Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-14-18, 11:50 AM   #51
charcsc2000
God of Gamer
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
大家咁激烈既....其實PS4版一定係最靚, NS版你唔好預佢可以還原100%...佢做到60FPS已經要還神...
玩得NS版就預佢可以拎出街...呢個都係PS4做不到...
好似進擊巨人2咁...NS版其實移植得好好...不過PS4版更順更好...所以你咪話覺得NS版做得差既感覺...

總之玩得NS版...你唔好唸住佢個所謂1080P 60FPS係和PS4版一樣...
我相信係差D既...等隻GAME出左咪知...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-18, 11:51 AM   #52
charcsc2000
J神哥

不知道會不會全包DLC???
但我相信都沒咩可能...
舊 06-14-18, 11:53 AM   #53
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
不知道會不會全包DLC???
但我相信都沒咩可能...
遲咁多出, 如果唔包dlc, 可能個價會平d.... 如果包左, 我覺得個價會mark高d.... 兩樣都有可能.

而且呢隻賣得好, 電競又多人玩, 上次evo仲多人過sf5....玩下手有s2都唔奇.

舊 06-14-18, 11:56 AM   #54
wing
格鬥低手

引用:
大家咁激烈既....其實PS4版一定係最靚
最靚應該係PC.................

不過PC上面d格鬥GAME通常好快就少左一大截人, 難搵對手. 依家鐵拳7同街霸30週年都係咁.
ps4照計多人, NS拿得出街, 各有各好

唯一唔知有咩好果個版係XB1....連買枝棍買隻碟都難過人.

此篇文章於 06-14-18 11:59 AM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-18, 12:06 PM   #55
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: wing 查看文章
最靚應該係PC.................

不過PC上面d格鬥GAME通常好快就少左一大截人, 難搵對手. 依家鐵拳7同街霸30週年都係咁.
ps4照計多人, NS拿得出街, 各有各好

唯一唔知有咩好果個版係XB1....連買枝棍買隻碟都難過人.

呢個真...所以買呢D對戰GAME一定係咁唸...
好似FIFA18和SF30年為例...
單機又要帶出街 - 買NS版...
單機又要ONLINE - 買PS4版...

PC玩ONLINE最好不要...隨時係外掛...
舊 06-14-18, 12:07 PM   #56
charcsc2000
J神哥

引用:
遲咁多出, 如果唔包dlc, 可能個價會平d.... 如果包左, 我覺得個價會mark高d.... 兩樣都有可能.

而且呢隻賣得好, 電競又多人玩, 上次evo仲多人過sf5....玩下手有s2都唔奇.
如果4XX包埋DLC...我唔介意買多一次係床頭玩..
但笨大野好難講...
舊 06-14-18, 12:15 PM   #57
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
如果4XX包埋DLC...我唔介意買多一次係床頭玩..
但笨大野好難講...
笨大應該未免會減好多,佢自家XV2都好似冇點減,何況要託ARC去SAVE AS NS。(佢自己執你仲驚…)
點都有成本。

PC版既靚,在下眼力差睇唔出分別,不過MOD真係幾吸引

此篇文章於 06-14-18 12:19 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-18, 12:49 PM   #58
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
ドラゴンボール ファイターズ《DRAGON BALL FighterZ》| 2.5D 格鬥/ASW︱Switch版發售預定

引用:
大家咁激烈既....其實PS4版一定係最靚, NS版你唔好預佢可以還原100%...佢做到60FPS已經要還神...
玩得NS版就預佢可以拎出街...呢個都係PS4做不到...
好似進擊巨人2咁...NS版其實移植得好好...不過PS4版更順更好...所以你咪話覺得NS版做得差既感覺...

總之玩得NS版...你唔好唸住佢個所謂1080P 60FPS係和PS4版一樣...
我相信係差D既...等隻GAME出左咪知...

