Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 05-04-19, 12:19 PM   #51
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
美日版比超超配音分別:

真係 Ryan Reynolds 先入為主,聽開其他人配好唔慣~

題外:佢老婆一身黃色去首映禮,見肚~ 恭喜恭喜

查一下先發覺佢老婆係 Gossip Girl 入面最乞本人憎個件角色,不過入面冇乜點件唔衰㗎喇~

舊 05-06-19, 02:45 PM   #52
david
The One

註冊日期: Mar 2002
外國買POKEMON PROMO CARD有戲飛送,香港唔知有無?

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-19, 07:11 PM   #53
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
美日版比超超配音分別:

真係 Ryan Reynolds 先入為主,聽開其他人配好唔慣~

題外:佢老婆一身黃色去首映禮,見肚~ 恭喜恭喜

查一下先發覺佢老婆係 Gossip Girl 入面最乞本人憎個件角色,不過入面冇乜點件唔衰㗎喇~
雖然佢成日自抽拍過綠燈俠,但佢就係拍綠燈俠識佢老婆
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-19, 10:46 AM   #54
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
Leakachu

[閒聊] 「名偵探皮卡丘」全片被上傳到youtybe了
https://www.ptt.cc/bbs/C_Chat/M.1557279213.A.AD0.html
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-19, 10:50 PM   #55
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
睇完不過不失,可能我唔係pokemon粉....

故事比想像兒童向,唔係話唔好,不過同預告營造出來o既低死有明顯落差...

黑人問號.....?
故事最後....
what?!?!?!?!
you are my father?!?!?!?!?!?!?!?!?!

另,,,呢套期實係唔係有3D版.....好多情景好明顯轉3D鏡頭就出晒黎.....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-19, 12:10 AM   #56
森羅

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDcavelife87
中文版唱歌個度係咪唱中文版?
森羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-19, 12:26 AM   #57
次期Cekehe
Game Master

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: 森羅 查看文章
中文版唱歌個度係咪唱中文版?
唔係,用返英文原聲

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
次期Cekehe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-19, 02:57 AM   #58
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
睇完不過不失,可能我唔係pokemon粉....

故事比想像兒童向,唔係話唔好,不過同預告營造出來o既低死有明顯落差...

黑人問號.....?
故事最後....
what?!?!?!?!
you are my father?!?!?!?!?!?!?!?!?!

另,,,呢套期實係唔係有3D版.....好多情景好明顯轉3D鏡頭就出晒黎.....
呢套咁多地方都用大量GC特效,
照道理3D版效果係最好,
但香港有2D版、4DX版、D-Box版、SreenX版,
就偏偏冇3D英語版!

PS:我琴日睇左2D英語版早場,比9/10分,好多位都有致敬動漫畫!
PS2:最後出字幕時,先係最正呀!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-19, 06:09 PM   #59
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
睇咗 2D 英門版。唔係 fans 嘅本人,得罪講句,撇開 Pokemon,單睇人物劇情,真係一般過一般嘅電影,唔洗講 Ryan Reynods 咁精彩,幫成套戲攞到唔少分數;見咁多各樣 pokemon 四處走,建構到一個忠於原著嘅世界觀,都算係一種成就(相對於其他遊戲改編真人版嚟講),係 fan 屎嘅應該睇得好開心。

舊 05-14-19, 08:55 PM   #60
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
尋日睇左,比預期好!同老婆睇,無咩悶場又好笑,最後估唔到XDDD

8/10
由手機版發出
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-19, 10:23 PM   #61
迪安大叔
Crazy Gamer

註冊日期: May 2004
引用:
作者: 次期Cekehe 查看文章
唔係,用返英文原聲
我睇完英文版再 睇暴龍哥版

似係暴龍哥自己唱番
唔係原聲
迪安大叔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-19, 10:25 PM   #62
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
岩岩睇完2D英文版
劇本唔可以話好好,不過要記得呢套喺遊戲題材改編,真人版黎講,算喺成功一套
同埋睇睇預告都已經出咗大半套重要場面,所以⋯⋯所以驚喜爭緊啲
女主角唔錯⋯⋯幾搶眼(甚至搶過男主)

不過我喺pokemon粉,會比8.5分啦
美中不足,感覺上Ryan可以玩得再盡啲(聲演上)
早排睇製作預告,原來Ryan有跟crew比對白⋯⋯(不過應該唔會全部crew都跟哂啦)
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-19, 10:52 PM   #63
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
睇咗 2D 英門版。唔係 fans 嘅本人,得罪講句,撇開 Pokemon,單睇人物劇情,真係一般過一般嘅電影,唔洗講 Ryan Reynods 咁精彩,幫成套戲攞到唔少分數;見咁多各樣 pokemon 四處走,建構到一個忠於原著嘅世界觀,都算係一種成就(相對於其他遊戲改編真人版嚟講),係 fan 屎嘅應該睇得好開心。
認同, 一般到一般既電影...

