Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-23-18, 09:56 AM   #276
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
(原本尋晚想等viu更新,結果等到2點半都未出..今朝先睇番)

[拍手,可口可樂]小茜補完計畫大成功

舊gridman大戰用番手繪味道就是特別好,不過唔係話之前3D做得差

而家睇番轉頭成個故事根本就很單純,睇人推測內容反而仲過癮w
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-18, 10:03 AM   #277
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
要拍電影真人版?
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-18, 10:55 AM   #278
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
樓上有暴力式劇透

最終回很好,強力作畫又有點EVA,讚

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-18, 11:03 AM   #279
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: 細路翔 查看文章
依套野完美解釋左買兩隻股打算分散投資

最後兩間野原來係同一間母公司既慘劇

果然圓谷出品唔需要腦補太多,就係一個粗腿jk玩網遊將自己捏成眼鏡巨乳,最後路過既正義外星人借左坐佢隔離位單戀佢既甜美小正太(?)黎做usb

簡單直接暴力既劇情
呢個總結我比滿分

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-18, 11:26 AM   #280
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
基本上都解釋曬
係唔明揀裕太原因

變番特攝版樣+OP好燃b

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-18, 11:45 AM   #281
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 真!DC 查看文章
基本上都解釋曬
係唔明揀裕太原因

變番特攝版樣+OP好燃b
在設定所有人都是喜歡茜的世界,只有裕太(本尊) 是喜歡六花的,所以選他

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-18, 11:57 AM   #282
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
EVA式得來呢個補完計畫我睇得明
出初代個下真係
最後一鏡更加係神來之筆
不過條女乜水(演員)

此篇文章於 12-23-18 12:00 PM 被 尼路 編輯。
尼路 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-18, 11:58 AM   #283
C.Ryo
Game Master

Nintendo Switch ID4426 5495 5212
裕太應該係jK神喺現實世界中傾慕嘅對象掛? 神係自分世界中創造個小鮮肉的奶油應該被gridman看透了才上佢身喇

奸笑blog更新

看來雨宮哲對大張展現的愛已經傳達得到了,大張會為奸笑合金畫初回封面外套

舊 12-23-18, 12:02 PM   #284
C.Ryo
Game Master

引用:
作者: 尼路 查看文章
EVA式得來呢個補完計畫我睇得明
出初代個下真係
最後一鏡更加係神來之筆
不過條女乜水(演員)
咪係現實的JK神 這個是誰演唔重要,接番特攝世界真神來呢

此篇文章於 12-23-18 12:08 PM 被 C.Ryo 編輯。
舊 12-23-18, 12:07 PM   #285
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: C.Ryo 查看文章
咪係現實的JK神
我意思係邊個演,我見有人話係上田

舊 12-23-18, 12:08 PM   #286
gingq7

註冊日期: May 2008
算係完整收尾(?)
除左無解釋咩係Hyper Agent和4個新世紀中學生係乜水, 亦無解釋點解安奇可以變Grid Knight

而四眼都係無乜用
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-18, 12:25 PM   #287
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
真是接返現實世界
呢套動畫來架下嘛
如果多D經費應該可以出返來特攝打
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-18, 12:40 PM   #288
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: gingq7 查看文章
算係完整收尾(?)
除左無解釋咩係Hyper Agent和4個新世紀中學生係乜水, 亦無解釋點解安奇可以變Grid Knight

而四眼都係無乜用
有解到啊

中學生 是電光超人來這世界時被攻擊時分裂出來的

超級代理人是 超級世界派來的代理人

超級世界是什麼 ?
第1部有說 (這次動畫是第2部)

超級世界 你當M78星咁
在第1部時派了一個超人 落黎地球的電子世界捉 敵人大佬
第1部時打敗了大佬 (原來扮死逃了)

之後第2部 就是大佬把粉紅引導去到電子世界做神的故事

對了 第1部當然是指日版
美版唔關事...但台灣人只看過美版 所以好難明(台灣只播了美版,香港日版美版都播過)
-----------------------------------------------------
安奇的特性是copy
一直copy 超人特性 最後變成超人型怪獸
沒問題

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊

此篇文章於 12-23-18 12:43 PM 被 pet3 編輯。
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-18, 12:48 PM   #289
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: C.Ryo 查看文章
咪係現實的JK神 這個是誰演唔重要,接番特攝世界真神來呢
可惜同我想像最後一集全集都係真人特攝去拍差咁d 而家只係一個美人伸腰

