Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-11-18, 08:04 PM   #3526
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDIris02320
引用:
作者: ShinDou 查看文章
其實防異常淨係隻盾已經夠,你有幾可打勁野唔會出盾擋﹖隻盾根本都擋晒全場,你加晒另外4隻冇乜意思,除非遲D佢會出隻野會全場STOP/未了但唔俾你擋啦,咁就有用,但我覺得唔會咁出,咁出即係叫你冇7星水華唔駛打姐

要隻盾防異常

RINOA SUPER TRUST1個都包左好多

ウィングハート 毒・暗闇・睡眠・沈黙・麻痺・混乱・病気・石化を無効+魅了耐性をアップ+火・氷・雷・風属性耐性を60%アップ

STOP有絢香解冇乜問題

反而你出左隻水華,唔用另外3隻7星奶,穩定性應該冇咁高,冇全體復活同DISPELLGA爭好遠
唔比擋已經有啦,3星奧丁已經係第一個bb

舊 04-11-18, 08:07 PM   #3527
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
奧丁果招係唔俾擋但冇附加STOP/未了,我講緊既係打全體唔俾你擋再同時STOP/未了,先會屈到你隻防異常既盾,迫你要用水華打,出水華之前根本冇1隻識咁屈
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-18, 09:50 PM   #3528
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

引用:
奧丁果招係唔俾擋但冇附加STOP/未了,我講緊既係打全體唔俾你擋再同時STOP/未了,先會屈到你隻防異常既盾,迫你要用水華打,出水華之前根本冇1隻識咁屈
如果有全體stop既即係叫冇絢香既玩家卻步,
呢一點同初出絢香個陣個event個boss,一開波就全體stop樣,冇絢香=全滅
而且而家防停既唔止絢香一個,但解停就只得絢香一個
官方咁出既話會更多人會棄玩,

而且4隻奶 - 白蓮,絢香,聖洛同水華4個用途都唔同
都要睇個場打咩而睇點配搭,
我自問好弱...好多時12武具同降臨唔出兩個奶都未必回得切成隊人……
所以先會去留晒4隻係度做保障,睇情況而排陣

Buffer 母親同軍師都好多人話前者好用過後者,
但我會覺得兩隻各有用途,根本不能對比

舊 04-11-18, 10:00 PM   #3529
ShinDou

王之盾唔驚stop又有全體擋,都唔會得絢香既,而且咁耐出左咁多次奶5千石補底,肯射最少都有1隻啦,性蛋羅沙果次仲指定1隻,雖然我冇射,因為絢香白LIN我都有

仲未計有得用飛換,未了其實性蛋羅沙都解到,絢香lb都解到,而家個問題係水華既專長唔係專到冇左佢唔得,出其他人好過出佢麻

你出雙奶,又要1盾1debuff 1buff咪得番1個打手?打慢好多喎

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送

此篇文章於 04-11-18 10:02 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 04-12-18, 12:54 AM   #3530
GP03D
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
仲係冇勁buffer/debuffer....應該換邊隻先好d呢。。。
軍師,技師,母親,樹琴都冇。。。

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-18, 07:03 AM   #3531
ShinDou

你本身最勁果隻debuff係咩先?而家都好多隻識降70%

Buff我都冇,buff唔係太母就軍師架啦

舊 04-12-18, 08:25 AM   #3532
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
作者: GP03D 查看文章
仲係冇勁buffer/debuffer....應該換邊隻先好d呢。。。
軍師,技師,母親,樹琴都冇。。。
BUFF就選軍師

DEBUFF有課金隻雙劍的話就不用算,沒的就技師吧

樹琴之類要做人柱的..在現今生態沒什麼未來

舊 04-12-18, 08:33 AM   #3533
ShinDou

歌舞其實好似淨係1開波拉冇沙出左覺2因為buff加得比其他太多先有d用,之後1路都廢到而家,就算淫油詩人個buff同太母軍師比都唔算勁,仲要綁行動唔郁得,1中異常就reset,根本廢到用唔到

舊 04-13-18, 07:15 AM   #3534
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

監視者原來好易打...

基本係一個高血高防物盾(變態王土首選)+百回物盾+防水光暗屬魔盾就已經完封佢所有行動....3下超高攻物理同白與黑的境界可以完封過過....

只係魅了呢點超麻煩……

此篇文章於 04-14-18 06:10 AM 被 Orage 編輯。
Orage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-18, 07:34 AM   #3535
ShinDou

今星期鬥雞point報酬好似派野垃圾好多咁? 上個月好似好多34星飛今次1張都冇,得d pot同pot飛,真係可以hea了

舊 04-16-18, 10:21 AM   #3536
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

降臨之間打晒....Marlboro 用左個半鐘到

舊 04-18-18, 06:32 PM   #3537
koala
Game Master
天霸封神斬

註冊日期: Jul 2002

舊 04-19-18, 08:49 AM   #3538
wang2009hk
Game Master

引用:
其實防異常淨係隻盾已經夠,你有幾可打勁野唔會出盾擋﹖隻盾根本都擋晒全場,你加晒另外4隻冇乜意思,除非遲D佢會出隻野會全場STOP/未了但唔俾你擋啦,咁就有用,但我覺得唔會咁出,咁出即係叫你冇7星水華唔駛打姐

要隻盾防異常

RINOA SUPER TRUST1個都包左好多

ウィングハート 毒・暗闇・睡眠・沈黙・麻痺・混乱・病気・石化を無効+魅了耐性をアップ+火・氷・雷・風属性耐性を60%アップ

STOP有絢香解冇乜問題

反而你出左隻水華,唔用另外3隻7星奶,穩定性應該冇咁高,冇全體復活同DISPELLGA爭好遠
只有盾是根本不夠的

這次劇情ex關就已經給你看了
第1和第3隻王,放的異常是不論魔坦或物坦通通都不會跳出來給你坦

官方就是會這樣子令你要練信賴或抽角
以後這種攻勢只會越來越多(看百閃坦出來後,官方一堆針對百閃坦的設計..)

