Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 05-01-12, 02:15 PM   #376
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
呢幾日先有時間開季追劇

ATARU / 上鎖的房間 兩套都係同一套流程...
中居/大野智角色都好悶,有戶田加持下會繼續睇上鎖

LEGAL HIGH 雖然係法律主題,但包裝得好輕鬆,堺雅人好搞笑

遲D睇埋武井咲主演既W的悲劇

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-12, 11:50 PM   #377
Vincent_XIII
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2011
PSN  IDViVi-Vincent
我都暫時最中意睇Legal High..
堺雅人真係好鬼正
Vincent_XIII 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-12, 06:02 AM   #378
haku1976
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2008
XBox Live Gamertaghaku1976
引用:
作者: 神秘過客 查看文章
日本 D 收視真係唔可以作準則, 套三田夠高收視啦, 我咪一樣覺得唔鬼好睇
無記師奶劇夠高收視,你覺唔覺得好睇?
同一道理
唔想慣性收視至追外國劇,到頭來又係睇果邊收視做人?
haku1976 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-12, 05:36 PM   #379
神秘過客
God of Gamer
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: haku1976 查看文章
無記師奶劇夠高收視,你覺唔覺得好睇?
同一道理
唔想慣性收視至追外國劇,到頭來又係睇果邊收視做人?
關我乜事? 我又唔係睇收視追劇o既人, 段野我只係回上面個 post 既內容
我都唔知你 quote 黎回我做乜

舊 05-02-12, 11:20 PM   #380
是但
Game Master

註冊日期: Aug 2002
PSN  IDseedown
引用:
作者: 神秘過客 查看文章
日本 D 收視真係唔可以作準則, 套三田夠高收視啦, 我咪一樣覺得唔鬼好睇
其實我覺得幾好睇
雖然睇完哂唔會好大感受有咩反思咁
但又會令人一集一集咁睇落去

2014 FTCL Approved!!

BLOG
是但 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-12, 07:55 AM   #381
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
上鎖我而家係睇戶田...其他都唔太大興趣....

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-12, 10:44 AM   #382
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
作者: 是但 查看文章
其實我覺得幾好睇
雖然睇完哂唔會好大感受有咩反思咁
但又會令人一集一集咁睇落去
三田真係好好睇wor~!

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-12, 05:21 PM   #383
westpat
Jayjey

註冊日期: May 2007
PSN  IDwestmead
引用:
作者: irismong 查看文章
三田真係好好睇wor~!
三田最唔好睇係個結局

舊 05-03-12, 05:37 PM   #384
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

我真係唔覺得三田好睇, 除左三田有時候 D 失常行為好睇少少外...
整體劇情真係非常一般, 演員D戲真係屎到爆,個老豆又煩又廢....
件妹妹一D都唔可愛, 喊得又假,佢一喊我真係想一巴車埋去叫佢收聲
之前講到三田幾好幾咁重要係家人, 後尾三田故意發癲就成家反轉豬肚就係屎....
佢地 D 感情真係深厚到呢

舊 05-03-12, 09:37 PM   #385
男
わーい(^ωq)♪

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDCTLCCF
XBox Live Gamertagotakuyoko jp
LEGAL HIGH#3笑死

|・∀・)              \\∧∧ :・:∵
|⊂ノ彡シュッ  =====○ =====○)Д´>
| /   シュッ            .∨/つ つ
|             , ...,.. ~(,,(~),(~)...,...
男 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-12, 01:06 AM   #386
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
中指都咁好睇

舊 05-04-12, 04:18 PM   #387
草薙さん
The One

LEGAL HIGH 個OP 其實每集都有少少唔同?

#1 介紹古美門呢條友出黎
#2 首次合作其實已經睇到兩個人好唔夾
#3 從2個人分別負責唔同既Case道出 それぞれの道

究竟之前間事務所同古美門有咩仇口 ?
雖然我都唔覺得個老闆係好人

メモリはプライスレス
舊 05-05-12, 04:41 PM   #388
草薙さん
The One

W的悲劇以為係悶野,又幾好睇wo
武井咲又做得唔錯

メモリはプライスレス
舊 05-06-12, 07:52 AM   #389
暉暉816
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2007
有冇人睇緊/睇完J2套自戀刑警?
睇咗第一集,好好笑
之前長瀨套my boss my hero又係類似演法,好正
暉暉816 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-12, 01:17 PM   #390
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: 暉暉816 查看文章
睇咗第一集,好好笑
之後的仲好笑!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-12, 09:37 AM   #391
肉羊哩咖
griffin611