呢個岩

總會有d人成日拎ps4同ns做畫面對比,然後就話ns版大劣化之類(呢度都有d咁的人)

但做緊的呢類對比根本上就已經唔合理,無視緊2部機唔同的特色

講真一隻格game最重要係frame數足,呢隻移植1080p60fps真係已經叫冇得彈
咩塵唔夠多玻璃唔夠透都唔會令隻格game本質上有大改變

不過whatever, 佢地鐘意帶節奏拎返d自信係一件事,但正常人都識揀岩自己的版本

Sent from my iPhone using Gaforum

此篇文章於 06-14-18 12:54 PM 被 lineage19 編輯。
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-18, 12:59 PM   #59
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
即是咁的 有心打、會Keep打既一早買晒PS4版操緊
香港黎講 就係大概30個人鬆D,近一個我無點見過Lobby多過40個人
咁你NS版香港Lobby可以有幾多個人仲要係有心機Keep著玩架呢,可以自己諗下

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-18, 01:04 PM   #60
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
笨大應該未免會減好多,佢自家XV2都好似冇點減,何況要託ARC去SAVE AS NS。(佢自己執你仲驚…)
點都有成本。

PC版既靚,在下眼力差睇唔出分別,不過MOD真係幾吸引
咁先驚...外掛呀...
舊 06-14-18, 01:10 PM   #61
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
咁可以出街同fd玩係個吸引因素既
龍珠個title吸引唔少非格game迷玩
佢地可能只想同朋友歡樂玩唔會太在意畫面同流暢
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-18, 01:16 PM   #62
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: lineage19 查看文章
呢個岩

總會有d人成日拎ps4同ns做畫面對比,然後就話ns版大劣化之類(呢度都有d咁的人)

但做緊的呢類對比根本上就已經唔合理,無視緊2部機唔同的特色

講真一隻格game最重要係frame數足,呢隻移植1080p60fps真係已經叫冇得彈
咩塵唔夠多玻璃唔夠透都唔會令隻格game本質上有大改變

不過whatever, 佢地鐘意帶節奏拎返d自信係一件事,但正常人都識揀岩自己的版本

Sent from my iPhone using Gaforum
我兩部機都有...起初我都以為一定係一樣...
後尾試得多...可以講...ns的1080p不代表隻game真係1080p水準...
ns版fifa18都係1080p...但和ps4比係兩隻game來...
doom, skyrim, PayDay 2都係呢個情況...
只可以講ns做game基本上係以portable 做basic, 然後再伸延為1080p而已...
所以我現在買game一定係買ns獨佔或真係需要帶出街的game...如魔界戰記5..
雙平台通常買ps4版本...
舊 06-14-18, 01:17 PM   #63
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 真!DC 查看文章
咁可以出街同fd玩係個吸引因素既
龍珠個title吸引唔少非格game迷玩
佢地可能只想同朋友歡樂玩唔會太在意畫面同流暢
由手機版發出
yes...其實ns版都係以呢個優點吸引人..
講真要online對戰..都係玩返ps4版...為人都易d~
舊 06-14-18, 01:24 PM   #64
wing
格鬥低手

引用:
只可以講ns做game基本上係以portable 做basic, 然後再伸延為1080p而已..
正路最節省時間就係咁, 如果調轉來做, 先做docking再做portable會好慘, 因為齋減解像度未必夠, 如果要刪場景的物件或者主角3D模的多邊形數量就大件事. <---------------嗱嗱嗱, 我唔係個畫面慘, 只係做development果班會好慘, 包括coding同美工.

舊 06-14-18, 01:34 PM   #65
charcsc2000
J神哥

引用:
正路最節省時間就係咁, 如果調轉來做, 先做docking再做portable會好慘, 因為齋減解像度未必夠, 如果要刪場景的物件或者主角3D模的多邊形數量就大件事. <---------------嗱嗱嗱, 我唔係個畫面慘, 只係做development果班會好慘, 包括coding同美工.
係..所以我買game就係用呢個做basic...
ns版首選買老任獨佔..
其次雙平台就睇隻game玩乜...
好似魔界戰記5, rockman呢d...好o岩係ns玩又可床頭或帶出街...自然買ns版...

ps4機就買"3d"game...bio...doom..dmc...等等..預佢玩畫面
舊 06-14-18, 01:38 PM   #66
神人ではない!新人だ

引用:
咁先驚...外掛呀...
又唔駛入錢玩,對面真係要鎖血咪由得佢囉,PS4都有人拔線啦…

脷伸: 在下買既係PS4實體版

舊 06-14-18, 01:39 PM   #67
wing
格鬥低手

引用:
係..所以我買game就係用呢個做basic...
ns版首選買老任獨佔..
老任造game真係有一手, 紅白機年代到依家, 真係冇乜失手. 抵佢超好賣.

