Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-27-18, 07:25 AM   #42676
gingq7
God of Gamer

註冊日期: May 2008
引用:
作者: GN00508771 查看文章
https://www.j-cast.com/2018/08/24336795.html?p=all

(長い間考えて)近々、ワクワクさせるよってことはあると思います。
あっと驚くようなサーヴァントもお届けできるのではないでしょうか!?

有咩角色仲可以俾到驚喜玩家們
尼祿祭取消, 變龍娘祭

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
我已經去左打鋼........
打左幾場, 一粒鋼都無都算了, 最後一場仲要零個箱, QP都無
轉了去打肥和QP
牛肉丸,XX和梅芙仲未滿級
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-18, 08:57 AM   #42677
digiharuka

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDdigi_haruka
比起素材, 現在種火問題很大. 而且3星狗糧也是一大缺口

巨人指輪彩鋼掉率還好吧, 至少1場可以掉多過1粒
Appmedia 初期報告是 2x/50場
digiharuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-18, 09:56 AM   #42678
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
作者: gingq7 查看文章
尼祿祭取消, 變龍娘祭
然後尼祿變成萬聖節角色

舊 08-27-18, 07:01 PM   #42679
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
經歷師傅 企鵝王強化直感 水着
我QP已經乾塘⋯⋯⋯

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-18, 03:38 AM   #42680
the fool
Insane Gamer
永遠的愚者

註冊日期: Jun 2008
今日終於打夠300萬分可以收工
技石換哂,素材無乜點缺就唔想再打
今次event故事雖然幾好(尤其是黑貞真係寫得好吸引,有d衝動想技30同lv100佢,可惜佢無戰續),最正係有同人誌收(エミヤ父子果度又係好好笑)
但個玩法真係好火滾,想睇劇情如果過左就要loop一次先可以睇,返工無時間睇想打果陣又焗你睇劇情分仲要分3種搞到我成日用錯禮裝

種火,獸肉同QP我反而唔多缺(因為上個月已經儲定等水著,而通常唔係主力都係靈3就停左先,最重要係抽唔到拿破崙,狂狗,術師匠同貞德)

舊 08-28-18, 07:56 AM   #42681
gingq7

引用:
作者: GN00508771 查看文章
經歷師傅 企鵝王強化直感 水着
我QP已經乾塘⋯⋯⋯
QP真係乾晒塘,
早知3周年QP 1/2打多d,果時hea打兼去了打種火升CBA/文西/不夜術
我估短期內都唔會再1/2

引用:
作者: the fool 查看文章
尤其是黑貞真係寫得好吸引,有d衝動想技30同lv100佢,可惜佢無戰續
其實佢白值ATK高+狂化EX+每個技能升上去加得好少, 應該係比新手4/4/4咁用
但佢要的素材太簡單, 我順手就技30左

我既諗法係佢有NP自充20, 很易一上場就打出寶具, 無其他人buff都打十幾萬, 以後應該會有很多機會用得著佢打周回的w2或w3小boss; 又或者如果再有Fate AP活動果種一開場就一隻boss, 狂貞配黑聖杯+孔+梅, 一開波就可以打30萬或以上, 一發火力應該已超過了唔少5星寶1打剋職
升技雖然加得少, 但因為汎用性超高, 應該技30得過

而lv100, 我覺得諗得過, 狂化EX+寶5, 每加佢1點ATK的效益都非常高,
我差d就想噤落去(我手上20幾隻聖杯)
不過最後都係忍住, 試用多1-2個活動再決定
舊 08-28-18, 08:54 AM   #42682
gingq7

無聊用計算器計了一下狂貞的寶具:
lv80+1000狗 + 寶石翁(lv20): 107,252
lv100+1000狗 + 寶石翁(lv20): 116,851

lv100黑聖杯+孔明+梅林+master充NP20:
lv80+1000狗: 429,991
lv100+2000狗: 529,415

edit: 只要有張lv100黑聖杯就可以輕鬆一出場就打43萬, 我覺得狂貞強度十足

此篇文章於 08-28-18 08:56 AM 被 gingq7 編輯。
舊 08-28-18, 08:54 AM   #42683
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
QP真係乾晒塘,
早知3周年QP 1/2打多d,果時hea打兼去了打種火升CBA/文西/不夜術
我估短期內都唔會再1/2
依家希望佢尼祿祭同上年一樣係拆禮物式

舊 08-28-18, 09:08 AM   #42684
gingq7

引用:
無聊用計算器計了一下狂貞的寶具:
lv80+1000狗 + 寶石翁(lv20): 107,252
lv100+1000狗 + 寶石翁(lv20): 116,851

lv100黑聖杯+孔明+梅林+master充NP20:
lv80+1000狗: 429,991
lv100+2000狗: 529,415

edit: 只要有張lv100黑聖杯就可以輕鬆一出場就打43萬, 我覺得狂貞強度十足
自回:
我懷疑我入錯野入個計算器,
因為我剛剛直接去AP10的曜日槍關試了一場,
狂貞lv80+1000狗肉 + lv100黑聖杯+孔明(寶2)+梅林; 孔明寶具行先
打了63萬

大力到唔正常

此篇文章於 08-28-18 09:12 AM 被 gingq7 編輯。
舊 08-28-18, 11:05 AM   #42685
Toriya
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
自回:
我懷疑我入錯野入個計算器,
因為我剛剛直接去AP10的曜日槍關試了一場,
狂貞lv80+1000狗肉 + lv100黑聖杯+孔明(寶2)+梅林; 孔明寶具行先
打了63萬

