Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 03-02-02, 11:20 AM   #26
kintaro 
Guest

註冊日期: Dec 2001
TO nerv173,

限定版好像沒有多送一隻碟啊, 只是DVD碟面用了彩色印製 (日版普通版沒有啊), 跟行版一模一樣. (行版不論普通版或初回限定版也是用彩面)

另外, 我已經玩左五個鐘左右, 我覺得哩隻GAME除左Load碟較慢 (搞到我好想買HDD), 同埋步行時速度略為慢之外, 其他一次都做得非常之出色 (除了背景音樂, 因為頭兩個鐘是幾乎沒有背景音樂可言), 特別是故事部份, 簡直是超正, 當我玩到バージル中尉因為唔想死而搶了シオン用來控執班合成人類的操控器時, 之後シオン再同佢理論說如果佢就咁引爆了班合成人類o既自爆裝置就等同剝奪左佢地o既生存自由同埋人權o既時候, 我連眼淚水都出埋 (班合成人類在地上爬下爬下個樣實在太可憐, 而且仲滿身鮮血), 之後佢當然係照樣啟動左佢地o既自爆裝置喇! 點知自爆裝置啟動後未能完全將所有GNOSIS消滅, 就係シオン以為死硬o既時候 (這段亦非常感人, 因為會有段灰白畫面講シオン回憶以前o既o野....大概每個人死之前都會這樣做吧?) 超級型女KOS-MOS突然出現將兩人救返, 之後仲有一段非常精彩o既打鬥鏡頭, 嘩~~~~~真係搞到我越o黎越鐘意KOS-MOS喇, 真係超型!

如果你地仲諗緊哩隻GAME值唔值得買o既話, 我勸你地唔好諗喇, 快d買喇, 唔玩絕對係你地o既損失~~~~
kintaro  目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-02, 11:30 AM   #27
Legends
黑林首領

Re kim.
暫時,我比較喜歡 MOMO.好可愛.
Legends 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-02, 11:31 AM   #28
Matthew Wong
Game Master
潛艇基地56號

TO kintaro,

真係咁正?
我未到呢度,仲係基地﹗
kos mos 真係超型﹗我都好鍾意呢個角色﹗

[ March 02, 2002: Message edited by: kintaro ]

起來﹗起來﹗起來﹗起來﹗

"You better do the right thing instead of do the thing right!"

中左neverland毒..........玩GOCIV玩到停唔到手﹗
Matthew Wong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-02, 11:41 AM   #29
kintaro 
Guest

TO Legends,

MO MO其實係咪成日出現o個個迷之少女? 我暫時未玩到佢加入o既劇情, 所以未知佢o既性格係點..不過可能KOS-MOS個款同冷酷o既性格實在太型, 所以我真係好喜歡哩個角色! (我仲係隻巡洋艦入面咋, 因為實在有太多道具拎, 我唔想Miss左機械人o既パーツ同埋d重要道具)

TO Matthew,

快d玩喇, 打打下你就知正架喇, Xenosaga不論係戰鬥系統或故事都達一級水準, 總之又係一隻玩到唔停得手o既RPG, 而我覺得故事同戰鬥部份所佔o既平率真係一半半, 而唔係故事多過戰鬥囉! (哩點特別可以係開頭發現, 因為一開始打完大概一個鐘之後就會有返差唔多成粒鐘o既劇情, 真係好平均)
舊 03-02-02, 11:47 AM   #30
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
Unhappy

當你見到kos-mos射殺中尉你會點諗呢....

舊 03-02-02, 11:48 AM   #31
Legends
黑林首領

To Matthew,金仔.
遲d去到五人同時合流的時候,重正!睇完個part之後,我又變番超強氣,
遲d等你地試下咩叫"超強氣"既威力啦.
Boost那個
系統是指畫面右下角,如果角色能源bar儲滿一行之後,就可以正式
用boost了,不過要在其他角色中,配合那四個垂直長方形的格子的
選擇,如boost左之後,該垂直長方形的格子內表示的能力,就會相應
增加.不過我試過好多次,都好似和普通冇咩分別.
舊 03-02-02, 11:49 AM   #32
Legends
黑林首領

TO KIM.
唔係.你放心啦,之後係可以去番之前去的地方.

[ March 02, 2002: Message edited by: Legends ]

舊 03-02-02, 11:49 AM   #33
Rance
The One
ガハハ

TO Legends,

NONONO~~~
boost係用黎搶先行動架!

[ March 02, 2002: Message edited by: kintaro ]

舊 03-02-02, 11:50 AM   #34
kintaro 
Guest

Cool

TO Rance,

我會好開心, 因為條友係一個貪心怕死o既人, 以KOS-MOS o既性格 (佢個名好似係等於秩序) 絕對有可能會殺死d咁o既人, 如果真係有段咁o既劇情我會覺得好正!
舊 03-02-02, 11:51 AM   #35
Rance
The One
ガハハ

TO kintaro,

睇多幾段你就知kos-mos好恐怖...

