Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Music UNIVERSE

主題工具 顯示模式
舊 09-07-10, 10:59 AM   #101
irismong
God of Gamer
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
作者: 查看文章
其實響hk睇
距離仲更加近,去到日本睇,多數都係睇米
去日本睇live既感覺又點有得比呢
要大大粒, 睇碟算啦, 係唔係先 =w=

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-10, 11:06 AM   #102
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: irismong 查看文章
大大粒的平面就算把啦
日本果D場,就算你買到好位,同佢地既距離都可以好遠,我指既係距離,唔好講話睇碟啦,有小小扭曲左我既意思

咁我都覺得去返人地既地方睇LIVE,氣氛都一定好既

此篇文章於 09-07-10 11:11 AM 被 lunn 編輯。
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-10, 11:09 AM   #103
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
引用:
其實響hk睇
距離仲更加近,去到日本睇,多數都係睇米

引用:
我冇你咁有錢 XD
尤其呢一年, 有d手緊 a

去睇live 唔只係睇大大粒
仲係睇佢臨場表現, 睇隊band, 仲有大家既氣氛
呢d 睇係dvd 唔會有
但又唔一定睇日本先有.......

好似上次love psy 我覺得現場氣氛勁勁勁勁好

舊 09-07-10, 11:13 AM   #104
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
大大粒的平面就算把啦
日本果D場,就算你買到好位,同佢地既距離都可以好遠,我指既係距離,唔好講話睇碟啦,有小小扭曲左我既意思

我自己未去過日本睇live @@
有朋友 (都係呢度既會員) 有試過
睇下佢肯唔肯行出黎講 XD

距離不是問題啦 XDDDD

引用:
作者: Seppie 查看文章

我冇你咁有錢 XD
尤其呢一年, 有d手緊 a

去睇live 唔只係睇大大粒
仲係睇佢臨場表現, 睇隊band, 仲有大家既氣氛
呢d 睇係dvd 唔會有
但又唔一定睇日本先有.......

好似上次love psy 我覺得現場氣氛勁勁勁勁好

我都係PLAN緊去睇

不是話香港無好既氣氛
到沙皮姐扭曲左我講既野 XD
而係日本睇日本既BAND LIVE, 係氣氛會更加好而已

PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

舊 09-07-10, 11:17 AM   #105
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

之前我男友都講出年去日本睇laruku
我一句ban 埋去: 你家陣好有米ar? d yen好平ar?
a 否決ed

舊 09-07-10, 11:24 AM   #106
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
我自己未去過日本睇live @@
有朋友 (都係呢度既會員) 有試過
睇下佢肯唔肯行出黎講 XD

距離不是問題啦 XDDDD
你想人地出黎講D乜呀?
咁距離唔係問題,咁咩先係問題呀?? 氣氛??
我又唔覺得可以將兩地既氣氛拎黎比較喎

舊 09-07-10, 11:25 AM   #107
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

好小事je........唔好咁啦..............

舊 09-07-10, 11:52 AM   #108
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
好小事je........唔好咁啦..............
有野唔明,問吓姐

舊 09-07-10, 03:07 PM   #109
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
之前我男友都講出年去日本睇laruku
我一句ban 埋去: 你家陣好有米ar? d yen好平ar?
a 否決ed
你講果時 yen真係平好多呀
點解我記得你講過既 XD

引用:
你想人地出黎講D乜呀?
咁距離唔係問題,咁咩先係問題呀?? 氣氛??
我又唔覺得可以將兩地既氣氛拎黎比較喎
講d乜? 唔出黎講, 你咪上網search下report囉
大把人去完會寫 @@

唔駛咁chur wor你

留一線, 好相見

此篇文章於 09-07-10 03:13 PM 被 irismong 編輯。
舊 09-07-10, 03:15 PM   #110
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:

..
上個月佢再提
咪出事lor

舊 09-07-10, 03:20 PM   #111
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:

講d乜? 唔出黎講, 你咪上網search下report囉
大把人去完會寫 @@

唔駛咁chur wor你

留一線, 好相見
咁樣叫"chur"咩?
我由頭到尾都係捉住一點
我只係唔同意你果一句"要大大粒, 睇碟算啦"
係你無啦啦又話要人出黎講我先再駁你架咋
你覺得我講既唔岩聽,你一句我可以即刻收聲唔再回依個topic入面既野
留一線,好相見丫嘛

舊 09-07-10, 03:25 PM   #112
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
咁樣叫"chur"咩?
我由頭到尾都係捉住一點
我只係唔同意你果一句"要大大粒, 睇碟算啦"
係你無啦啦又話要人出黎講我先再駁你架咋
你覺得我講既唔岩聽,你一句我可以即刻收聲唔再回依個topic入面既野
留一線,好相見丫嘛
咁確實係為左要睇大大大粒既明星, 真係睇碟係最好架wor
要zoom大, 有幾大都得
當然你話佢得2D, 唔夠立體, 咁就當然無法啦
你咪等下SONY果個3D電視囉~ 可能第時有3D演唱會

出黎講下經驗有乜問題? 形容下睇日本live同香港live既差異, 又有咩問題 @@?
因為大家都未試過, 所以不能提嗎? 還是怎樣?

