Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 02-13-10, 02:08 PM   #51
零式
Ultimate Gamer
Banned

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: ★星人DX★ 查看文章
佢個頭識生花?!

我以為係頭cool....

舊 02-13-10, 02:35 PM   #52
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
點解會唔知自己頭上有花

初春暴走

舊 02-13-10, 03:29 PM   #53
怪盜小G
God of Gamer
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: frankieccc 查看文章
其實唔係好明,因我無睇小說同漫畫
乜妹妹事件唔係係當麻失憶之前咩?
當麻一開始救完index就失憶啦喎

不過上幾集睇美琴水著自爆當麻仲認得佢

怪盜小G 目前離線  
舊 02-13-10, 07:34 PM   #54
半熟蕃茄
Game Master
有朋自遠方來非姦即盜

註冊日期: Oct 2004
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
當麻一開始救完index就失憶啦喎

不過上幾集睇美琴水著自爆當麻仲認得佢
其實會唔會妹妹事件已經發生左...只係無提到?
p.s. 期待一方通行出場
半熟蕃茄 目前離線  
舊 02-13-10, 07:57 PM   #55
~Sau~
Game Master
WA2深度中毒者

註冊日期: Feb 2008
PSN  IDSauWong2015
引用:
應該唔係啦
~Sau~ 目前離線  
舊 02-13-10, 08:03 PM   #56
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
絕對不會,不然的話這時(失了憶)的當麻都已認識美琴了
鐵之侍 目前離線  
舊 02-13-10, 08:14 PM   #57
ty1106
Game Master
おれいも

註冊日期: Mar 2009
初春、淚子分頭暴走

当麻個混帳今次算佢計準時機 唔係送佢去X

土御門... 真係好好聽... (因為係伊芙/小闇福圓)

光子擺明係爆笑 巫女服當女僕服
ty1106 目前離線  
舊 02-13-10, 08:32 PM   #58
陳微笑
Junior Member
虛幻之七

註冊日期: Mar 2006
我想問一下今集的時間....

時間
(7月24日 美琴打敗幻想猛獸) (7月25日 當麻同神裂打 )

動畫的第13集(泳衣) 當麻認到美琴應該係未打神裂之前吧?

8月8日 (三澤塾事件 鍊金術師) (8月10日 美琴知道妹妹計畫 未相信)

動畫第17集睇到姬神有移動教會 鍊金術師之後吧 當麻經已失憶了 在第17集中看到姬神之後再過2日 姬神如果8月8日事件完左之後帶上移動教會 8月9日出去食包 應該都8月11日了吧

(8月15日 美琴同9982號見面 同日9982號死亡 美琴同一方見面 )(8月16 - 18日 美琴都在晚上破壞研究設施) (8月20日 失憶的當麻再同美琴見面 加上再同御坂妹妹見面)

所以今集時間應該係12日之後 15日之前吧?今集當麻有邀請卷應該係土御門個妹比佢吧? 土御門舞夏今集有講有個大食的朋友 應該係index 吧? 睇番小說第3期 即係禁書妹妹篇 係門口睇到御坂妹妹的舞夏 咩都冇講
還有果陣舞夏仲教當麻收埋女孩在男生宿舍的方法 即係之前當麻唔知 舞夏知道佢收埋左index 啦
唔通土御門個妹一早就同index 好熟 但係當麻唔知 所以就邀請佢地 XD?

!! evilA llitz uoy yhw ,eib elqoeq ynam oZ !!

此篇文章於 02-13-10 08:33 PM 被 陳微笑 編輯。 原因: 錯字 XD
陳微笑 目前離線  
舊 02-13-10, 09:10 PM   #59
casio

引用:
作者: 陳微笑 查看文章
我想問一下今集的時間....

時間
(7月24日 美琴打敗幻想猛獸) (7月25日 當麻同神裂打 )

動畫的第13集(泳衣) 當麻認到美琴應該係未打神裂之前吧?

8月8日 (三澤塾事件 鍊金術師) (8月10日 美琴知道妹妹計畫 未相信)

動畫第17集睇到姬神有移動教會 鍊金術師之後吧 當麻經已失憶了 在第17集中看到姬神之後再過2日 姬神如果8月8日事件完左之後帶上移動教會 8月9日出去食包 應該都8月11日了吧

(8月15日 美琴同9982號見面 同日9982號死亡 美琴同一方見面 )(8月16 - 18日 美琴都在晚上破壞研究設施) (8月20日 失憶的當麻再同美琴見面 加上再同御坂妹妹見面)

所以今集時間應該係12日之後 15日之前吧?今集當麻有邀請卷應該係土御門個妹比佢吧? 土御門舞夏今集有講有個大食的朋友 應該係index 吧? 睇番小說第3期 即係禁書妹妹篇 係門口睇到御坂妹妹的舞夏 咩都冇講
還有果陣舞夏仲教當麻收埋女孩在男生宿舍的方法 即係之前當麻唔知 舞夏知道佢收埋左index 啦
唔通土御門個妹一早就同index 好熟 但係當麻唔知 所以就邀請佢地 XD?
依家已經變咗平行世界
小說妹妹篇,當麻知道實驗存在後去宿舍想問美琴實驗嘅事先至第一次去宿舍
而且小說美琴同初春唔係好熟,似乎只見過幾次,同埋12卷初春先知美琴識拉小提琴

