Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 01-19-17, 12:47 PM   #951
AhTin
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2012
引用:
作者: mouseccy 查看文章
THANKS, 唔怪得親戚之前叫我係香港日本幫佢帶一堆去美國
原來係有INGAME ITEM解鎖既
d in game item 都幾廢,不過我都買左幾十隻,當儲公仔
AhTin 目前離線  
舊 01-19-17, 01:10 PM   #952
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
http://nintendotoday.com/switch-app-matchmaking/
引用:
The smart phone app that we’re creating, that will be part of our online service, we believe is going to be a very compelling part of the overall proposition because that’s how you’ll voice chat, that’s how you’ll do your matchmaking, and create your lobby. We also think it’s a very elegant solution because if you’ve taken your switch on the go, you’ve put yourself in a hotspot, you’re looking at get a quick match of Mario Kart in, to whip out some sort of bulky, gamer headset is a bit of a challenge.

So we think we’ve got an elegant solution. That’s a very specific answer to your question.
[腦補]
衰D講, 唔想用電,效能做voice chat...
必要時直頭用你電話做hotspot 網戰..
如果老任要你用電話,無理由唔用盡電話功能,可能可以打字,POST 相,睇地圖

此篇文章於 01-19-17 01:19 PM 被 信長 編輯。
信長 目前離線  
舊 01-19-17, 01:20 PM   #953
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
我即管唔鬧住
睇佢咩葫蘆賣咩藥

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線  
舊 01-19-17, 09:21 PM   #954
kenchan

註冊日期: Dec 2011
今日原本去金源落訂,點知已冇紅藍版手制主機訂,只得黑灰版訂,都唔介意諗住照訂,點知佢話現在規定要食2隻game, game可以任選,但要先比多每隻game$100訂金,即係合共要比$1200訂金,到時會寫明落張單$200係訂game, 我即時話之前朋友訂都唔駛食game,佢話到時佢地一樣都要買,我即時放棄!
kenchan 目前離線  
舊 01-19-17, 09:32 PM   #955
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
點解咁鐘意去嗰度訂,Mか?
野良猫 目前離線  
舊 01-19-17, 10:08 PM   #956
川村亞紀
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2001
我打算21號去反斗城訂機,其實我已經無打機八年幾,同呢個時代脫節太多,哈哈
無知一問,NS可以用尿袋嗎?出街得兩三個小時唔多夠啊

Sent from my iPhone using Gaforum

始終一句,今天的因,明天的果。好自為之。
祝褔你
真的.
川村亞紀 目前離線  
舊 01-19-17, 10:11 PM   #957
96neko
Junior Member

註冊日期: Sep 2016
引用:
作者: 川村亞紀 查看文章
我打算21號去反斗城訂機,其實我已經無打機八年幾,同呢個時代脫節太多,哈哈

Sent from my iPhone using Gaforum
可以,ns可以用usb type-c 充住泥玩
96neko 目前離線  
舊 01-19-17, 10:14 PM   #958
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:

其實Zelda都3hr, 玩其他4~5hr應該冇問題,
用usb c差電, 應該用到尿袋
lodoss 目前離線  
舊 01-19-17, 11:00 PM   #959
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
作者: kenchan 查看文章
今日原本去金源落訂,點知已冇紅藍版手制主機訂,只得黑灰版訂,都唔介意諗住照訂,點知佢話現在規定要食2隻game, game可以任選,但要先比多每隻game$100訂金,即係合共要比$1200訂金,到時會寫明落張單$200係訂game, 我即時話之前朋友訂都唔駛食game,佢話到時佢地一樣都要買,我即時放棄!
黃金定188?
我去188個間機價講明2340,食兩隻games,games賣價會比定價平dd
配件跟正價,紅藍同黑灰都有得訂,機訂金500,兩隻game訂金200

不過都係等埋21號睇下斗斗城同aeon咩環境先
X&Y 目前離線  
舊 01-19-17, 11:17 PM   #960
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
我都覺反斗城係不錯選擇

信長 目前離線  
舊 01-19-17, 11:22 PM   #961
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
父: (返到屋企)喂, 我買咗部缺貨好耐既遊戲機

兒: 唓, 都唔係任天堂, 你睇下我買咗部NS呀, 佢可以係屋企玩, 又可以拎出街玩.

父: (放低部藍白盒遊戲機), 係噃.

兒: 揀機都係我醒D, 老豆.

旁白: NS新GAME源源不絕, 依家訂機仲要硬食兩款遊戲添!!

我覺得港任可以賣下咁既廣告
harakuma 目前離線  
舊 01-19-17, 11:41 PM   #962
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

【長篇專欄】
以編輯觀點分享任天堂新主機「Nintendo Switch」體驗會採訪心得與未來展望
https://gnn.gamer.com.tw/4/142674.html

NS 多人同樂洞窟探險動作 AVG《大家來同樂!地底探險》4 月 20 日發售
https://gnn.gamer.com.tw/8/142728.html

Switch 版《信長之野望 創造 with 威力加強版》首發上市 公佈獨特原創要素
https://gnn.gamer.com.tw/5/142725.html

Switch 版《三國志 13 with 威力加強版》3 月 30 推出 搭載活用主機功能新要素
https://gnn.gamer.com.tw/2/142722.html

此篇文章於 01-19-17 11:43 PM 被 neo2046 編輯。
neo2046 目前離線  
舊 01-20-17, 12:07 AM   #963
DreamyLuigi

