Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 08-15-12, 03:01 AM   #26
PTX-003C
God of Gamer
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
趕住去投胎咩~
行路唔帶眼GA你!!

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-12, 04:03 AM   #27
Noble6
Senior Gamer
自瀆公國統帥

註冊日期: Jul 2012
Wii U IDfox1223
PSN  IDfox1223
XBox Live Gamertagfox1223
引用:
作者: whassupbun 查看文章
OK, 明點HACK就易到你唔信
每次開始, 入0123, 如果個數字位置正確, 就會著綠色; 正確但位置唔岩, 就會亮黃色; 如果完全唔岩, 就紅色
當你入左0123, 佢變左0123
2著左紅色, 即係可以唔洗再試2字; 1著左綠色, 即係個PASSWORD入面有1字之餘你仲撞岩左個位置, 恭喜晒, 可以唔洗理佢; 而0同3就黃色, 即係密碼入面有哩兩個數字, 但你放佢地既位置唔岩, 要再估
下一步, 試其他組合, 第一個字唔會再係0啦, 你已經知道0字唔係排第一個位, 亦都唔會係1或2, 但有機會係3, 試下3140
噢, 又錯, 3140, 即係4亦都唔洗再試, 3岩左, 但0依家話你放錯位, 咁0既位置只剩下一個: 3105
3105, 再錯, 但你已經岩左三個字, 5唔岩, 就試下一個number, 試6字
3106, 恭喜你, 成功解碼

字幕揀CANTONESE既意思係當角色講CANTONESE既時候先會出英文字幕, 哩個功能係比聽唔明中文既外國人, 唔係為我地而設, 隻game係冇得出中文字幕
多謝教學^^

引用:
作者: irismong 查看文章
有小巴爭線玩~
HAHAHA
D SIDE TRACK任務都幾得意丫~

樓上唔識玩HACKING果個, 細個緊係無玩過MASTERMIND @@
佢仲要易過MASTERMIND勁勁勁多= =
你估中了,在下真係無玩過^^;

真係未試過比人用粗口鬧足成日都仲咁高興w

舊 08-15-12, 07:42 AM   #28
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

周街都有賣眼鏡既"西醫何必利"
d衫得西裝&T恤賣~想著得爛仔D都唔得~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-12, 09:08 AM   #29
whassupbun
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
引用:
作者: W!LL 查看文章
上左架新巴聽到國語歌 應該上唔同車有唔同歌, 好正
有得揀電台架嘛, 坐咩車都可以聽晒所有台架啦 輕輕台係專播華語歌, 但某D台有時都會有, 同埋間中有廣東話廣告
左右十字制係揀電台, HOLD實係控制音量, 哩樣我真係佩服佢, 就算GTA/Saints Row咁多集都諗唔到哩個操控, 雖然係D好細微無關重要既野, 但真係估唔到佢係第一個諗到

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-12, 10:04 AM   #30
Montague
遺伝子生物工学博士号

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code2363 6017 4707
PSN  IDultcth
XBox Live GamertagMontagueC
引用:
作者: (=v=)b 查看文章
周街都有賣眼鏡既"西醫何必利"
d衫得西裝&T恤賣~想著得爛仔D都唔得~
都有底衫、背心、hoodie賣呀
再唔係咩都唔著咁未爛D囉

舊 08-15-12, 10:05 AM   #31
0826使者
Insane Gamer
[死硬派]

註冊日期: Aug 2009
PSN  IDzeroTIM
XBox Live Gamertagtim0826
隻game廣東話精髓吾係粗口
其他吾係粗口真係堅正
「知吾咩叫眼前一黑呀」
「嘩!格蘭披治呀」

多多指教

"叫果D死人黑客去死啦"
0826使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-12, 10:12 AM   #32
pureman
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDpureman
打打下交,d臭飛話"而家投降既話我就放過你"

試過撞到個路人,比佢鬧"你用c眼睇路架?!"
pureman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-12, 10:16 AM   #33
t-cup
Moderator
CD-ROM

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code4511 1485 9506
PSN  IDtcuphk2
XBox Live Gamertagtcuphk
係咪要去中環先有(法拉利樣?)跑車, 北角來來去去得雞車

t-cup 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-12, 10:21 AM   #34
Eclair
Game Master
俺はMだ

註冊日期: Aug 2004
電車可以去到大埔?