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾

此篇文章於 02-13-10 09:50 PM 被 casio 編輯。
casio 目前離線  
舊 02-13-10, 09:35 PM   #60
Astaroth
Moderator
上善若水

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDAstaroth_Tsz
初春平時唔使照鏡ga咩?a
傲驕砲咁文武雙全ga咩...~

學海無涯,回頭是岸
Astaroth 目前離線  
舊 02-13-10, 09:57 PM   #61
casio

引用:
作者: Astaroth 查看文章
初春平時唔使照鏡ga咩?a
傲驕砲咁文武雙全ga咩...~
因為初春D花唔係「插上去」,係真花(第一話有提過初春頭上D花同佢嘅能力有關)
傲驕砲連當麻D功課都識做

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線  
舊 02-13-10, 10:54 PM   #62
Whirlwind
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2008
之前木山問佢既時候佢又好似知自己個頭上面有啲花係度喎
好認真咁問,係咪伏線黎架
Whirlwind 目前離線  
舊 02-14-10, 01:37 AM   #63
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
美琴今集個look真係好靚
真係估唔到拉小提琴

初春竟然唔知自己頭上有花
係人地先睇得到?

但今集個勢睇當麻真係失左憶啵............

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線  
舊 02-14-10, 02:07 AM   #64
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
女僕裝好正

突然俾光子幫個細路女抹嘴果下萌倒

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線  
舊 02-14-10, 02:37 PM   #65
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
其實初春既能力是乜?

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線  
舊 02-14-10, 04:36 PM   #66
walker3600
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2008
引用:
作者: mikemike 查看文章
其實初春既能力是乜?
之前好似有人講話係數據分析能力

今集預告有講到地震, 加埋上幾集既地震, 唔知又係什麼伏線呢?
walker3600 目前離線  
舊 02-15-10, 12:57 AM   #67
御社神
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2006
引用:
作者: casio 查看文章
因為初春D花唔係「插上去」,係真花(第一話有提過初春頭上D花同佢嘅能力有關)
頭幾集預告都有叫過黑子唔好摘佢頭上d花瓣

會唔會心情越興奮d花越靚
御社神 目前離線  
舊 02-15-10, 01:24 AM   #68
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
引用:
作者: 御社神 查看文章
頭幾集預告都有叫過黑子唔好摘佢頭上d花瓣

會唔會心情越興奮d花越靚
第2期單行本內封面有講黑子轉移左d花走

anyone 目前離線  
舊 02-15-10, 01:49 AM   #69
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
呢套野本來Season 1個tempo已經好慢
宜家S2個tempo仲要再慢D
集集都係咁上下冇乜大進展
睇o黎呢類動畫真係唔係好o岩我

neo2046 目前離線  
舊 02-15-10, 02:13 AM   #70
POISON

PSN  IDRayson-GAF2
引用:
作者: mikemike 查看文章
其實初春既能力是乜?
變d花出黎a

舊 02-15-10, 02:15 AM   #71
anyone
The One
↘嫁

PSN  IDRitsuZui
引用:
作者: neo2046 查看文章
呢套野本來Season 1個tempo已經好慢
宜家S2個tempo仲要再慢D
集集都係咁上下冇乜大進展
睇o黎呢類動畫真係唔係好o岩我
走緊原創route係無乜進展啦

anyone 目前離線  
舊 02-15-10, 07:58 AM   #72
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
最失望係冇妹...囧
我係為左睇妹

舊 02-15-10, 05:32 PM   #73
Astaroth
Moderator
上善若水

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDAstaroth_Tsz
引用:
作者: casio 查看文章
咁係真花同佢知唔知自己有花係兩回事嘛~

學海無涯,回頭是岸
Astaroth 目前離線  
舊 02-15-10, 10:14 PM   #74
HEERO
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2010
D妹妹咁耐都未出場, 怕佢壓到最尾幾集才出, 講得唔完整弄到似爛尾就不好了
HEERO 目前離線  
舊 02-15-10, 10:20 PM   #75
~Sau~
Game Master
WA2深度中毒者

註冊日期: Feb 2008
PSN  IDSauWong2015
引用:
作者: HEERO 查看文章
D妹妹咁耐都未出場, 怕佢壓到最尾幾集才出, 講得唔完整弄到似爛尾就不好了
乜唔係話冇妹篇咩
~Sau~ 目前離線  
關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
( 原創)水色之都VOL.2 (感謝圖,vol.3的情報) 五木★ Cosplay同人MIX討論區 7 02-15-08 01:39 AM
車路士球迷會Vol.9 ﹝~ 請到 Vol.10 討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1003 07-02-07 09:17 PM
AC Milan 球迷會Vol.4 ﹝~ 請到 Vol.5 繼續討論!~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1000 12-22-06 04:23 PM
車路士球迷會Vol.6 ﹝~ 請移到Vol.7討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1000 05-30-06 09:17 AM
AC Milan 球迷會Vol.2 ﹝~ 請到Vol.3 繼續討論 ~﹞ 柴崎幸 體育版 1002 01-23-06 12:22 AM

現在的時間是 09:09 PM

手機版 | APP版