Games Animation Forum  

返回   Games Animation Forum > 其他 > H-GAMEの部屋

主題工具 顯示模式
舊 09-05-11, 03:06 PM   #1
stcdavidhk
God of Gamer

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
打了半天都未CLEAR最後那兒,弱!

希望今晚可以CLEAR了吧

版頭追加這個,這個肯定資最齊了
http://alice.xfu.jp/chara.html
該網站拒絕顯示此網頁

入唔到...
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-11, 08:12 PM   #2
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
終於爆了……ending我有少少無奈……

Lia這個做法我倒認為正確,不過相對來說看到三位正老婆(笑,查實我個人連謙信也計的)望著rance,卻感到自己未能取代到那個人時,我更感到可悲(殘忍的說,還真希望alicesoft在最後讓玩家選自己心中的正妻,雖然這好像不太像rance這傢伙的作風啦)

還有真boss未ko,太變態了,慢慢再玩吧~

下集應會回歸戰略遊戲吧?
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-11, 09:36 PM   #3
Oscarzero
Game Master
VT魔人

註冊日期: Jun 2004
XBox Live GamertagOscar Zero
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
終於爆了……ending我有少少無奈……

Lia這個做法我倒認為正確,不過相對來說看到三位正老婆(笑,查實我個人連謙信也計的)望著rance,卻感到自己未能取代到那個人時,我更感到可悲(殘忍的說,還真希望alicesoft在最後讓玩家選自己心中的正妻,雖然這好像不太像rance這傢伙的作風啦)

還有真boss未ko,太變態了,慢慢再玩吧~

下集應會回歸戰略遊戲吧?
謙信唔會係正妻, 因為日本代表係香姬
謙信係會同瑪莉亞, 志津香(?)一樣一世做情人啦

好難講
好明顯9=Helman, 10=魔人戰爭 (應該無其他枝節啦掛)
9應該係Helman大亂, 蘭斯如何幫助巴頓重返王位+食佢細妹
10就係蘭斯統領全人類同魔人開戰(雖然唔知點開, 好可能同鬼畜王有分別)
Alicesoft應該唔會兩隻都整戰略掛?
所以我估9係RPG, 10係SLG

舊 09-05-11, 10:58 PM   #4
stcdavidhk

想問一下,爆左機有冇2周目/繼承/隱藏野??

同埋想問'寶石'點拎ga?

此篇文章於 09-05-11 11:54 PM 被 stcdavidhk 編輯。
舊 09-06-11, 09:05 AM   #5
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: stcdavidhk 查看文章

應是KO了真奈落王才有2周目(不過聽說隱藏要素不太多)

寶石是隨機在在紅寶箱找到的(我暫時只拿過一次而己……)
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-11, 09:56 AM   #6
小Ray
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:

就如阿鐵所講, 打倒真奈落王就會開二周
難度變兩倍世界..
所有Quest重置
所有人去返 Lv 10 , 如之前已升滿等就會提高3等..

隱藏野暫時未聽到, 但好似話打寶出 lv40 既野高 d 囉..

以上都係聽返來

anyway, 冇新Quest同要素下..冇乜心機再玩 lu
小Ray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-11, 09:46 PM   #7
aile1993
Junior Member

註冊日期: Dec 2009
我想問下...

我隻rance一放到前列去打任,每次中途就會離開
放後列就無問題...點解咁
aile1993 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-11, 10:13 AM   #8
小Ray
Crazy Gamer

引用:
作者: aile1993 查看文章
我想問下...

我隻rance一放到前列去打任,每次中途就會離開
放後列就無問題...點解咁
係咪裝左黑色的指輪 ?
舊 09-07-11, 01:28 PM   #9
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
果然同大帝國一樣真係出1.1 patch
唔打住係正確的
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-11, 11:51 PM   #10
彼岸花
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
果然同大帝國一樣真係出1.1 patch
唔打住係正確的
個更新唔洗由頭開始
可以中途使用~
唔洗驚

弱音IC:とある白沢の慧音先生---EX:C-117 G-112 E-100 P-88 TC-60 97.56322%
舞い舞いIC:BBA88---任何難度対戦/SYNCプレイ募集中~
彼岸花 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-11, 11:45 PM   #11
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
http://www.nicovideo.jp/watch/1313620401

隻GAME未玩
但.....佢竟然係女
蘭斯冇對佢出手掛?

