Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-14-18, 12:57 PM   #3376
GP03D
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
如果剩係講魔盾都好似覺醒主角都係勁少少,不過呢隻魔物都盾哂係方便好多...
新盾上7星後好多招都可以開局出,到底應該出咩招先呢,有D亂...同埋90%DMG CUT得1 RD, 夠頂架啦?

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-18, 04:35 PM   #3377
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
其實首先要睇隻野識出咩招,而家d勁野基本上物魔招都會有,仲會打全體,淨係未必有單體打過萬招

如果有單體過萬招就冇得揀,1定要搵個100%挑,幫佢放埋自動復活頂,會出魔法就出埋覺醒主角擋魔

如果唔識單體秒人但係全體物理招,都可以搵個幫全體食晒物理招,屬性耐性用技同裝加,如果係冇屬招就冇計1定要覺醒主角擋

因為冇得同時物魔跳晒出黎擋晒,所以如果要跳出黎擋晒d魔,咁可能要用pot153 40%物理dam cut,最好再有全屬dam cut

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-18, 04:48 PM   #3378
ShinDou

90% dam cut應該包埋挑,要每turn出架

舊 03-15-18, 04:24 PM   #3379
GP03D

原來冇得同時物魔跳晒出嚟?分開2隻盾都唔得?

90%CUT個D要3RD以上先可以出一次,可能係等大招先出?

舊 03-15-18, 05:00 PM   #3380
ShinDou

分開2隻都唔得,我之前試過出晒光豬同覺醒主角,邊隻跳左出黎先另1隻就唔會跳,乜新盾物理90%dam cut要3turn1次咩?帝國盾好似每turn架喎,返去睇清楚先

舊 03-15-18, 05:40 PM   #3381
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDIris02320
引用:
作者: ShinDou 查看文章
分開2隻都唔得,我之前試過出晒光豬同覺醒主角,邊隻跳左出黎先另1隻就唔會跳,乜新盾物理90%dam cut要3turn1次咩?帝國盾好似每turn架喎,返去睇清楚先

2隻都係特殊技黎...

要特定TURN 數後先出到

舊 03-15-18, 05:42 PM   #3382
ShinDou

原來冇得長開90%dam cut,咁主要睇血量同防同有冇全體擋喎

不過隻新盾都係帝國盾上位互換,平時招挑+DAM CUT係40%,帝國盾得30%,應該都係要用都用新,90%DAM CUT等隻野儲氣出絕招先出囉

此篇文章於 03-15-18 06:24 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 03-16-18, 06:22 AM   #3383
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

簡單啲,變態幫人擋機率同防禦能力高獅子叔5%,而且變態有降全能力50%既技能同防魅了...點都比獅子叔勁,正等如劍蘭哥點解會多人用左係因為招Dashguard覺2有防停止而又係全體擋...唔使因停止而冇左全體防禦……

舊 03-16-18, 07:01 AM   #3384
ShinDou

劍蘭哥係王之盾?防停咁勁?

舊 03-16-18, 04:46 PM   #3385
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

引用:
劍蘭哥係王之盾?防停咁勁?

正確, 技能王之盾覺2有防停

舊 03-16-18, 04:48 PM   #3386
ShinDou

但唔識dam cut應該廢好多?

舊 03-16-18, 06:00 PM   #3387
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

冇關係架...你自己事前做晒buff既唔會差得去邊,而且90%只係一局有效......

變態都叫有物減魔減90%...獅子叔得物減only,比人落魔打你有幾多減傷都係冇用...

咁不如做晒debuff同buff咁將傷害減到最減先唔係更好??

最好例子: 打12武具最後隻蟹第二形態第一下150%割合咪又係開晒防硬食都係瀕死...

招90%硬擋後唔死之後仲會繼續出...即係白費心機...咁我不如做晒buff硬頂都冇咁嬲

舊 03-16-18, 06:53 PM   #3388
ShinDou

DEBUFF 1定落技師架啦,BUFF好似軍師都有得全體30% DAM CUT﹖

你打果隻用邊隻盾﹖

150%割合即係固定傷﹖即係無視防﹖應該用DEBUFF可以減佢DAM﹖就咁得30%DAM CUT都過百%喎 @@
舊 03-16-18, 06:56 PM   #3389
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

引用:
DEBUFF 1定落技師架啦,BUFF好似軍師都有得全體30% DAM CUT﹖

你打果隻用邊隻盾﹖

150%割合即係固定傷﹖即係無視防﹖應該用DEBUFF可以減佢DAM﹖就咁得30%DAM CUT都過百%喎 @@
用獅子叔做死守......第一形態都打到想死......

