Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 11-15-18, 07:04 PM   #26
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-18, 03:48 AM   #27
mrk
God of Gamer

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
個預告大廣場好多人個幕,
重以為係2047出電影版添!

PS:唔知餐廳個Part點餐點拍呢?(唔知得左Pkm世界D人食咩為止呢?)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-18, 02:28 PM   #28
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: mrk 查看文章

PS:唔知餐廳個Part點餐點拍呢?(唔知得左Pkm世界D人食咩為止呢?)

火蔥鴨

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-18, 12:07 AM   #29
張飛後代
Ultimate Gamer
V-MAX

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: mrk 查看文章

寶可夢世界有佢獨有既植物(如樹果)。
不過都有比擬現實植物(例如原遊戲第一章都出現過紅色的樹果=茄番果,比擬番茄,不過味道係)。
電影裡可能會透過係現實蔬果度更改少許外觀而成。

另外寶可夢世界其實都有肉食,例如尾巴燒(呆呆獸既尾巴)。

舊 11-18-18, 11:10 AM   #30
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

Pokémon Detective Pikachu Movie VS Game
https://youtu.be/sPoOqOV1-LI
引用:

舊 11-19-18, 11:52 AM   #31
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

Detective Pikachu 3DS All Cutscenes - Pokémon Full Movie English Dub (*spoiler)
https://youtu.be/Vh3Lt1BQaQw
引用:

此篇文章於 11-19-18 11:59 AM 被 neo2046 編輯。
舊 11-19-18, 11:58 AM   #32
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

名探偵ピカチュウ~新コンビ誕生~ PV
https://youtu.be/KonKZlqznIg
引用:
舊 02-17-19, 04:22 PM   #33
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
毀童年?《Pokémon: Detective Pikachu》最新預告登場

好美式真人版 口味重d
GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-19, 06:02 PM   #34
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

新片多左條脷???

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-19, 01:00 AM   #35
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

POKÉMON Detective Pikachu - Official Trailer 2
https://youtu.be/bILE5BEyhdo
引用:

舊 02-27-19, 01:06 AM   #36
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

舊 02-27-19, 08:28 AM   #37
david
The One

註冊日期: Mar 2002
呢套好明顯係想超越當年通渠佬真人版O既高峰。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-19, 08:43 AM   #38
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
真係好多嘴炮

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-19, 08:45 AM   #39
iu fu pig
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
成套好微妙嘅感覺,好似踏住爛片同好嘅中間
PM除了pikachi&波波球之外無一正一眼認得⋯⋯

但係你唔當pm片黎睇,又唔錯嘅
老噴有毛,我想像唔到
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-19, 12:00 PM   #40
david
The One

官方戲名:Pokémon Detective Pikachu (2019)
https://www.imdb.com/title/tt5884052/?ref_=nv_sr_1

頭POST漏佐個字。

---
舊 04-11-19, 11:13 AM   #41
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

Casting Detective Pikachu
https://youtu.be/198gzllaumo
引用:

舊 04-12-19, 07:32 PM   #42
次期Cekehe
Game Master

註冊日期: Apr 2002
其實呢類真人化真係毀童年,係人都知道pokemon係俾小朋友睇,我相信好多人都唔介意真人版比卡超做到成隻膠公仔咁,點都好過而家成隻都係毛......

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
次期Cekehe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-19, 07:38 AM   #43
david
The One

買卡有戲飛送!

---
舊 04-22-19, 11:51 PM   #44
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
Ryan Reynolds 繼續落力宣傳:

舊 04-25-19, 12:17 PM   #45
肉羊哩咖
griffin611

都知無人理住,不過外國已經有預映畀班影評人睇咗先,返嚟嘅評價都好好,不過大部份都講你係迷嘅話,會好鍾意。啲小精靈好可愛,個世界建構都做得好。不過你唔熟個世界又會點,無乜講。不過阿女已經「邀請」本人一齊去睇,到時就知。

舊 04-25-19, 12:21 PM   #46
iu fu pig
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
都知無人理住,不過外國已經有預映畀班影評人睇咗先,返嚟嘅評價都好好,不過大部份都講你係迷嘅話,會好鍾意。啲小精靈好可愛,個世界建構都做得好。不過你唔熟個世界又會點,無乜講。不過阿女已經「邀請」本人一齊去睇,到時就知。
又係粉絲好滿足嘅劇情
呢套我會睇返英語版
當初pm go都其實唔多人熟世界觀,依然玩得好開心
所以嘛,唔大問題
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-19, 01:38 PM   #47
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
期待e套多過endgame XDDD
買薯片都有抽獎!
由手機版發出
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-19, 12:15 AM   #48
肉羊哩咖
griffin611

Ryan 繼續發力~

舊 05-03-19, 12:23 PM   #49
肉羊哩咖
griffin611

有人睇咗預映,有無透評論出咗:

首先,評價係好嘅,就自你唔係比超超嘅迷,唔多熟個系列,都會鍾意。留意呢部唔係動畫咁,故仔比較成人向(但唔係DP嚟),亦唔係咩成為小精靈訓練員嘅戲(預告講晒喇掛,仲期望?),雖然當中都有呢啲 reference。呢部戲係用菲林拍,唔似喪力咁係數碼製作,效果好好多咁話;而 Ryan 嘅表現出色,搞到比超超都有戲咁話

反正走唔甩,到時睇咗再講。

舊 05-03-19, 01:00 PM   #50
windart
Moderator
海產類

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code4210 4848 2445
PSN  IDwindart
XBox Live Gamertagwindart
今日係東京睇左第一場日文配音版,我比70分,不過日文配得幾怪,英文版應該會好好多。
故事其實好王道,嚴格黎講我重覺得有d普通,不過睇得幾開心咁。
顯外話個場有唔小家長帶小朋友黎睇,原本有講有笑,但開場前播sonic預告片全場突然靜晒XD
由手機版發出
windart 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[3DS] 名偵探 Pikachu | 3 月 23 日 | 繁體中文 enishi 手提遊戲機討論版 5 10-06-23 06:20 AM
[白姐姐召喚]1,5000,0000 (5月10日) 亍 ◣ ~清談館~ 20 05-11-16 09:03 AM
[港產] 盲探 Blind Detective 劉德華 鄭秀文 initial 電影版 9 07-07-13 02:30 PM
神探 (Mad Detective) 泰利 電影版 47 02-14-08 07:30 PM
pokemon 唔係有兩隻0既咩? (Pokemon Saphire and Pokemon Ruby )請問邊隻先係好玩? CoCoFan 手提遊戲機討論版 5 01-04-03 06:29 PM

現在的時間是 03:28 PM

手機版 | APP版