Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-28-17, 11:06 PM   #201
mrk
God of Gamer

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
再報告下呢2日測試先!

琴晚8:10pm係街試Arms公測,(地點:荷里活廣場麥記)
唔成功連上網玩!(本人用數碼通,行4G share,個區上網好差,次次一連上線就斷線,除左Arms外,瑪車8 Online Play都唔係次次得,平均約10-15次先成功連到1次!)
--------------------------------------------
今晚8:30pm係街試Arms公測,(地點:炮台山KFC)
成功連到上網玩!(本人用數碼通,行4G share,好順,1次都冇斷過線)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 05-30-17 05:06 PM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-17, 06:11 AM   #202
catho7
Game Master
焗肉醬貓

註冊日期: Aug 2002
Wii U IDcatho7
Nintendo Switch IDSW-2641-5503-7716
3DS Friend Code0533 4943 9848
主角真係典型平衡型無特色主角
對住任何角色都唔會有顯劣勢

隻game無預期中咁難上手
買唔買既考慮係,出左之後佢套深入玩法我接唔接受到

catho7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-17, 07:44 AM   #203
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: catho7 查看文章
無話過會加吧 ... ?
由手機版發出
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-17, 08:14 AM   #204
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
用zlzr出拳方便好多,依家變咗用制仲好過體感隻手唔駛再fing到唔知點
亦都叫可揮下機娘特性
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-17, 10:03 AM   #205
WAL1
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2002
下星期可以試打籃球
WAL1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-17, 10:43 AM   #206
holsety
http://www

註冊日期: Oct 2003
對戰埸埸輸orz 排球埸埸贏ww

舊 05-29-17, 10:45 AM   #207
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
試玩完覺得隻game應該要online或者搵真人同台對戰先發揮到最大效果~!
唔知呢隻game香港可唔可以hit得起呢?

手掣mode操作最準確,但一定要用體感mode玩隻game先有魅力~!

舊 05-29-17, 11:27 AM   #208
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
have some " tricks " to let you play more (2.5 mins everytime)

Play the ARMS Testpunch Whenever You Want...Sort Of (Exploit)
https://www.youtube.com/watch?v=KqD-poT7d1w
引用:

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-17, 11:51 AM   #209
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
引用:
作者: neo2046 查看文章
have some " tricks " to let you play more (2.5 mins everytime)

Play the ARMS Testpunch Whenever You Want...Sort Of (Exploit)
https://www.youtube.com/watch?v=KqD-poT7d1w
頭先用呢個方法試左人物轉色同手掣mode

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-17, 01:32 PM   #210
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226

ハチャメチャな 3 人戦!
「ターゲット切り替え」を使って、うまく立ち回りましょう!無理は禁物です!!

バレーボールを両手で撃つとトス!
それを撃つとスパイク!!

ダウンしたら、Joy-Con の向く方へ起き上がります!追撃を回避しましょう!!

特バネです!
ファイターを選ぶとき、L スティックを押し込みながら上下左右に入れて、A ボタンを押すと、ファイターの色を変えられます!

-----------
sorry,遲左update, 尋日唔記得睇twitter
1vs1vs1 要識轉目標(左JC D-pad 上) 達到戰略效果
雙手托球,波回轉,再攻擊
倒地用JC 可回避
按實左菇,再推左右下,可選色

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-17, 02:21 PM   #211
野良猫
肥倫

引用:
作者: WAL1 查看文章
下星期可以試打籃球
又嚟敵不捉我不捉
舊 05-29-17, 02:24 PM   #212
野良猫
肥倫

雙手做波嗰度如果等到個波啲氣轉紅先打可以出更強嘅扣殺,而且係打去對方後場
舊 05-29-17, 03:03 PM   #213
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
主角真係典型平衡型無特色主角
對住任何角色都唔會有顯劣勢

隻game無預期中咁難上手
彈弓人佢既特色係低血時會爆火狀態

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-17, 03:05 PM   #214
sonic
Game Master

註冊日期: Jul 2002
隻game 比想像中有戰術,用重拳擋開對手攻擊,再用另一隻手打
體感開頭覺得好難操作,但玩耐左動作收細就靈活好多,但同手制mode比,真係差啲
(希望比賽係強制體感,多啲人練,睇人打又精彩啲)
sonic 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-17, 03:09 PM   #215
野良猫
肥倫

引用:
作者: 赤武神 查看文章
仲有橫移後會有氣圍住自己一下,可以擋拳頭,但係咪重型都擋到就唔知了
舊 05-29-17, 09:21 PM   #216
catho7
Game Master
焗肉醬貓

註冊日期: Aug 2002
Wii U IDcatho7
Nintendo Switch IDSW-2641-5503-7716
3DS Friend Code0533 4943 9848
引用:
作者: 12號四分衛 查看文章
無話過會加吧 ... ?
由手機版發出
我講得唔好
講緊唔知佢對戰重心會落係邊度
即係會側重靠記fps定砌裝咁
哩d真係要出左俾人玩一排先知

