Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 04-05-17, 03:32 PM   #626
阿聰
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
作者: 野良猫 查看文章
邊個會唔驚訝
就係囉!

其實係火山入口附近某STABLE,搵某個人傾計後就會送三支抗熱飲品,
我係某個地方飛過去再飲一支就足夠去到火山內那個衣服店買抗熱衣。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-17, 04:58 PM   #627
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: 阿聰 查看文章
就係囉!

其實係火山入口附近某STABLE,搵某個人傾計後就會送三支抗熱飲品,
我係某個地方飛過去再飲一支就足夠去到火山內那個衣服店買抗熱衣。
我就係無...
雪山又係咁, 初期無拎衫, 尼D NPC 都係無遇到就死衝入去探索

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-17, 05:15 PM   #628
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
作者: 信長 查看文章
我就係無...
雪山又係咁, 初期無拎衫, 尼D NPC 都係無遇到就死衝入去探索
遊戲初期個雪山我都係硬上,但係另外一D雪山、高寒地帶,
試過衝一下,發覺實在唔可行。我都係尋日趁放假先買到防熱、防寒衫。

依家我主線進度係準備去上山,然後打山上湖那個BOSS(其實停咗約三星期)。
之前因為發覺得五個心好容易被秒殺,所以呢段期間不停打SHRINE(但有D"機械人"真係打唔贏),
再不斷走去開晒D大地圖,會比較方便。依家開到13個心攞到「大劍」同埋體力加強咗三次,
手上有D勁武器先至返去再打主線。下次準備好做某件事買特別箭(殺傷力特強果種),
希望確保打主線流程可以暢順D先至上去個湖到打,一陣唔夠武器的話又係有排我死。
完成呢部份後再睇情況先決定先做主線定SIDE QUEST,收集果D就慢慢來,遇到就做。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218

此篇文章於 04-05-17 05:17 PM 被 阿聰 編輯。
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-17, 06:46 PM   #629
ftime
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2009
坐飛行器遊覽全地圖:
https://www.youtube.com/watch?v=cXMlXSDwzU8

唔知可唔可以直接飛入城堡頂打大佬?
ftime 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-17, 08:43 PM   #630
kelkaho
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2005
想問左面近雪山,有個廟旁邊的山頂個水tum有櫻花,有次誤打誤撞見到隻綠色透明馬,我2個綠色圏都騎唔到,之後點去都唔返,其實點trigger 到?

此篇文章於 04-06-17 03:03 AM 被 kelkaho 編輯。
kelkaho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-17, 08:45 PM   #631
kelkaho

仲有除左三文魚加牛油血全補加4黃心,有無再勁d?

舊 04-05-17, 08:48 PM   #632
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
作者: kelkaho 查看文章
通常用Big/Hearty Radish[心心果]煮埋一齊加黃心加得好勁

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-17, 10:44 PM   #633
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
引用:
作者: kelkaho 查看文章
試下用 妖精,龍角,星碎之類
新月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-17, 10:45 PM   #634
新月
Game Master

引用:
作者: ftime 查看文章
坐飛行器遊覽全地圖:
https://www.youtube.com/watch?v=cXMlXSDwzU8

唔知可唔可以直接飛入城堡頂打大佬?
任記失算
等睇Patch
舊 04-07-17, 04:19 AM   #635
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

PSN  IDAI_Sleepy
引用:
作者: 新月 查看文章
郁小小就有傷啦
唔洗試磁武器啦,我試過唔得
開始覺得舊磁鐵好好玩......
某間廟入面...
本來間廟俾左四個桶你諗辦法打塊大石板落去拍著個掣...
但係試過時間停止個桶...根本唔夠力......
時間停止塊石板...又冇野打得入肉......
之後見到上面po果隻磁力飛空艇之後......
突然諗到有樣學樣...掉把劍出黎吸起佢玩如來神掌we wun wun......
結果......塊石板一推即跌......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-17, 05:41 PM   #636
寫輪眼
插槍Master

註冊日期: Oct 2006
關於磁石......其實木筏上吸大型武器撞擊船桿,
其實可以自動航行, WIKI都有提, 不過不適合大風/有敵人海面
寫輪眼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-17, 01:42 AM   #637
jyeung1
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2005
有無人給個象食左個心, 本來4個心變左3個心

點樣可以拿番!!
jyeung1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-17, 01:48 AM   #638
catho7
Game Master
焗肉醬貓

註冊日期: Aug 2002
Wii U IDcatho7
Nintendo Switch IDSW-2641-5503-7716
3DS Friend Code0533 4943 9848
引用:
作者: jyeung1 查看文章

點樣可以拿番!!
惡魔像?
俾錢

catho7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-17, 05:28 PM   #639
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

引用:

點樣可以拿番!!
第一次遇到?...
係的話好似可以去番個像度要佢俾番你......
但係之後再遇到就要科水......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
舊 04-08-17, 07:28 PM   #640
kelkaho

引用:

