Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-23-15, 02:27 PM   #1
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
真.哥斯拉 (東寶)

東寶拍, 2016上映, 身型超過2014年美國版.

庵野秀明導演, 竹野內豐主演

http://shin-godzilla.jp/

舊 09-23-15, 02:35 PM   #2
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
身型還要比美國版大!?
面容應該變回亞洲的樣子吧?

(美國那只是偽哥斯拉?)
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-15, 02:36 PM   #3
grxgr
Crazy Gamer
畫畫的好學流浪漢真竜

註冊日期: Dec 2004
期待呀, 千祈唔好似2014個套咁垃圾…成套野完全無哥斯拉既FEEL
個網址仲有庵野秀明真情剖白, 原來EVA Q 打擊佢唔少~~
希望套哥斯拉有另一種角度既演驛

此篇文章於 09-23-15 02:38 PM 被 grxgr 編輯。
grxgr 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-15, 02:42 PM   #4
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
咁庵野幾時先捨得整埋套EVA佢:o)
佢整EVA Q被打擊,咁家陣佢無尾飛螳咁我地係比佢打擊左囉:o)

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-15, 03:16 PM   #5
knight-philip
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: grxgr 查看文章
期待呀, 千祈唔好似2014個套咁垃圾…成套野完全無哥斯拉既FEEL
個網址仲有庵野秀明真情剖白, 原來EVA Q 打擊佢唔少~~

我自己覺得2014版都不錯看啊
有做得出哥老的那超然的感覺(超越人類和其他生物的感覺
尤其與男主互動那一幕

雖然對之後說要跟king kong同世界觀有點保留....

是說2014版官方都仍然是用"godzilla"就知道是認可了(final wars時出現的擬似舊美版是被叫"zilla",沒了"god"

舊 09-23-15, 03:28 PM   #6
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
2014嗰隻斯拉掂WOR, 對上嗰隻就真係蜥蝪扮斯拉啦.

陣容望落唔錯, 期待.

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-15, 03:33 PM   #7
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
對大檐蛇冇特別興趣,反而對庵野點睇eva多d....
最後一集好似攪到連影都冇埋...
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-15, 03:38 PM   #8
wing
格鬥低手

引用:
作者: HON HON 查看文章
2014嗰隻斯拉掂WOR, 對上嗰隻就真係蜥蝪扮斯拉啦.

陣容望落唔錯, 期待.
其實兩集美國版我都覺得唔錯, 反而唔鍾意日本好多兒童向的哥斯拉打摔角. 日本果堆我覺得1984果套元祖reboot同2001大怪獸總進擊最好睇.

舊 09-23-15, 11:00 PM   #9
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
庵野你快手搞埋套EVA先好嗎

btw都期待 有石原

D3: Enhance#3299
CC: 144,917,878 主掛強運/田村 另80貓娘/60姬劍/65青山(放置中)
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-15, 11:09 PM   #10
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
咩事受打擊?
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-15, 11:18 PM   #11
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
我可以期待N 年後庵野秀明又重施古技將依套 "真.哥斯拉" 推倒重來幾次 ?

真.哥斯拉DEATH(TRUE)

真.哥斯拉新劇場版:序

真.哥斯拉新劇場版:破

真.哥斯拉新劇場版:Q

不過今次有無芹澤博士講 "Let them fight" 先

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-15, 11:32 PM   #12
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: Avelcain 查看文章
咩事受打擊?
地震核電危機津波
Q就係係庵野受到咁大打擊之後打掉重練出黎既作品

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-15, 09:35 AM   #13
Dom031059
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: wing 查看文章
其實兩集美國版我都覺得唔錯, 反而唔鍾意日本好多兒童向的哥斯拉打摔角. 日本果堆我覺得1984果套元祖reboot同2001大怪獸總進擊最好睇.
1998果套我不能認同係唔錯....果隻根本係另一隻怪獸黎
2014既問題只在於太多人類,太少哥斯拉,特別中段哥斯拉出場大叫之後飛去細路睇電視直播真係頂住度氣....
Dom031059 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-15, 09:48 AM   #14
廢人
The One

註冊日期: Dec 2001
2014都係收貨水平啦
不過LET THEM FIGHT既印像深過D怪獸囉
由手機版發出
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-15, 10:36 AM   #15
wing
格鬥低手

引用:
作者: 廢人 查看文章
2014都係收貨水平啦
由手機版發出
Let them fight真係好好笑

https://www.youtube.com/watch?v=VnY4p_ASV9M

舊 09-24-15, 10:37 AM   #16
wing
格鬥低手

引用:
作者: Dom031059 查看文章
1998果套我不能認同係唔錯....果隻根本係另一隻怪獸黎
.
或者咁講, 我都認同佢係另一隻怪獸, 我根本冇當佢係哥斯拉, 只係當佢怪獸片睇, 所以覺得好好睇.

舊 09-24-15, 10:40 AM   #17
ai.
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: grxgr 查看文章
EVA Q 有咩打擊佢?收得唔好咩?

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-15, 01:05 PM   #18
knight-philip
カガミ

引用:
作者: 廢人 查看文章
2014都係收貨水平啦
由手機版發出
其實我覺得ok啊?
那句算是respect了舊作的"勝出了的一方就是人類最大的敵人"(哥斯拉vs玫瑰花)

2014版我最失望的是沒有新的軍方專用bgm(舊作的專用bgm:

還有就是未有超科技兵器~要等下集

舊 09-24-15, 04:43 PM   #19
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
自家再製冇得唔去睇
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-15, 05:29 PM   #20
Dom031059
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: wing 查看文章
或者咁講, 我都認同佢係另一隻怪獸, 我根本冇當佢係哥斯拉, 只係當佢怪獸片睇, 所以覺得好好睇.
以一套怪獸B片黎講佢係不過不失,而問題都係在於掛哥斯拉既名但完全係另一隻生物
Dom031059 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-15, 10:25 PM   #21
chunmanx
我ge代號係風

PSN  IDndswii
Q係佢比大打擊我地先

JUS/chunmanx/0902 8082 1037
大亂鬥/STAN/4983-4349-6279
chunmanx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-16, 02:49 PM   #22
qhxu
Crazy Gamer

疑似新哥斯拉造型
唔係掛!?

qhxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-16, 03:23 PM   #23
wing
格鬥低手

不如改名叫 "喪屍拉"

舊 01-04-16, 03:31 PM   #24
神名レオ
Game Master
紅蓮團

PSN  IDleoayu
似Cookie Monster

舊 01-04-16, 03:31 PM   #25
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
我終於明白個"真"字既意思

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] 「ゴジラ-GODZILLA-」l 哥斯拉 / Demo 出了啦! l PS3 l 海外版 明年夏天 PS4 武藤遊戲 電視遊戲討論版 57 12-20-14 12:10 PM

現在的時間是 01:46 AM

手機版 | APP版