引用:
作者: 赤武神 查看文章
咁真係隻隻角都各有特色

隻game玩係好玩
但唔似係d咩大賣作品

catho7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-17, 09:50 PM   #217
野良猫
肥倫

引用:
我講得唔好
講緊唔知佢對戰重心會落係邊度
即係會側重靠記fps定砌裝咁
哩d真係要出左俾人玩一排先知

咁真係隻隻角都各有特色

隻game玩係好玩
但唔似係d咩大賣作品
好玩,但中毒性唔高
其中一個例子當然係因為已經有魷魚嘅出現

哩隻會買但佢嘅壽命只會去到魷魚推出前,之後我諗真係唔會再開
佢唔同瑪車一排冇玩都仲可以靠運贏下
哩隻唔KEEP操實俾對面打到冇得還手,到時又係冇癮
舊 05-29-17, 10:12 PM   #218
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
用上面個方法偷入GAME 再試
https://rankedboost.com/arms/best-characters-list/

MIN MIN 原來左手charger 可HOLD特別耐, 左手用電大拳,可出多幾下...
DNA 小按跳正常跳, 按死係拉長,可避左右..

出拳之後未出盡,點都唔可以跳/dash...
盾係二段出,一段出完當放置,會自動推或手動推多下, 放盾之後可以跳

舊 05-29-17, 11:16 PM   #219
fiendray
未来は僕らの手の中

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch ID8526-5981-1889
3DS Friend Code0860 3263 4537
引用:
作者: 信長 查看文章
用上面個方法偷入GAME 再試
https://rankedboost.com/arms/best-characters-list/

MIN MIN 原來左手charger 可HOLD特別耐, 左手用電大拳,可出多幾下...
DNA 小按跳正常跳, 按死係拉長,可避左右..

出拳之後未出盡,點都唔可以跳/dash...
盾係二段出,一段出完當放置,會自動推或手動推多下, 放盾之後可以跳
麵麵個左手能力第一日試打已發現還以為係BUG...
就係因為佢有尼個能力我先愛用佢

其實唔係打多幾下...
只要你FULL CHARGER的話,佢左手只會因為你DOWN先會消失,你想用幾耐都得,所以屈到爆
fiendray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-17, 04:33 AM   #220
信長
The Flash

https://www.youtube.com/watch?v=M7eb...tu.be&t=55m54s

team play .. 大舊做坦,DNA 抽水

舊 05-30-17, 11:06 AM   #221
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Switch – Answer the Call to ARMS Trailer
https://youtu.be/T8DSI623kxI
引用:

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-17, 05:18 PM   #222
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: 野良猫 查看文章
好玩,但中毒性唔高
其中一個例子當然係因為已經有魷魚嘅出現

哩隻會買但佢嘅壽命只會去到魷魚推出前,之後我諗真係唔會再開
佢唔同瑪車一排冇玩都仲可以靠運贏下
哩隻唔KEEP操實俾對面打到冇得還手,到時又係冇癮
我會當係1款可以打到出街現o既體感Power Stone 2/Wii Boxing,
冇錯,魷魚2出左後,我都真係會封一排,
但官方又講左發售後,會一直追加新拳套 同 DLC新角色,
變相其實都係有排玩!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-17, 05:59 PM   #223
信長
The Flash

twitter 公佈試玩使用率最高角色, #1 忍者 #2 麵麵
勝率第一係 機械妹
有放Twintelle gif 圖. 暗示新三角色應該第二輪試玩登場..
入樽,打靶確定第二輪試玩登場

舊 05-30-17, 09:15 PM   #224
leungky1

註冊日期: Jul 2009
唔知ARMS個品牌係純粹跟Splatoon咁定有故仔伏筆?
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-17, 09:26 PM   #225
野良猫
肥倫

引用:
作者: 信長 查看文章
twitter 公佈試玩使用率最高角色, #1 忍者 #2 麵麵
勝率第一係 機械妹
有放Twintelle gif 圖. 暗示新三角色應該第二輪試玩登場..
入樽,打靶確定第二輪試玩登場
即係第二輪先係正式版DEMO

機娘最勁遲下會唔會下修
三發拳套+鎚仔拳真係幾勁,成日都係先三發飛出去等人避再用鎚揼佢
一係就用鎚打低對手啲拳再三發

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
壽屋Frame Arms & Frame Arms Girl mikemike 收藏品討論版 132 02-02-24 01:59 PM
[徵求]二手/全新 幪面超人鎧武 ARMS ACTION盒蛋 鎧武ORANGE ARMS mys 買賣專區 2 02-22-14 11:29 PM
[漫畫] ARMS icaruslostlol 日本動漫畫討論版 20 10-03-08 01:51 AM
[PSP] Wild Arms XF [已售] imgahou 手提遊戲機討論版 53 12-17-07 07:29 PM
[PS2] Wild Arms ~The 5th Vanguard~ [已售] neo2046 電視遊戲討論版 98 01-10-07 12:21 AM

現在的時間是 10:06 PM

手機版 | APP版