Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-02-12, 10:28 PM   #326
埃及使者
God of Gamer
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
今集真係要睇多次先明講乜

聊天室果個...係家姐吧
下回KANYA祭, 家姐應該會有戲份吧?

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-12, 10:32 PM   #327
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
有咁難理解嗎...
雖然第一次睇聊天室 有少少以為係千反田 不過今集睇對話好明顯估到係某人家姐XD hints太多 又地球另一面 又入須既前輩
其實動畫表達手法黎講 需要用唔少文字先解決到既解說內容, 京動用既表達手法簡潔得黎易明而且唔累贅 個人黎講非常推賞orz
假設場景運用太神了

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-12, 10:56 PM   #328
lodar
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2004
引用:
作者: 古手神主 查看文章
想問下冰果小說香港邊度有入過貨? 除左網上書店訂書之外, 似乎冇咩地方有現貨
如果指中文版,商務有得賣
日文版就真係未見過
lodar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-12, 10:57 PM   #329
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
引用:
想問下冰果小說香港邊度有入過貨? 除左網上書店訂書之外, 似乎冇咩地方有現貨
我頭2本都係天地買到
因為台版書無乜邊度會入

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-12, 11:02 PM   #330
利家
Game Master

註冊日期: Apr 2005
引用:
昨天係cwb旭屋見到有日文版第4及5卷

舊 07-02-12, 11:51 PM   #331
葉老頭
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
估唔到奉太郎會表現的咁激動
逐個輪流踩一腳
仲要比人擺上枱過橋
真可憐哩~~~
葉老頭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-12, 01:16 AM   #332
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
今集奉太郎真係慘,自尊係咁比人踩。佢都係走唔甩比女人操控既命運啦。

另外,小說幾段字唔可以表達出黎既角色表情變化,京社短短幾個鏡頭就盡現出黎,不得不讚。

1. 奉太朗哀傷的五個階段完整地表現出黎:否認--->憤怒--->討價還價--->抑鬱--->接受

2. 伊原同千反田對要指出奉太朗推理既錯處令奉太朗大受打擊感到唔好意思。

3. 里志由上集開始就已經表露出佢對奉太朗擁有既才能既唔甘心,然後今集佢對奉太朗依然會估錯o西而煩燥。

4. 最後,入須學姐被奉太朗家姐踢爆搵奉太朗做替補編劇既真正動機後,激動地大力響鍵盤打字。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-12, 01:23 AM   #333
shooter
Game Master

引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
今集奉太郎真係慘,自尊係咁比人踩。佢都係走唔甩比女人操控既命運啦。

另外,小說幾段字唔可以表達出黎既角色表情變化,京社短短幾個鏡頭就盡現出黎,不得不讚。
請問,小說裡入須學姐還會出現嗎?
shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-12, 09:34 AM   #334
imons
妄想怪獸

註冊日期: Mar 2010
今一話有D當局者迷既感覺,
折木根本就俾家姐同入須設局等佢埋尾。

另一方面古典社其餘3人就顯然變成旁觀者清既感覺,
又突顯佢地並唔係花瓶角色。
雖然唔及折木咁有推理能力,
但係觀察存同得性唔比折木差。
imons 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-12, 10:35 AM   #335
古手神主
Crazy Gamer
paper lion

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: anyone 查看文章
我頭2本都係天地買到
因為台版書無乜邊度會入
引用:
作者: 利家 查看文章
昨天係cwb旭屋見到有日文版第4及5卷
引用:
作者: lodar 查看文章
如果指中文版,商務有得賣
日文版就真係未見過
唔該晒, 岩岩search 過晒天地商務都冇貨
日文版就唔考慮鳥, 裸跑版動畫都睇唔掂...haha

thankyou very much 樓下商務訂好鳥

舊 07-03-12, 05:11 PM   #336
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: shooter 查看文章
請問,小說裡入須學姐還會出現嗎?
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-12, 06:00 PM   #337
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
BD/DVD 首WEEK銷量 共7834枚
暫時春番最高銷量

