Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

主題工具 顯示模式
舊 02-07-03, 10:06 PM   #1
Frank
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2002
我部DVD係咪要換頭?

我九成九睇正版DVD,
VCD全部正版(Sony機),
但好多正版DVD,
睇到一半到就會起格然後cick住,
跟住就自動跳落下一個chapter,
我用濕洗CD頭碟洗過都冇用,
唔知係咪read唔到D dual layer碟,
係咪要換頭ar?

舊 02-09-03, 12:44 AM   #2
Kenji少
God of Gamer
暴走中

註冊日期: Dec 2001
XBox Live GamertagKenji1445
d碟有冇花~?
Kenji少 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-03, 05:38 AM   #3
馬沙
Mazaghi

註冊日期: Sep 2002
Re: 我部DVD係咪要換頭?

引用:
Originally posted by Frank :
我九成九睇正版DVD,
VCD全部正版(Sony機),
但好多正版DVD,
睇到一半到就會起格然後cick住,
跟住就自動跳落下一個chapter,
我用濕洗CD頭碟洗過都冇用,
唔知係咪read唔到D dual layer碟,
係咪要換頭ar?

全部DVD都係咁 ?

舊 02-09-03, 07:54 AM   #4
Frank

D碟一啲都冇花,
我keep得好好架。

我冇試曬所有碟,
但有問題既碟,
用PS2播又冇事wor?!

舊 02-09-03, 10:58 AM   #5
馬沙
Mazaghi

引用:
D碟一啲都冇花,
我keep得好好架。

我冇試曬所有碟,
但有問題既碟,
用PS2播又冇事wor?!

你部DVD乜區碼 ?

舊 02-09-03, 02:48 PM   #6
Frank

引用:
Originally posted by 馬沙 :

你部DVD乜區碼 ?
3區lor~

舊 02-10-03, 06:52 AM   #7
馬沙
Mazaghi

引用:

3區lor~

may be is 區碼問題 ,我以前做影音試過有客話SONY機睇唔齊碟 ~~~~

舊 02-10-03, 11:30 PM   #8
Frank

引用:
Originally posted by 馬沙 :

may be is 區碼問題 ,我以前做影音試過有客話SONY機睇唔齊碟 ~~~~
吓~!
乜Sony機咁屎ga...
咁我下一部換乜野牌好呀?

舊 02-11-03, 01:59 PM   #9
馬沙
Mazaghi

引用:

吓~!
乜Sony機咁屎ga...