舊 03-02-02, 11:52 AM   #36
Legends
黑林首領

TO Rance,

可唔可以詳細D!

舊 03-02-02, 11:56 AM   #37
kintaro 
Guest

TO Rance,

真係? 咁我都係唔睇PROJECT ARMS住喇, 都係去玩多陣先, 今晚如果發現KOS-MOS o既恐怖o野我一定會再上來講講自己o既感受!

舊 03-02-02, 11:58 AM   #38
Rance
The One
ガハハ

to Legends:

右下角你咪見到有角色個樣o既,呢度係表示一個回合內邊個角色可以行動,用boost可以令呢個表冇o既角色o係o個個回合內行動,即係多左一次行動o既機

舊 03-02-02, 12:07 PM   #39
Legends
黑林首領

下. 原來係咁.放工後,番屋企試下先.THANK YOU VERY MUCH.
舊 03-02-02, 12:17 PM   #40
Rance
The One
ガハハ

順便補充下,右下角有個長方框係另外一個系統event slot,入面會順序轉換4個能力

呢4個能力值會影響行動中o既角色(不分敵我),例如critical up等....

另外係唔使驚執漏寶物,因為有功能係可以返去以前d地圖再探索o既

舊 03-02-02, 01:11 PM   #41
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
22,與マーガリス戰鬥(強制戰敗)

30,シオン、ケイオス、モモ、ジギー、KOS-MOS.成為同伴,任選3人進行戰鬥,(排列最低者為顯示人物).目標係去閘口消滅敵人.

22.唔係架,我打贏左(跟住係引爆炸藥然後閃左,唔知一唔一樣)

30.顯示人物係0係menu->charactor用正方掣揀

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-02, 01:22 PM   #42
Legends
黑林首領

TO SUGI
22.(咁你好勁喎.我打佢的時候,佢D招好鬼形,所以咪試下戰敗羅,點知又唔GAME OVER,所以我咪以為一定死羅.)通常遊戲唔會設定到咁難打的(我的經驗)不過結果和你一樣.
30.咁即係原來有兩種設定既方法.
舊 03-02-02, 01:44 PM   #43
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

PSN  IDhigurash66442088
引用:
Originally posted by Legends:
[QB]TO SUGI
22.(咁你好勁喎.我打佢的時候,佢D招好鬼形,所以咪試下戰敗羅,點知又唔GAME OVER,所以我咪以為一定死羅.)通常遊戲唔會設定到咁難打的(我的經驗)不過結果和你一樣.
[QB]

唔算難打,MOMO0係後面個個TURN幫ZIGGY回復,睇佢儲野想出超必就GUARD...不過好哂道具(俾MOMO用左成5,6個EP回復中)
我0岩0岩打完GNOSIS內部隻BOSS,呢隻仲難打,兩架OPTION加埋每TURN位位200,隻野本身一拳又200,試過一野CRITICAL500幾添.... (0個陣平均HP500~600)

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-02, 06:48 PM   #44
msz006
私の紗夢は可愛です~
六蚊玩倒舖

msz006!!Xenosaga遊玩隊加入!!
各位請多多指較
msz006 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-02, 07:24 PM   #45
simdao
Senior Gamer

ASIA version can not use HDD ?
thanks
simdao 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-02, 07:34 PM   #46
Legends
黑林首領

HELLO 你好阿? MSZ006.歡迎一起釣大魚.
舊 03-02-02, 08:36 PM   #47
Rance
The One
ガハハ

引用:
Originally posted by Sim:
ASIA version can not use HDD ?
thanks

係得o既

舊 03-02-02, 08:37 PM   #48
Rance
The One
ガハハ

死啦,我羅少左個passsport冇得玩鑽野....

舊 03-02-02, 08:38 PM   #49
Legends
黑林首領

鑽咩?
舊 03-02-02, 08:40 PM   #50
Rance
The One
ガハハ

有個mini game玩鑽野
我而家淨係得battle ring同card game...

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
XB/GC PSO Episode I&II 討論區 參 magnum 攻略及心得交流區 404 06-05-04 11:47 AM
RO 討論區 VOL.14 之 夢幻之島(2) 小嘉 PC電腦遊戲討論版 961 07-11-03 02:07 AM
Metal Slug 3 討論區 Q頭 攻略及心得交流區 39 07-06-03 12:21 AM
ETC Xenosaga Drama CD neo2046 Neo Music UNIVERSE 0 08-28-02 02:49 PM

現在的時間是 06:06 PM

手機版 | APP版