Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-03-17, 06:21 PM   #2676
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
作者: ShinDou 查看文章
點勁法﹖精神好難谷喎
https://www.youtube.com/watch?v=rjND...ature=youtu.be

舊 09-03-17, 06:30 PM   #2677
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
咁堅秒到8千萬血,但要抽到2隻再搭FD1齊推精神先做到,淨係推1隻精神都好難 @@
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-17, 01:40 AM   #2678
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDIris02320
試玩一隻推到近800......都已經痛過有過900攻既能力

舊 09-04-17, 07:04 AM   #2679
ShinDou

9百攻2刀﹖9百攻以2刀黎講好低咋喎 @@ 2刀最盡可以千2攻
舊 09-04-17, 12:52 PM   #2680
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

拳妹2刀都過到千攻,而家比晒精神既裝佢用……

舊 09-04-17, 01:39 PM   #2681
ShinDou

拳妹谷精勁唔勁得過你隻千1攻土槍? 打魔人
舊 09-04-17, 09:18 PM   #2682
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

引用:
拳妹谷精勁唔勁得過你隻千1攻土槍? 打魔人
正常當然係土槍,始終千1攻唔係流……

而家玩緊雙拳妹……頭先試左鐵巨人……用3連基本可以4局殺

舊 09-04-17, 09:38 PM   #2683
ShinDou

其實應該係巨人魔防極低所以可以咁秒,拳妹招野睇隻怪魔防但計自己魔精又當物理會食KILLER所以先咁勁,你試下用黎打12武具OR其他降臨應該扣少好多﹖
舊 09-04-17, 10:37 PM   #2684
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

引用:
其實應該係巨人魔防極低所以可以咁秒,拳妹招野睇隻怪魔防但計自己魔精又當物理會食KILLER所以先咁勁,你試下用黎打12武具OR其他降臨應該扣少好多﹖
12武具欠棺材同佐助……

降臨就欠鐵巨人同爆彈家族……

除爆彈家族……其餘3個都係唔夠裝打唔到……

佐助刀改左130攻

舊 09-05-17, 02:06 AM   #2685
GP03D
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
見你地個個都用飛中錫哥真高興。。。但係我諗都好多人課,SE今個月條數梗定好靚。。。
我都係忍唔到課左,full step先中到隻。。。我諗我近500張飛只中過一次虹。。rydia...

我有好幾個fd都千七攻以上,咁多都咁齊trust...
有個千八攻既fd絕對大力過千二双刀,不過問題係你要上到千八就真係。。。

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-17, 07:02 AM   #2686
ShinDou

兩手千8難過2刀千2好多,錫生兩手千8要中2隻CLOUD 2隻冰女,再加堆最強加攻裝
舊 09-05-17, 11:48 AM   #2687
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

基本上2刀千2同2手千8都係要好多TM野先做到...

但2刀千2就會易些少...因為唔係用錫生把正宗做主武...

舊 09-05-17, 02:25 PM   #2688
GP03D

片手係咪都有cap?600%?
我見千八攻既放一個冰女tm一個45攻既,加2個雲tm同2個刀極已經千八。。

舊 09-05-17, 04:43 PM   #2689
ShinDou

兩手持max300%,極意系都係max300%
舊 09-05-17, 10:52 PM   #2690
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

鐵巨人一過半個下發癲原來係完全回避不能.......

即係要個下做即死復活/分身先可以補命...........

舊 09-06-17, 03:02 AM   #2691
GP03D

引用:
咁平時既攻+30%個d都係計埋落極意到?

冰女tm個真兩手唔係加多過50%咩?我見千七,八攻既fd都當50%咁set既。。。
如果係咁錫哥用2個雲tm+冰女tm+自己把正宗就已經爆左兩手,其他加落極意到?

點解我錫哥裝兩手持加攻會多過刀之極意既,唔係都係加50%咩?

舊 09-06-17, 07:04 AM   #2692
ShinDou

冰女係攻加40再加真兩手持,係多過就咁50%好多,所以個個都係兩個CLOUD,兩個冰女,兩個極意,頭甲全加攻

兩手持係加全身所有裝備夾埋既攻,其他加攻既技係加個人本身能力既攻

你全身裝晒攻裝,正宗150+頭45+甲15+兩隻冰女80=290,你加個50%兩手持落去已經加145攻

個個人本身應該都係得百幾攻,極意50%點加都係加得幾十唔過百

所以點解2刀最多千2,兩手可以千8

其實如果有KILLER既話將極意換KILLER應該仲痛好多,雖然睇落低D攻

此篇文章於 09-06-17 07:19 AM 被 ShinDou 編輯。
舊 09-06-17, 09:11 AM   #2693
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
兩手持的300%和極意類的300%算法不一樣就是.

兩手持是直接裝備加的攻擊總和算上去

極意類是素身能力

舊 09-07-17, 01:52 AM   #2694
GP03D

冰女個真兩手持加幾多%攻架?唔計本身個40攻如果都係50%點解又會叫真?

舊 09-07-17, 07:05 AM   #2695
ShinDou

因為加埋兩手佔有,所以叫真,bartz果個兩手持唔加兩手佔有
舊 09-08-17, 03:12 PM   #2696
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

冇光耀做100物回好難.......

舊 09-10-17, 03:26 PM   #2697
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

王子同蔥騎覺醒啦…

舊 09-10-17, 03:44 PM   #2698
ShinDou

2隻我都冇,不過下期D技覺醒好似好伏,應該唔駛晒石覺了,新POOL隻光洋軍師都唔似會勁,應該連石飛都可以唔駛射,全力繼續射FF7 POOL
舊 09-13-17, 05:10 PM   #2699
okabe

註冊日期: Aug 2002

送張100% 5星卷都唔怕死喇...
30%有咩用
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-17, 05:34 PM   #2700
ShinDou

係囉而家咁多5星就算保5星都唔方中到想中果隻啦,今朝冇料虹左又係中過既roy,1隻就夠,再多都冇用,又得12武具有機會用下

想中cloud or 冰女 or其他打手又冇,中親都廢野

標籤
FFBE, ファイナルファンタジーブレイブエクスヴィアス

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV」「BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV」配信中 supermanlady 日本動漫畫討論版 21 03-24-24 02:10 AM
Final Fantasy X jerry 電視遊戲討論版 6 02-05-23 08:40 PM
Final Fantasy Heroines Matamata 收藏品討論版 10 07-14-04 07:37 PM
Final Fantasy i? Exellen 電視遊戲討論版 1 03-15-04 04:07 PM
Final Fantasy X Chris皇 電視遊戲討論版 7 02-19-04 12:10 AM

現在的時間是 08:59 AM

手機版 | APP版