Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-22-16, 11:33 AM   #22176
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
劍四星,除左黑吾,大家仲有咩高興?

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-16, 11:53 AM   #22177
蛋撻王子
God of Gamer
功德完滿

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: T.K. 查看文章
有隻接近6星既劍蘭斯(?)

尋晚解左三個絆任 都幾有趣
1. C子(Lily)整蛋糕
2. 騎孖女既尋寶
3. 獅子王

但解完之後係到諗番
其實到依家我都唔知由Lily演變到兩種乳上
係經歷過點樣既心路歷程演變成咁..

然後就係點解乳上有分黑白都唔係太明

後記

入左game睇
黑槍王應該都係因為受到聖杯(污染/詛咒)左形成?

但六章因為個聖杯係法老金到
所以KEEP住係白獅子王既狀態?
我係咪可以咁理解

此篇文章於 09-22-16 12:01 PM 被 蛋撻王子 編輯。
蛋撻王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-16, 12:17 PM   #22178
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
作者: 蛋撻王子 查看文章
有隻接近6星既劍蘭斯(?)

尋晚解左三個絆任 都幾有趣
1. C子(Lily)整蛋糕
2. 騎孖女既尋寶
3. 獅子王

但解完之後係到諗番
其實到依家我都唔知由Lily演變到兩種乳上
係經歷過點樣既心路歷程演變成咁..

然後就係點解乳上有分黑白都唔係太明

後記

入左game睇
黑槍王應該都係因為受到聖杯(污染/詛咒)左形成?

但六章因為個聖杯係法老金到
所以KEEP住係白獅子王既狀態?
我係咪可以咁理解
靈基一覽絆介紹中本身就提過被聖槍神靈化的影響因素好大.
聖槍を持ち続けた「獅子王」は完全に神霊化していた為、この彼女とは内面が異なる。
獅子王性質上已經神靈化左. 所以內心都和劍阿瑟唔好同.

另一點就係神靈化左後, 眼界都唔同左, 所以第六章獅子王先理解到所羅門想做咩

主要是黑槍王著墨太少了
絆介紹都只係講持有聖槍時又未神靈化的時候既介紹.

還是說黑白的分別只是神靈化的前後而已?

此篇文章於 09-22-16 12:22 PM 被 大破人間 編輯。
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-16, 12:31 PM   #22179
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: 大破人間 查看文章
靈基一覽絆介紹中本身就提過被聖槍神靈化的影響因素好大.
聖槍を持ち続けた「獅子王」は完全に神霊化していた為、この彼女とは内面が異なる。
獅子王性質上已經神靈化左. 所以內心都和劍阿瑟唔好同.

另一點就係神靈化左後, 眼界都唔同左, 所以第六章獅子王先理解到所羅門想做咩

主要是黑槍王著墨太少了
絆介紹都只係講持有聖槍時又未神靈化的時候既介紹.

還是說黑白的分別只是神靈化的前後而已?
頭先我都有拎呢個疑問去其他地方到傾
有師兄答左我
原來黑槍王係第四章到有少少劇情BUG

所以一切謎底同補元係晒黑槍王張絆10禮裝到..
要去到絆10先可以解開一切既疑團

黑白既分別主要係
又或者話黑槍王其實係
係阿爾托莉亞完全成為 聖槍之女神 之前
佢選擇左以人類既姿態繼續落去
而唔升格為 聖槍之女神

所以佢唔係獅子王 - 聖槍之女神
而係 阿爾托莉亞 - 聖槍之英靈

不過有趣既係
獅子王既絆任
有少少講到話獅子王雖然理論上神格化左
但其實佢仲懷有人類既心..
未完全神格化左咁?
我陣間放lunch再去睇多次個劇情先

舊 09-22-16, 12:48 PM   #22180
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
作者: T.K. 查看文章
劍蘭斯技30+聖杯上到lv90, 應該好用過唔少5星, 呢隻技能組太屈機

偽娘劍, 雖然平時無乜用, 但又無其他4星/5星可以取代佢, 基於一個不明的原因, 新卡的嘲諷全部都係得一回合, 可能營運覺得三回合太強, 以後都唔會再有都唔定
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-16, 12:51 PM   #22181
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
無劍蘭
評價不能

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-16, 12:58 PM   #22182
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
滿技劍蘭斯直頭一強啦:o)
由手機版發出
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-16, 01:01 PM   #22183
gingq7

我都係用人地果隻黎試
舊 09-22-16, 02:05 PM   #22184
廢‧人一個
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2016
引用:
作者: 6078 查看文章
睇黎個故會有後續
好似d甜故嘅開頭咁
廢‧人一個 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-16, 02:25 PM   #22185
雷帝.嘉芙
直路王 彎路亡

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDgabrielaznable
XBox Live Gamertaggabrielaznable
AP減半真係清free quest收石ge好時機

塔羅牌占卜 Tarot Reading
歡迎pm查詢、預約
雷帝.嘉芙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-16, 02:35 PM   #22186
北条加蓮
Crazy Gamer
Cuの極みラブレター