舊 03-16-18, 07:13 PM   #3390
ShinDou

帝國盾已經係第2勁盾架喇喎,咁用其他咪仲難打﹖有落軍師開30%DAM CUT﹖有冇用埋POT 153個40%物DAM CUT﹖
舊 03-16-18, 11:18 PM   #3391
GP03D

即係其實已家buff,debuff緊要d...
不過我軍師,技師都冇。。。。

舊 03-16-18, 11:25 PM   #3392
ShinDou

技師係多70幾%DEBUFF技姐,其實而家唔止技師都好多隻有70幾%DEBUFF,不過多數都唔係每TURN出到,我估你有果D,你靠果D試下打唔打到先囉

軍師我都冇,我都諗緊換唔換好,其實帝國盾同王之盾我都有1隻,有20幾張揀飛諗緊點換法,軍師可能1隻6星都夠用,可能另外換帝國盾OR王之盾上7星用都好喎 @@
舊 03-17-18, 12:19 AM   #3393
GP03D

高debuff/buff個d好多都要唱歌,好煩。。。
其實盾我係夠用既。。。魔盾有主角,雖然6星。。。
物盾我有ff15盾7星同岩岩呢隻6星。。。

舊 03-17-18, 12:28 AM   #3394
ShinDou

唱歌人而家唔會有位出,而家好多打手都有LB降70幾%DEBUFF,有D平時D招都有60幾70%,你已經有7星盾可以唔駛換住,試左夠唔夠過先
舊 03-17-18, 09:18 AM   #3395
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

落晒所有防禦技能都可硬扣萬2多血......打到第二形態真係堅想

仲要識停止同病氣...

舊 03-17-18, 09:22 AM   #3396
ShinDou

原來7星軍師有150%BUFF同40% DAM CUT喎,好似換2隻軍師番黎仲好喎﹖擋全體我有1隻王之盾唔知夠唔夠,遲D試下先 @@
舊 03-17-18, 09:43 AM   #3397
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

引用:
作者: GP03D 查看文章
高debuff/buff個d好多都要唱歌,好煩。。。
其實盾我係夠用既。。。魔盾有主角,雖然6星。。。
物盾我有ff15盾7星同岩岩呢隻6星。。。
如果想知你啲盾夠唔夠用既,走去打12武具啦…

去打下就知你缺少啲乜...因為只可以出5個人既關係……

軍師,兵器,大魔道士,棺材,魔獸,女魔道士,殺手,飛蛾,龍賢,勇者,革命者,蟹

而且佢地既裝備仲要唔弱。

舊 03-17-18, 08:16 PM   #3398
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

下次出媽媽大人...又係支援角.......

終於都又返黎...角色type11連抽...

舊 03-17-18, 08:31 PM   #3399
ShinDou

睇落可能會勁過軍師喎,好彩未用D飛,睇定D先 @@ 呢D有得換

又出TYPE別保底,得番3402石,又要儲石 @@

今次防最正喎得8隻,呢8隻我得BASH同新盾係冇,冰女就7星左,其他6星,希望中到D勁盾上到7星之後換隻BUFF番黎 @@

19號鬥雞派好多正野喎好多飛,要勤打了 @@

派果D莫古碎片原來係平時6星食5星出果D黎

STATUS上限改左喎﹖而家人係400%,武具1個即係兩手系仲係300%,武具2個即係2刀得番100%﹖

種族冇改都係300%,JUMP而家800%喎好似整到好屈咁﹖

無啦啦加上限因為而家人太易爆300%﹖

此篇文章於 03-17-18 08:44 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 03-17-18, 11:46 PM   #3400
ShinDou

而家先知開左經驗之間覺醒級,1場19萬8千EXP,我仲有幾個加EXP野應該升人好過係咁合仙人掌喎﹖得閒升埋D人先 @@

標籤
FFBE, ファイナルファンタジーブレイブエクスヴィアス

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV」「BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV」配信中 supermanlady 日本動漫畫討論版 21 03-24-24 02:10 AM
Final Fantasy X jerry 電視遊戲討論版 6 02-05-23 08:40 PM
Final Fantasy Heroines Matamata 收藏品討論版 10 07-14-04 07:37 PM
Final Fantasy i? Exellen 電視遊戲討論版 1 03-15-04 04:07 PM
Final Fantasy X Chris皇 電視遊戲討論版 7 02-19-04 12:10 AM

現在的時間是 02:37 AM

手機版 | APP版