Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-14-15, 05:07 PM   #251
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
去到Chapter07,攻略叫我去クーロンLv4不過有條友頂左係firewall前面,點搞
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-15, 06:28 PM   #252
Game Master
YOONA!!!!

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code0533 5273 8311
PSN  IDQuantic Dream
XBox Live GamertagREGEDIT
Lightbulb

引用:
作者: fortel 查看文章
去到Chapter07,攻略叫我去クーロンLv4不過有條友頂左係firewall前面,點搞
http://gametter.com/digimonstorycs/cha04.html

日文攻略網

可PM
2009 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-15, 07:24 PM   #253
kyo353
Game Master

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDkyo353
有冇人知道80號點樣進?

舊 03-14-15, 08:37 PM   #254
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: GN00508771 查看文章
最快的方法就係升到究極之後退番幼年再來過

引用下pet3的說話:
不用養到極限先進化
有進就進
進到盡頭就連續退回來
這樣就好快升到才能值

———————
話說 初回特典的黑亞古加布⋯⋯值得升嗎
一開始有20才能
我拿了來轉成其他怪了

其實最快是一到成熟即退到最細
因為打一場就有進化一次

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-15, 11:39 PM   #255
fortel
Game Master

Chapter07打科學怪獸boss戰,ai 亞古同加布下下食2000 2000咁都唔死...主角能威?
舊 03-15-15, 12:02 AM   #256
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
Chapter07打科學怪獸boss戰,ai 亞古同加布下下食2000 2000咁都唔死...主角能威?
我都好想知npc怪會唔會死
我食一下都死咁濟,佢地食幾多招都無事咁
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-15, 12:21 AM   #257
fortel
Game Master

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
我都好想知npc怪會唔會死
我食一下都死咁濟,佢地食幾多招都無事咁
由手機版發出
我唔止死咁濟,我直頭係一下比佢秒左

好在最後果幾下全部打晒果2隻野,唔係都輸左

想問我而家岩岩開始CH 8,其中有無邊到係好升LV? 我覺我自己隊野好弱下
舊 03-15-15, 12:32 AM   #258
KARO
Insane Gamer

想問一下大家用日帳玩定香港帳號??
KARO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-15, 01:09 AM   #259
Game Master
YOONA!!!!

Arrow

引用:
作者: KARO 查看文章
想問一下大家用日帳玩定香港帳號??
港伏

可PM
舊 03-15-15, 01:48 AM   #260
ms_小畫家
Game Master

註冊日期: Nov 2004
PSN  IDmakelvin666
引用:
我唔止死咁濟,我直頭係一下比佢秒左

好在最後果幾下全部打晒果2隻野,唔係都輸左

想問我而家岩岩開始CH 8,其中有無邊到係好升LV? 我覺我自己隊野好弱下
有冇上中野4樓打機?我係黎度升左成隊完全體出黎
不過記住打到金杯賽就唔好贏火炎V仔
不斷LOOP可以等後備隊D成長期打一次就進化成熟期再退番黎升才能

其中一位歷史見證人
ms_小畫家 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-15, 01:49 AM   #261
shield

註冊日期: Apr 2006
3DS Friend Code1633 4520 6340
呢隻係咪唔會有中文版
shield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-15, 09:29 AM   #262
Game Master
YOONA!!!!

Arrow

引用:
作者: shield 查看文章
呢隻係咪唔會有中文版
乜呢數碼暴龍有出過中文咩

可PM
舊 03-15-15, 10:31 AM   #263
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
引用:
作者: shield 查看文章
呢隻係咪唔會有中文版
佢有港版比我用特典已經哈利路亞啦
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-15, 10:40 AM   #264
pet3
The One

引用:
作者: ms_小畫家 查看文章
不斷LOOP可以等後備隊D成長期打一次就進化成熟期再退番黎升才能
其實早期最好是齒輪獸說"我就死啦" 的地方
必出2-3成熟
場場1200
仲要可以任意入去找澤城 (再配合 成熟>幼1>成熟)

一陣就100才能

之前我咁快就是因為這
但走左之後
去到第8關之前都無咁爽的地區

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 03-15-15, 10:55 AM   #265
KARO

