Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 01-04-18, 09:01 AM   #26
PiroPiro
Crazy Gamer
變種哈士奇

註冊日期: Aug 2003
XBox Live Gamertagpirotase
引用:
作者: fafafayo 查看文章
在那裡可以check成績???我考左,見左board
應該面試信有電話可以打去問...
PiroPiro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-18, 04:33 PM   #27
martinnitram
Ultimate Gamer
地獄黑仔王

註冊日期: May 2002
引用:
作者: 捲毛老爺 查看文章
R 資料都唔該睇下日期呀
其實早幾日我都想回文...

舊 01-04-18, 04:33 PM   #28
地獄黑仔王

引用:
作者: ( ゚ω゚)? 查看文章
依家做正苦就辛苦囉,啱啱先resign出返黎自已攪公司
入正苦都係等退休姐...

舊 01-04-18, 04:47 PM   #29
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
後生諗住做一世入正苦就可以

三十幾先入除非一入就中位
唔係就慘慘豬

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-18, 04:52 PM   #30
( ゚ω゚)?
God of Gamer
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
我係長俸新制(呢個制係英國佬定出黎走佬用),所以resign咗到60歲都有退休金,不過依家入職啲人已經無呢支歌仔唱
引用:
作者: martinnitram 查看文章

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-18, 04:55 PM   #31
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
2000年後冇曬長俸
有d政府工低職位都幾萬銀人工好過出面d中層人工唔多又壓力大架
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-18, 05:12 PM   #32
地獄黑仔王

引用:
作者: ( ゚ω゚)? 查看文章
我係長俸新制(呢個制係英國佬定出黎走佬用),所以resign咗到60歲都有退休金,不過依家入職啲人已經無呢支歌仔唱

而家係得紀律部隊先有長俸?
自問體能實唔得

(變o左吹水 post?)

舊 01-04-18, 05:12 PM   #33
地獄黑仔王

引用:
作者: 風音 查看文章
後生諗住做一世入正苦就可以

三十幾先入除非一入就中位
唔係就慘慘豬
因為無時間再升上去升 point?

舊 01-04-18, 05:14 PM   #34
地獄黑仔王

引用:
作者: 真!DC 查看文章
2000年後冇曬長俸
有d政府工低職位都幾萬銀人工好過出面d中層人工唔多又壓力大架
由手機版發出
近期八掛下o的正苦 post, 低職位係高人工過私人 (以要求計), 但高職位又好似低過 (以要求經驗計)...

舊 01-04-18, 05:21 PM   #35
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
政府工招牌廣告d要求純參考架炸
實際上係一大班資歷高過要求一截既人去見
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-18, 05:33 PM   #36
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
依家無咗長俸好耐,全部公務員都係公積金
http://www.csb.gov.hk/print/tc_chi/a...ement/421.html

引用:
而家係得紀律部隊先有長俸?
自問體能實唔得

(變o左吹水 post?)
資歷高無用嘅,因為in晒人之後,由高至低排,最高唔請(因為驚做做吓走咗),最低唔請(驚未夠班),只請中間嗰堆,除非真係無咩人in例外

引用:
由手機版發出

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.

此篇文章於 01-04-18 05:43 PM 被 ( ゚ω゚)? 編輯。
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-18, 11:10 PM   #37
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
由手機版發出
但係意思意思都要請返一兩個乎合佢lowest requirement O既人

唔係會俾人炳

舊 01-05-18, 09:17 AM   #38
PiroPiro
Crazy Gamer
變種哈士奇

註冊日期: Aug 2003
XBox Live Gamertagpirotase
引用:
現在用呢個心態入政府...只會越做越辛苦...
D hea 野等退休已經有一大班有長糧既老野做緊...

D 辛苦野就梗係比晒你地D 新人又冇福利既做

做又要做多過人...又辛苦過人
但又同 post 但又不同福利同人工

睇住佢人工高過你(已 Max pts) 日日 hea 住等收工....
自己就做到死...心理幾難平衡
PiroPiro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-18, 11:27 AM   #39
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
呢個POST so funny~睇到幾年前原來自己有reply XD
樓上個POST咁灰? 我做左6年幾都真係無辛苦過~
坐多過做~番工等放工~放工等旅行
特別係我呢d有小朋友的~準時收工6點鐘番到屋企門口仲可以帶小朋友去公園玩成個鐘先開飯
不知幾爽
亦無比d老野推d唔關自己事ge野黎做~
講真d分工其實都幾清楚~邊有咁易推~~可能我好彩啦

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
模型盒&設計圖 KIM 收藏品討論版 1 04-07-08 02:00 AM
公僕薪酬扭曲扯高 meijiboy ~清談館~ 35 05-17-07 09:38 AM
藝術VS設計 Areios ~清談館~ 25 03-31-05 10:25 AM
為 Eng Drama 設計 poster = =" joker Cosplay同人MIX討論區 9 12-13-04 01:13 AM
網頁設計… usayarE 手機資訊/電腦軟硬討論 1 08-01-03 12:16 AM

現在的時間是 08:53 PM

手機版 | APP版