Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 12  ... 最後
電視遊戲討論版>ドラゴンボール ファイターズ《DRAGON BALL FighterZ》| 2.5D 格鬥/ASW︱Switch版發售預定
jyeung1 12:50 PM 06-12-17
作者: DevilElvis:
好正,咦?無NS份喎~~
之前都提過,
如果出多機種,NS 同其他家用機比,只係dvd 同blueray分別
會好影響其他家用機銷量
始終NS可以出街玩,又可以出去同人分享

所以NS以後會比較多既game係upgrade板(遲半年出)
又或者係cut off板同期出

應該前者情況多
廠商出得多機種,都希望兩邊都多人買
ComeLOLoh 01:32 PM 06-12-17
成隻Guilty Gear 咁。
MultiPASS 01:36 PM 06-12-17
如果呢隻支援4k,可能入Xbox版(會入one X)。
ayane123 01:41 PM 06-12-17
作者: jyeung1:
之前都提過,
如果出多機種,NS 同其他家用機比,只係dvd 同blueray分別
會好影響其他家用機銷量
始終NS可以出街玩,又可以出去同人分享

所以NS以後會比較多既game係upgrade板(遲半年出)
又或者係cut off板同期出

應該前者情況多
廠商出得多機種,都希望兩邊都多人買
你真係太睇得起NS既機能

有啲GAME的確可以降低畫質同FAME RATE就出得係NS

但好多GAME都唔得架,後面啲物理AI等等唔係話downgrade左就得

係要成個架構改先得

所以EA先要寫過第二啲引擎比NS去做FIFA
ayane123 01:44 PM 06-12-17
作者: MultiPASS:
如果呢隻支援4k,可能入Xbox版(會入one X)。
講左支援4K,但不是原生4K

XBOX ONE X版講左呢隻GAME唔係原生4K
MultiPASS 02:20 PM 06-12-17
作者: ayane123:
講左支援4K,但不是原生4K

XBOX ONE X版講左呢隻GAME唔係原生4K
係?咁如果唔係原生就睇下邊個版本嘅packing同價錢吸引啲先決定喇!
安安 02:24 PM 06-12-17
http://dba.bn-ent.net/
https://bandainamcoent.co.jp/corpora...20170612-1.pdf

(之前流出嗰位員工 一路好走 )
andydy 02:26 PM 06-12-17
呢個畫面唔似NS可以做到,之前PS4的GAME可以出落NS(例如DQ1+2)都係有PSV版可參考
信長 02:28 PM 06-12-17
3v3
我估人物應該最少有30 個.....
MultiPASS 02:34 PM 06-12-17
作者: andydy:
呢個畫面唔似NS可以做到,之前PS4的GAME可以出落NS(例如DQ1+2)都係有PSV版可參考
Dragon Ball Xenoverse 2冇Vita版但係有switch版,而且Vita可以好似switch咁handle unreal4 engine?
強化人間ですの~★ 02:43 PM 06-12-17
呢隻要搵downgrade參考應該係PS3版GGXrd
不過GG唔會同時出現6個角色
mrk 02:58 PM 06-12-17
呢隻野guilty gear廠開發,所以唔洗擔心遊戲性

Sent from my iPhone using Gaforum
NBGI X Arc System

PS:到時會唔會又係PS4版獨佔左中文版??
PS2:到時PS4日版+中文版一定儲齊!
PS4: PC Steam版支援4K嗎??(有支援的話,PC版都唔放過!)
wsx360 03:16 PM 06-12-17
咁PS4,PS3出DQH1個陣你有冇諗過PSV做到DQH2
仲有xeonverse 2出左PSV未
wing 03:23 PM 06-12-17
作者: Thaws:
繼藍球部同排球部, 今次會係世紀末什麼體育部呢
由手機版發出
照計都係排球, 3條友搓波, 成分鐘落唔到地
赤武神 03:23 PM 06-12-17
DQ11用UE4一樣會有switch版,只不過係遲少少既事
wing 03:24 PM 06-12-17
你真係太睇得起NS既機能

有啲GAME的確可以降低畫質同FAME RATE就出得係NS

但好多GAME都唔得架,後面啲物理AI等等唔係話downgrade左就得

係要成個架構改先得

所以EA先要寫過第二啲引擎比NS去做FIFA
任fans真係有夢最美.

1 vs 1的話, ns應冇問題, 但call partner系統呢....有少少敏水.
赤武神 03:27 PM 06-12-17
作者: wing:
任fans真係有夢最美.

1 vs 1的話, ns應冇問題, 但call partner系統呢....有少少敏水.
Xenoverse2一樣係幾打幾一樣冇問題,係畫面比PS4差就是
david 03:33 PM 06-12-17
IOS同ANDROID都SUPPORT UE4,斑腩應該會出埋手機版吧。
lineage19 03:36 PM 06-12-17
其實冇咩好嘈
官方有心出的話, 機能差幾多都可以出NS版
(例子: 暗榮連高清的無雙都可以逆向出PSP版)
官方冇心出的話, 機能幾好都唔會有
(例子: MH唔洗多解釋?)
Dyhalt Rushifar 03:41 PM 06-12-17
咪咁啦,其實在下真係要出應該出得到,機能唔夠既SET低D解像仔細野做少D,
再唔係FRAME RATE差D都唔係問題,反正都係FANS向多…
赤武神 03:42 PM 06-12-17
作者: david:
IOS同ANDROID都SUPPORT UE4,斑腩應該會出埋手機版吧。
Switch support既係完全版UE4,唔同手機
wing 03:49 PM 06-12-17
作者: Dyhalt Rushifar:
咪咁啦,其實在下真係要出應該出得到,機能唔夠既SET低D解像仔細野做少D,
再唔係FRAME RATE差D都唔係問題,反正都係FANS向多…

想像一下會跌frame的blazblue... 想像不能.
arc system應該唔會咁hea
lineage19 03:51 PM 06-12-17
格game frame數係重點, 我諗就算大降畫質同特效都會KEEP個frame數
wing 03:51 PM 06-12-17
作者: 赤武神:
Switch support既係完全版UE4,唔同手機
有時並非係咪同一套軟件engine的問題, 而係硬件性能真係唔同.
赤武神 03:52 PM 06-12-17
作者: wing:
有時並非係咪同一套軟件engine的問題, 而係硬件性能真係唔同.
無錯,所以switch版要關某些特效或降解像度去就番
其實switch性能並不是想像中咁低,遲d睇下switch果20隻用UE4開發既遊戲如何
加上呢隻又唔係全3D係2.5D格鬥
1 2 3 4 5 6 7 8 12  ... 最後

返回主題版面