舊 04-04-19, 02:45 AM   #43713
the fool
永遠的愚者

諗住今日行埋d分枝回收返d獸肉同code,點知唔洗睇劇情行一層都用左個幾鐘
引用:
作者: Hextor 查看文章
其實好多Servant既技能寶具都係夾硬加上去既概念
神靈都得好正常
佢哋鐘意點吹都得架啦
佢話濕婆第三隻眼係用黎毀滅宇宙,宜佢比第三眼燒死所以就係宇宙都係概念
引用:
其實fate好多設定都係少少野連得埋做大做文章
well,外加設定同大做文章我都可以接受,只要用得好就得(如賴光女体化,雖然我覺得佢應該直接叫返佢做丑御前)
基本上我唔太鍾意睇故又駁故,但カーマ呢次真係唔係太接受
引用:
玉澡=妲已都算,仲無啦啦可以扯上天照
玉藻同妲己被視為同一存在好似其他地方都係咁認為,因為兩者都係妖狐
但FGO入面玉藻同妲己好似唔當同一人?(無詳細睇玉藻設定,2.3有講妲己係AE,會唔會好似BB咁係其中一尾變出o黎?)

舊 04-04-19, 08:15 AM   #43714
Hextor

今次event感想

カーマちゃん哭哭喔

然後就沒有然後了
舊 04-04-19, 10:25 AM   #43715
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
同埋最後的村正就係自身成為(ry

舊 04-05-19, 06:24 PM   #43716
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
話說昨天改善左迷宮內既LOADING TIME
最初係咁咪好囉⋯

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-19, 12:22 AM   #43717
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
スマートフォンゲーム「Fate/Grand Order」のサービス開始以来の推定売上高が30億ドル(約3300億円)を突破したことが明らかに。

これは60ドルのゲームソフトを5000万本販売したのと同等。

コナミのメタルギアシリーズは1987年から全タイトル累計の売上は4920万本程度で、約25億ドルとされており、FGOは2015年からの4年間でメタルギアシリーズの32年分を超える利益を上げたことになる。

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-19, 10:06 AM   #43718
gingq7

唔每次顯示獲得燈籠即時快了幾倍
舊 04-06-19, 11:00 AM   #43719
Hextor

引用:
唔每次顯示獲得燈籠即時快了幾倍
差唔多行晒先改
講到下次就2.4咁
2.4唔知幾時出
舊 04-07-19, 01:00 AM   #43720
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

終於都行晒
幾時先實裝天海

不過型月明明應該係天海=明智
但明智係上次Event又唔似會咁仆心仆命為德川家做咁多野
唔通又係當分開兩個傾面

ペルソナ5

隨時更新
舊 04-07-19, 10:43 PM   #43721
gingq7

終於都行晒 +1

我打最後第4,5層時唔駛狂loading感覺好很多
打完主線時, 金/銀素材都換晒, 只欠900銅要去農周回, 應該係最輕鬆的活動之一

劇情: 可能我要求低, 我覺得算唔差, 起碼打贏的方法有紋有路, 唔係機械降神

卡池: 如果卡池1係春日局, 卡池2係卡瑪就完美, 而家太早實裝卡瑪無晒驚喜
舊 04-07-19, 11:04 PM   #43722
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

我覺得係佢地都知上次實裝妖尼姑太過份 所以今次就直接早D同你講對面會入隊
春日局而家都鋪排晒實裝 我覺得可能真係第日同天海(明智)一齊入

ペルソナ5

隨時更新
舊 04-08-19, 11:41 AM   #43723
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
終於都行晒 +1

今次送埋禮唔駛睇運,更加冇咩好刷

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-19, 02:23 AM   #43724
the fool
永遠的愚者

早兩日行完迷宮,尋日打完主線,今日打高難,但聽日仲要農銅去換埋d種火同獸肉
行迷宮全程用項羽去打,唔用特攻禮淨用印籠Skill但感覺上同特攻人無分別(1個爆擊Brave Chain可以打超過30萬)同時加左10萬絆以上
最後打カーマ反而唔記得用特攻禮差d炒車
高難事先睇左攻略用3騎去打+續關總算順利過關,今次睇攻略wiki d人講算係近期較難打o既一次?(可能我無用天草)
引用:
劇情: 可能我要求低, 我覺得算唔差, 起碼打贏的方法有紋有路, 唔係機械降神

卡池: 如果卡池1係春日局, 卡池2係卡瑪就完美, 而家太早實裝卡瑪無晒驚喜
劇情其實唔差(雖然有好多地方估到),尤其是最後一個印籠果下真係好絕,個人覺得係話カーマ係宇宙果度夾硬得滯

P.S.:幾時實裝春日局,好想要

舊 04-10-19, 05:01 PM   #43725
digiharuka

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDdigi_haruka
1600萬 BX。。

養生養生
digiharuka 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 01:00 PM

手機版 | APP版