大力到唔正常
係咪漏左狂職 1.5 剋屬?
Toriya 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-18, 12:09 PM   #42686
gingq7

引用:
作者: Toriya 查看文章
係咪漏左狂職 1.5 剋屬?
狂1.5有計,
應該漏左天地人剋屬(+10%)和狂化EX(+12%)
狂貞係"人"剋槍關隻舊狗的"天"

但無論如何,
只要俾張突滿黑聖杯狂貞, 再加上極度普通的孔梅組合, 就可以第一回合先手打出5x萬-6x萬傷害, 而且係講緊無需睇特攻對象, 無視職階(打狂職除外)
(而且孔/梅落埋絆禮裝傷害仲可以衝高d, 我估可以到70萬, 而呢隻只係lv80的狂貞, 唔係lv100)

我覺得已令到大部份只能打一發寶具的5星角失業
舊 08-28-18, 05:07 PM   #42687
digiharuka

引用:
作者: digiharuka 查看文章
周任務只是人型+秘石等, 一星期休息..

不過看有沒有 半AP種火/QP 吧 orz

很好, 種火 半AP

還有強化quest 半Ap 加補回石頭差
舊 08-28-18, 05:08 PM   #42688
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

弓王、安全上疊

つまり1400万DLキャンペーンどういうことだってばよ

石250個と呼符10枚です

舊 08-28-18, 06:32 PM   #42689
gingq7

又花式派百幾兩百粒石和15符, 文西商店仲有結晶換

沒有整天井所以太內疚?
舊 08-28-18, 06:36 PM   #42690
gingq7

估唔到過了兩年, 鐵拳還是唯一一隻單體寶具Ruler打手 (hard sell中)
舊 08-28-18, 07:31 PM   #42691
Hextor

註冊日期: Feb 2008
乜鬼PICKUP黎!?
諗住最後一擊抽BB POOL
大公,玉藻,船長

此篇文章於 08-28-18 07:35 PM 被 Hextor 編輯。
Hextor 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-18, 07:35 PM   #42692
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
2號真係識做得多
炎川一走 連DL數記念都豪氣D

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-18, 07:40 PM   #42693
digiharuka

引用:
作者: Hextor 查看文章
乜鬼PICKUP黎!?
諗住最後一擊抽BB POOL
大公,玉藻,船長
pickup是0.7%, 即是1%5星當中會有 30%是射斜

上次CBA我就射斜3次
舊 08-28-18, 08:45 PM   #42694
Sar8
The One

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
2號真係識做得多
炎川一走 連DL數記念都豪氣D
炎川:完了完了,這不是我認識的FGO

舊 08-28-18, 09:27 PM   #42695
GGGG
Game Master
我是玻璃心

註冊日期: Feb 2007
強化關送石但唔係全部英靈都有,紀念POOL又唔係強化關英靈PICK UP,但復刻又唔一定會抽
弓王POOL可以休養返一排
GGGG 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-18, 09:39 PM   #42696
Sar8
The One

其實唔計EX 果4隻
每個職階好似都唔多過2隻係5星有強化

舊 08-29-18, 03:24 AM   #42697
the fool
永遠的愚者

註冊日期: Jun 2008
引用:
其實佢白值ATK高+狂化EX+每個技能升上去加得好少, 應該係比新手4/4/4咁用
但佢要的素材太簡單, 我順手就技30左

我既諗法係佢有NP自充20, 很易一上場就打出寶具, 無其他人buff都打十幾萬, 以後應該會有很多機會用得著佢打周回的w2或w3小boss; 又或者如果再有Fate AP活動果種一開場就一隻boss, 狂貞配黑聖杯+孔+梅, 一開波就可以打30萬或以上, 一發火力應該已超過了唔少5星寶1打剋職
升技雖然加得少, 但因為汎用性超高, 應該技30得過

而lv100, 我覺得諗得過, 狂化EX+寶5, 每加佢1點ATK的效益都非常高,
我差d就想噤落去(我手上20幾隻聖杯)
不過最後都係忍住, 試用多1-2個活動再決定
單體寶5狂真係好吸引(最重要對黑貞有愛),
但我好耐之前試過俾對面一下KO左我個fd隻lv100金時,之後有陰影覺得無戰續o既狂信唔過(尤其我除左打高難之外都唔會考慮用盾角)
雖然我通常都係用孔明加防加NP,但今次event都試過幾次俾對面集火秒左所以先覺得俾唔落手

舊 08-29-18, 08:26 AM   #42698
gingq7

我覺得正常係唔會需要狂貞站場, 最多都係企wave1,
而佢開了技1後應該很難會被w1的卒仔殺
狂貞的定位就係一發玻璃大炮,射完一炮就可以安心上路
舊 08-29-18, 08:40 AM   #42699
Hextor

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: digiharuka 查看文章
pickup是0.7%, 即是1%5星當中會有 30%是射斜

上次CBA我就射斜3次
bb寶1 =1張rtx 2080
愈來愈冇下限
要剪卡先
Hextor 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-18, 10:23 AM   #42700
rfdingo
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: Hextor 查看文章
bb寶1 =1張rtx 2080
愈來愈冇下限
要剪卡先
一部iphone價錢代表一份心意
[師匠] 你值得擁有

[ ] 想填乜就填乜自己黎啦親

*[師匠]係第一次出時,今年改左 [C匠] 你值得擁有

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 11:45 PM

手機版 | APP版