引用:
睇咗第一集,好好笑
超爆笑, 好耐無睇過咁歡樂嘅日劇~ (不過都幾舊)

好多串星 -- 便利店嗰位係RIO(無錯, 係AV女優嚟), 而男主腳個前未婚妻(?)係中島美嘉? 個圍裙裝好萌~~~

舊 05-07-12, 09:48 AM   #392
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

註冊日期: Jun 2002
引用:
睇咗第一集,好好笑
其實全套幾乎都咁好笑,記得大結局最爆。
好鍾意佢好似精神分裂咁,追女仔時好騎呢,查案時好似又突然正常返咁樣。
係一套要/會用少少腦睇既搞笑電視劇。

P.S. 長瀨呢副好似好有自信既樣就最好笑。

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。

此篇文章於 05-07-12 09:50 AM 被 柴崎幸 編輯。
柴崎幸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-12, 09:52 AM   #393
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 柴崎幸 查看文章
仔時好騎呢,查案時好似又突然正常返咁樣。
最正係身邊班同事連埋佢老豆都係好正常, 好似個酒保先至係神探~

個犯情願畀佢塔返差館都唔願嫁佢先至絕倒~~~

舊 05-07-12, 09:52 AM   #394
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

另外,請問有無人睇天海祐希嗰套新劇?評價如何?
今季暫時睇上鎖的房間同埋家族之歌,兩套睇落都OK既。

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
舊 05-07-12, 09:53 AM   #395
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
最正係身邊班同事連埋佢老豆都係好正常, 好似個酒保先至係神探~
個犯情願畀佢塔返差館都唔願嫁佢先至絕倒~~~
我都而家都重記得招牌配樂,原來係可以配詞唱得出。

舊 05-07-12, 10:41 AM   #396
J.kidd
Game Master

註冊日期: Aug 2002
XBox Live Gamertagtoby5
引用:
作者: 柴崎幸 查看文章
另外,請問有無人睇天海祐希嗰套新劇?評價如何?
今季暫時睇上鎖的房間同埋家族之歌,兩套睇落都OK既。
青蛙女皇我覺得 ok
最主要係睇天海 solo

上鎖無心機睇, 依幾年睇查案真係睇到好悶
家族都無睇

係追埋 legal high 同埋 非公認戰隊
J.kidd 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-12, 02:48 PM   #397
D-boy

《女管家三田》「大仔」 打救《平清盛》 文章日期:2012年5月7日

【明報專訊】上周NHK電視台大河劇《平清盛》收視率微升2.6%達13.9%,製作單位因此加入6名新角色,當中包括首次主演古裝劇的《女管家三田》扮演阿須田家長子的中川大志,以及前Morning娘隊長高橋愛。
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-12, 02:56 PM   #398
D-boy

今季選了「偶像爸爸」、「未來日記 ANOTHER WORLD」和「放學後再推理」三套日劇看;未來日記和放學後再推理感覺中伏了!
偶像爸爸因有其他尊尼偶像客串,所以覺得好睇!
舊 05-07-12, 03:52 PM   #399
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

未來日記 ANOTHER WORLD 超唔掂, 條女 D 戲更加唔掂...

舊 05-07-12, 04:34 PM   #400
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
引用:
睇咗第一集,好好笑
呢套堅正,睇完之後首白西裝之歌就會入左腦

巴啦巴巴,巴啦巴巴……
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
I ♥ 屯門 (我真係好撚鐘意屯門) Squall-Lucifer ~清談館~ 853 04-14-24 07:36 PM
[WiiU] ゼルダの伝説 トワイライトプリンセス HD | 日美版已售 enishi 電視遊戲討論版 65 03-19-16 02:22 AM
[業界] [E3 2015]訂定YouTube及Twitch的直播channel等睇E3 2015|#2各大Press Conference完整重溫 IDGAF 電視遊戲討論版 268 06-20-15 03:30 PM
NBA SEASON 2017/18 直播時間表 (updated: 11 Mar 22:45) 魚伕 體育版 10 12-25-11 06:41 PM
[TVB]15/16返來囉.....今云係-----"15/16電視迷大挑戰" 23/10 22:35 Busconcamp Neo Entertainment TREND 22 10-19-06 09:47 PM

現在的時間是 05:09 AM

手機版 | APP版