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-18, 12:57 PM   #290
C.Ryo
Game Master

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
可惜同我想像最後一集全集都係真人特攝去拍差咁d 而家只係一個美人伸腰
呢套始終係trigger向円谷攞奶神合作產品,trigger今次可算超額完成咗一套上徍繼編了

舊 12-23-18, 01:19 PM   #291
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
之前有集有個寫實畫風男人講電話
到底係乜人a

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-18, 03:11 PM   #292
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: s2001154 查看文章
真是接返現實世界
呢套動畫來架下嘛
如果多D經費應該可以出返來特攝打
人家圓谷就係特登出動畫嚟吸二次元宅,點會走返回頭路
特攝宅繼續睇返超人,二次元由電光超人去開發

而且出年又有機動ultraman,只可以話2018呢一年圓谷野心好大

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-18, 03:52 PM   #293
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: 呂鳳仙 查看文章
人家圓谷就係特登出動畫嚟吸二次元宅,點會走返回頭路
特攝宅繼續睇返超人,二次元由電光超人去開發

而且出年又有機動ultraman,只可以話2018呢一年圓谷野心好大
特攝系唔夠拉打鬥(玩具銷量上)
只能向其他方面埋手

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-18, 04:04 PM   #294
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
講真睇番呢兩年d咸蛋造型真係接受唔到...(利申冇睇過片只用造型來講)
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-18, 04:12 PM   #295
肉羊哩咖
griffin611

都叫做解釋咗個由來,打得又好睇,原版GRIDMAN改畫風係驚喜,不過點解之後主角班友可以繼續「生存」嘅?

咁多隻手去摸個女,好工口啫~~~

最後係咪暗示咗會有續集?

舊 12-23-18, 04:19 PM   #296
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
都叫做解釋咗個由來,打得又好睇,原版GRIDMAN改畫風係驚喜,不過點解之後主角班友可以繼續「生存」嘅?

因為電子世界不是粉紅創造

第1部時已經存在電子世界的居民

就算六花等人是新製作的
但已經是存在 不會因為主人走後就會消失
否則安奇一早死左

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-18, 04:24 PM   #297
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章

依套野你當係digimon,電子世界既主角眾本身係一堆史箂姆

茜同last boss只係兩個外來種奪取gm權限後幫堆史箂姆捏左個人類造型

所以茜回到現實就等於電子世界既六花可以左擁右抱開後宮

然後GRIDMAN根本係黎打醬油,仲有電子世界既裕太單戀六花到底等唔等於現實世界既裕太都係鐘意茜係一個謎

要等bd特典搵真人拍一集補完了

英國說大家抱團死

此篇文章於 12-23-18 04:31 PM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-18, 04:47 PM   #298
地場衛
燒肉配白飯!美味!!

註冊日期: Jul 2002
我較在意最後真人個鏡頭,左上角個公仔係邊個

睇唔清楚,茜公仔?

\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/來!!大家一齊高呼蘿莉同乙女都係真真正正的王道!!!\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/

快制作向陽素描第五期&向陽版廢怯少女!!!
地場衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-18, 07:27 PM   #299
fxi
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
點解....真人唔係宅男來咩(欠打)
fxi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-18, 07:41 PM   #300
肉羊哩咖
griffin611

未睇第一部,謝各位解答

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「刀使ノ巫女 刻みし一閃の燈火」OVA決定! supermanlady 日本動漫畫討論版 49 01-11-21 07:31 AM
TYPE-MOON/Marvelous「Fate/EXTRA Last Encore」<イルステリアス天動説> 放送終了 supermanlady 日本動漫畫討論版 171 03-23-19 04:42 PM
円谷プロダクション「怪獣娘 (黒)」2018年11月23日 期間限定上映決定! supermanlady 日本動漫畫討論版 12 10-10-18 02:02 PM
「Project D」アニメ化 supermanlady 日本動漫畫討論版 0 07-02-17 07:17 PM
[動畫] イシイジロウ「Under the Dog」アニメ化 supermanlady 日本動漫畫討論版 5 08-05-16 01:54 AM

現在的時間是 07:50 AM

手機版 | APP版