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-11, 07:33 PM   #12
小Ray
Crazy Gamer

引用:
作者: 埃及使者 查看文章
http://www.nicovideo.jp/watch/1313620401

隻GAME未玩
但.....佢竟然係女
蘭斯冇對佢出手掛?
玩完你就知
舊 09-10-11, 08:37 AM   #13
fantast
↘SSR子宮3♪

註冊日期: Jan 2005
XBox Live GamertagFantasts
其實updata左之後冇左鎚要練乜
我到家陣都未updata

2014/8/25 4:10am, 2014/9/6 4:30am, 2014/11/28 3:00pm, 2015/4/4 2:30pm, 2015/6/25 4:33am
2015/7/29 6:05pm, 2015/8/12 8:00am, 2015/8/22 12:00pm, 2015/9/4 11:20pm, 2015/9/6 4:29am
2015/9/7 1:16pm, 2016/3/19 3:01pm, 2016/4/18 10:26am, 2016/6/3 10:37am
fantast 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-11, 07:30 PM   #14
小特特
薔薇騎士団

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code1805 2977 8497
PSN  IDardnades-jpn
マジック\/

鈴女個event好痛

Blog

pixiv
小特特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-11, 12:03 AM   #15
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
依排玩番戰國rance再玩番rance 6,原來威風凜凜的ウルザ以前甘慘

NINTENDO FDCODE:4098 5464 9475
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-11, 10:21 AM   #16
Metatron
^o^)/\(^o^

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code154 265 384
PSN  IDsflam
XBox Live Gamertagmetatronsflam
ランス・クエスト アップデータver.1.15公開

開場 18:00 開演 19:00
5月3日(水祝) 大阪/フェスティバルホール
開場 15:00 開演 16:00

メタトロン^o^)/\(^o^けこさま
Metatron 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-11, 10:28 AM   #17
b_boy
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: Metatron 查看文章
ランス・クエスト アップデータver.1.15公開
已安
盾兵無得廚盾反了, 盾反3星要好多點

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-11, 06:09 PM   #18
小特特
薔薇騎士団

打唔嬴真奈落...剩番呢個questOTL

Blog

pixiv
舊 09-29-11, 07:12 PM   #19
b_boy
↘呆~

引用:
作者: 小特特 查看文章
你lv幾?
盾反3一定要有

淯底可保一世平安
舊 09-29-11, 07:35 PM   #20
小特特
薔薇騎士団

引用:
作者: b_boy 查看文章
你lv幾?
盾反3一定要有
咁囉,キバ子可以換走
盾反3得サチコ有,但唔夠硬,幾下就死

Blog

pixiv
舊 09-29-11, 07:43 PM   #21
b_boy
↘呆~

引用:
咁囉,キバ子可以換走
盾反3得サチコ有,但唔夠硬,幾下就死
你反無星喎, 無星得10%機率發動, 唔夠頂
& 復活補血一定要有

淯底可保一世平安
舊 09-29-11, 07:47 PM   #22
小特特
薔薇騎士団

引用:
作者: b_boy 查看文章
你反無星喎, 無星得10%機率發動, 唔夠頂
& 復活補血一定要有
封印兩下就無得做野,クルックー郁到之前已經死左之類
換番サチコ入去就攻擊力輸出不足OTL

Blog

pixiv
舊 09-29-11, 07:56 PM   #23
屈紳士
Senior Gamer
上下華盛頓

註冊日期: Oct 2005
引用:
我係無盾兵狀態下KO真奈落…
或者您考慮下呢個陣形

リズナ ランス (隨便一個高攻擊輸出)
ウルザ 鈴女

ウルザ、リズナ、鈴女均裝上優先座席
三人若能在真奈落出手前將
全体防御付与、ジャクタイン及毒付与手裏剣成功使出,
理論上贏面已經超過60%,
之後就睇運氣同高攻擊輸夠唔夠…

(p.s.真奈落補HP時ジャクタイン同毒狀態會解除)

屈紳士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-11, 08:50 PM   #24
stcdavidhk

想問一下,カロリア點拎?
舊 09-29-11, 09:03 PM   #25
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
想問一下,カロリア點拎?
蘭斯城完成個QUEST爆兩次(好似係)
完全唔洗打唔洗剩
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
蘭斯8 rance quest可予約了( wow左?) johnlam H-GAMEの部屋 0 05-05-11 11:23 PM
有冇人有玩alice soft新出o個隻game? 亞瑪迪拉 H-GAMEの部屋 197 07-14-05 12:43 AM
ALICE-SOFT 新作:「大番長」 彩子 H-GAMEの部屋 48 12-18-03 11:58 AM
ALICE SOFT新作 |0| H-GAMEの部屋 2 04-02-03 11:17 AM
ALICE SOFT新作「DALK外伝」「Rance5D」製作告知 彩子 H-GAMEの部屋 2 06-29-02 11:59 AM

現在的時間是 03:20 AM

手機版 | APP版