Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-29-18, 08:58 AM   #26
Reishin
Ultimate Gamer
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
日文語音重新錄音
Soundtrack都係"Brand new"
咁嘅冷飯食得過

btw 點解唔1~3一齊出,驚同bio 2撞期?

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-18, 09:03 AM   #27
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
歐美公布先係鬼佬市場鍾意吧
Oh!japanese samurai japanese ninja!
仁王同遲d隻狼都好受注目證明古代日本武士打妖怪好多人受
但capcom硬係唔肯出鬼武者新作
由手機版發出

此篇文章於 08-29-18 09:07 AM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-18, 09:19 AM   #28
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:
作者: Reishin 查看文章
日文語音重新錄音
Soundtrack都係"Brand new"
咁嘅冷飯食得過

btw 點解唔1~3一齊出,驚同bio 2撞期?
應該淨係同金成武續左約啦

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-18, 09:53 AM   #29
padage
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2016
如果而家先出隻hd黎試市場反應已經遲了,前後3隻和風武士類,由其是對馬島之魂分分鐘做老大
而類似魔幻風又有仁王,d人又會審美疲勞
padage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-18, 10:07 AM   #30
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
Switch日版封面

MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-18, 10:49 AM   #31
Reishin
Feels good

http://www.capcom.co.jp/onimusha/
日版早一個月出

日版2018年12月20日
STEAM版2019年1月16日(跟美版)

舊 08-29-18, 11:00 AM   #32
charcsc2000
God of Gamer
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: neo2046 查看文章
呢個HD remaster好hea下喎
真心...個畫面太HEA...咁都叫HD...
如果有中文, 和個價錢1XX我會比錢買多次...
否則我係床下底拎返部PS2出來玩幾日就算...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-18, 11:04 AM   #33
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
不過今次又係古古怪怪,
正路應該日本喺面公佈至啱,
經過莎木呢劑,如果又係鬼佬主導,
恐怕又會問題多多…

BTW我對炒冷飯唔反感,
好過要我抬返部PS2出嚟玩吖~
即係咁...呢隻鬼武者個畫面, 就咁睇連REMASTER都沒..
當年PS2鬼武者個畫面不差的..
反正呢隻GAME唔會好長時間, 拎部PS2出來都係幾日...
舊 08-29-18, 11:22 AM   #34
MultiPASS
Crazy Gamer

引用:
作者: charcsc2000 查看文章
即係咁...呢隻鬼武者個畫面, 就咁睇連REMASTER都沒..
當年PS2鬼武者個畫面不差的..
反正呢隻GAME唔會好長時間, 拎部PS2出來都係幾日...
坦白講,賣咁嘅價都唔好期望cap coin放幾多心機落去...
舊 08-29-18, 11:30 AM   #35
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
依家聽返金城武d日文真係好好笑
ユキヒメー ユメマル

但日版配音同BGM好似話有新録過
引用:

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB

此篇文章於 08-29-18 11:40 AM 被 赤兵尉SETH 編輯。
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-18, 11:52 AM   #36
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: MultiPASS 查看文章
坦白講,賣咁嘅價都唔好期望cap coin放幾多心機落去...
大部份資金應該去哂武哥度
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-18, 12:01 PM   #37
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: MultiPASS 查看文章
日版好似賣3490日元
真心覺得都幾貴...咁既畫面和REMASTER....
Devil May Cry HD Collection, 1-3集都係賣$228咋...

引用:
作者: 野良猫 查看文章
如果佢1~3集賣250蚊內..就真心覺得低玩...
舊 08-29-18, 12:08 PM   #38
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
依家聽返金城武d日文真係好好笑
ユキヒメー ユメマル

但日版配音同BGM好似話有新録過
我有冇聽錯,信長同木下藤吉郎換咗配音?

舊 08-29-18, 12:09 PM   #39
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
出唔到新作應該都係第一集就行錯咗, 玩明星效應..
第三集仲要有埋尚連奴..
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-18, 12:13 PM   #40
C.K.F.

註冊日期: Dec 2001
相信CAPCOM想藉此試試呢個系列到咗今時今日仲有冇市場吸引力.
如果證明係仲有的話, 一時會出全新一集.

不過如果全新一集是全3D畫面會唔會無咗原有的操控特色呢? 同仁王可能分別不大了....

