Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 學術文化綜合研討區

主題工具 顯示模式
舊 06-27-06, 11:13 PM   #726
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
又話時代劇....做咩變左明朝.....?

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-06, 12:04 AM   #727
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
作者: jaVaj ◣
又話時代劇....做咩變左明朝.....?
時代劇....開場b

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-06, 08:33 PM   #728
Zaku
The One

註冊日期: Jul 2002
冇歷史人物??

40萬字.......... 講緊頭 4 期定係全書呀??
幾期玩完??
Zaku 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-06, 12:07 AM   #729
M-eye
Black Hearted Moderator
菜鳥蛋

註冊日期: Apr 2004
我正正在online game的黃易群俠...
先知會有新的雲夢城之謎....
我以為(睇名)係玄幻...
現在看介紹.....
好似係又玩時代的異俠類...
....
希望書展有得看啦...
如果一口氣出四話...仲正...
但...
我想問...
四十萬字...咁咪得大約4-5集???(袋裝書計)

舊 07-03-06, 09:37 PM   #730
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

其實出左未?????

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 07-04-06, 10:58 AM   #731
Zaku
The One

引用:
其實出左未?????
未~
舊 07-12-06, 03:00 PM   #732
Zaku
The One

《雲夢城之謎》已出!!!!

係玄幻, 非異俠~
不過真係短篇.....
全 6 卷完~

今日出 1/2
下個禮拜出 3/4
下下個禮拜出埋 5/6...... 全卷完~

此篇文章於 07-12-06 03:21 PM 被 Zaku 編輯。
舊 07-12-06, 03:08 PM   #733
GUSTAV
The One
poor

咁唔買lor~~

舊 07-12-06, 03:22 PM   #734
Zaku
The One

引用:
作者: GUSTAV
咁唔買lor~~
雖則係短篇.... 都可以支持下掛~ /\
舊 07-12-06, 04:35 PM   #735
GUSTAV
The One
poor

引用:
作者: Zaku
雖則係短篇.... 都可以支持下掛~ /\
其實邊荒後半已經睇到我火滾
依家搵唔到理由盲目支持佢...

舊 07-12-06, 07:49 PM   #736
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

都係搵下有冇邊度打到釘先.....而家傷冒都包實晒.......

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 07-12-06, 09:32 PM   #737
fatraymond
God of Gamer
期待~~

註冊日期: Sep 2002
今日見到
但因為無折
所以無買
等星期五先買

不過得6期,會唔會出完又停好耐....

舊 07-12-06, 11:09 PM   #738
Zaku
The One

引用:
都係搵下有冇邊度打到釘先.....而家傷冒都包實晒.......
唔使諗啦~
今次係全線用膠包實的~
舊 07-12-06, 11:23 PM   #739
Leong
Crazy Gamer

今日我都係書報攤見到有得賣第1,2期,但一來無折,二來是玄幻系列,無乜信心,想聽吓其他讀者的評語先決定買唔買

如果有尋秦記七八成好睇,都買得過
Leong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-06, 11:10 AM   #740
Zaku
The One

今次 d 紙轉左做輕 d 既草紙..... 好唔鐘意!!!!
舊 07-14-06, 03:50 PM   #741
GUSTAV
The One
poor

邊荒後期表現已經令我放棄左支持黃生既心
大家如果覺得非常正就單聲啦

舊 07-14-06, 07:19 PM   #742
fatraymond
期待~~

引用:
作者: Zaku
今次 d 紙轉左做輕 d 既草紙..... 好唔鐘意!!!!
今日買左

d紙真係差到爆

舊 07-15-06, 02:45 AM   #743
Zaku
The One

引用:
作者: fatraymond
今日買左

d紙真係差到爆
搞到好似揸住本英文小說咁!!!

同埋好唔鐘意佢卷數個度用阿拉伯數字...... 搞到放落書櫃時同以前作品好唔協調!!!
舊 07-18-06, 07:54 PM   #744
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

3,4都出鳥........

真係書店都包實晒

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 07-21-06, 03:50 PM   #745
M-eye
Black Hearted Moderator
菜鳥蛋

註冊日期: Apr 2004
我仲以為書展會有添....但唔見....
大家係在那裡的書報攤買到呢??

此篇文章於 07-21-06 03:54 PM 被 M-eye 編輯。
M-eye 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-06, 11:53 PM   #746
Zaku
The One

引用:
作者: M-eye
我仲以為書展會有添....但唔見....
大家係在那裡的書報攤買到呢??
我見好多報攤都有喎~

有冇去開上樓鋪?? 有就去個 d 地方買啦, 有折的~
舊 07-25-06, 07:57 PM   #747
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

5,6又出埋.....其實有冇人睇左?

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 07-25-06, 08:13 PM   #748
倉成武
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2004
第一期勁悶,第二期先睇左四分一.一班人為左寶盒出盡手段,其雲夢澤更非一般人可以去到(有緣人先得?).
雖然係明朝,又有武功高手,但打鬥太少,成日用鬼神之說講雲夢澤有幾玄......每次不到20頁就睇到眼訓.(個人意見)
倉成武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-07, 05:14 PM   #749
kingtin1

註冊日期: Nov 2003
PSN  IDkingtin1
XBox Live Gamertagkingtin1
突然之間醒起......
阿肉狼完左本邊荒之後,唔知會唔會對依本有興趣.....
kingtin1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-08, 08:05 PM   #750
fatraymond
期待~~

出左本新書
叫"封神記"
全書12冊

不過此封神不同彼封神
係講異世界的
同埋好似係大size.......
未買,有無人買左?

內容:
於人類被外空異族殘暴滅絕一億二千萬年後,最後一個人類伏禹於遠離銀河系的星球以奇異的方式重生,可是卻失去了人類的記憶。
此時宇宙陷入三國爭霸的時代,阿米佩斯王國,魔洞部和拜廷邦三足鼎立,合縱連橫,以萬億計的河系被捲進戰火中。
際此強者稱雄的年代,伏禹不但須掙扎求存,更要尋回自己的根源,奮起反擊,征戰宇宙,於沒有可能中尋找可能性,延續人類。
他的榮辱,就是全人類的榮辱

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 05:17 PM

手機版 | APP版