點樣可以拿番!!
exchange 心/耐力

舊 04-08-17, 11:53 PM   #641
chrischun
Juliuscrui

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch IDJuliuscruiz
XBox Live GamertagJuliuscruiz
剛攞左隻馬,請問下可唔可以係另外既地方叫到隻馬出嚟,我試過傳送到另外既地點,佢唔係同一地區,叫唔到隻馬來

舊 04-09-17, 12:05 AM   #642
kelkaho

引用:
作者: chrischun 查看文章
剛攞左隻馬,請問下可唔可以係另外既地方叫到隻馬出嚟,我試過傳送到另外既地點,佢唔係同一地區,叫唔到隻馬來
登記jor should be ok

舊 04-09-17, 12:19 AM   #643
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

引用:
作者: chrischun 查看文章
搵間馬宿俾廿皮登錄左隻馬...之後就可以響任何馬宿叫番佢出黎......

死神Lv.3能力覺醒
舊 04-09-17, 04:35 PM   #644
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
終於升爆左WILD 裝,果下MASTER SWORD BEAM UP真係把屁

84防同古代裝仲好
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-17, 07:32 PM   #645
ZERO NEKO

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
引用:
作者: fortel 查看文章
終於升爆左WILD 裝,果下MASTER SWORD BEAM UP真係把屁

84防同古代裝仲好
?? poor?

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-17, 07:51 PM   #646
新月
Game Master

其實我諗唔到騎馬有咩用
遠就傳送
近就慢慢行掃下seed

就算你掃哂900粒,做特別收集任務
都有高低差搞到麻麻煩煩

騎馬真係為興趣
舊 04-09-17, 11:53 PM   #647
fortel
Game Master

引用:
其實我諗唔到騎馬有咩用
遠就傳送
近就慢慢行掃下seed

都有高低差搞到麻麻煩煩

騎馬真係為興趣
SHRINE越多馬既使用率就越少 入深搵馬人打就另計

BTW 流星BUG好似FIX左
舊 04-10-17, 07:28 AM   #648
kain_plus
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2005
引用:
其實我諗唔到騎馬有咩用
遠就傳送
近就慢慢行掃下seed

都有高低差搞到麻麻煩煩

騎馬真係為興趣
開頭有馬真係唔同d
去到後尾已經長期擺馬房

前日入o左去castle,唔小心入o左去ganon間房打爆機
最終以117 shrines, 295 seeds 告終
最尾幾個shrine 同side quest 真係要對list 先做得齊
有幾個因為竟然仲有馬房未去過而未做,有d 係因為夜晚先會出現...真係玩死人

US TV Series Fan: X-Files, Six Feet Under, CSI, Las Vegas, Monk, Nip Tuck, Hustle, Prison Break, Lost, Numb3rs, House, Supernatural, Heroes, Dexter, Vanished, Cold Case, Dresden Files, Cane, Big Bang Theory
kain_plus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-10-17, 03:57 PM   #649
赤武神
The One
多多指教!

Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
我唔係超級遠途我都鍾意騎馬,盡量少用傳送~
有d地方係幾適合騎馬,例如右上地圖,火山就不適合騎了
每人玩法同,騎馬在樹林中穿插都幾有feel
有些人鍾意上高處飛過去夠方便,我就鍾意陸路慢慢行

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186

此篇文章於 04-10-17 04:04 PM 被 赤武神 編輯。
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-10-17, 04:15 PM   #650
fortel
Game Master

引用:
作者: 赤武神 查看文章
我唔係超級遠途我都鍾意騎馬,盡量少用傳送~
有d地方係幾適合騎馬,例如右上地圖,火山就不適合騎了
每人玩法同,騎馬在樹林中穿插都幾有feel
有些人鍾意上高處飛過去夠方便,我就鍾意陸路慢慢行
特別馬仲要唔比人REG 唔係我可能仲會騎多D

比起騎馬,我個人比較鍾意SIR盾,好爽

標籤
Breath of the Wild, The Legend of Zelda, ゼルダの伝説

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] ゼルダの伝説 | 薩爾達傳說 曠野之息 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild | 已售 | 繁體中文免費更新 MO 電視遊戲討論版 964 11-12-21 10:55 AM
[Wii U] ゼルダの伝説 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild trdsport01 買賣專區 2 03-03-17 10:48 PM
[ETC] What if: Zelda: Breath of the Wild was an Anime? neo2046 電視遊戲討論版 0 07-04-16 12:19 AM
[3DS] ゼルダの伝説 トライフォース3銃士 / The Legend of Zelda: Tri Force Heroes 6402oen 手提遊戲機討論版 135 12-04-15 11:35 AM
[3DS] ゼルダの伝説 時のオカリナ 3D / The Legend Zelda Ocarina of Time | 繁體中文版 9月28日發售 W!LL 手提遊戲機討論版 1115 10-28-12 11:53 PM

現在的時間是 11:25 PM

手機版 | APP版