"Sony's engineers suck at GPU design, as the GS proves. The Dreamcast with a older GPU design destroys the GS in the PS2 when it comes to features. The GS is a very simple rendering part. Sony bragged so much about how many pixels they can push, but never talked about the quality of the pixels being pushed." - Edge
C.K.F. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-18, 12:18 PM   #41
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
我有冇聽錯,信長同木下藤吉郎換咗配音?
信長明顯換咗
以前好似係 大塚明夫, 依家係 立木文彥

科學家似係 大塚芳忠

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-18, 12:20 PM   #42
豪傑公子

咁古怪,重新配過哂,好少可…

舊 08-29-18, 12:24 PM   #43
Reishin
Feels good

睇返原來1嘅BGM作曲家發生過請槍醜聞(雖然好似澄清咗)
所以呢隻HD版要換BGM可能係想避開D麻煩嘢

點解信長換咗配音

舊 08-29-18, 12:26 PM   #44
豪傑公子

引用:
作者: Reishin 查看文章
睇返原來1嘅BGM作曲家發生過請槍醜聞(雖然好似澄清咗)
所以呢隻HD版要換BGM可能係想避開D麻煩嘢

點解信長換咗配音
係,所以換bgm我理解,
但唔明點解要重新配音

舊 08-29-18, 12:46 PM   #45
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
獎杯應該會幾地獄....重溫點玩先。

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 08-29-18, 01:11 PM   #46
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
真係冇 幻魔鬼武者 要素
抄冷飯都衰過人
wsx360 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-18, 01:25 PM   #47
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: C.K.F. 查看文章
相信CAPCOM想藉此試試呢個系列到咗今時今日仲有冇市場吸引力.

不過如果全新一集是全3D畫面會唔會無咗原有的操控特色呢? 同仁王可能分別不大了....
我相信出鬼武者新作只要唔好出得咁騎尼(平行世界故事主角變道友之類的)都會有市場
但你hea出HD第一集想玩新作既都冇乜幾多人會有興趣吧
至少我唔會買
冇玩過舊作既新玩家更加唔會接受佢d舊畫質
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-18, 01:31 PM   #48
MultiPASS
Crazy Gamer

引用:
作者: 野良猫 查看文章
你講得啱,肖像權使用同重配都幾係嘢。

引用:
作者: charcsc2000 查看文章
日版好似賣3490日元
真心覺得都幾貴...咁既畫面和REMASTER....
Devil May Cry HD Collection, 1-3集都係賣$228咋...
鬼武者因為要俾肖像權費(1-3都有,第二集嘅已故松田同第三集尚連奴依家仲要貴好多)
所以重出嘅成本比冇肖像權嘅DMC高,
鬼武者系列用明星真人作模亦都係當年賣點之一嘛。
舊 08-29-18, 01:40 PM   #49
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
12月20號出日版幾快手下!
日版有埋switch實體版幾意外!(switch美版冇實體)

缺點:
1.定價偏貴!(但我都會訂定先!)

2.反正佢都洗左舊大數比金成武啦!
唔明點解唔洗多少少,用初代Xbox版既幻魔鬼武者HD
(當年我有玩過480p既幻魔鬼武者,畫質靚好多,追加內容又正好多,
玩完後,PS2版就會想封印既啦!)

PS:唔該快D出埋switch版DMC1-3合集啦!(反正PS4版都中文化埋啦!)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 08-29-18 01:45 PM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-18, 01:51 PM   #50
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: C.K.F. 查看文章

其實係CRAPCOM想試玩家O既底線可以埋落地底有幾深先會整隻咁O既東東出O黎,如果咁都賺到笑咁之後CRAPCOM同其他日廠翻叮冷飯時會更求其...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Under Defeat (已售| G.Rev| Dreamcast舊作移植| 直向STG) ahleung 電視遊戲討論版 20 04-06-24 12:22 PM
[NS] Mariokart 8 Deluxe|已售︱攻略及心得交流區已開 MO 電視遊戲討論版 464 11-01-23 11:25 PM
[PS4,XB1] Monster Hunter World | 已售︱攻略討論區已開 Hello MiMi 電視遊戲討論版 1024 12-30-17 08:16 PM
[多機種] AKB 1/149 恋愛総選挙 l PSV PSP 已售 l PS3 真.完全版 已售 (奬杯分開NBGI 有良心) 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 86 09-10-13 08:17 PM
Kung Fu High Impact (Kinect專用|橫向ACT|已售) ahleung 電視遊戲討論版 4 03-08-13 11:12 AM

現在的時間是 08:55 PM

手機版 | APP版