亦再一次證明日本仔唔拍唔只個故事係悶, 而係必定做唔到隻比卡超咁既質素...

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-19, 12:32 AM   #64
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
係你管睇到, 原來有好多彩蛋
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-19, 02:03 AM   #65
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
個故事好多pkm梗架,要你本身有番D底子果D笑位先笑得出
即係如果你連英文版PKM主題曲都無聽過 咁你聽到Ryan Reynolds係度唱果段係笑唔出 但你知既應該會狂笑

不過個問題係因為條大橋本身易估 又唔係真係好深入去講D內心戲
所以結果就變左Ryan Reynolds carry咁

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-19, 11:42 AM   #66
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
入去睇係搵入鏡d pokemon黎笑

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-19, 05:15 PM   #67
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
一個Hollywood劇本套在Pokemon世界觀之上…
所以好多Pokemon都係背景/路人向…

有d浪費…發揮得唔夠。
根本唔應該用呢個故事做條主線

舊 05-21-19, 05:24 PM   #68
LTKS
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2011
引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
一個Hollywood劇本套在Pokemon世界觀之上…
所以好多Pokemon都係背景/路人向…

有d浪費…發揮得唔夠。
根本唔應該用呢個故事做條主線
試水溫啫
呢個程度啱架喇
出得多劇情就更薄弱
今次咁好收,你慌佢唔會繼續開拍POKEMON電影咩
LTKS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-20, 09:14 AM   #69
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
終於等到iTunes特價$38,
買咗Pokémon Detective Pikachu了,
有提供4K Dolby Vision畫質、Dolby Atmos等,
英語以外,仲有埋廣東話配音。
(係鄭中基把聲~! )
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-20, 03:18 AM   #70
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
POKÉMON Detective Pikachu | POKÉMON 神探Pikachu

https://www.imdb.com/title/tt5884052...=tt_cl_sm#cast
https://zh.wikipedia.org/zh-hk/POK%C...8D%A1%E4%B8%98

開咗POKÉMON Detective Pikachu (POKÉMON 神探Pikachu)嚟睇,
本身只係玩過下少部份POKÉMON遊戲版同偶然係免費電視台睇過下動畫版,
唔算係標準Fans叫唔出每一隻POKÉMON的名字。

個男主角Justice Smith個角色同佢拍Jurassic World: Fallen Kingdom時一樣,
都係負責被怪追,邊大叫邊逃走類型,睇得好歡樂~!!!

套戲都好似Jurassic World/Park咁,
係畫面上不段展示佢個世界有幾多種POKÉMON。

一開場班Aipom吸紫色氣體狂暴化果幕,
以為會好似Gremlins (小魔怪)咁變成核突怪獸…

佢個故事設定果個城市禁止POKÉMON互相對戰,
所以只有一場"地下拳"睇,其他幾幕都係且戰且退就算有點可惜。

音樂人Diplo、Rita Ora等客串演出,算幾有驚喜~!

究竟神探Pikachu一共飲了幾多杯咖啡呢?

變形怪對眼好搞鬼~!

始終套戲都係傾向兒童電影,
個故事佈局唔會太深太難明,
都係打下大佬當發咗場夢式完場。

另外,追加內容仲有個Detective Mode一邊播主片,
一邊會有文字、手插圖、旁白講解個背景資料,
不過得閒先再慢慢睇了,片長都接近兩小時…

Pokémon Detective Pikachu (2019) - Meeting Pikachu Scene (1/10) | Movieclips
https://www.youtube.com/watch?v=vrBo...ature=youtu.be

Pokémon Detective Pikachu (2019) - Pikachu vs. Charizard Scene (3/10) | Movieclips
https://www.youtube.com/watch?v=IAJj...ature=youtu.be

Carry On (from the Original Motion Picture "POKÉMON Detective Pikachu") (Official Video)
https://www.youtube.com/watch?v=BxaR42Vy2LI

#963【谷阿莫】5分鐘看完2019大魔王腦子進水的電影《名偵探皮卡丘 Pokémon Detective Pikachu》
https://www.youtube.com/watch?v=Chah5049Ljo

此篇文章於 10-03-20 03:21 AM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[3DS] 名偵探 Pikachu | 3 月 23 日 | 繁體中文 enishi 手提遊戲機討論版 5 10-06-23 06:20 AM
[白姐姐召喚]1,5000,0000 (5月10日) 亍 ◣ ~清談館~ 20 05-11-16 09:03 AM
[港產] 盲探 Blind Detective 劉德華 鄭秀文 initial 電影版 9 07-07-13 02:30 PM
神探 (Mad Detective) 泰利 電影版 47 02-14-08 07:30 PM
pokemon 唔係有兩隻0既咩? (Pokemon Saphire and Pokemon Ruby )請問邊隻先係好玩? CoCoFan 手提遊戲機討論版 5 01-04-03 06:29 PM

現在的時間是 06:41 PM

手機版 | APP版