引用:
作者: 雷帝.嘉芙 查看文章
金卡中齊格君真係會灰晒
雖然我都試過
都市傳說
笑得多すまない的話佢會主動黎搵你

舊 09-22-16, 02:37 PM   #22187
北条加蓮
Crazy Gamer
Cuの極みラブレター

引用:
作者: 6078 查看文章
睇黎個故會有後續
JK:哥哥請話我知移民到歐洲的方法

舊 09-22-16, 03:16 PM   #22188
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: Noi Aruto 查看文章
其實叔叔睇住佢由幾個月前用紅A同唔知邊隻
慢速齋劈

進化到今日用
盾妹+呆毛+南丁慢速齋劈
最後個層識全部技開晒落呆毛到放寶具
我已經覺得好感動

況且我自己都唔知可以點移民過去

舊 09-22-16, 03:20 PM   #22189
雷帝.嘉芙
直路王 彎路亡

XBox Live Gamertaggabrielaznable
引用:
都市傳說
笑得多すまない的話佢會主動黎搵你
唔好再黎啦

歡迎pm查詢、預約
舊 09-22-16, 03:23 PM   #22190
大破人間

3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:

引用:
其實叔叔睇住佢由幾個月前用紅A同唔知邊隻
慢速齋劈

進化到今日用
盾妹+呆毛+南丁慢速齋劈
最後個層識全部技開晒落呆毛到放寶具
我已經覺得好感動

況且我自己都唔知可以點移民過去
呢個時候蛋撻就應該從褲襠抽出魔法卡:我幫妳強行移民過去, 妳要怎麼回報我
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-16, 05:05 PM   #22191
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: 大破人間 查看文章
呢個時候蛋撻就應該從褲襠抽出魔法卡:我幫妳強行移民過去, 妳要怎麼回報我

自己都未救掂

話說今日有可能係七日pickup入面最低營銷既日子…ww

舊 09-22-16, 05:16 PM   #22192
北条加蓮
Crazy Gamer
Cuの極みラブレター

引用:

自己都未救掂

話說今日有可能係七日pickup入面最低營銷既日子…ww
蛋撻真好人,今次可能太突然JK怕醜,下次應該好d了

尋日睇Fgo排12,13,剛剛睇4...咦a

睇蛋撻你講C子lily任,google下...レフ...蛋糕魔神柱原來係杉田
C子lily太廢無開任,得閒打埋先

舊 09-22-16, 06:35 PM   #22193
雷帝.嘉芙
直路王 彎路亡

本來有d心思思想搏下抽孔明, 睇清楚d caster個pool, 真係見到都唔開胃
都係慳返抽狂職算

歡迎pm查詢、預約
舊 09-22-16, 06:55 PM   #22194
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
諗緊好冇抽下槍職,未有全體槍

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-16, 07:04 PM   #22195
蛋撻王子
功德完滿

引用:
蛋撻真好人,今次可能太突然JK怕醜,下次應該好d了

尋日睇Fgo排12,13,剛剛睇4...咦a

睇蛋撻你講C子lily任,google下...レフ...蛋糕魔神柱原來係杉田
C子lily太廢無開任,得閒打埋先
其實真係單純睇唔過眼
咁樣慢速蝕d時間好唔抵嘛
我諗大部分師兄如果見到應該都會提

慢速咁玩真係會令人想棄game
另外排第四應該係反映緊劍up?

引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
諗緊好冇抽下槍職,未有全體槍
我覺得槍 騎 法 殺 狂pool都有值得抽既地方既
不過想提你兩隻五星全體槍都未寶解
所以以全體為前題
應該係以黑槍王為目標?w

舊 09-22-16, 07:33 PM   #22196
gingq7

最抵抽應該係狂pool
3隻5星都唔係產廢,
4星果堆 - 狂蘭,茨木,貝爺,肯娘,B叔,B狐 隻隻都有用

跟住就係法pool, 無孔明就抽得過, 有孔明和無孔明直情係好似玩緊唔同game咁;
唔中孔明, 中C狐都十分有用, 就算最差的三藏亦唔係太差, 衰衰地都係單體寶具
舊 09-22-16, 09:40 PM   #22197
蛋撻王子
功德完滿

終於到我升好了

我努力打章
佢努力食章
呆毛果然=大食...
真係粒粒皆辛苦

舊 09-22-16, 10:07 PM   #22198
闇影風

註冊日期: Dec 2005
Nintendo Switch ID207717831903
PSN  IDShadow0524
引用:

終於到我升好了

我努力打章
佢努力食章
呆毛果然=大食...
真係粒粒皆辛苦

我淨係打左一條體已經即時休息停一陣

FATE ID : 204.191.035

CC ID : 196.284.818
常駐突滿村姑或鶴媽
闇影風 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-16, 10:14 PM   #22199
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: 闇影風 查看文章

我淨係打左一條體已經即時休息停一陣
研究下自己有冇辦法壓低回合數
咁樣刷會有效率D
呢個FREE QUEST減半時間好短
要把握機會

依家打算打多46粒勳章靈基晒D圓桌騎士佢

舊 09-22-16, 11:18 PM   #22200
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
引用:

我覺得槍 騎 法 殺 狂pool都有值得抽既地方既
不過想提你兩隻五星全體槍都未寶解
所以以全體為前題
應該係以黑槍王為目標?w
聽撻爺一席話,勝求黃大仙
聽完你講課左1pack出左團長同白槍吾

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 08:14 AM

手機版 | APP版