Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-11-17, 07:42 AM   #37476
大破人間
God of Gamer

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
作者: the fool 查看文章
復刻水著終於唔使記邊個加成d乜真係輕鬆好多,上年組隊時下下都要check有無加成超哂時間)

其實未必好事

以營運腦既運作

佢未必會將關卡SET成剛好會被加成職階剋

上年亂係亂D,但係唔少關卡都總搵到一兩隻四五星剋職或狂職去做主力打

以關卡構成無變過來舉例

鐵係洞窟刷的,嵐級BOSS是28萬弓職,但今年鐵既加成職階係騎和月癌

上年鐵加成角槍職有布姐和黑槍王,就算我無都可以借人個隻去打…
但今年搞成咁,可能反而主力放唔到加成角囉……

此篇文章於 07-11-17 07:47 AM 被 大破人間 編輯。
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-17, 07:53 AM   #37477
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 大破人間 查看文章
其實未必好事

以營運腦既運作

上年亂係亂D,但係唔少關卡都總搵到一兩隻四五星剋職或狂職去做主力打

以關卡構成無變過來舉例

鐵係洞窟刷的,嵐級BOSS是28萬弓職,但今年鐵既加成職階係騎和月癌

上年鐵加成角槍職有布姐和黑槍王,就算我無都可以借人個隻去打…
有人說紅士郎 次次活動都有成

但為什麼我一直看不到遊戲中有提示?

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-17, 08:03 AM   #37478
大破人間

引用:
作者: pet3 查看文章
有人說紅士郎 次次活動都有成

但為什麼我一直看不到遊戲中有提示?
無咪就係無囉。
個人吹水之嘛。

紅A係活動加成角中雖然出現率算高,但也只係相對比其他英靈高
絕對無次次囉
舊 07-11-17, 09:02 AM   #37479
蛋撻王子
功德完滿

註冊日期: Mar 2007
槍狐目前真係一線角
只係因為佢係POOL 1
大家都留力抽POOL 2水槍呆毛+鐵拳聖女
如果有餘力擁有佢當然最好

但今年個情況比上年更嚴峻
因為仲有POOL 3同POOL 4
要自己衡量下舊錢點用

舊 07-11-17, 10:50 AM   #37480
pet3
The One

終於養到黑貞101010

槍狐能中當然好

但槍五星我有一隻斯卡哈
弓星我一隻都沒有
目標當然是呆弓更好

鐵拳聖女有什麼用?(原版那隻實在太廢了QAQ )

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
舊 07-11-17, 12:16 PM   #37481
大破人間

引用:
終於養到黑貞101010

槍狐能中當然好

但槍五星我有一隻斯卡哈
弓星我一隻都沒有
目標當然是呆弓更好

鐵拳聖女有什麼用?(原版那隻實在太廢了QAQ )
天生尺職1.1攻和受傷半減
四星來講唔算差既二圍, 仲有3紅卡和單體紅寶具
唔齊隊既情況下都幾萬用下.

另外就係一堆人對佢情有獨鍾
舊 07-11-17, 12:18 PM   #37482
pet3
The One

引用:
天生尺職1.1攻和受傷半減
四星來講唔算差既二圍, 仲有3紅卡和單體紅寶具
唔齊隊既情況下都幾萬用下.

我還是一隻天平系都沒有

只有報復者

FGO 目標預算
舊 07-11-17, 12:24 PM   #37483
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
一圖流說明:

不過白貞強化之後已經勁過天草(打bb/go時都係用雪藏已久的白貞輕鬆過)

但鐵拳作為4星尺真係幾超班 (又特攻, 又單體超強力攻擊)
上年太早中弓王冇中到鐵拳,今年點都會追一追 (順便駁下弓王寶2)

Sent from my iPhone using Gaforum

此篇文章於 07-11-17 12:28 PM 被 lineage19 編輯。
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-17, 01:24 PM   #37484
蛋撻王子
功德完滿

引用:
法官大人 我

我都係番番埋位

舊 07-11-17, 01:56 PM   #37485
pet3
The One

蘿生門還幾天玩完 (3億應該餘下幾天輕鬆打100萬應該都足夠)

之後就到鬼島\0.0/

終於拿到騎金時
聽說這人勁到爆
要強化到101010 ?

寶具效果:自身的Quick卡性能提升(1回合)
技能1 綠魔放

好像好勁

FGO 目標預算

此篇文章於 07-11-17 01:59 PM 被 pet3 編輯。
舊 07-11-17, 02:06 PM   #37486
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
蘿生門還幾天玩完 (3億應該餘下幾天輕鬆打100萬應該都足夠)

之後就到鬼島\0.0/

終於拿到騎金時
聽說這人勁到爆
要強化到101010 ?