宮本武蔵、頼光ママ、シェヘラザード、水着ネロ、土方歳三
、マーリン、刑部姫、アビゲイル、葛飾北斎、ジャンヌ・ダルク(オルタ)

不過真愛係マリー
Eclair 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-12, 10:26 AM   #35
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
入o黎讚圖+1

BTW,樓主可以o係二樓整番個地道金句錄俾人Like喎
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-12, 10:30 AM   #36
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
作者: PTX-003C 查看文章
好多地道粗口, 笑到停唔到
不過片入面D角色英文中夾一兩個字中文....好怪
很好笑+1~XD
雖然這樣子有點怪w

不過說到中文對白..
總是覺得有點棒讀耶~XD
(我知這隻是外國做的GAME啦)

看到遊戲上至小混混,下至街邊阿嬸的英文水平都超強勁..這真的是香港嗎~!?XD(拖

..遊戲中好像沒7仔和M記~?w

舊 08-15-12, 10:57 AM   #37
陳國漢之友
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2006
PSN  IDlks9413
XBox Live Gamertagchangs friend
引用:
作者: 0826使者 查看文章
隻game廣東話精髓吾係粗口
其他吾係粗口真係堅正
「知吾咩叫眼前一黑呀」
「嘩!格蘭披治呀」
完全同意.

嘍囉A : 等我話俾你聽咩叫眼前一黑喇

嘍囉B : 知唔知我對鞋有咩特別呀 ?? , 專用黎踢C忽鬼架.

聽到第二句後笑到我要禁暫停, 笑足成分鐘

舊 08-15-12, 11:00 AM   #38
0826使者
[死硬派]

引用:
作者: wang2009hk 查看文章
很好笑+1~XD
雖然這樣子有點怪w

不過說到中文對白..
總是覺得有點棒讀耶~XD
(我知這隻是外國做的GAME啦)

看到遊戲上至小混混,下至街邊阿嬸的英文水平都超強勁..這真的是香港嗎~!?XD(拖

..遊戲中好像沒7仔和M記~?w
可能外國人對7仔m記無興趣
通街都係小販檔

不過有啲攪笑
30蚊一罐可樂
食串魚蛋都要15蚊
但係泊車一粒鐘都係30蚊

想問下
有個黃色任務係要你去廟到打啲僧侶
其實有無話打幾多先算完?
我打到60隻就無打走左去....

多多指教

舊 08-15-12, 11:16 AM   #39
sephirothmk3
Game Master
↘祥瑞御免"課"全家

PSN  IDsephirothmk3tofu
XBox Live GamertagSephirothmk3
引用:
作者: 0826使者 查看文章
可能外國人對7仔m記無興趣
通街都係小販檔

不過有啲攪笑
30蚊一罐可樂
食串魚蛋都要15蚊
但係泊車一粒鐘都係30蚊

想問下
有個黃色任務係要你去廟到打啲僧侶
其實有無話打幾多先算完?
我打到60隻就無打走左去....
d賣汽水既超市行出行入有7仔既叮咚聲ga
周街都係泊車入錢果D表 撞爆有錢執ga
和尚打到107........ 都無特別野

sephirothmk3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-12, 11:19 AM   #40
whassupbun

引用:
作者: t-cup 查看文章
係咪要去中環先有(法拉利樣?)跑車, 北角來來去去得雞車
係呀如果做偷車任務有架貴野乜鬼GT要你去中環搵先有,我偷左佢先比8萬我,我見幾好渣想去買一架啦,要$250,000
雖然我夠錢,但唔想嘥住,留番D本錢去鬥雞,加上DLC送架警車性能都唔錯,自己又鍾意電單車多D,窄路好渣D

引用:
作者: Eclair 查看文章
電車可以去到大埔?
仲有綠的係中環獨有 全部巴士都係新巴
隻game根本冇新界,即係架電車永遠都去唔到大埔,D乘客永遠都返唔到終點站,鬼電車

此篇文章於 08-15-12 11:26 AM 被 whassupbun 編輯。
舊 08-15-12, 11:23 AM   #41
sephirothmk3
Game Master
↘祥瑞御免"課"全家

PSN  IDsephirothmk3tofu
XBox Live GamertagSephirothmk3
引用:
係呀如果做偷車任務有架貴野乜鬼GT要你去中環搵先有,我偷左佢先比8萬我,我見幾好渣想去買一架啦,要$250,000
雖然我夠錢,但唔想嘥住,留番D本錢去鬥雞,加上DLC送架警車性能都唔錯,自己又鍾意電單車多D,窄路好渣D
升左face lv 會平D?
face lv 最後一個skill叫"大佬" 買野平多40%
果然好似冠A哥話齋 古惑仔買野唔洗比足

sephirothmk3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-12, 11:37 AM   #42
whassupbun

