Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-13-06, 09:13 PM   #1
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
[SEGA]Sega、新型携帯機『Sega Hedgehog』を開発中か ? [RUMOR]

http://www.inpactvirtuel.com/actu/ne...POUR-2007-.htm
http://japanese.engadget.com/2006/04/13/sega-hedgehog/

引用:
【NEWS】セガ、新型携帯機『Sega Hedgehog』を開発中か
  • 歴代SEGA Hardware のEmu可。touchpad とJoystick装備可能。
  • USB端子を装備、PCとの親和性も高い。
  • 発売は2007年末を予定。
  • Spec
    • 566MHz Proccessor
    • 128bitのnVidia3D Accelarator
    • 128MBメモリと
    • 11cmの640X360解像度液晶、
    • CFとSD card slot搭載

此篇文章於 04-13-06 09:22 PM 被 neo2046 編輯。
neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-06, 09:20 PM   #2
★星人44★
Moderator
_(:3 」 ∠)_

註冊日期: Jan 2002
愚人節過佐都重有愚人節般的新聞?

SEGA。。。。。。。。。。。。。。
出手提機。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。

想自殺乎?

舊 04-13-06, 09:21 PM   #3
jason 仔
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
如果真係咁既樣棧衰多次
jason 仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-06, 09:21 PM   #4
skydream
Insane Gamer
死野

註冊日期: Jul 2005
中間有有個貓腳印~~唔知有咩用呢
哩隻色..+對耳仔..超音鼠主題機
下面凸2個部出黎會唔會唔好渣呢~~
我覺得個外形仲有得改好D

而家老任食住個市場..仲要打敗埋SONY..
會唔會好難生存

舊 04-13-06, 09:23 PM   #5
安東尼さん
Game Master
好人

註冊日期: Oct 2004
XBox Live Gamertagantony617
引用:
作者: ★星人DX★

想自殺乎?
我諗起佢係唔知邊年愚人節宣佈製作ge
GameGearGojiu(GGG)
50個screen

安東尼さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-06, 09:24 PM   #6
_張學良_
Game Master
良少

註冊日期: Jan 2006
PSN  IDrijienriya
引用:
作者: ★星人DX★

想自殺乎?
我記得有五十個MON果部
SEGA出手提機?SEGA唔抄老任,下場會係

舊 04-13-06, 09:30 PM   #7
一小英口
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
Wii U IDwilkins930
PSN  IDwilkins930_hk
2007年末.... 566Mhz....?

CF + SD 搭載....?

出黎俾人淘汰= =?

一小英口 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-06, 09:54 PM   #8
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: 安東尼
50個screen
幾十層樓高,好食電

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-06, 10:01 PM   #9
Abale~姬絲汀小美
◆Whip Moderator◆
經一事...長一智

註冊日期: Jan 2002
下? 而家psp都俾nds壓住黎打,sega呢個時候出場真係下下之策....

Click---> 大陸創意毒食物------[版主按]:中國大陸各省地區各項有問題食物新聞。<---
Click--->[電玩產業]全球轟動Capcom 2007年10月10日: << 1010魔物獵人空投支票 >>事件
Abale~姬絲汀小美 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-06, 10:01 PM   #10
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
世嘉你諗下好喇!
想出都得…有乜盟友丫?任天堂都有聲寶同樂聲,新力靠自己!
過往合作過就有先峰同JVC…

舊 04-13-06, 10:02 PM   #11
_張學良_
Game Master
良少

註冊日期: Jan 2006
PSN  IDrijienriya
SEGA唔係想「PSP與NDS相爭,世嘉得利」嘛?

舊 04-13-06, 11:23 PM   #12
ELT
Lunar使者

一定死硬.....不過依個先係sega本色, 我鍾意, 一定支持!!

舊 04-13-06, 11:27 PM   #13
House
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
其實gameGear真係唔錯..
佢再出手提機我都會支持既

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

House 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-06, 11:27 PM   #14
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen

如果佢出50 screen我實買架

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-06, 11:29 PM   #15
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

"歴代SEGA Hardware のEmu可"

唔係喎
如果SEGA個target係想好似nintendo咁整部Virtual Console
可以玩晒MkIII, MD, SS, DC D games
我一定買

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-06, 11:42 PM   #16
ELT
Lunar使者

引用:
作者: neo2046

唔係喎
如果SEGA個target係想好似nintendo咁整部Virtual Console
我一定買
可惜係玩野news

舊 04-13-06, 11:44 PM   #17
光熱斗
Ultimate Gamer
IE3.0 <3

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 強化人間ですの~★

check機check死你
(可能100部都唔知有冇人部係完全冇死點xD)
光熱斗 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-06, 11:47 PM   #18
土星人
Crazy Gamer

咪玩la~
不過你夠膽出,我夠膽買
土星人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-06, 12:12 AM   #19
thom

引用:
作者: 強化人間ですの~★

980yen,唔買對唔住自己啦,但呢部要到2050\
thom 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-06, 12:35 AM   #20
qk28
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
手提機個market真係好給引, 一人一部勝家用機, 一家一部, 勁

舊 04-14-06, 12:51 AM   #21
antony chan
大合奏部隊!

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDantony34
Nintendo Switch ID2591-1991-9995
3DS Friend Code4038 5946 9782
PSN  IDantony34
引用:
作者: neo2046

唔係喎
我一定買
無錯.....
話唔定係可以同rev連動....

GGFR
名:Antony ID:49466199
GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗
好Game分享
antony chan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-06, 12:57 AM   #22
shwl
Game Master

註冊日期: Mar 2006
Nintendo Switch ID745442910721
3DS Friend Code2234 8106 6594
引用:
歴代SEGA Hardware のEmu可。touchpad とJoystick装備可能。
USB端子を装備、PCとの親和性も高い。
CFとSD card slot搭載
呢3樣野令我覺得呢部機會係一部好強0既老翻機
shwl 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-06, 02:38 AM   #23
kiburedo
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDsonictk369
世加刺蝟 XD?
是SONIC為主-.-?
kiburedo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-06, 03:34 AM   #24
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDPear_Prince
如果佢真係正又無所謂呀~
多部機打之嘛~

Waiting around for somebody to change your life for you is a loser's game.
If you want a great friend, you've got to be a great friend; if you want a great partner,you've got to be a great partner.
啤梨王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-06, 10:05 AM   #25
艾莉娜
♪↓加里/陽子↑♬

註冊日期: Aug 2004
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: 安東尼
50個screen
呢個係2005年4月1日出的

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 12:58 AM

手機版 | APP版