BD
6 - ● 氷菓 Blu-ray限定版 第1巻 6,718
DVD
25 - ● 氷菓 DVD 限定版 第1巻 1,116

舊 07-03-12, 06:38 PM   #338
騎蘿蘿
Crazy Gamer
全職CD-ROM

註冊日期: Dec 2006
3DS Friend Code4382 2916 1091
引用:
唔該晒, 岩岩search 過晒天地商務都冇貨
日文版就唔考慮鳥, 裸跑版動畫都睇唔掂...haha

thankyou very much 樓下商務訂好鳥
搵下樓上書店睇下有冇?

頭先行過開益仲有好多愚者片尾 冰果就可能要行多幾間先有了

閣下

此篇文章於 07-03-12 06:40 PM 被 騎蘿蘿 編輯。
騎蘿蘿 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-12, 03:21 PM   #339
shooter
Game Master

剛找到了頭5本小說,只得一張人物插圖,人設萬萬沒有動畫的可愛,萌。

動畫人設真的應記一大功勞......
shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-12, 03:41 PM   #340
HEERO
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: 埃及使者 查看文章
今集真係要睇多次先明講乜

聊天室果個...係家姐吧
下回KANYA祭, 家姐應該會有戲份吧?
聽說下篇故事, 折木姐會回到日本在文化祭中登場
HEERO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-12, 05:04 PM   #341
money
◆.西野司命.◆

氷菓 コミックス第3巻に付く「オリジナルアニメBD付き限定版(11.5話)」CM

舊 07-05-12, 05:09 PM   #342
hahahaaaa

註冊日期: Jan 2007
原來大小姐咁有料
hahahaaaa 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-12, 05:14 PM   #343
古手神主
Crazy Gamer
paper lion

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: 騎蘿蘿 查看文章
搵下樓上書店睇下有冇?

頭先行過開益仲有好多愚者片尾 冰果就可能要行多幾間先有了
網上面exactly 個間"樓上書店"都要訂. 如果係真係個d 樓上書店就算鳥. 我寧願等商務慢慢調貨俾我. 冇先再算

舊 07-06-12, 08:49 PM   #344
money
◆.西野司命.◆

ED2 設定圖

舊 07-09-12, 01:08 AM   #345
money
◆.西野司命.◆

睇左11.5話
姐姐

舊 07-09-12, 01:47 AM   #346
windart
Moderator
海產類

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code4210 4848 2445
PSN  IDwindart
XBox Live Gamertagwindart
ナコルル

201102 台北Fancy Frontier17之旅(coming soon)
201012 コミケ79因果之旅・壱(coming soon)
201003 博麗神社例大祭7之旅
201002 台北Fancy Frontier15之旅
200908 コミケ76砲灰之旅
windart 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-12, 11:45 AM   #347
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
大手對貨量唔在意

舊 07-09-12, 08:47 PM   #348
利家
Game Master

註冊日期: Apr 2005
褔山竹達又係配配角w

Ending
Cold case
故意的嗎?www

又一集千反田冇得輸(^^)

舊 07-09-12, 09:01 PM   #349
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
千反田真係好正
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-12, 09:37 PM   #350
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
.....算神ed嗎.....

係唔係開始現交換物品遊品遊戲....一枝爛筆最後換左間廠番來?

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 07-09-12 09:41 PM 被 亍 ◣ 編輯。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 川原礫「アクセル・ワールド (加速世界)」総合THREAD丨 二期確定?! Vol.2 money 日本動漫畫討論版 1008 01-14-24 06:11 PM
[動畫] 松本零士 アニメ作品 総合THREAD丨「宇宙海賊キャプテンハーロック」CGアニメ映画化決定 money 日本動漫畫討論版 8 12-19-15 02:18 PM

現在的時間是 10:41 PM

手機版 | APP版