舊 06-14-18, 01:41 PM   #68
charcsc2000
J神哥

引用:
又唔駛入錢玩,對面真係要鎖血咪由得佢囉,PS4都有人拔線啦…

拔線好普通...有d game佢會顯示離線幾多次...
如果外掛係死左都唔知咩事...win緊都可以即刻輸..
玩pubg都可以隔牆爆頭..對真正玩家係好慘嫁...

我情願佢係用實力打低我...
舊 06-14-18, 01:42 PM   #69
wing
格鬥低手

引用:

打rank俾街客拔線係一件事, 但其實認真玩得格game果D, 鐵拳又好, 街霸又好, 就算冇現實朋友一齊打, 都會去forum或者其他群組識番D同好一齊打.

舊 06-14-18, 01:43 PM   #70
charcsc2000
J神哥

引用:
老任造game真係有一手, 紅白機年代到依家, 真係冇乜失手. 抵佢超好賣.
真心...老任機買獨佔沒死...其他game就買ps4版..
而加ns我會定位佢係老任+steam...
有d小品steam game我不想浪費電力開ps4玩....
舊 06-14-18, 01:46 PM   #71
wing
格鬥低手

引用:
其實呢類disconnect % 通常係唔準的................

不過拔線即係對手扯白旗, 其實冇乜野.
外掛就..... 咪話instant win, 睇住對面果件zoning差到爆, 然後你做乜佢都唔識打番確返, 不過又100%好神勇咁次次用到同一個combo...即係用macro....硬係覺得俾人屈緊咁.

此篇文章於 06-14-18 01:49 PM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-18, 01:47 PM   #72
神人ではない!新人だ

引用:
如果外掛係死左都唔知咩事...win緊都可以即刻輸..
玩pubg都可以隔牆爆頭..對真正玩家係好慘嫁...

我情願佢係用實力打低我...
關鍵冇動機去做啫,網戰打贏又冇特別獎既。
PUBG在下唔知啦,格GAME你開一拳死又無癮;你開鎖血?你以為班高手喺練習MODE打緊D咩?

舊 06-14-18, 01:56 PM   #73
wing
格鬥低手

引用:
關鍵冇動機去做啫,網戰打贏又冇特別獎既。
PUBG在下唔知啦,格GAME你開一拳死又無癮;你開鎖血?你以為班高手喺練習MODE打緊D咩?
一拳死同鎖血其實對面即刻知, 通常冇咁狼/笨掛..... 我估數量最多係macro, 其次我估係自動解投呢類.... youtube見到有D係用boss角.

舊 06-14-18, 01:58 PM   #74
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
後尾試得多...可以講...ns的1080p不代表隻game真係1080p水準...
ns版fifa18都係1080p...但和ps4比係兩隻game來...
doom, skyrim, PayDay 2都係呢個情況...
只可以講ns做game基本上係以portable 做basic, 然後再伸延為1080p而已...
所以我現在買game一定係買ns獨佔或真係需要帶出街的game...如魔界戰記5..

戰女神4和火影
你買番ps4 版未?

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-18, 01:58 PM   #75
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
引用:
fifa18本身就唔同引擎
skyrim 900p
doom 720p 30fps

冇人講過所有多平台game ns都可以做到同PS4一樣或接近

龍珠FZ,skyrim,doom三隻game同PS4個差距都有唔同
唔係話doom要弱化到720p 30fps,所以龍珠FZ都要720p 30fps先出到
wsx360 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Splatoon 2 情報區 Vol.2 信長 電視遊戲討論版 324 03-15-19 11:24 AM
[多機種] ドラゴンボール ファイターズ《DRAGON BALL FighterZ》| 2.5D 格鬥/ASW︱Switch版發售預定 安安 電視遊戲討論版 998 06-13-18 11:11 AM
[PS4] [強國產] Hidden Dragon: Legend | 2.5D Action Platformer ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 2 07-11-17 11:07 AM
[XB1] Xbox One 情報區 Vol. 1 (請移玉步 Vol 2) ahleung 電視遊戲討論版 1187 07-02-13 09:31 AM
ドラゴンボール タップバトル Dragon Ball Tap Battle ShanTou 手機平板遊戲討論版 14 04-11-13 08:13 AM

現在的時間是 03:25 AM

手機版 | APP版