只針對單體的異常是可給坦100吸掉沒錯啦..
但現時不少王的全體異常很多都是坦不跳出來全坦的種類(為了賣角色).
所以像吉祥天女,水華這類有異常耐性的還是有需要

舊 04-19-18, 08:59 AM   #3539
ShinDou

https://altema.jp/ffbe/mizukagaminomikoextra

Altema冇寫擋唔到喎,全體唔1定係擋唔到架喎,altema佢推介果team都冇人識全體擋異常喎,唔似擋唔到

不過wave1咁易,佢有冇出擋唔擋到都唔記得了

Wave3係單體stop黎架喎,我係wave3殺完d卒佢又復活番,再俾佢buff秒救唔切,試左1次打唔到就冇再試

舊 04-19-18, 09:09 AM   #3540
GP03D

Xeno有保低算好了。。。
25000石已準備好!

感覺月頭應該會出d感情分高d既野,等你地抽完xeno要課。。。
不過可能好似我呢d老餅先對xeno咁有感情。。。

舊 04-19-18, 09:57 AM   #3541
wang2009hk
Game Master

引用:
https://altema.jp/ffbe/mizukagaminomikoextra

Altema冇寫擋唔到喎,全體唔1定係擋唔到架喎,altema佢推介果team都冇人識全體擋異常喎,唔似擋唔到

不過wave1咁易,佢有冇出擋唔擋到都唔記得了

Wave3係單體stop黎架喎,我係wave3殺完d卒佢又復活番,再俾佢buff秒救唔切,試左1次打唔到就冇再試

オチュー戦の立ち回り
状態異常は全体かばうで防ぐことはできないため、予め装備や耐性バフなどで対策をしておきましょう

ALTEMA就寫明..狀態異常全體坦擋不到

嘛..我只想說..以營運現時的尿性..往後的真降臨出這種不能坦的異常攻擊只會越來越多..
嘛.攻擊高到能開場秒殺王的當然例外..

此篇文章於 04-19-18 10:08 AM 被 wang2009hk 編輯。
wang2009hk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-18, 11:33 AM   #3542
ShinDou

等佢出d1定要全體防異常先算,而家得stop未了冇得用裝防姐,stop而家個個都有絢香架啦,我仲有廿幾張select飛,唔係急住要既我唔理住了,百閃屈左年幾兩年而家都仲未隻隻必中啦

舊 04-19-18, 03:51 PM   #3543
GP03D

D陳年古物仲係我主力。。常闇,tidus,土槍。。。
係聖誕Ro同電劍叫新d
所以都唔急抽,不過當然新個d降臨我未打。。

Xeno男女主角都有w技,應該唔錯,係第3個隻唔知咩定位,support 又唔係。。

舊 04-20-18, 01:05 PM   #3544
ShinDou

Elly好堅喎1開波已經可以t魔法,仲有儲1turn出v魔法,應該拍得住trans tina, 櫻果d?

舊 04-20-18, 03:13 PM   #3545
koala
Game Master
天霸封神斬

引用:
作者: GP03D 查看文章
Xeno有保低算好了。。。
25000石已準備好!

感覺月頭應該會出d感情分高d既野,等你地抽完xeno要課。。。
不過可能好似我呢d老餅先對xeno咁有感情。。。
保低唔夠,佢有三隻五星
黑仔起上黎,75000石各中一隻就慘了

舊 04-20-18, 03:27 PM   #3546
ShinDou

好似話今次唔出step,每11連送張飛,5張飛有得自己換,即係2萬5揀1隻

等聽日轉elly pickup先射,希望中到2隻,不過得萬幾石同幾十張飛

舊 04-20-18, 04:05 PM   #3547
koala
Game Master
天霸封神斬

引用:
好似話今次唔出step,每11連送張飛,5張飛有得自己換,即係2萬5揀1隻

等聽日轉elly pickup先射,希望中到2隻,不過得萬幾石同幾十張飛

今次難中好多,以前STEP5加多3-4倍機率,同必中1隻5星...

舊 04-20-18, 04:14 PM   #3548
GP03D

原來15000石OK了...
打分會送2張飛...

已家男主角PICK UP係咪即情唔會出其他2隻?

舊 04-20-18, 04:23 PM   #3549
ShinDou

我好似得萬3石,唔夠萬5,睇下聽日中唔中到2隻先,唔中要去執番探索d石

係呀唔會出其他

舊 04-20-18, 04:41 PM   #3550
ShinDou

原來elly要24號先pickup,有排等

標籤
FFBE, ファイナルファンタジーブレイブエクスヴィアス

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Final Fantasy X jerry 電視遊戲討論版 6 02-05-23 08:40 PM
「KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV」「BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV」配信中 supermanlady 日本動漫畫討論版 20 06-22-21 11:21 AM
Final Fantasy Heroines Matamata 收藏品討論版 10 07-14-04 07:37 PM
Final Fantasy i? Exellen 電視遊戲討論版 1 03-15-04 04:07 PM
Final Fantasy X Chris皇 電視遊戲討論版 7 02-19-04 12:10 AM

現在的時間是 11:12 AM

手機版 | APP版