Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-24-06, 06:39 AM   #101
kog
Moderator
リン・ミンメイ

註冊日期: Jul 2002
Dom Girl..........

第1日...組合,打磨
第2日...組合,打磨
第3日...噴灰,上色
第4日...上色,陰影
上傳的圖像
檔案類型: jpg Ab 002.jpg (20.9 KB, 950 次查看)

kog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-06, 11:42 AM   #102
q^__^p
God of Gamer
Hobby收集者

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: goldkey
Dom Girl..........

第1日...組合,打磨
第2日...組合,打磨
第3日...噴灰,上色
第4日...上色,陰影
好正~~~~~

我估版大你要一個星期,看來五日內可以了
三倍速果然厲害

P.S. 圖中的大腿與臉額已上肉色?
q^__^p 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-06, 07:36 PM   #103
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
作者: q^__^p
好正~~~~~

我估版大你要一個星期,看來五日內可以了
三倍速果然厲害

P.S. 圖中的大腿與臉額已上肉色?
咁易明d.........
上傳的圖像
檔案類型: jpg 22.JPG (5.6 KB, 914 次查看)

舊 05-28-06, 06:17 AM   #104
kog
Moderator
リン・ミンメイ

Char`s Rick Dom Girl 完成!

其他圖

此篇文章於 05-28-06 08:26 AM 被 kog 編輯。
舊 05-28-06, 11:18 AM   #105
q^__^p
Hobby收集者

"Char's Rick Dom Girl"
好正啊~~~~~!!

特別是:
胸甲的配色(尤其繞紅邊的圓章)、金屬色的噴射器(原件所沒有的 )、吉崎觀音式的眼睛、髮鬢上的水貼

從第三幅圖的角度看,突顯了左後邊頭髮的大舊
最後一幅的解体圖很有趣~ (btw,只分18件件,算較少是嗎?)

此篇文章於 05-28-06 11:24 AM 被 q^__^p 編輯。
舊 05-28-06, 07:41 PM   #106
juno11
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2005
有無 正面大頭相呢
tks
hehe

此篇文章於 05-28-06 09:47 PM 被 kog 編輯。
juno11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-06, 07:43 PM   #107
kog
Moderator
リン・ミンメイ

PG Strike Rouge + Sky Grasper 完成!
PG Strike Rouge

大圖1
大圖2

PG Sky Grasper

大圖1
大圖2

PG Strike Rouge + Sky Grasper

大圖1
大圖2

此篇文章於 10-18-06 12:34 PM 被 kog 編輯。
舊 05-28-06, 08:15 PM   #108
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
兩把劍白色……怪怪的,
不過把劍係跟引擎的,白色都應該……

好矛盾……

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-06, 09:35 PM   #109
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
作者: 呂鳳仙
兩把劍白色……怪怪的,
不過把劍係跟引擎的,白色都應該……

好矛盾……
是啊!
當初我都同客講過想改"粉紅色",
不過到製作時又考慮到戰機時會怪怪........

舊 05-28-06, 11:55 PM   #110
q^__^p
Hobby收集者

雖然前頁已說過,但還是要再講一次:隻PG Strike Rogue真係正到嗌救命~~~~~~~
舊 05-28-06, 11:58 PM   #111
安東尼さん
Game Master
好人

註冊日期: Oct 2004
XBox Live Gamertagantony617
簡直是神人!
幾千年後考古學家搵番出黎一定列為國寶!

安東尼さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-06, 02:41 AM   #112
kog
Moderator
リン・ミンメイ

未解決!~未解決!~未解決!~
上傳的圖像
檔案類型: jpg RB 001.JPG (30.4 KB, 695 次查看)

舊 07-09-06, 02:51 AM   #113
q^__^p
Hobby收集者

等好耐喇~終於有新o野睇
舊 07-09-06, 07:37 PM   #114
Prince Max
Max

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: kog
未解決!~未解決!~未解決!~
請問
這種EX model比較細小, 又沒有分色
但也比較貴, 是因為特別精密還是有其他因素?

舊 07-09-06, 07:56 PM   #115
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
作者: Prince Max
請問
這種EX model比較細小, 又沒有分色
但也比較貴, 是因為特別精密還是有其他因素?
產量少,自然貴....
(同 Bandai 其他模型比較)

舊 07-09-06, 07:58 PM   #116
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
產量少,自然貴....
(同 Bandai 其他模型比較)
永恆號呢?
點解唔砌?

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-06, 08:28 PM   #117
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
作者: mikemike
永恆號呢?
點解唔砌?
seed唔係我杯茶,件野唔係我........\

不過"黑天"我可能會買...........

舊 07-21-06, 05:41 AM   #118
kog
Moderator
リン・ミンメイ

Archangel 完成!

舊 07-21-06, 09:54 AM   #119
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
犀利……

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-06, 02:13 PM   #120
codianno@GAF
i-Designer

註冊日期: Sep 2004
好!!! 好呀!!!! 終於......大天使.....[感動mode]

I've seen her once
Through her blurry eyes, I saw her fading soul
codianno@GAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-06, 05:19 PM   #121
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
好好.... 好... 仔細 我...就黎癲啦~~~
部strike rouge都係...

睇完有少少想放棄砌模型....
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-06, 10:50 PM   #122
REFF~
Crazy Gamer
~z任天迷z~

註冊日期: Apr 2005
XBox Live GamertagoREFFo
strike rouge......

REFF~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-06, 06:50 PM   #123
DoB
kaleidostar

註冊日期: Dec 2003
咁細都....是怎樣做的, 用放大鏡XD?

舊 07-29-06, 07:56 PM   #124
好實昭博
Game Master
貝璐大人萬歲!!

註冊日期: Dec 2001

用左幾多次V老x眼薬水?

GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用
講咁多做乜吖,係機迷既就去做返機迷應做既野啦#17837
好實昭博 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-06, 11:57 PM   #125
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
引用:
Archangel 完成!
又一隻~~~! 不過相對之前果隻 粉紅色seed高達~~~呢隻就平凡左d啦~
(PG Strike Rouge)

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 02:42 PM

手機版 | APP版