註冊日期: Aug 2013
今日金X態度勁差
講到比左錢都唔一定有咁, 仲話隻game 唔知日文定美版
但都要比200$先

想問下21號官網係咪好大機會都係上網落order. 係aeon 同反斗城拎機?
遲幾日拎貨都唔想比金X賺
DreamyLuigi 目前離線  
舊 01-20-17, 12:27 AM   #964
川村亞紀

我相信反斗城正價一機兩Game俾錢走得,返去有問題退貨換機都比街鋪容易簡單

始終一句,今天的因,明天的果。好自為之。
祝褔你
真的.
川村亞紀 目前離線  
舊 01-20-17, 12:56 AM   #965
lovexjapan2008

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: X&Y 查看文章
黃金定188?
我去188個間機價講明2340,食兩隻games,games賣價會比定價平dd
配件跟正價,紅藍同黑灰都有得訂,機訂金500,兩隻game訂金200

不過都係等埋21號睇下斗斗城同aeon咩環境先
葵廣
機$500訂,薩爾達同1,2 switch
合共$3100

http://sagajap.blogspot.com/
lovexjapan2008 目前離線  
舊 01-20-17, 01:32 AM   #966
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
引用:
作者: lovexjapan2008 查看文章
葵廣
機$500訂,薩爾達同1,2 switch
合共$3100
師兄你幾時訂ga?
yuhchan5 目前離線  
舊 01-20-17, 08:10 AM   #967
DreamyLuigi

註冊日期: Aug 2013
引用:
我相信反斗城正價一機兩Game俾錢走得,返去有問題退貨換機都比街鋪容易簡單

等21號算啦
DreamyLuigi 目前離線  
舊 01-20-17, 08:25 AM   #968
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
http://kotaku.com/nintendo-answers-a...ium=Socialflow

重點問題,
eshop 跟 Nintendo account 地區
Will online stores be region-free or just cartridges?

The Nintendo Switch system is not region locked, but we recommend that players buy games within their region to ensure full service and support. The user will access the Nintendo eShop that corresponds to the country identified in their Nintendo Account. (Up to eight user accounts can be created on a single Nintendo Switch system.)
由手機版發出
enishi 目前離線  
舊 01-20-17, 08:58 AM   #969
lovexjapan2008

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: yuhchan5 查看文章
師兄你幾時訂ga?
未訂住,要再問多一兩間先
葵廣都係最後先決定

但係如果全香港都係咁都要訂

http://sagajap.blogspot.com/
lovexjapan2008 目前離線  
舊 01-20-17, 09:15 AM   #970
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: lovexjapan2008 查看文章
未訂住,要再問多一兩間先
葵廣都係最後先決定

但係如果全香港都係咁都要訂
應該全部都要,鋪頭老闆話問佢哋落單拎機就要食
只係轉咗去消費者食咁解
野良猫 目前離線  
舊 01-20-17, 09:28 AM   #971
JanSeiji

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: enishi 查看文章
http://kotaku.com/nintendo-answers-a...ium=Socialflow

重點問題,
eshop 跟 Nintendo account 地區
Will online stores be region-free or just cartridges?

The Nintendo Switch system is not region locked, but we recommend that players buy games within their region to ensure full service and support. The user will access the Nintendo eShop that corresponds to the country identified in their Nintendo Account. (Up to eight user accounts can be created on a single Nintendo Switch system.)
由手機版發出
咁即係同PS4一樣, 行機可以登記/登入港日美acc 入eshop?
係就放心入港行機了~~
JanSeiji 目前離線  
舊 01-20-17, 09:46 AM   #972
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: harakuma 查看文章
父: (返到屋企)喂, 我買咗部缺貨好耐既遊戲機

兒: 唓, 都唔係任天堂, 你睇下我買咗部NS呀, 佢可以係屋企玩, 又可以拎出街玩.

父: (放低部藍白盒遊戲機), 係噃.

兒: 揀機都係我醒D, 老豆.

旁白: NS新GAME源源不絕, 依家訂機仲要硬食兩款遊戲添!!

我覺得港任可以賣下咁既廣告
>NS新GAME源源不絕

商O說明條例...

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線  
舊 01-20-17, 09:52 AM   #973
信長
The Flash

switch卡 read only, save 儲去主機/SD卡

http://www.polygon.com/2017/1/19/143...user-interface

Nicalis 會出Cave Story
可以黑UI, 太好了
changer user?? 打打下入home 轉ACC??

此篇文章於 01-20-17 10:02 AM 被 信長 編輯。
信長 目前離線  
舊 01-20-17, 09:52 AM   #974
Leong
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: JanSeiji 查看文章
咁即係同PS4一樣, 行機可以登記/登入港日美acc 入eshop?
係就放心入港行機了~~
Me too

我原本都煩惱緊買行版定美定,現在可以放心訂行版了
Leong 目前離線  
舊 01-20-17, 10:02 AM   #975
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: pet3 查看文章
>NS新GAME源源不絕

商O說明條例...
係喎, 當年未有商條, 真係可以隨口講, 依家真係唔得.

harakuma 目前離線  
關閉主題

標籤
Nintendo Switch, Switch NS NX, ニシッチ

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0) neo2046 電視遊戲討論版 5808 03-26-24 02:09 PM
[NS] FIFA 18 - Nintendo Switch | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 205 11-10-17 01:06 PM
NINTENDO Switch 改裝MINI DOCK 新月 買賣專區 0 06-30-17 08:53 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 11:33 PM

手機版 | APP版