倒不如你走出來說一下好了

你鐘意咪唔好回囉
關我乜事?
都唔知你係要同我拗乜鬼, 痴線 -.-

引用:
上個月佢再提
咪出事lor
唔怪得之啦

舊 09-07-10, 03:30 PM   #113
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
咁確實係為左要睇大大大粒既明星, 真係睇碟係最好架wor
要zoom大, 有幾大都得
當然你話佢得2D, 唔夠立體, 咁就當然無法啦
你咪等下SONY果個3D電視囉~ 可能第時有3D演唱會

出黎講下經驗有乜問題? 形容下睇日本live同香港live既差異, 又有咩問題 @@?
因為大家都未試過, 所以不能提嗎? 還是怎樣?

倒不如你走出來說一下好了

你鐘意咪唔好回囉
關我乜事?
都唔知你係要同我拗乜鬼, 痴線 -.-
:
開始打橫黎講喇

出黎講經驗我覺得完全冇問題,仲好添,可以比大家知道hk同jp既live有咩分別
但我只係唔明你,做乜無啦啦又會講到去依度

你話我痴線??

舊 09-07-10, 03:34 PM   #114
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
開始打橫黎講喇

出黎講經驗我覺得完全冇問題,仲好添,可以比大家知道hk同jp既live有咩分別
但我只係唔明你,做乜無啦啦又會講到去依度

你話我痴線??
我無打橫黎
我一直都係講緊睇碟個人先係最大粒 @.@
我由始至終都無變過論點

雖然上次我睇l'arc係衝到去hyde腳底睇左成晚 XDDDDD

引用:
大大粒的平面就算把啦

又係你自己講唔要2D大大粒, 我咪話等下第時SONY電視既3D演唱會囉

夠哂大大粒

邊度係依度呀?

此篇文章於 09-07-10 03:52 PM 被 irismong 編輯。
舊 09-07-10, 03:51 PM   #115
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

SONY既3D演唱會
算啦我認輸喇~xD
舊 09-07-10, 03:54 PM   #116
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
SONY既3D演唱會
算啦我認輸喇~xD
原來都只係得呢個程度?
就係捉人字塞 ?

仲諗住可以打發下時間, sosad

舊 09-07-10, 04:00 PM   #117
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
原來都只係得呢個程度?
就係捉人字塞 ?
仲諗住可以打發下時間, sosad
你係唔係想一直keep住嘈,嘈到比人block左個topic?
雖然依個區好似冇咩人理…
舊 09-07-10, 04:04 PM   #118
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
你係唔係想一直keep住嘈,嘈到比人block左個topic?
雖然依個區好似冇咩人理…
XDD
話說之前我見過有人o係band post (?!)
入面講粗口
都好似無事

好, 講返先~ LUNA SEA萬歲

最近溫書中, 聽緊PERIOD, 雖然應該唔關事 XD
遲下拎返隻NEVER SOLD OUT出黎, FEEL下CONCERT FEEL先 XDDDD

舊 09-07-10, 04:07 PM   #119
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
XDD
入面講粗口
都好似無事

遲下拎返隻NEVER SOLD OUT出黎, FEEL下CONCERT FEEL先 XDDDD
果面D人應該係比較憤怒,可能版主們都明白既…但LUNA SEA…就…
舊 09-07-10, 04:32 PM   #120
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
XDD
入面講粗口
都好似無事

我同你講點解冇事啦~~ 因為我出左post 叫佢改post ar ma
你唔信可以睇番
好喇唔好再o係度嘈喇!! 唔好阻我睇luna sea ar

唔ot
9月18同d friend 夾番日luna sea 喇

舊 09-07-10, 04:36 PM   #121
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
我同你講點解冇事啦~~ 因為我出左post 叫佢改post ar ma
你唔信可以睇番
好喇唔好再o係度嘈喇!! 唔好阻我睇luna sea ar

唔ot
9月18同d friend 夾番日luna sea 喇
前輩夾咩歌?
我唔覺唔覺已經玩返END OF SORROW同Gravity喇
我黎學吓野得唔得呀?

此篇文章於 09-07-10 04:39 PM 被 lunn 編輯。
舊 09-07-10, 04:37 PM   #122
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
夾咩歌?
我唔覺唔覺已經玩返END OF SORROW同Gravity喇
夾storm
time has come
同唔知邊隻....... XD

舊 09-07-10, 04:40 PM   #123
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
夾storm
time has come
同唔知邊隻....... XD
time has come…玩既就有D悶
Storm既結他聲好難set…
舊 09-07-10, 04:41 PM   #124
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
time has come…玩既就有D悶
Storm既結他聲好難set…
我想玩deja vu ar
不過俾人否決了

舊 09-07-10, 04:43 PM   #125
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
我想玩deja vu ar
不過俾人否決了
老老實實,唔理bass同鼓佬的話
玩hurt啦…好正架

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
X JAPAN專區VI ◆ <Lollapalooza 2010>參戰、Album夏天發售 [芝加哥 - 8月8日, 橫濱 - 8月14,15日] 爽神 Neo Music UNIVERSE 1002 06-11-10 08:56 AM
無限luna hung923213 PC電腦遊戲討論版 0 09-19-09 10:42 PM
X JAPAN專區II ◆ 9月17日YOSHIKI 香港訪問 爽神 Neo Music UNIVERSE 1003 09-10-08 08:30 PM
Luna Sea is back! URA Neo Music UNIVERSE 17 09-10-08 11:01 AM

現在的時間是 09:03 AM

手機版 | APP版