Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-23-18, 12:25 PM   #326
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: maxwellchow 查看文章
唔係好鍾意偷野個系統,不停save load,攪成晚都冇出過村
機率太低就升下呢先啦
或者用真金白銀買

我尋晚用擦錢大法,花左兩個鐘擦左廿幾萬

我從使用 Tapatalk 的 G8342 發送

舊 07-23-18, 12:35 PM   #327
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
機率太低就升下呢先啦
或者用真金白銀買

我尋晚用擦錢大法,花左兩個鐘擦左廿幾萬

錢真係咁重要?
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-18, 12:46 PM   #328
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: 野良猫 查看文章
錢真係咁重要?
錢唔係萬能

但無錢就萬萬不能

舊 07-23-18, 01:03 PM   #329
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: maxwellchow 查看文章
唔係好鍾意偷野個系統,不停save load,攪成晚都冇出過村
試過8%唔Save都要偷14次
遇著3%可以唔偷住就唔偷住
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-18, 01:54 PM   #330
iu fu pig
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
初頭嘅回復道具都要買,所以現金流量好緊
賊仔入咗隊,打野都可以偷到回復道具,花小小錢買裝備有咩所謂

平時打野都喺帶商人,賊仔,反正都唔需要回血~
進度喺拎完第六人仔
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-18, 01:57 PM   #331
TURN-A
Junior Member

註冊日期: Jan 2017
PSN  IDTURN-A_CYS105
其實去到後期,就算隻賊上到70都好
偷歷戰系列都係0%,直程個格係灰哂唔俾你偷
最後都要用錢買
前期果堆3%/8%唔夠力打BOSS咪偷下

錢反而感覺好夠用,可能無咩叫傭兵出黎打人
由手機版發出
TURN-A 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-18, 02:07 PM   #332
野良猫
肥倫

引用:
作者: TURN-A 查看文章
其實去到後期,就算隻賊上到70都好
偷歷戰系列都係0%,直程個格係灰哂唔俾你偷
最後都要用錢買
前期果堆3%/8%唔夠力打BOSS咪偷下

錢反而感覺好夠用,可能無咩叫傭兵出黎打人
由手機版發出
咁因為佢個設定係唔偷得嘛

錢對我嚟講真係冇咩用
依家第三章啲錢已經過百萬
最多都係叫過兩次古兵咁大把

見有個技能係hp越少傷害越大
諗住爆機後試下全體hp1去打嘢
舊 07-23-18, 02:29 PM   #333
nomezero
Game Master

PSN  IDnome0818
道具流既話強力推薦藥師
調和非常強大
肯用錢買素材就回血回SP回BP解狀態都比其他技能同道具更有效
秘藥單體回血9999全體3000
解狀態就各狀態再單體回3000全體1600
SP單體200全體50
BP單體4全體2
攻擊又可以對應全屬性
劇藥單體2HIT全體1HIT
超劇藥單體3HIT全體2HIT

此篇文章於 07-23-18 02:32 PM 被 nomezero 編輯。
nomezero 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-18, 04:24 PM   #334
maxwellchow
Junior Member
WellWell~~

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: leungky1 查看文章
試過8%唔Save都要偷14次

遇著3%可以唔偷住就唔偷住

由手機版發出

冇計,有時係強迫症發作,見到個格冇tick 唔安落
maxwellchow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-18, 05:56 PM   #335
Eking

註冊日期: Feb 2006
其實隻GAME大部份係唔駛錢, 我玩到依家有70幾萬, 因為大部全野都係開箱同偷番黎, 你去到後期好多2XX武器都係65%左右就偷到

舊 07-23-18, 09:36 PM   #336
野良猫
肥倫

好陰公
打舞娘第三章BOSS帶咗個有暗闇藥嘅村人去,
一出場就落藥整盲咗佢,然後一滴血都冇扣過就KO咗
舊 07-24-18, 12:13 AM   #337
ZERO NEKO

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
想請問一下 例如商人風魔法 佢計槍定計弓既魔屬 學者如果第二職業舞孃 闇魔法係計短劍魔攻定計杖 定只計最高定中位數 請指教 thx

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-18, 12:23 AM   #338
nomezero
Game Master

引用:
作者: ZERO NEKO 查看文章
想請問一下 例如商人風魔法 佢計槍定計弓既魔屬 學者如果第二職業舞孃 闇魔法係計短劍魔攻定計杖 定只計最高定中位數 請指教 thx
魔法既話會計你裝備中最高屬攻既武器
魔劍士既屬性追擊就計所用緊既物攻武器既屬攻
由手機版發出
舊 07-24-18, 11:58 AM   #339
野良猫
肥倫

建議真係爆哂全部人章節先好去拎上位職,唔係會破壞遊戲平衡
依家第四章啲BOSS只係俾我試組合嘅雜魚BOSS
舊 07-24-18, 12:51 PM   #340
nomezero
Game Master