引用:
作者: 2009 查看文章
港伏

買左GAME 仲考慮緊港定日....
係咪唔用日服就拎唔到初回?
KARO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-15, 11:22 AM   #266
捲毛老爺
God of Gamer

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
引用:
作者: KARO 查看文章
買左GAME 仲考慮緊港定日....
係咪唔用日服就拎唔到初回?
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-15, 11:45 AM   #267
ms_小畫家
Game Master

註冊日期: Nov 2004
PSN  IDmakelvin666
引用:
作者: pet3 查看文章
必出2-3成熟
場場1200

一陣就100才能

之前我咁快就是因為這
但走左之後
所以我一直都唔肯清個金杯賽之後又見有D龍要才能80
都係乖乖繼續練功
不過有個問題想問,退化加能力個底數係咪因暴龍種類而定
即係攻擊力防禦力基數後面括弧個數

其中一位歷史見證人
ms_小畫家 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-15, 12:03 PM   #268
pet3
The One

引用:
所以我一直都唔肯清個金杯賽之後又見有D龍要才能80
都係乖乖繼續練功
不過有個問題想問,退化加能力個底數係咪因暴龍種類而定
即係攻擊力防禦力基數後面括弧個數
退化進化都不會加
加的方法是放島

FGO 目標預算
舊 03-15-15, 12:11 PM   #269
fortel
Game Master

引用:
其實我已經上到3隻完全體,不過覺得升LV勁慢,有無邊到升LV快D
舊 03-15-15, 01:32 PM   #270
chunwai0091
雛見澤症候群L3患者

註冊日期: Apr 2006
係九龍灣以399入手了,今晚返去玩

PAD: 160 103 862
CC: 191抽姐姐仍然突2,仲要係咁撞紅柱, 垃圾game
白貓Project: 石都唔派
IM@S: 200抽0ssr, 垃圾game
chunwai0091 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-15, 02:06 PM   #271
捲毛老爺

引用:
其實我已經上到3隻完全體,不過覺得升LV勁慢,有無邊到升LV快D
打 4樓機舖 金 club 或以上 最後面個一兩隻 油佢輸 勝在夠快 同exp 算多
舊 03-15-15, 05:58 PM   #272
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
作者: pet3 查看文章
必出2-3成熟
場場1200

一陣就100才能

之前我咁快就是因為這
但走左之後
為了刷出3隻100才的プラチナスカモン..在"這就死啦"打好久...
隊中2個白金大便,EXP由1000>3200..

此篇文章於 03-15-15 07:09 PM 被 wang2009hk 編輯。
wang2009hk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-15, 07:27 PM   #273
fortel
Game Master

-del-

此篇文章於 03-15-15 07:33 PM 被 fortel 編輯。
舊 03-15-15, 07:33 PM   #274
捲毛老爺

引用:
http://gametter.com/digimonstorycs/cha09.html
求救,做完サクラにバラの花束を我仲未去到第chap.10,而家唔知去邊好
直接睇第10章 開始地點
舊 03-15-15, 07:46 PM   #275
fortel
Game Master

引用:
作者: 捲毛老爺 查看文章
直接睇第10章 開始地點
岩岩原地save多次就變返chap10,唔知係隻game痴左定我自己痴左

不過隻game d獸真係好唔公平,我自己不嬲都好鍾情比多獸條line,基本上有得用佢既game我都會用死佢,不過呢集真係好廢...完全體既超比多仲廢過d成熟期....

此篇文章於 03-15-15 07:50 PM 被 fortel 編輯。

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[SELL]Digimon Story 數碼暴龍 Cyber Sleuth 2009 買賣專區 0 05-28-15 07:10 PM
[NDS] digimon story red blue 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 15 03-07-11 03:46 PM
[NDS] Digimon Story DS Sunburst / Moonlight [日版已售] neo2046 手提遊戲機討論版 69 03-29-07 06:03 PM
[NDS]Digimon Story [已售] jojo007 手提遊戲機討論版 74 06-21-06 11:02 PM

現在的時間是 07:40 PM

手機版 | APP版