Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-05-18, 12:14 PM   #226
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
你係講緊switch版嗎???
如果係...日版和中文係一樣的...係個封面封底分別....
即係中文版都有日文字幕?
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-18, 12:16 PM   #227
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
無分區.. 買咩版都無分別
今集仲可game 入面改中,英,日文..
唯獨前幾代,係有部分公仔尺度問題CENSORED, 多左D 布
今集無公仔,變晒spirits..數量多左..
只怕有D 圖會太性感.會唔會有美日版唔同
諗諗下都會買日版穩陣D

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-18, 12:17 PM   #228
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: 野良猫 查看文章
即係中文版都有日文字幕?
ps4 - 不是...中文真係獨立...
ns版 - 是的, 日版已包日韓中....行版入面張卡都係一樣jpn...只係個封面封底不同...

呢兩條link可以睇到分別~

https://ec.nintendo.com/JP/ja/titles/70010000009719
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=31587&snA=9260
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-18, 12:20 PM   #229
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 信長 查看文章
無分區.. 買咩版都無分別
今集仲可game 入面改中,英,日文..
唯獨前幾代,係有部分公仔尺度問題CENSORED, 多左D 布
今集無公仔,變晒spirits..數量多左..
只怕有D 圖會太性感.會唔會有美日版唔同
諗諗下都會買日版穩陣D
放心...如果美日版有唔同...一定係跟語言改變...
而且有ching已證實係多國已購買....

如果買下載版就沒必要買日版咁傻仔....日版仲要貴好多...
舊 11-05-18, 12:29 PM   #230
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
ps4 - 不是...中文真係獨立...
ns版 - 是的, 日版已包日韓中....行版入面張卡都係一樣jpn...只係個封面封底不同...

呢兩條link可以睇到分別~

https://ec.nintendo.com/JP/ja/titles/70010000009719
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=31587&snA=9260
原來如此,thx

講番乱鬥
想買dl版長放機入面方便隨時打但連pass又成萬円
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-18, 12:47 PM   #231
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 野良猫 查看文章
原來如此,thx

講番乱鬥
想買dl版長放機入面方便隨時打但連pass又成萬円
佢有兩倍金幣回贈的...
10476yen回贈1048金幣...
或買美版usd84.98回贈usd8.5,
其實差唔多9折啦...和你主要係邊區買野多...

日版 - 約hk$755
美版 - 約hk$658
舊 11-05-18, 05:05 PM   #232
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
新梗

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-18, 05:17 PM   #233
GOGamer
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2016
我有個奇想,如果港版同日版內容一樣,
我就買港版,然後係日本account用code
同攞金幣,然後係日本account拿埋食人花就好
GOGamer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-18, 05:21 PM   #234
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
DL版既話, 日雨林本身有9% off
正式發售既前廿幾個鐘日雨林會發code, 係收到code至隻game可以正式玩前redeem都可以拎到pre-load既雙倍金幣
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-18, 05:55 PM   #235
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: GOGamer 查看文章
同攞金幣,然後係日本account拿埋食人花就好
咁講起
應該唔會出現Pass兼容但特典唔兼容嘅古怪問題掛
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-18, 10:48 PM   #236
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: rinxlun 查看文章
岩岩問緊睇吓可唔可以有地方訂到果張實體既PASS
香港好似無咩地方有依D實體既DLC Card買咁
引用:
佢有兩倍金幣回贈的...
10476yen回贈1048金幣...
或買美版usd84.98回贈usd8.5,
其實差唔多9折啦...和你主要係邊區買野多...

日版 - 約hk$755
美版 - 約hk$658
本人親身測試,轉區去南非eshop買,
game+DLC, 南非zar$1177 - 約hkd650左右吧~
證實係全server“已購買“
另外2倍金貨幣要係12/14先入去你帳號~
舊 11-06-18, 11:35 AM   #237
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: neo2046 查看文章
【スマブラSP】 灯火の星
https://youtu.be/n_wCTTyZsLI
【スマブラSP】 命の灯火 歌詞付き
https://youtu.be/tuwpoo0p4pA
【スマブラSP】メインテーマ「命の灯火」
https://youtu.be/qiI7wTGV6Go

引用:

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-18, 11:43 AM   #238
charcsc2000
J神哥

引用:
同攞金,然後係日本account拿埋食人花就好
呢樣要出左先知...有能力最好搵到日版...
港版個金幣未必係日版...有時可能係沒添...

食人花code都有可能要去港版到換...如同神劍黃金伊拉咁~
舊 11-06-18, 12:35 PM   #239
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: neo2046 查看文章
【スマブラSP】 命の灯火 歌詞付き
https://youtu.be/tuwpoo0p4pA
【スマブラSP】メインテーマ「命の灯火」
https://youtu.be/qiI7wTGV6Go
カービィの命
卡比新作又一證明
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-18, 08:26 AM   #240
GOGamer

引用:
呢樣要出左先知...有能力最好搵到日版...
港版個金幣未必係日版...有時可能係沒添...

