Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-28-12, 12:52 PM   #226
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
引用:
作者: mikemike 查看文章
有阿隆和豪鬼喎
好好睇
點止,仲有李小龍
點解司令要教響截拳道的?
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-12, 12:52 PM   #227
greatultraman
Crazy Gamer
黒き悪夢ナナリー

註冊日期: Sep 2004
點解呢套D人咁鐘意玩自爆?
明明已經用左拘束技, 用正常必殺技都得啦

舊 01-28-12, 05:22 PM   #228
Samng
Game Master

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: greatultraman 查看文章
a. 因為升lv時點左絕唱技, 未用過咪用下lo
b. 同樣係叫wing 所以學Wing Gundam 咁玩自爆
c. 翼睇完劇本頂唔順劇情發展索性自爆退場 (臨唱前重溫馨提示響記得要自爆)
d. 寫劇本果個想住水樹黎寫,結果太興奮引致腦充血變成腦殘

舊 01-28-12, 05:37 PM   #229
神秘過客
God of Gamer
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
引用:
弊在佢家陣用拘束技+自爆完, 敵人都仲可以有命逃走呢...
都唔知爆黎做乜, 一係就同歸於盡收工啦

不過翼自爆完後回頭七孔流血果幕, 真係仲得人驚過 another 入面的雨傘插喉

舊 01-28-12, 05:40 PM   #230
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 神秘過客 查看文章
不過翼自爆完後回頭七孔流血果幕, 真係仲得人驚過 another 入面的雨傘插喉
的確

唔係預先有截圖睇咗的話真係嚇死,隻眼啲血仲要係KEEP住咁流…
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-12, 08:21 PM   #231
fiendray
未来は僕らの手の中

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch ID8526-5981-1889
3DS Friend Code0860 3263 4537
自爆都可以唔死(兩者都是),生命力真係好強大
感真係唔明,點解同樣用自爆既奏,一唱完就變成灰
fiendray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-12, 08:33 PM   #232
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: fiendray 查看文章
一個nt,一個強化人你話邊個短命d?

舊 01-28-12, 08:45 PM   #233
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

引用:
作者: fiendray 查看文章
奏本身都唔係真正合適者, 你見佢開頭又吐血又打藥至用到個裝置就知啦
不過今集開頭的奏同第一集時好大反差, 性格大變咁

雖然個劇本要搵呢D設定黎將奏個角色死得合理化,
但我覺得佢一開波就整死奏係一個錯誤就是啦

舊 01-28-12, 08:47 PM   #234
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
引用:
奏本身都唔係真正合適者, 你見佢開頭又吐血又打藥至用到個裝置就知啦
不過今集開頭的奏同第一集時好大反差, 性格大變咁

雖然個劇本要搵呢D設定黎將奏個角色死得合理化,
但我覺得佢一開波就整死奏係一個錯誤就是啦
一開始都話響死左,我而家追呢套野都係為左睇佢點死
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-12, 10:22 PM   #235
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
李小龍、豪鬼、龍都出哂

奏原來都係用藥先成為到
翼絕唱完都唔消失..因為係水樹配音吧

戰鬥繼續超頹

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-12, 08:05 PM   #236
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
點解水樹絕唱會令我諗起廬山亢龍霸

絕唱但唔死得, 呢D仲唔係主角威能??

豪鬼.....

舊 01-30-12, 12:10 PM   #237
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
金子彰史
「歌いながら戦うというのは“ちょっとした勘違い”から生まれた」

此篇文章於 01-30-12 06:14 PM 被 money 編輯。
money 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-12, 05:09 PM   #238
money
◆.西野司命.◆

人物歌賣到萬3枚
唔錯唔錯
OP 相信下星期突破7萬

*6 13,140 13,140 ツヴァイウィング
14 *5,826 67,057 水樹奈々

舊 02-01-12, 06:58 PM   #239
money
◆.西野司命.◆

闇の奥底に輝く悪意は、明日を見失った少女に向かい、痛みこそが絆と囁く。
静かに広がる脅威を知る者は無く。知る時はもう、引き返すことすら許されない。

#5 『なお暗き深淵の底から』
共振と共鳴、凶暴なる咆哮。
またひとつ君は、君を喪失していく。

舊 02-01-12, 07:06 PM   #240
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
第2張海報圖...
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-12, 12:38 PM   #241
money
◆.西野司命.◆

舊 02-03-12, 11:27 PM   #242
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

對呢套野D 劇情都無咩好講了, 響集集都暴走...
唯一想吐糟的是惡役妳點解要講英文 + 裸體呀?
博士今集個樣腹黑到咁仲唔係幕后黑手? 放髮後個髮型同裸女九成相似..
至於第二嫌疑犯, 一定係懶好人得過份的經理人....
按照老土劇情發展的話, 這兩人真係不二之選

此篇文章於 02-03-12 11:30 PM 被 神秘過客 編輯。
神秘過客 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-12, 11:39 AM   #243
hitachi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
接電話要裸體果然是禮貌, 這是第3個吧
hitachi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-12, 12:20 PM   #244
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
集集都暴走......

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-12, 12:30 PM   #245
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: メソウサ 查看文章
每集虐待一件
Happy Tree Friends?

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-12, 03:07 PM   #246
greatultraman
Crazy Gamer
黒き悪夢ナナリー

註冊日期: Sep 2004
引用:
對呢套野D 劇情都無咩好講了, 響集集都暴走...
唯一想吐糟的是惡役妳點解要講英文 + 裸體呀?
博士今集個樣腹黑到咁仲唔係幕后黑手? 放髮後個髮型同裸女九成相似..
至於第二嫌疑犯, 一定係懶好人得過份的經理人....
按照老土劇情發展的話, 這兩人真係不二之選
都唔駛懷疑呢, 裸女把聲根本就係澤城

舊 02-04-12, 04:17 PM   #247
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
都唔駛懷疑呢, 裸女把聲根本就係澤城
澤城把聲真係太易認
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-12, 06:06 PM   #248
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

雖然覺得把聲熟, 但睇raw時無留意cast list
或者佢玩爆冷澤城配兩個角色呢

岩岩專心睇多次至發現到博士帶返黎個箱有血跡

此篇文章於 02-04-12 06:49 PM 被 神秘過客 編輯。
神秘過客 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-12, 07:30 PM   #249
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
天國的奏依然有戲份
彩陽個角色原來做炮灰..不過睇個樣會洗白吧

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-12, 07:40 PM   #250
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

根本上套野每集o既模式都係一鬼樣....

背景解說 > 奏 x 翼片段 > 戰鬥 > 響暴走

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 上松範康 新作コンテンツ進行中 money 日本動漫畫討論版 0 11-11-14 11:10 PM
[PSV] 金子彰史 新作ゲーム 解禁了 (魔法科高校劣等生) 負責人不是他哈哈 l 留用wild arms... 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 1 05-23-14 06:04 PM
[動畫] Leaf「WHITE ALBUM 2」#11「雪が解け、そして雪が降るまで(後編)」丨サテライト制作 money 日本動漫畫討論版 1003 01-02-14 10:33 PM
[動畫] 第17回アニメーション神戸賞発表 個人賞:上松範康 money 日本動漫畫討論版 0 10-13-12 11:28 AM
[MOB] スクエニ X 金子彰史 RPG新作「星葬ドラグニル」丨CV:木村良平 水樹奈々 money 手提遊戲機討論版 0 03-29-12 11:34 PM

現在的時間是 07:57 PM

手機版 | APP版