我覺得連lv都太易衝上去
全破之後試下唔偷唔買取唔攞上位職
全程遇敵減半免得衝太高級去玩試試
由手機版發出
舊 07-24-18, 02:57 PM   #341
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
引用:
建議真係爆哂全部人章節先好去拎上位職,唔係會破壞遊戲平衡
依家第四章啲BOSS只係俾我試組合嘅雜魚BOSS
如果跟建議Lv 打,本身都唔算太難打啦
新月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-18, 02:59 PM   #342
新月
Game Master

引用:
作者: nomezero 查看文章
我覺得連lv都太易衝上去
全破之後試下唔偷唔買取唔攞上位職
全程遇敵減半免得衝太高級去玩試試
由手機版發出
遇敵逃走
只買店頭應該難打
舊 07-24-18, 03:18 PM   #343
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
而家已經唔見有日版pack

Sent from my iPhone using Gaforum
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-18, 09:04 PM   #344
nomezero
Game Master

引用:
作者: 新月 查看文章
遇敵逃走
只買店頭應該難打
遇敵逃走連lv都冇得升
我係覺得有好多唔關事既迷宮
裡面都有d裝攞,但係跟lv打晒佢就會衝過頭
先打算遇敵減半試試

舊 07-24-18, 09:40 PM   #345
野良猫
肥倫

引用:
作者: nomezero 查看文章
遇敵逃走連lv都冇得升
我係覺得有好多唔關事既迷宮
裡面都有d裝攞,但係跟lv打晒佢就會衝過頭
先打算遇敵減半試試
但半減後連JP都會唔夠駛

我都冇特別走入去啲唔關事嘅迷宮,但有時偷嘢真係好多靚裝
鋪頭賣幾萬嘅裝備偷幾下就有
舊 07-25-18, 12:29 AM   #346
leungky1

註冊日期: Jul 2009
偷野都係響鎮內收貼士後先覺得好用啲
只係得番非賣品仲係單位數
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-18, 01:05 AM   #347
iu fu pig
塵埃...

引用:
但半減後連JP都會唔夠駛

我都冇特別走入去啲唔關事嘅迷宮,但有時偷嘢真係好多靚裝
鋪頭賣幾萬嘅裝備偷幾下就有
呢隻遊戲好玩在有得比你選擇點樣玩,好耐無玩過咁有心整嘅遊戲
我個人唔會save load神裝 唔夠打就比錢買
雖然玩遊戲咁守法好似有啲蠢,而且比錢可以解決問題係現實做唔到嘅(包括最初買呢個遊戲,都係等價錢回落咗先捨得)
反而學者個收風技能同藥師比真係無乜用明明學者咁有「魅力」
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-18, 02:19 AM   #348
新月
Game Master

lv 34打武藝匠

此篇文章於 07-25-18 02:26 AM 被 新月 編輯。
舊 07-25-18, 02:26 AM   #349
Freddy
博麗神社信徒

註冊日期: Dec 2001
其實帶商人出街, 行幾轉已經賺唔少
錢多冇理由唔用, 除非覺得偷野好玩
而家都係固定用學者+修女+商人+故事角色
一開波商人餵BP比修女, 修女第一ROUND就出到魔攻X2 比學者
學者一下大魔法就有全體四HIT高輸出

一個十分喜歡 東方 系列的Fans
棋局幻無常,智者樂其中
任天堂大亂鬥 FC: Freddy/FRED/2105-8095-6543

少女祈禱中....
Freddy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-18, 09:39 AM   #350
nomezero
Game Master

引用:
作者: Freddy 查看文章
其實帶商人出街, 行幾轉已經賺唔少
錢多冇理由唔用, 除非覺得偷野好玩
而家都係固定用學者+修女+商人+故事角色
一開波商人餵BP比修女, 修女第一ROUND就出到魔攻X2 比學者
學者一下大魔法就有全體四HIT高輸出
開場唔係咁既次序就做唔到
又話說用賊最大原因唔係紫箱要佢開咩?
唔想專登返去行多次個迷宮開個紫箱……
由手機版發出

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
放全新NS 八方旅人 octopath traveler wayfarer's edition 美版 限定版 外膠盒不完美 深水歩站交收 PORTABLE 買賣專區 1 11-26-18 11:19 PM
[PS4,XB1] [Steam] Forgotton Anne | SQEX ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 1 04-12-18 10:32 PM
[PSV] Chaos Rings | SQEX neo2046 手提遊戲機討論版 4 10-10-14 06:01 PM
[PSP] Lord of Arcana [SQEX] romrom2004 手提遊戲機討論版 75 10-08-10 12:10 PM
其實可以諗諗rpg主角crossover咁出隻rpg/ 燎原-火 電視遊戲討論版 1 07-16-04 04:02 PM

現在的時間是 07:59 PM

手機版 | APP版