食人花code都有可能要去港版到換...如同神劍黃金伊拉咁~
係,所以先煩,好似Zelda咁就好D,不過你唔講我都唔知黃金E拉個code要係港account用,明明係日account買seasonpass就攪掂。
舊 11-07-18, 09:24 AM   #241
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

舊 11-07-18, 09:30 AM   #242
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

Smash Bros. Ultimate World of Light Analysis (50分鐘)
GameXplain
https://youtu.be/iEH5VFG-Q2k
引用:
舊 11-07-18, 11:12 AM   #243
charcsc2000
J神哥

引用:
係,所以先煩,好似Zelda咁就好D,不過你唔講我都唔知黃金E拉個code要係港account用,明明係日account買seasonpass就攪掂。
港版黃金E拉個code要係港服用...
日版黃金E拉個code就可以日服用...
所以港版平均便宜30蚊...

其實唔算煩...轉區換code就得...
只要隻game不是像花枝咁分區就沒問題..

最麻煩係港版遊戲有時候直頭沒金幣賺...
舊 11-08-18, 04:23 PM   #244
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
Del--

舊 11-08-18, 07:26 PM   #245
GOGamer

引用:
港版黃金E拉個code要係港服用...
日版黃金E拉個code就可以日服用...
所以港版平均便宜30蚊...

其實唔算煩...轉區換code就得...
只要隻game不是像花枝咁分區就沒問題..

最麻煩係港版遊戲有時候直頭沒金幣賺...
我想問清楚,即係港服對換既DLC可以係日服個邊用番?
例如黃金國行版個code係港服用,然後可以用番日服日版黎玩DLC內容
係唔係咁既意思?
舊 11-09-18, 05:44 AM   #246
信長
The Flash

已確認的Classic Mode, 各角色的標題
https://www.ssbwiki.com/Classic_Mode_(SSBU)

另一則新聞:
Smash 4 皇者Zero, 將重回比賽場..
同Tempo Storm簽約

舊 11-09-18, 11:13 AM   #247
charcsc2000
J神哥

引用:
我想問清楚,即係港服對換既DLC可以係日服個邊用番
例如黃金國行版個code係港服用,然後可以用番日服日版黎玩DLC內容
係唔係咁既意思?
港服code是不可在日服換code, 呢個要睇game...有d得, 有d唔得...
好似黃金伊拉唔得...但女武神入面送個特價一代就得...
但帳號只要轉區就用得, 不用另外再申請...

其實港服dlc和日服dlc係一樣...只係換的過程逼你換區先換到...
好多全服國際game, 我係特價國家買完, 再回去日服下載..
舊 11-09-18, 12:09 PM   #248
CCemi

註冊日期: Dec 2003
另外有樣資料提供一下, 跟據巴哈提供既資料, 港台版大亂鬥係已經內附CODE, 不需要攪其他野直接入CODE就會有食人花, 當然CODE有效期係到30/6/2019

我們會定期舉行會與比賽, 有興趣請看看我們的專頁吧
CCemi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-18, 01:44 PM   #249
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: CCemi 查看文章
另外有樣資料提供一下, 跟據巴哈提供既資料, 港台版大亂鬥係已經內附CODE, 不需要攪其他野直接入CODE就會有食人花, 當然CODE有效期係到30/6/2019
呢樣我都唔知係唔係....
我買南非仲未收到code....
舊 11-09-18, 03:19 PM   #250
GOGamer

引用:
港服code是不可在日服換code, 呢個要睇game...有d得, 有d唔得...
好似黃金伊拉唔得...但女武神入面送個特價一代就得...
但帳號只要轉區就用得, 不用另外再申請...

其實港服dlc和日服dlc係一樣...只係換的過程逼你換區先換到...
好多全服國際game, 我係特價國家買完, 再回去日服下載..
唔係,你誤會咗我既意思啦,我都知道日服既code要係日服兌換。我嘅意思係話可唔可以先係日本account兌換(download)左先,然後再係港服個度玩番同樣內容,因為我部機有港account/日本account兩個account

另外,你最後一句既意思係唔係張個account轉做其他區,買完再轉番日區download?

引用:
作者: CCemi 查看文章
如果有就煩少重嘢,不過個個啲dlc唔知可唔可以喺日本account度下載兌換,還是要喺香港account度對換

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[3DS] PUZZLE & DRAGONS Super Mario Bros. Edition (已售) 八仙果 手提遊戲機討論版 17 05-10-15 12:20 AM
[ETC] GB版「Super Smash Bros Land」が完成 neo2046 手提遊戲機討論版 5 09-20-11 10:07 PM
[Wii] 任天堂大亂鬥 Smash Bros X!! 綜合情報 Part 7 [已售][官網再次更新] NEAR 電視遊戲討論版 222 10-16-09 06:17 PM
[其他]WWE SUPER SMASH BROS BRAWL 月之民 ̄▽ ̄ 電視遊戲討論版 1 06-07-06 01:07 PM
[NDS]New Super Mario Bros [已售] neo2046 手提遊戲機討論版 1057 05-26-06 02:50 AM

現在的時間是 08:45 PM

手機版 | APP版