寶具效果:自身的Quick卡性能提升(1回合)
技能1 綠魔放

好像好勁
就我個人來說,騎金時已經是五星級的戰力,有NP有魔放有回血(不多是了)
沒五星其實值得練

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-17, 02:09 PM   #37487
pet3
The One

引用:
作者: fami~yan 查看文章
就我個人來說,騎金時已經是五星級的戰力,有NP有魔放有回血(不多是了)
沒五星其實值得練
101010目標材料要求
雙晶 36
世界種 45
馬鐵 60
幼角 36

還算合理嘛

FGO 目標預算
舊 07-11-17, 04:04 PM   #37488
蛋撻王子
功德完滿

Fate/Grand Order [アガルタの女]黑雨訊號將掛出,請做好防雨措施

【カルデア広報局より】
2017年7月12日(水)13:00~18:00の期間に「復刻:夏だ! 海だ! 開拓だ! FGO 2016 Summer ライト版」開始のためのメンテナンスを実施いたします。詳しくは→news.fate-go.jp/2017/0711hrsrq/ #FateGO

【対応内容】
・聖晶石5個

舊 07-11-17, 05:55 PM   #37489
c12
Senior Gamer
王道を征く

註冊日期: Apr 2010
希望搞完之後唔洗再靠wifi先玩到
c12 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-17, 08:07 PM   #37490
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
要用wifi先打到,只因你無在option進行一括download
佢梳化點改,你都唔會改善

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-17, 09:45 PM   #37491
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
http://stage.fate-go.jp/goods/

我只想吐糟真人版劍蘭居然好睇過game入面張圖

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-17, 11:37 PM   #37492
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
引用:
101010目標材料要求
雙晶 36
世界種 45
馬鐵 60
幼角 36

還算合理嘛
我係10/10/6
天性血體果度補得唔多, 唔太必需技10,
另外都有隊左2個杯比佢上LV90,(另一隻係鐵拳聖女)
寶5之下仲強過唔少寶1~寶2的5星,
技1 3TURN綠魔放,
Q卡打星超強,
全爆擊寶QQEX可以打番89NP+近50星回來,
夾住個3TURN綠魔放未完又可以用多次寶具

此篇文章於 07-12-17 11:36 PM 被 axe1292 編輯。
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-17, 02:33 AM   #37493
the fool
Insane Gamer
永遠的愚者

註冊日期: Jun 2008
引用:
其實未必好事

以營運腦既運作

以關卡構成無變過來舉例

上年其實都唔係好好多?
印象中日本閙得好勁係有一關隻boss係劍,但5星加成角得水槍王
不過我都估佢有d關係唔會有剋職加成角存在
睇怕今年都唔會易打得去邊

舊 07-12-17, 04:39 PM   #37494
蛋撻王子
功德完滿

Fate/Grand Order [アガルタの女]黑雨訊號將掛出,請做好防雨措施

【カルデア広報局より】
7月12日(水)13:00より実施しておりますメンテナンスを延長させていただきます。メンテナンス終了の目途が立ち次第、あらためてご報告いたします。お客様には、ご迷惑をおかけいたしますことをお詫び申し上げます。 #FateGO

実家のような安心感

舊 07-12-17, 04:47 PM   #37495
大破人間

幸好有清體,實裝新野都預左佢會延
舊 07-12-17, 07:02 PM   #37496
gingq7

註冊日期: May 2008
仲未玩得? 唔敢按yes或no
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-17, 07:31 PM   #37497
LordofNightmare
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2014
引用:
作者: gingq7 查看文章
仲未玩得? 唔敢按yes或no
未,重派緊石
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-17, 07:34 PM   #37498
細路翔
The One

官網有寫暫定日本時間21.00開機

因為無5星槍,比一單既石數去抽槍狐撞下運好了

英國說大家抱團死
舊 07-12-17, 07:36 PM   #37499
蛋撻王子
功德完滿

【カルデア広報局より】
7月12日(水) 13:00実施のメンテナンスが終了する目途が立ちましたので報告いたします。メンテナンスの終了時刻は21:00を予定しております。
今しばらくお待ちいただけますようお願い申し上げます。 #FateGO

舊 07-12-17, 08:13 PM   #37500
細路翔
The One

150(定140石?)兩張小莫,兩張雙子,又一張三藏..,一張武則天,最後出槍狐.....

之後幾個池我應該死硬

英國說大家抱團死

此篇文章於 07-12-17 08:18 PM 被 細路翔 編輯。

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 10:49 PM

手機版 | APP版