引用:
作者: 滅龍士 查看文章
入o黎讚圖+1

BTW,樓主可以o係二樓整番個地道金句錄俾人Like喎
Thank you 其係我係整比自己飛碌timeline用,順便加埋GAF個logo拎過黎哩邊用
收集多D金句之後我會加番 不過我又唔知頭post就列晒D金句我驚到時人地玩落冇驚喜,最搞笑就係親身發掘點樣比人用粗口小

引用:
作者: wang2009hk 查看文章
其實D英文發音都加左好多地道口音了,而且比人小果時全廣東話,對於開發團隊黎講我覺得都算係一個賭博啦,始終主要市場都係sell歐美,佢地好多人都唔慣聽外語,睇外語片都鍾意有配音版,唔同我地自細睇明珠930都慣左睇字幕

引用:
作者: sephirothmk3 查看文章
升左face lv 會平D?
face lv 最後一個skill叫"大佬" 買野平多40%
果然好似冠A哥話齋 古惑仔買野唔洗比足
我FACE先升到4
不過老老實實我覺得陳冠希配音都算配得唔錯,好自然丫都
去拍拖有得同條女影相,唔知係咪冠A提議

此篇文章於 08-15-12 11:52 AM 被 whassupbun 編輯。
舊 08-15-12, 11:52 AM   #43
GAOGAIGAR

註冊日期: Sep 2002
PSN  IDgaogaigar555
XBox Live Gamertaggaogaigar555
請問有無人試過玩ps3版玩到hang機
昨晚試過一次

是星的眼淚 閃著未完的心願
幸福還末來 眼裏滿是藍色的思念
末完的期待 彷彿你我夜空中約定了..........記住
GAOGAIGAR 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-12, 12:00 PM   #44
pureman
Crazy Gamer

引用:
我FACE先升到4
不過老老實實我覺得陳冠希配音都算配得唔錯,好自然丫都
去拍拖有得同條女影相,唔知係咪冠A提議
邊個角色係edc 配音?
wei shan?
舊 08-15-12, 12:01 PM   #45
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
作者: pureman 查看文章
邊個角色係edc 配音?
wei shan?
...... jackie ma
其實都幾明顯
plus, 話哂jackie ma一出場時, 旁邊credit咁岩出左edision個名囉

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-12, 12:13 PM   #46
~小鬼~
白虎白虎白白虎

註冊日期: Dec 2009
PSN  IDgavinng
有架van仔係去坑口村

隻Game真係收晒貨遊戲性幾好,地圖又有香港feel,小巴線果個任真係好有黑社會feel.
~小鬼~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-12, 12:25 PM   #47
pureman
Crazy Gamer

引用:
作者: irismong 查看文章
...... jackie ma
其實都幾明顯
plus, 話哂jackie ma一出場時, 旁邊credit咁岩出左edision個名囉
哈無留意
唔好意思,我熟悉佢既肉體多過佢把聲
舊 08-15-12, 12:28 PM   #48
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

註冊日期: Jan 2004
XBox Live GamertagMikekoala
有無人玩到其中一個查案任務要上賭船玩四次麻雀(個任務係查俄妹被人捉走),我玩到第二局個陣唔知點解咩都做唔到,只係可以取消賭局然後Mission fail...

問我點解會釘控~ 究竟點解要苦楚
我笑住回答~ 講一聲~ 我係我
wuxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-12, 01:12 PM   #49
0826使者
[死硬派]

引用:
作者: wuxu 查看文章
有無人玩到其中一個查案任務要上賭船玩四次麻雀(個任務係查俄妹被人捉走),我玩到第二局個陣唔知點解咩都做唔到,只係可以取消賭局然後Mission fail...
中bug?!?!

多多指教

舊 08-15-12, 02:22 PM   #50
闇影風

Nintendo Switch ID207717831903
PSN  IDShadow0524
用vpn開始玩左陣pc版
唔錯
戰鬥系統同batman arkham city類似

唯有奇怪就真係呢班古惑仔英文好到令人覺得恐怖

同埋有冇人可以話我聽點解「大佬」英文係「Dai Lo」a

FATE ID : 204.191.035

CC ID : 196.284.818
常駐突滿村姑或鶴媽
闇影風 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
PS3™ 情報總合區 草薙さん 電視遊戲討論版 3323 12-21-16 07:13 PM
[GALLERY] Celebrities and their Dogs KKH 照相館 0 07-19-06 11:26 PM
[PS2]日版Broken Sword: The Sleeping Dragon 圖片,預定5月發售 神祕人1號 電視遊戲討論版 2 02-10-04 12:01 AM

現在的時間是 05:48 PM

手機版 | APP版